Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
21.10.23 20:22
@Oriseka píše:
Ne. Jako obcas si rekneme, ze je treba tolikateho rijna a tolik a tolik hodin, ale jinak ne.
@MaminkaMarket píše:
Holky a ucite deti mesice a hodiny?

Umí měsíce jako básničku neb má takovou paměť že jí to 2 krát řeknu a umi. Ale nemyslím si že to l něčemu je. Ona ví třeba ale i kdy se narodila. Celou adresu i se směrovacím číslem a spoustu takových věcí :mrgreen:

Ale to je jen paměť neumí z toho nic vyvodit. Myslím že nějaké pracovani s měsíci a časem přijde az na prvním stupni.

Až přijde čas a dozraje ji mozek tak si to propojí a začne používat… nemyslím že se to dá nějak zkrátit. Ta doba.

• Citovat
  • Upravit
5098
21.10.23 20:24

Můj syn jde příští rok do školy. Bohužel nemůže moc chodit do školky. Zdá se mi spokojený, učitelky ho mají rády a mezi dětmi je oblíbený. On se ale do školky dvakrát nehrne, radši je s náma doma. Prý se tam taky dost nudí. Je fakt, že my každý den někde lítáme - muzea, hřiště, památky..Praha je na tohle super. Jeden den jde do Planetária a druhý si v paleocentru vykopává zkameněliny.

Až půjde, bude to pro mě jednodušší, ale přibyde povinností a ubyde svobody.

Jinak kroužek má hudební a nárazově kurzy plavání. V šesti s ním chci zkusit Skauta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
21.10.23 20:26

@MaminkaMarket Budu zcela upřímná, při prvním příspěvku jsem si až sedla na prsty, abych nenapsala něco co mě bude mrzet. Ne fakt neučím dítě měsíce a ani hodiny, co se to dítko bude učit ve škole? Pokud dítě nepůjde na nějakou vyhlášenou soukromou náročnější základku, tak by se tam dle mě nudilo. Jako jo, teď by se to zvládlo naučit jako básničku, ale aby to udrželo, tak bych musela vynaložit větší úsilí, protože to k životu nepotřebuje a zájem o to nejeví, takže by to šlo do zapomnění…

Holky u nás drobný úspěch zvládá rozlišit první hlásku, pokud následuje souhláska, takže pro mě trošku světlo na konci tunelu, že to snad za toho 3/4 roku zvládneme dopilovat.
Jinak dnes jsem byla s dětmi co nejvíc venku, jako ostatně už víc jak týden. Doma rekonstruujeme a děti sice pomáhat chtějí, ovšem jejich pomoc znamená dost velké zdržení prací a už se ochlazuje, tak se snažíme co nejrychleji to dát do kupy. Takže dopoledne procházka, oběd doma, chvilku odpočinek, odpoledne pouštění draků a hřiště. Jen nevím co zítra, má pršet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
21.10.23 20:33

Jo a jinak můj předškolák se tak nějak sám naučil písmena, sčítá, odčítá, zná princip násobení a jednodušší dá taky. ALE neumí Ř. Nikdo, ani pediatra, nic neříkal, ale máma mě plaší, ať jdu na logo. Umí vaše děti perfektně ř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.10.23 20:33

My jsme ráno s malou vařily. Pomáhala věšet prádlo… Odpoledne šly na procházku pak byla s mužem v sadu a pak u babičky. Zítra jedeme na výlet.

Jinak si malá ještě dopoledne hrála s kotětem sbalila ho do batůžku a šla za sousedkou kamarádkou. Kotě přežilo. Trhaly pak kamarádkou a kotětem do pusy zbytky vína a malin a ostružin. A společně šly k 200 metrů vzdálenému Vietnamcovi koupit si gumové medvídky. ( já jsem je nenápadně sledovala)

To jsou ty výhody vesnice ve městě by bylo nemyslitelné dát takto malým dětem tolik volnosti.

• Citovat
  • Upravit
4968
21.10.23 21:07
@ludmilaadamkova píše:
Umí měsíce jako básničku neb má takovou paměť že jí to 2 krát řeknu a umi. Ale nemyslím si že to l něčemu je. Ona ví třeba ale i kdy se narodila. Celou adresu i se směrovacím číslem a spoustu takových věcí :mrgreen:

Ale to je jen paměť neumí z toho nic vyvodit. Myslím že nějaké pracovani s měsíci a časem přijde az na prvním stupni.

Až přijde čas a dozraje ji mozek tak si to propojí a začne používat… nemyslím že se to dá nějak zkrátit. Ta doba.

Já se dneska syna zeptala kdy se narodil… tak mi odsekl, že v létě a byl se mnou hotový :lol:
I to je u něj úspěch, sice si taky pamatuje dost, ale říct 20. července to by nezvládl… těžká dysfazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
21.10.23 21:24

@Oriseka my dnes nedělali nic moc, děti se spolu krásné hrály, samy si kreslily, já s nimi cíleně dělala pouze angličtinu. Přes týden litame z kroužků na kroužek, že jsou děti rády, když si mohou doma hrát. A pokud se nehádají, nechávám je a neorganizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
21.10.23 21:26

@ludmilaadamkova také pouštím děti samotné do místního obchodu, ani již nesleduji, dětem důvěřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
21.10.23 21:48

@berua13

Jasný ta moje řekne 2. Żíjna ( neumí Ř) dva tisíce osmnáct… ale jako co… těžko vůbec chápe co je to 2018…

Co umí a chápe tak že je jí pět, že pět je třeba víc než 3 ale zase třeba méně než 8 atd… s tím pracovat umí taky se děti pta kolik je jim let. To je poměrně důležitá informace protože se poměřují kdo je nejstarší a kdo nejmladší. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4968
21.10.23 22:30

@ludmilaadamkova máš šikovnou holčičku.
Syn to už teď taky chápe… napočítá do deseti.. rozumět je mu teda mizerně… ale taky ví co je víc, míň.
Nicméně teda ale až teď v těch necelých šesti letech to pochopil. Ale on je opožděný téměř ve všem. Ale zas jsem ho to ani nijak cíleně neučila, pobral to tak nějak sám…
Já se hlavně soustředila na jeho řeč… teď už i na ostatní věci a někdy opravdu překvapí co ví a zná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22488
21.10.23 22:45
@berua13 píše:
@Oriseka My dopoledne uklizeli a vařili. Pak jsme vyrazili do Zoo a odsud do nákupáku, kde dnes probíhaly oslavy 15 let od otevření, moderoval to Kohák :mrgreen:
Před obědem a pak chvíli večer jsme dělali ty Předškolákovy týdeníčky, docela ho to chytlo…tak doufám, že nadšení vydrží i nadále.

My dnes nic rozvijeciho nestihli. Celkem nadupany den. Zitra ma byt osklivo, tak to dozenem. Hlavne logosku musime delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22488
21.10.23 22:46

Jo, vlastne v posteli jsme cetli malovane cteni, tak alespon nejaka rozvijeci aktivita :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
21.10.23 22:48

@Oriseka
Syn jede zítra na den k tátovi, tak jsme si museli něco nadělat dopředu :mrgreen:
Tak žádné rozvíjející aktivity probíhat nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
21.10.23 22:49
@Zmatka píše:
Jo a jinak můj předškolák se tak nějak sám naučil písmena, sčítá, odčítá, zná princip násobení a jednodušší dá taky. ALE neumí Ř. Nikdo, ani pediatra, nic neříkal, ale máma mě plaší, ať jdu na logo. Umí vaše děti perfektně ř?

Mají čas do 7 let. Dcera umí Ř občas vyslovit (v některých slovech), ale vůbec neumí R a při běžné mluvě fláká sykavky - samostatně je vyslovit umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22488
21.10.23 22:52
@Zmatka píše:
Můj syn jde příští rok do školy. Bohužel nemůže moc chodit do školky. Zdá se mi spokojený, učitelky ho mají rády a mezi dětmi je oblíbený. On se ale do školky dvakrát nehrne, radši je s náma doma. Prý se tam taky dost nudí. Je fakt, že my každý den někde lítáme - muzea, hřiště, památky..Praha je na tohle super. Jeden den jde do Planetária a druhý si v paleocentru vykopává zkameněliny.

Až půjde, bude to pro mě jednodušší, ale přibyde povinností a ubyde svobody.

Jinak kroužek má hudební a nárazově kurzy plavání. V šesti s ním chci zkusit Skauta.

A to asi nechodis do prace, ne? Porad jste na nejakych placenych mistech? My na rodicaku spis obrazeli hriste. Do muzea bych nemela odvahu. Proc nemuze moc do skolky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí