Předškolák 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
22.10.23 11:22

@Oriseka je to prostě příběh dvou 10 letechých holčiček, Rumunských židovek které byly komplet s rodinou deportované do Osvětimy a díky tomu že byly dvojčat se dostaly k Mengelemu… celý ten příběh napsala jedna z těch holčiček. Jestli chceš napiš mi do SZ email pošlu ti PDF.

• Citovat
  • Upravit
3180
22.10.23 11:31

@Oriseka Ona ta zahrada u domu není taky vždy výhra, sebere ti to dost času a třeba mé děti preferují jít na hřiště, výlet, procházku než trávit čas na zahradě… Jako když tam pracujeme, tak tam jsou taky, ale samy tam být nechtějí.
@Cuddy Je pro mě až neskutečné, jaké jsou u nás ve školství rozdíly. U vás pracovní listy na víkend domů (přiznám se, že bych o to až tak moc nestála, zvlášť pokud by to byl každý víkend), u nás pracovní listy nejsou ani přes týden ve školce, jestli 2-3 do měsíce tak to je dle mě moc (což mi přijde ještě větší extrém než u vás a si bych tedy zkousla úkoly o víkendu na doma…). Teď v listopadu budou konzultace, tak se podívám, co tedy za ty dva a půl měsíce ve školce dcera udělala.

Jinak u nás je škaredě, kluk měl dnes den a vstával už v pět a já místo krásné neděle a třeba bych při tom počasí raději zalezla i s knížkou do postele, budu místo toho uklízet a prát. Na nějaké předškolní aktivity nemám ani pomyšlení, průběžně opakujeme logopedii a děti malovaly s vodovými barvami, dcera chce obrázek zarámovat, no uvidím, zda někde seženu levný rámeček, ten z kratonu se ji nepozdává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5327
22.10.23 12:45

@Finkaa Levný rámečky mají v ikee, nebo třeba pepco. ;) U nás kluci jsou na zahradě furt, přes léto se starají o své políčko, kde si pěstují co chtějí. Koupila jsem s nima semínka a pěkně od semínek si vypěstovali, letos měli rajčata, cukety, okurky, ředkvičky, papriky a saláty. Letos si ještě každý zasadil svůj strom. Mají dětské nářadí, takže hrabou listí, plejou atd. V tom budou asi po mě, já taky miluju zahradničení. Mladší miluje vůni květin, takže ten si zasadil kytky do truhlíků a chodí očuchávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.10.23 12:53

@ludmilaadamkova Jee, muzu taky poslat mail? Nakonec pdf bych taky dokazala precit na mobilu, kdyz uspavam :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.10.23 12:54

@Míša213 To zni nadherne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.10.23 12:56

@Finkaa Desis me s temi pracovnimi listy. Nas syn logicky nema nikdy zadny. A co v nich je? Jako nekdy jim koupim takovy ty sesity aktivit (spoj cisla, jak jdou za sebou, bludiste, rozdily, vymalovani - to zrovna syn nema rad, pocitani). To je tak vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.10.23 13:02
@Zmatka píše:
@ludmilaadamkova Jee, muzu taky poslat mail? Nakonec pdf bych taky dokazala precit na mobilu, kdyz uspavam :srdce:

Jasný.. poslala jsem tu co mám máš tam 2 pub. A jeden PDF ))

• Citovat
  • Upravit
140
22.10.23 14:36

Holky u nas ve skolce uz ty mesice okrajove berou. Rikaji si, ktery je. Ale norma to snad neni. Tak se jen ptam. Nase reditelka je aktivni, kdyz ditko onemocni dodelava listy s ukoly a tak. Vede vsem portfolia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.10.23 15:32
@MaminkaMarket píše:
Holky a ucite deti mesice a hodiny?

Ne. Hodiny se teď učí druhačka. Digitální umí, ale ty ručičkové ne a ne pochopit :mrgreen:
Bavíme se co je za měsíc, v jakém měsíci mají narozeniny, svátek, Vánoce… Ale jen v rámci diskuze. Nazpaměť nic neučím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.10.23 15:37
@Zmatka píše:
Jo a jinak můj předškolák se tak nějak sám naučil písmena, sčítá, odčítá, zná princip násobení a jednodušší dá taky. ALE neumí Ř. Nikdo, ani pediatra, nic neříkal, ale máma mě plaší, ať jdu na logo. Umí vaše děti perfektně ř?
Ř umí, ale chodili jsme na logopedii. Na ř má ještě čas. Naskočit může až během první třídy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.10.23 15:45

Tak u nás děti o víkendu jedou televizi a lego. Já byla s nejstarší na dni otevřených dveří. Mladší jsou teď kvůli nejstarší na vedlejší koleji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.10.23 15:46

@MaminkaMarket ve školce taky jedou měsíce, svátky… ale žádný dril. Jen si vždycky říkají co je za měsíc, jaké jsou svátky, pranostiky, tradice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
22.10.23 16:12

@Zmatka Syn taky dostává D. Ú., jestli chceš, tak ti ty úkoly taky můžu poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
22.10.23 17:24

Dopolko u nás bylo tvoření a teď jsme se byly projit

Gabča přišla na neotřelé rozdělení úloh ve školce -

Paní učitelka Věrce je řiditelka - řídí to tam protože umí psát
Paní učitelka Zuza je normální učebnice protože je pořád něco učí
A paní učitelka Ivanka je čtecka, protože čte pohádky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22529
22.10.23 21:15
@ludmilaadamkova píše:
@Oriseka je to prostě příběh dvou 10 letechých holčiček, Rumunských židovek které byly komplet s rodinou deportované do Osvětimy a díky tomu že byly dvojčat se dostaly k Mengelemu… celý ten příběh napsala jedna z těch holčiček. Jestli chceš napiš mi do SZ email pošlu ti PDF.

Uz jsem na strane 176. Fakt zajimavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect