Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Oriseka Jj prave ano. Aspon, ze skolu uz bude mit stabilne u domu. Tesim se, az se definitivne prestehujeme. Je navic chvalena, ale bohuzel jen petitridka.
Pro me je to teda narocne mit ho furt doma, uz to je trochu ponorka taky
(hlavne, kdyz ma „den“ a provokuje furt sestru nebo vymysli kraviny). No, utece to a bude skola ![]()
Syn je dobrodruzny typ a rad poznava nove veci. Ted jsme si treba dali Vysehrad - precetli si nejake legendy, prolezli ho cely a navstivili i podzemni chodby, to je jeho. Za tyden chci jit na Karluv most hledat zviratka a projet se lodickou a tak. Uz tu mam knizku o Bruncvikovi, kterej tam ma sochu. Tohle me hodne bavi ![]()
Jinak miluje lezecky centra a taky Majaland.
@ludmilaadamkova Takova je moje mladsi, vsechno boj…cisteni zubu, oblikani (doma se ihned svleka donaha), jizda autem…
@Zmatka píše:
@ludmilaadamkova Takova je moje mladsi, vsechno boj…cisteni zubu, oblikani (doma se ihned svleka donaha), jizda autem…
Pokud to bude jako u nás, tak bude ůíú a to markantně
Ale třeba kolku první půl rok dala jen protože učitelky měly pro ni extrémní pochopení…
@ludmilaadamkova Co myslis tim „uiu“?
Jo zapomnela jsem, ze ucesat se taky nenecha, natoz ze by snesla sponku.
Co ale pozoruju, ze je extremne spolecenska a ukecana. Je ji 2.5 roku a aktualne o ni hodinu na hristi nevim, lita si klidne si cizima detma, neco brebenti a radi. Tak to mi dava nadeji na skolku ![]()
@Oriseka já třeba také chci, aby děti viděly, že domácnost je starost a že se to tu neudělá samo, zatímco ony jsou ve škole. Včera třeba přišel druhák s tím, že bychom mohli jet do Majalandu. Tak říkám, že mohli, ale naplánujeme, kdy. Úplně se mě nelíbí, aby výlet za 2,5-3 tis byl jen tak napad u sobotní snídaně. Tak viděly, že je potřeba něco udělat a až to bude, můžeme příští týden jet.
Masakr co ten mobil vymyslí… uiu mělo být **lepší****** ![]()
Hele to bude úplně stejnej typ jako moje. Ta je taky extrémně společenská. Kamarádi všude.
S tou školkou abych rozvedla. Ona neměla problém chodit do školky naopak, ale učitelky měly problém s tím že ona se nechce přizpůsobit režimu a nedá se „zmanipulovat“
Paní učitelka to zhodnotila tak že ona ale vždy bude mít tendenci dělat si věci po svém a zkoušet do jak velké míry si to může rozhodovat sama.
Proto si úplně nerozumí s holcickama a nejlepší kamarády má kluky. Ale tedy kamarádi i s holkama.
@ludmilaadamkova
To zni, jak kdybys fakt psala o moji. No tak to si s ni uzijou
. Kamaradi taky vic s klukama. Miluje auticka a dinosaury, na panenky teda zatim neni. Navic porad divoci a nekam leze, hodne holcicek je klidnejsich a to ji pak moc nebere.
Jinak ale ja byla uplne stejna, divoka a neprizpusobiva
Tak co bych chtela.
@Cuddy U nas bude Majaland ted jako darek k svatku. Maji hned dva svatky (dve jmena) a nechceme jim davat hmotny darky. Vzdycky si reknou, kam by chteli vyrazit
Tak si syn rekl o Majaland. Dcera v nem jeste neplati.
mě třeba hraní s panenkama nikdy extra nebavilo… bavila mě guma, pak míčové hry, lezení po stromech, později šipkovaná… jako jo i s těma panenkama jsem si hrála protože holky si s nima pořád chtěly hrát a přeci jen já chtěla být s dětma a ne sama.
Ještě ke školce… záleží opravdu na určitelkách… pokud budou zrovna takové co trvají striktně na poslušnosti a disciplíně a ideálem je hodná holčička co udělá přesně to co se jí řekne na první dobrou, tak může mít problém.
@Cuddy píše:
@Oriseka já třeba také chci, aby děti viděly, že domácnost je starost a že se to tu neudělá samo, zatímco ony jsou ve škole. Včera třeba přišel druhák s tím, že bychom mohli jet do Majalandu. Tak říkám, že mohli, ale naplánujeme, kdy. Úplně se mě nelíbí, aby výlet za 2,5-3 tis byl jen tak napad u sobotní snídaně. Tak viděly, že je potřeba něco udělat a až to bude, můžeme příští týden jet.
U nas se nic samo behem skolyy udelat nemuze. Kdyz jsou deti ve skolce a skole, tak ja jsem v lraci a vyzvedavam je cestiu z ni. Takto drahe vylety jsou taky jen obcas. V Majalandu jsme jeste nebyli.
@ludmilaadamkova Mela by chodit do budovy, kde je zaroven MS a zaroven prvni stupen ZS. Takze syna vykydnem do skoly a ji do skolky. A chvali to tam. Musim rict, ze synova skolka je uzasna, tam jsou taky skvely ![]()
Uz si nepamatuju na svoje hry
Hodne auticka, lezeni po stromech, dlouhy vylety do lesa (turistika mi teda zustala doted). Ale podle toho, co po nas zustalo, jsme se segrou mely i hodne Barbie panenek a kocarky. Vim, ze frcelo i lego nebo hry na nakupovani, vareni, doktora…
A hodne jsem cetla. Je mi lito, ze co se narodily deti, tak se ke knize proste nedostanu. Usinaj mi v deset, pak jsem chvili s manzelem a jdu spat. A tak furt dokola.
@Zmatka
Já jsem strašně četla… ale čtu doteď třeba včera jsem dala Děti které přežily Mengeleho. To je krátká knížka nemá ani 200 stránek. Už tedy víc čtu na mobilu. Naštěstí moje dítě spánek kvalitní a dlouhý potřebuje a chodí spát kolem 8 večer. Samozřejmě někdy později ale plus mínus v 8 vstává o víkendech o půl sedmé a v týdnu ji nemůžu vytáhnout z postele ani o půl osmé ![]()
@Oriseka píše:
Teda, to jste delali hodne rizene cinnosti. To chce sam pocitat a ucite se anglicky?
Jo, chce to sám. To byl celý jeho výmysl. To počítání je vcelku novinka, angličtina ho drží už dlouho.
@ludmilaadamkova píše:
@Zmatka
Já jsem strašně četla… ale čtu doteď třeba včera jsem dala Děti které přežily Mengeleho. To je krátká knížka nemá ani 200 stránek. Už tedy víc čtu na mobilu. Naštěstí moje dítě spánek kvalitní a dlouhý potřebuje a chodí spát kolem 8 večer. Samozřejmě někdy později ale plus mínus v 8 vstává o víkendech o půl sedmé a v týdnu ji nemůžu vytáhnout z postele ani o půl osmé
To zni zajimave. Je to dobra knizka?
Už toho tam moc není…ale něco se ještě našlo. TEď měla nápad že by mohla zase lítat po zahradě v županu což dělala celé léto…
Tak jsem j iřekla at jde na terasu tak zjistila, že fakt kosa tak uznala že se musí obléknout.
Ona si to prostě sama musí vyzkoušet a SAMA uzNAT CO A JAK.
Navíc mi to pomáhá v situacích kdy se to nedá omakat a ukázat, že ví že jsem měla pravdu x krát v minulosti., takže pohoda. Reaguje na logické argumenty – pohoda.
Tozhle byl očistec 1,5 roku až 3 roky. Protože ta vůle u ní prosadit si svůj názor svoji věc byla stejná, ale vysvětlit se jí to nedalo neb na to neměla ještě mozkovou kapacitu.
Takže jakákoliv pro ni jen trochu nepříjemná činnost byl očistec, zuby, oblékání do 2 let plína a kočárek, česání… byla taková furt nasratá.