Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dneska rano logoska a dopoledne zdarma divadelko v ochodaku, nakupy. Po obede kolo. Predskolacek si nasbiral plne kapsy kastanu. Nejake to hriste na kole jsme navstivili a rampy, kde jezdil predskolak na kole. Vecer dlabani a malovani dyne.
@Hlaholice píše:
@Zmatka Syn taky dostává D. Ú., jestli chceš, tak ti ty úkoly taky můžu poslat.
Dekuju, to budu rada ![]()
Ja dnes neuspesne dve a pul hodiny uspavala mladsi a vecer musela pryc. Takze nase aktivita bylo pouze nazdobit dynemi halloweensky stul, a cteni (legenda o Bruncvikovi a encyklopedie o vesmiru).
@Oriseka mate je nadherny
![]()
ja vystrihala z papiru duchy
mame dyne a netopyri susenky
A za co jdou vase deti? Ja se synem jsme Pat a Mat, dcera dinosaurus. Manzel to nejak bojkotuje.
@Zmatka píše:
@Oriseka mate je nadherny![]()
![]()
ja vystrihala z papiru duchy
A za co jdou vase deti? Ja se synem jsme Pat a Mat, dcera dinosaurus. Manzel to nejak bojkotuje.mame dyne a netopyri susenky
Tady se chodi jen za strasidelne veci-carodejnice, kostlivce, zombiky, strasidla a tak.
@Oriseka No budem mit v ruce motorovku ze strasidelny kolekce…jestli se to pocita ![]()
Ahoj, tak dneska na Metode dobreho startu 2 deti. Tomu rikam individualni pristup
. To bude predskolacek spokojen.
Až se stydím že nic tak podnětného ani neděláme. Pouštěli jsme draka, jezdil na odrážedle tříletého synovce (kolena pod bradou), nějaký návštěvy, doma sport na Kinectu a dneska ze školky ještě nedorazil domů neb je pořád venku.
Zeptam se. Spí vaše děti ve školce, když nemusí? Mohu vyzvedávat po o, ale nás předškolák je dost stydlivý, v podstatě o té škole váham i z tohoto důvodu, tak si říkám, jestli by mu nepomohlo, kdyby byl v té školce déle a třeba i odpoledne, když je tam méně děti. Ve školce nespal v podstatě nikdy, předchozi roky to odmítal, teď už tam spí i rád.
@Cuddy naše spí. A spí kolikrát i přes den o víkendu. Ale u nás je šlofík po obědě běžný u všech, i dospělých. Takže nejsme úplně reprezentativní vzorek ![]()
Stydlivost je spis povahova vlastnost. Nemyslim, ze by na to melo vliv, zda spi ci nespi ve skolce. Muj predskolak je taky stydlivy. Respektive, jak na co a jak kdy. Spi ve skolce porad. Ja jsem v praci, takze vyzvedavam az po spani. Po obede jde vyjinecne, kdyz ho vyzvedne dedecek. Zase muj skolku miluje, takze by ani nechtel chodit porad po obede. Dopoledne je skoro porad program. Odpoledne je mnohem vice volne hry, kdy si muze pohrat s kamarady.
@Netopirek píše:
@Cuddy naše spí. A spí kolikrát i přes den o víkendu. Ale u nás je šlofík po obědě běžný u všech, i dospělých. Takže nejsme úplně reprezentativní vzorek
Predskolak ve skolce usne, ale doma uz takto vubec nespi dlouho. Ja bych si toho slofika v klidu taky dala
.
@Cuddy píše:
Zeptam se. Spí vaše děti ve školce, když nemusí? Mohu vyzvedávat po o, ale nás předškolák je dost stydlivý, v podstatě o té škole váham i z tohoto důvodu, tak si říkám, jestli by mu nepomohlo, kdyby byl v té školce déle a třeba i odpoledne, když je tam méně děti. Ve školce nespal v podstatě nikdy, předchozi roky to odmítal, teď už tam spí i rád.
Syn nespí, nespal nikdy. Je tam teď třetí rok. Měl že začátku velké problémy s adaptací, chodil hodně dlouho jen do desíti hodin.
Pak po obědě. Ani jsem o tom teď neuvažovala ho tam nechávat spát, on po obědě nespí od roku a půl.
Ale já mám výhodu že dělám dvanáctky, nejsem každý den v práci, takže si ho můžu vyzvedávat po obědě. Když mám dvanáctku berou ho moji rodiče… není to naštěstí moc často, mám i zkrácený úvazek.
@Netopirek píše:
@Cuddy naše spí. A spí kolikrát i přes den o víkendu. Ale u nás je šlofík po obědě běžný u všech, i dospělých. Takže nejsme úplně reprezentativní vzorek
U nás je to stejné. My dospělí sice nespíme, ale třeba ležíme a koukáme na film. Děti ví, že nemusí spát, můžou si klidně v posteli číst apod.,ale odpočívá se u nás.
Ano většinou spí… když nechce spát nespí mají to přizpůsobené tak i tak
@ludmilaadamkova píše:
Ano většinou spí… když nechce spát nespí mají to přizpůsobené tak i tak
Tohle je super ![]()
Kdyby to tak bylo v naší školce, tak bych ho tam taky nechávala, ale u nás musí všichni ležet