Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Timinka píše:
Nepodcenuj ho! Jeste vcera sis nedovedla predstavit ze by byl nasilnicky. Nikdy nepodcenuj nepritele
Souhlas, ani si nechci představovat, co by se mohlo stát, kdyby tě načapal, jak budeš balit ![]()
@Aot píše:
Jdu spat, je toho uz na me asi moc. Pokazde tu ctu neco jineho. Na Martina jsem se ptala, vysvetlila celounsituaci a nakonec je to spatne, takze akorat mam vycitky. Kdyz jsem psala, ze do toho nechci nikoho zaatahovat, tak to jste mi psaly, ze to musim rict atd, ted kdyz mam pomocnou ruku, tak chudak Martin je do toho zatazen atd. No to fakt uz je na hlavu.
Ahojky, pročetla jsem diskusi sice jen zběžně, ale můžu říct rovnou, že s takovým chlapem bych už rozhodně nebyla… už jsem si to zkusila, když jsem četla tvé příspěvky, tak jsem viděla svého exmanžela… utíkej jak nejrychleji můžeš, třeba k Martinovi to už je jedno, holky jen chtěly říct aby sis dala pozor a nešla z bláta do louže pokud by sis s Martinem něco začala… prostě teď se odstěhuj k němu a co nejrychleji hledej jiné řešení stylu vlastního bydlení…budu ti držet palce
rozhodla ses správně.
PS: začni si holka více věřit, jinak budeš pořád narážet na stejné a stejné chlapy…
![]()
To zvladnes, kdyztak si neco vymyslis, jakoze ti zaskocilo nebo tak neco
ja taky cekala, snidala jsem s nim, musela delat jakoze nic a klepala se, at uz do prace rano po utoku odjede a cekala jsem na pomoc, stehovali jsme me oprekot, byla to bleskovka. A dobre jsem udelala, poznal, ze nejsem v norme a vratil se, kdyz jsme zrovna odjizdeli. Nakonec na me zkusil i trestni oznameni, ze jsem ho vykradla!!! Jenze jsem mela stesti, potkala lidi, co ki poradili a ja je poslechla. Sla jsem hned po stehovani na Policii udelat zaznam, ze me napadl a ze jsem se rano odstwhovala narychlo. Proto a taky diky zkusenostem zen z centra ti radim, at si vezmes placenou ochranku nebo zavilas Policii. Budes mit vetsi klid a ochranu. A nezatahnes do toho Martina vic ![]()
@Aot píše:
Do prace pujde, protoze on si je sam sebou tak jisty, ze ho nenapadne, ze bych toto udelala. Tak ja mu to zvednu, snad mi nepozna na hlase, ze lzu
@pannacotta píše:
Jáj, no a n teď někoho má? bydlí s ním? nebo je sám? No, ale i jako „bratr“, je super, jen málokterý bývalí je takového charakteru![]()
![]()
Nikoho nema, nemel vztah od te doby, co jsme se rozesli, co ja vim.
Mel kratke znamosti, i na zelandu mel nejake cizinky, asi dve, ale nic delsiho. Ted je taky sam, to mi rekl. Jinak by me asi k sobe nebral, to by se pritelkyni nelibilo.
Diky bohu za takovyhle nahody ![]()
Omlouvam se, jen sem to musela napsat, nekde to tam ve me bylo, to cos ted napsala vic vysvetluje to, ze ve svych zivotech potkavate bez jeho pricineni. Promin, nenech se tim rozhodit, o pomoc ho pozadej urcite, je to blizky covek a to je to, co ted potrebujes. Nezlob se, ze ti tady jeste pletu hlavu timhle.
Jestli pijde vse podle planu, tak az tohle budes cist, budes uz prestehovana. Myslim na tebe a verim, ze se to povede ![]()
@Aot píše:
S Martinem to bylo jinak. On odjel na zeland prvni! Ja jela tri mesice po nem s novym pritelem, se kterym jsem na zelande rozesla. Ne kvuli Martinovi. S Martinem jsme bydleli devet mesicu ve stejnem meste a videli se 5×,. Oboum nam skoncilo vizum a dalsi vizum tohoto typu, uz je mozne jen do Kanady. Opet on odletel prvni, ja az po nem. Nikdo nikoho nepronasledoval. Byla to proste nahoda, ze jsme se oba sesli ve stejnem meste, ktere ma jednu z nejmensich nezamestnanosti, neni tu takova zima, blizko do hor, pekne misto. Nic vic nic min. Martin je super clovek, zadny psychopat, znam ho 12 let, z toho 7 jsme meli vztah a 5 spolu bydleli.
@Háta_x píše:
To zvladnes, kdyztak si neco vymyslis, jakoze ti zaskocilo nebo tak necoja taky cekala, snidala jsem s nim, musela delat jakoze nic a klepala se, at uz do prace rano po utoku odjede a cekala jsem na pomoc, stehovali jsme me oprekot, byla to bleskovka. A dobre jsem udelala, poznal, ze nejsem v norme a vratil se, kdyz jsme zrovna odjizdeli. Nakonec na me zkusil i trestni oznameni, ze jsem ho vykradla!!! Jenze jsem mela stesti, potkala lidi, co ki poradili a ja je poslechla. Sla jsem hned po stehovani na Policii udelat zaznam, ze me napadl a ze jsem se rano odstwhovala narychlo. Proto a taky diky zkusenostem zen z centra ti radim, at si vezmes placenou ochranku nebo zavilas Policii. Budes mit vetsi klid a ochranu. A nezatahnes do toho Martina vic
Opravdu policii? To bude zas poprask v ulici. A co kdyz sousede zavolaji marcovi, ze se u nas neco deje? Ze je tam policie?
@Aot Šéfovi bych to řekla, prostě že odcházíš od Marca a aby tě kryl. Pochopí to, myslím, že i něco tuší (že je Marc přinejmenším „zvláštní“).
Neboj se, hlavně si v hlavě rozmysli předem, co vše chceš sbalit, nejnutnější a pak ostatní, nebo abys nezapomněla na něco, co mu tam nechceš nechat. A taky si převeď ty peníze.
Budeš tam Marcovi nechávat v bytě nějaký vzkaz že nadobro odcházíš?
Kurna, co tady ctu (ten zacatek), tak mě naprosto děsi. Zazila jsem to same. To neni laska, ale psychicky teror. Navic ten muj byl i muj manzel. Pred verejnosti skvely chlap, ktereho by chtela kazda zenska, v praci uspesny, sportovec… proste ideal. Doma? Nesmela jsem sama nikam chodit, odrizl me od mych kamaradu a kamaradek, chodil mi i naproti do prace. Kdyz jsem delala, co chtel, byl uzasny, pozorny a mily. Nedej boze, kdyz jsem vsak udelala neco, co se mu nelibilo - zarlive sceny, vydirani ve forme srdecnich zachvatu. Nakonec jsem to nevydrzela, s nervama se slozila a skoncila v nemocnici s tezkym zanetem slinivky. Zachranili me jen tak tak. Potom jsem odesla a pozadala o rozvod. Souhlasil, ale musela jsem mu krome mych osobnich veci - obleceni, vsechno nechat a vyluxoval mi i konto - nestihla jsem zablokovat jeho kartu. Bylo mi to jedno, hlavne, ze jsem byla od neho pryc.
Proto jsem mooooc ráda, ze ses rozhodla odejít. Držím ti palce a jsem moc napnutá, jak to dneska proběhne. ![]()
@Aot
Moc gratuluju k dobrému rozhodnutí, zavolat Martinovi byl dobrej nápad!
Držím palce, ať se pěkně rychle zvládneš zsalit a vypadnout
![]()
Aot, jde o tebe!!! Ne o sousedy. A jestli mu zavolaj? Jen dobre, aspon bude i od verejnosti vedet, ze jsi pod ochranou!!!
a jako bonus se okoli dozvi, ze Policii potrebujes, kdyby neco. Neboj, ty nedelas nic spatne! Jen musis byt o krok napred pred agresorem. Nepodcenuj ho ![]()
@Aot píše:
@Háta_xOpravdu policii? To bude zas poprask v ulici. A co kdyz sousede zavolaji marcovi, ze se u nas neco deje? Ze je tam policie?
@stran píše:
Aot, je dobře, žes kontaktovala Martina, nikoho jiného tam stejně nemáš. Ale je to málo. Musí o tobe vědět více lidí.
Ty si pořád myslíš, že Marc se bude zítra chovat stejně jako vždy, ale sama vidíš, že ty se stejně nechováš, proč on by měl? Ani ty ted pro něho nejsi předvídatelná, musí být úplně vyděšený, že jeho loutka začíná projevovat svou vůli. Nevidím do mozku psychopata, ale určitě už přemýšlí, jak to co nejdříve utnout.
Zítra mu bude stačit, jak tvému šéfovi zavolá telefonem, a pak se rozhodně požene domů hodně rychle.
Jinak to, že už teď ti je ho líto, je hodně špatné znamení… Aby ses pak ještě nevrátila s tím, že to nebylo tak strašné, že ses u něho měla existenčně líp atd atd..
Ale ono už by to nikdy nebylo stejné, projevila si svoji vůli, nejsi loutka, je třeba tě hlídat a trestat za jakoukoli myšlenku mimo něho, hlavně prosímte ani na chvíli neuvažuj, že je ti ho líto..
Je nemocný, nemůžeš s tím nic dělat, ani on, jen utéct..
Když ti bude nejhůř, představuj si svůj život po jeho boku dál.. Myslíš, že by ti někdy dovolil mít dítě? A pokud by sis to nějak prosadila, myslíš, že by to byl normální vztah? Co bys tomu dítěti nabídla? Dětství, které by asi nechtěla zažít žádná z nás, že? Já vím, že tvé dětství asi taky nebylo zrovna idylické, možná i proto máš trochu pokřivené názory na to, co je normální a co ne. Ale přece bys to samé neudělala i svému dítěti.
Jinak myslím, že bys opravdu potřebovala i pomoc psychoterapeuta a ted to vůbec nemyslím, tak, že jsi blázen, ale prostě proto, abys dokázala pochopit, co je špatně a co děláš špatně, že nacházíš takové muže (psala jsi, že i v Čechách jsi měla nějaký hodně žárlivý vztah).
I já po rozchodu uvažovala, že bych něco takového potřebovala, a to jsem neměla žádného psychopata, ale prostě taky se mnou trochu manipuloval a taky jsem si myslela, že mě má moc ráda že to co dělá (notorický sukničkář) je jen jeho nedostatek sebevědomí a že jinak miluje jen mě.. Jako jo, na jednu stranu to tak možná bylo, ale proč zrovná já bych musela tohle trpět, že?
Nakonec jsem se z toho vyhrabala sama, mám nového užasného přítele a čekáme zrovna druhé dítě. Jsem štastná.
Ale bylo to opravdu těžké se z toho dostat a to za sebou nemám nic takového jako ty.
Ale je mi jasné, že v cizí zemi asi žádnou pomoc hledat nebudeš - myslím psychiatrickou.
Ale kontaktuj aspoň tu policii a centrum pro týrané ženy.
Opravdu to nebude jednoduché. A k tomu by bylo vážně třeba tvé pocity s někým konzultovat. Nejlépe se ženou.. Ne s Martinem. To je málo! Myslím, že bys byla i překvapená, jak chápavé ženy bys v centru pro týrané ženy našla.
No nic, rad tu zaznělo dost, ale je stejně jen na tobě, jak s nimi naložíš.
Držím palce, bylo by tě škoda.
Naprosto souhlasím, už jsem to tu psala dvakrát…Je nebezpečí, že si opět najde takového muže. S Martinem si hlavně nic nezačínat! A taky souhlasím s radou, která tu už byla několikrát, a jsem přesvědčená, že je to NUTNOST - kontaktovat policii a krizové centrum. Někde o tom musí být nějaký záznam…
Chápu obavy Aot ohledně policie…já zažila jedno stěhování v USA (ne svoje) a na místo přijeli 3 policejní auta a 2 motorky…u nás by k tomu tak možná poslali městskou
Pokud mají sousedi číslo na Marca, tak by mu zavolali okamžitě, a to si myslím, že není potřeba
Jde o to celou akci utajit, aby nic netušil až do doby, než se vrátí domů.
Přiznám se, že jenom tiše čtu, ale moc držím pěsti a doufám, že to zvládneš a pak to sice bude teror, ale že ho ustojíš! Myslím na Tebe a ráno to zvládni! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat