Předmanželská smlouva - dluhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
7.8.17 10:28

@Hanka1 nebude poslouchat. Ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.8.17 10:32
@Tarjei píše:
@Hanka1 nebude poslouchat. Ani nahodou.

bohužel taky si myslim, hormony zatemneny mozek a do nej huci slečna a jeji rodice… :zed:

• Citovat
  • Upravit
9148
7.8.17 10:34

@Hanka1 a prave proto bych do nej na miste zakladatelky uz nehucela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
7.8.17 10:37

Dluhy před manželstvím stejne jako majetek jde na triko dotyčného. Vse nabyté po dobu manželství včetně dluhu jde na vrub oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 10:40

@Alkata no k tomu je zuzeni sjm, aby to tak nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
7.8.17 10:42
@Anonymní píše:
Právě že mladší bráška, který se poprvé zamiloval a já se o něj bojím. Nevím, co mu říci, dost na mě dá. :) Já ji chápu, že se chce vdávat taky chci mít děti v manželství, ale mít tak velké dluhy, tak bych nechtěla ohrozit partnera svými půjčkami a prostě počkala.
Asi mu prostě řeknu jak to cítím, že by si ji brát prostě neměl a když na něj budou naléhat tak holt ať řekne pravdu, že dokud je zadlužená tak ne a to by podle mě měl brát jako argument každý rozumný člověk. :)

Musí být těžké vidět, jak se někdo, na kom ti záleží, řítí vlastní vinou do průšvihu. :hug: Řekla bych mu svůj názor, pokud o to bude stát, a zbytek je prostě na něm.

• Citovat
  • Upravit
9148
7.8.17 10:43

@Elenloth pokud o to bude stat, urcite si o tdn nazor rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
7.8.17 11:11
@opulus píše:
Mohu se zeptat podle jakého ustanovení je za dluh zodpovědný druh/družka?
Jedině tak neschopnost prokázání před exekutorem, že majetek není dlužníka. Nebo ještě dědictví a jeho/její přítomnost ve druhé třídě dědiců.

Ano, před exekutorem.

@Anonymní píše:
To je další věc, která ho děsí, oni se bavili, že by si do budoucna pořídili novou televizi. Ona druhý den někam jela a vzala si ji na splátky aniž by to bráchovi řekla. :cert: Takže v tomhle jí bohužel věřit taky nemůže, protože jakmile by byl problém ona nejspíš sáhne tajně po nějaké půjčce. Sám řekl, že jí nemůže nic svěřit a musí hlídat finance. Je to prostě těžká situace. :(

Ona je finančně negramotná, to je velkej problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
7.8.17 11:13
@Tarjei píše:
@Alkata no k tomu je zuzeni sjm, aby to tak nebylo…

No, asi to není tak stoprocentní. Od několika právníků mi bylo řečeno, že většinu exekutorů to nezajímá a zabavuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.8.17 11:14
@Tarjei píše:
@Elenloth pokud o to bude stat, urcite si o tdn nazor rekne.

Myslím, že chybou by bylo mlčet a čekat jestli mě o můj názor požádá. Pokud na něj tlačí a on se brání, zastání jeho názoru mu může vnitřně pomoci prosadit si jeho názor.
Sám projevuje, že z toho má strach, tak mu může říct jaké má možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
7.8.17 11:23
@Anonymní píše:
A mám mu říci svůj názor nebo ani to ne? Já se mu nechci vměšovat moc do života, ale třeba by moje stanovisko mělo pro něj váhu. Samozřejmě, že se nic nezmění, pořád budu stát při něm, jen nechci, aby si nabil nos! :)

Já bych mu všechny ty skutečnosti naservírovala s plnou parádou. A ať se podle toho zařídí.

• Citovat
  • Upravit
9148
7.8.17 11:28

No, asi mam okolo sebe lidi, na ktere pusobi tlak i v dobrem kontraproduktivne. A to i na me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.17 12:11

Neženit se, at ji řekne, že se ženit nemůže, že už ženatej je a manželku má v Mongolku, tak se nesmí rozvést…
Někdo ti tu poradí předmanželskou smlouvu nebo zůžení SMJ, ale ted to nějakou váhu má. Za rok bude nějaká novelizace a váhu to nebude mít žádnou a člověk to vědět ani nemusí. Neženit se. Ta ženská si to děcko pořídila schválně, bude na nemocenské a dluhy bude cálovat tvůj bratr. Všechno potáhne sám a ještě bude cálovat dluhy, protože ona nevydělává. Já bych mu řekla, že je blbej, at si nechá zmrazit spermie a jde si operativně zajistit neplodnost. A vzít mu občanku, tohle je jediné, co ho ochrání. Nepotřebuje chránit před ženskou, ale před sebou!

Já sama mám zadluženého bratra, vím jaká je to bezmoc. Oni si na ty životní zkušenosti musí přijít sami. Někoho prostě neochráníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.17 12:27
@Procházející píše:
Neženit se, at ji řekne, že se ženit nemůže, že už ženatej je a manželku má v Mongolku, tak se nesmí rozvést…
Někdo ti tu poradí předmanželskou smlouvu nebo zůžení SMJ, ale ted to nějakou váhu má. Za rok bude nějaká novelizace a váhu to nebude mít žádnou a člověk to vědět ani nemusí. Neženit se. Ta ženská si to děcko pořídila schválně, bude na nemocenské a dluhy bude cálovat tvůj bratr. Všechno potáhne sám a ještě bude cálovat dluhy, protože ona nevydělává. Já bych mu řekla, že je blbej, at si nechá zmrazit spermie a jde si operativně zajistit neplodnost. A vzít mu občanku, tohle je jediné, co ho ochrání. Nepotřebuje chránit před ženskou, ale před sebou!Já sama mám zadluženého bratra, vím jaká je to bezmoc. Oni si na ty životní zkušenosti musí přijít sami. Někoho prostě neochráníš.

Pokusit se, ale můžu a i když to možná bude kontraproduktivní aspoň řeknu svůj názor a ten váhu mít bude. ;) Jsem jediný člověk v naší rodině komu opravdu důvěřuje, svěřuje se mi se vším, takže ikdyž doufám, že to se mnou probere pokud by ne nadhodím to téma sama a řeknu, co mám na srdci. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.17 12:32
@opulus píše:
Myslím, že chybou by bylo mlčet a čekat jestli mě o můj názor požádá. Pokud na něj tlačí a on se brání, zastání jeho názoru mu může vnitřně pomoci prosadit si jeho názor.
Sám projevuje, že z toho má strach, tak mu může říct jaké má možnosti.

Myslím si, že on to vnitřně cítí, že by to byla velká chyba vzít si ji, sám si na ní postěžoval mamce jak je s ní život hrozný, ale i přesto jí miluje a bojím se, že ho ona k tomu dotlačí neb ví, jak na něj, citové vydírání umí skvěle.:(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky