Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22499
26.10.23 09:05
@berua13 píše:
Tohle je super :palec:
Kdyby to tak bylo v naší školce, tak bych ho tam taky nechávala, ale u nás musí všichni ležet

U nas musi taky vsichni lezet. Proto jsem starsiho brala porad po obede. Mladsimu to nevadi. Ja myslim, ze si i celkem potrebuje odpocinout. Coz je dobre. Ted uz bych nemohla ho vyzvedavat takto brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 09:28

Holky u nás si tedy tuším na 15 minut taky musí lehnout ale pustí jim k tomu pohádku takže jim to neva nebo čtou. A pak mají předškoláci v druhé místnosti program a děti co nespí se mohou připojit. Program myslím práci… takže dítě dostaně kreslení, modelínu, stavebnici atd.

• Citovat
  • Upravit
4975
26.10.23 09:40
@ludmilaadamkova píše:
Holky u nás si tedy tuším na 15 minut taky musí lehnout ale pustí jim k tomu pohádku takže jim to neva nebo čtou. A pak mají předškoláci v druhé místnosti program a děti co nespí se mohou připojit. Program myslím práci… takže dítě dostaně kreslení, modelínu, stavebnici atd.

Ideální :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
26.10.23 13:51
@berua13 píše:
Tohle je super :palec:
Kdyby to tak bylo v naší školce, tak bych ho tam taky nechávala, ale u nás musí všichni ležet

U nás taky leží, ale dostanou knížku a můžou si prohlížet. Teď třeba předškolačka je v posteli s knížkou, druhačka chrní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
26.10.23 14:36
@Netopirek píše:
U nás taky leží, ale dostanou knížku a můžou si prohlížet. Teď třeba předškolačka je v posteli s knížkou, druhačka chrní :mrgreen:

Já to mám taky tak zavedeno, že po obědě je kafe a odpočívám. Ale ani jednoho mého syna jsem to nenaučila…nebylo možný je udržet ležet. Takže si teď ten menší hraje a ví, že mě nemá prudit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
26.10.23 14:47
@ludmilaadamkova píše:
Holky u nás si tedy tuším na 15 minut taky musí lehnout ale pustí jim k tomu pohádku takže jim to neva nebo čtou. A pak mají předškoláci v druhé místnosti program a děti co nespí se mohou připojit. Program myslím práci… takže dítě dostaně kreslení, modelínu, stavebnici atd.

Taky máme. Syn leží s otevřenýma očima ještě hodinu po pohádce, učitelka za ním chodí a nabízí aktivitu a on nechce. Další zvláštní strach/rituál, který nechápeme neodbourame. Dodávám mu denně odvahu, ať k tomu stolečku jde. A to si vloni stěžoval, že se mu nelíbí ve školce, že se tam musí spát/ležet. Děti no, některý teda… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 15:12

@Bubla Bůčková

Hele to jsou věcico ti prostě hlava nebere… pár dní zpět jsme si s malou koukaly na fotky… telefon mi sám dělá storýčka z fotek z minulosti i mi tam hodí podkres hudby.

A přesně před rokem jsme psolu a ještě s jejím uplně nejvíc nejlepším kamarádem byli v zoo. malá se normálně rozbrečela že jí chybí její starej život… že ji chybí ta vzpomínka.. přičemž s tím klučinou hcodí do školky před pár dntam byla na návštěvě.. chodíme neustále někam na akce měla super narozeninovou oslavu kde měla tolik dětí i toho kluka. Navíc do Zoo ted pojedou se školkou.

Přičemž si ani nemyslím že si pamatuje jak zrovna byla před rokem s Filípkem v zoo. Ne prostě slzavé údolí. Chybí ji vzpomínka. Konečná.

• Citovat
  • Upravit
23966
26.10.23 20:08
@berua13 píše:
Já to mám taky tak zavedeno, že po obědě je kafe a odpočívám. Ale ani jednoho mého syna jsem to nenaučila…nebylo možný je udržet ležet. Takže si teď ten menší hraje a ví, že mě nemá prudit :mrgreen:

U nejstarší se mi to taky nepovedlo. Mladší dvě jsem to ani nemusela učit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3173
26.10.23 20:34

Vyzvedávám po obědě. Dcera nikdy neusne, tak tam přeci nebude hodinu (a nebojím se tvrdit, že klidně i hodinu a půl) koukat do stropu… Jako já to nechápu, proč musí ležet a nemohou si v klidu hrát - ona s tím nemá problém - být potichu, klidně ji vyzvedávám po půl jedné a ona si tam hezky maluje u stolečku, ostatní musí ležet, i když už je po pohádce… A teď jsem měla úplný šok, když jsem ji vyzvedávala až po jedné hodině, kdy měli předškoláci nějakou aktivitu, a ostatní předškolní děti si i po té jedné museli jít lehnout 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3173
26.10.23 20:37
@ludmilaadamkova píše:

To se mi moc líbí, netěř to tak taky mívala, i když předškoláci u nich neměli program každý den. Ale ano, ať místo spaní něco tvoří, malují, potichu dělají předškolní přípravu. Hlavně ať nemusí ležet, ne každé dítě/člověk odpočívá ležením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
26.10.23 21:21

Mám dojem, že tu předškolní přípravu během spaní dělají ve třídách, kde jsou děti věkově smíšené. My máme třídu jen pro předškoláky a přípravu dělají ráno, před svačinou, než jdou ven. A leží jen půl hodiny, kdy jim čtou pohádku a po ní si mohou jít hrát. Mají jen jednu třídu, takže to nejde, že by někdo ležel a někdo si hrál, tu půl hodinu musí ležet všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.10.23 21:38
@Cuddy píše:
Mám dojem, že tu předškolní přípravu během spaní dělají ve třídách, kde jsou děti věkově smíšené. My máme třídu jen pro předškoláky a přípravu dělají ráno, před svačinou, než jdou ven. A leží jen půl hodiny, kdy jim čtou pohádku a po ní si mohou jít hrát. Mají jen jednu třídu, takže to nejde, že by někdo ležel a někdo si hrál, tu půl hodinu musí ležet všichni.

To b odpovídalo… my máme tu smíšenou a přesně příprava se dělá o poopauze

• Citovat
  • Upravit
23966
26.10.23 21:59

@Cuddy my máme míšenou a úkoly dělají po svačině. Ale v posteli musí ležet/sedět všichni hodinu. Kdo neusne do půl hodiny po přečtení má možnost si vzít knížku. Ale musí si jí prohlížet ve své posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3173
26.10.23 23:09
@Cuddy píše:

To bude hodně záležet na p. učitelkách, aspoň u nás. Nám na schůzce pro nové děti, taky tvrdili, že děti leží jen půl hodinky a potom si mohou dělat klidové aktivity, ale realita u nás ve třídě tento rok je taková, že ať přijdu pro dítě v kteroukoliv dobu po obědě nebo během odpoledního spánku (teda nejpozději jsem byla před čtvrt na dvě) tak ty děti musely ležet ve svých postýlkách a ještě nad nimi seděla na židli p. asistentka :nevim:
Takže ne moje dítě tam nespí a chodí po obědě domů.
Fakt vám přeji vstřícné školky, kde nespící děti si poslechnou pohádku a po ní mohou vstát a dělat si co je baví a u čeho relaxují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
27.10.23 15:22

U nás teď ve třídě předškoláků čtou společně pohádku, pak ti, co spí, zůstanou v postýlkách a zbytek má program jinde.

Když byla ve střední třídě, kde jakože spali všichni, tak jí to nechali zkoušet cca 20 minut a pak si jí vzala učitelka ke svému stolečku a skládaly puzzle a vyráběly spolu. Tam jsem jí ale brala po obědě, přišlo mi, že doma máme zajímavější program 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí