Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Je přeci jedno, že tam něco zapomenes ve smyslu tričko, cd a tak. Hlavně ať máš pas a všechny dokumenty - smlouvy, papíry od pojišťovny, ohledně víza…
@Aot ahoj. Dlouho sleduju tuto diskuzi, zatím jsem nepsala, ale držím ti palecky. Myslím, že jsi silná a inteligentní a vše vzladnes a zaslouzis si něco lepšího než sobeckeho despotu. Co jsem tady cetla od některých.. nnelam si hlavu s tím, že jsi požádala přítele o pomoc, ty co píšou, že je to špatně jsou jen rejpalky a nevymyslely nic jiného, co by vykvokaly. Je jasně, že odejít musíš hned a nemůžeš zůstat pod mostem přeci. Moc držím palce, buď v klidu, měj poruce telefon, nachystane číslo na policii, kdyby náhodou, vzkaz mu napis, nic dlouhého, jen, že se s ním rozchazis. Telefon marcovi, dokud nebudeš pryč, určitě ber a hraj divadlo, uvidíš, vše bude dobre. ![]()
Já bych to udělala následovně:
Ráno se chovat jakoby nic, nedělat nic, co by vybočovalo ze zaběhnutého normálu. Odejít do práce, počkat, až Marc zavolá, klidně, pokud by chtěl, mu odkývat i společný oběd. Ještě předtím informovat šéfa, že od Marca odcházíš a zavolat Martinovi, aby byl někde poblíž bytu v pohotovosti s autem. Po Marcově telefonátu se okamžitě přemístit domů, během dvaceti minut naházet všechno do tašek a kufrů, hlavně doklady nezapomenout, všechno ostatní je nahraditelné. Na stole bych Marcovi nechala vzkaz, že jsem odešla a je to definitivní. Během dopoledne by to mělo být zmáknuté. Policii apod. bych asi nekontaktovala, možná je to blbost, ale nějak si neumím představit, co bych jim říkala. Aby mi asistovali u stěhování, že mám strach z přítele? Mají tam už nějaký záznam, že se choval násilnicky? Patrně ne, takže nevím, podle mne by stejně nic neudělali. A až bych byla v bezpečí u MArtina, tak bych se zaměřila na vyhledání pomoci prostřednictvím krizového cena a další kroky dělala už s nimi. Protože Marc se asi bude nějakou dobu snažit Aot přitáhnout zpátky, bude sliboivat, omlouvat se, ujišťovat o své lásce, pak může začít vyhrožovat atd. Takže tam bude to krizové centrum asi potřeba. Ale stěhování bych provedla co nejméně rizikově a hlavně rychle a nenápadně.
@Denisa56 píše:
Ráno se chovat jakoby nic, nedělat nic, co by vybočovalo ze zaběhnutého normálu. Odejít do práce, počkat, až Marc zavolá, klidně, pokud by chtěl, mu odkývat i společný oběd. Ještě předtím informovat šéfa, že od Marca odcházíš a zavolat Martinovi, aby byl někde poblíž bytu v pohotovosti s autem. Po Marcově telefonátu se okamžitě přemístit domů, během dvaceti minut naházet všechno do tašek a kufrů, hlavně doklady nezapomenout, všechno ostatní je nahraditelné. Na stole bych Marcovi nechala vzkaz, že jsem odešla a je to definitivní. Během dopoledne by to mělo být zmáknuté. Policii apod. bych asi nekontaktovala, možná je to blbost, ale nějak si neumím představit, co bych jim říkala. Aby mi asistovali u stěhování, že mám strach z přítele? Mají tam už nějaký záznam, že se choval násilnicky? Patrně ne, takže nevím, podle mne by stejně nic neudělali. A až bych byla v bezpečí u MArtina, tak bych se zaměřila na vyhledání pomoci prostřednictvím krizového cena a další kroky dělala už s nimi. Protože Marc se asi bude nějakou dobu snažit Aot přitáhnout zpátky, bude sliboivat, omlouvat se, ujišťovat o své lásce, pak může začít vyhrožovat atd. Takže tam bude to krizové centrum asi potřeba. Ale stěhování bych provedla co nejméně rizikově a hlavně rychle a nenápadně.
napsala bych to úplně přesně takhle ![]()
Rozhodne nevolat policii. kanada neni ceska republika. ja jsem uz jednou takhle utikala, bylo mi 18 a bylo to v recku. nebrala jsem ani kartac a pastu na zuby. proste rychle a nenapadne!
@Denisa56 píše:
přesně tak bych to udělala taky
![]()
Myslela jsem si, že ta práce, co Aot „našel“ Marc u sebe, je lepší! Jako že mohl říct, našel jsem ti lepší práci, tak na co si stěžuješ (i když není normální, že by tohle partner udělal bez vědomí partnerky). A ona je ta práce horší, tak to je mazec, to je teda jasný, že ji pouze chce mít pod kontrolou.
A napadla Vás tato možnost, že on přijde domů, zjistí, že se odstěhovala, přemístí schválně pryč z bytu nějaké věci, zavolá policii, že ho okradla? Policie ji zadrží, bude mít jedině problémy a nikdo jí moc věřit nebude, on je přece Kanaďan! Takto bude mít záznam od policie, oni budou svědci, že jsi vzala pouze své věci a bude vše zaprotokolované! Háta radí dobře, tady nejde o sousedy, tady jde především o tebe!! Vím, že to nemusí nastat, ale v této situaci je nutné přemýšlet, jak by se mohl eventuálně zachovat!
@Aot tak mu to zvednes a budes se snazit byt co nejvic v pohode. Nebo on vola do kanclu?
Presne tak, jde o ochranu Aot (i Martina) po vsech strankach
sousedi jsou nepodstatni. Ona musi byt pripravena na vsechny eventuality.
@mikalka píše:
A napadla Vás tato možnost, že on přijde domů, zjistí, že se odstěhovala, přemístí schválně pryč z bytu nějaké věci, zavolá policii, že ho okradla? Policie ji zadrží, bude mít jedině problémy a nikdo jí moc věřit nebude, on je přece Kanaďan! Takto bude mít záznam od policie, oni budou svědci, že jsi vzala pouze své věci a bude vše zaprotokolované! Háta radí dobře, tady nejde o sousedy, tady jde především o tebe!! Vím, že to nemusí nastat, ale v této situaci je nutné přemýšlet, jak by se mohl eventuálně zachovat!
@Háta_x píše:
Holky, nezrazujte Aot od zavolani si ochrany a pomociduvody jsem uz psala. On je agresor, ne beznej chlap, kterymu utika zena!!!
@Aot prosím tě, dej na @Háta_x a řiď se tím, co ti radí! I když si tím postupem nejsi jistá, pochybuješ, tak to ber jak manuál a prostě to tak udělej. (Jak manuál na kávovar. Když chceš kafe, tak se musíš řídit manuálem, jinak kafe nebude.) Ona ví o čem mluví, má tu zkušenost, bohaté zkušenosti…
Neodrazujte ji, ať policii nevolá. Ano, když uteče potajmu a bude ten odchod v klidu, tak co jako? Tím to přece vůbec nekončí!!! Tím to začíná! Pronásledování z jeho strany, obvinění z vykradení bytu na policii, problémy na imigračním atd. A kdo jí pak bude věřit, že to bylo jinak?!! Ona potřebuje, aby o tom byl záznam, že ona jedná jako první, protože má strach. Je potřeba, aby to bylo obráceně! Ať o tom ví co nejvíce lidí, ať je okolo toho humbuk, protože jen ta nálepka na Marcově čele „psychopat“ ho snad může přibrzdit, resp. ji ochránit. Aspoň tak jsem to pochopila z těch zkušeností, co tu děvčata psala…
@Aot moc moc na tebe myslím!
Udělej všechno pro to, aby to ráno dobře dopadlo! Nic nebude navíc. Posichruj to ze všech stran. Nepodceňuj situaci a pak z toho vyjdeš se zdravou kůží. Drž se, ty to zvládneš! ![]()
@Háta_x píše:
Holky, nezrazujte Aot od zavolani si ochrany a pomociduvody jsem uz psala. On je agresor, ne beznej chlap, kterymu utika zena!!!
Taky se k tomu přikláním, nezrazujte ji prosím od zavolání policie, tímhle krokem myslí na zadní vrátka, on ji může ještě pěkně zatopit a mstít se a věřit budou jemu, ne nějaké přistěhovatelce z Česka. Nezrazujte ji od toho!!
@mikalka Tak tohle treba me vubec nenapadlo! Ale tak zas by se to sand nejak resilo, kde Ty veci sou, nemyslim si, ze by hned skoncila s cejchem zlodejky; museli by ji to prokazat…
Ano taky jsem pro at se policie zavolá, nikdy neví co může napadnout jeho a ona bude pak ta špatná a ještě přistěhovalec. Blba kombinace. Takže zavolat policii, že ji vydírá, týrá atd.
@mikalka píše:
A napadla Vás tato možnost, že on přijde domů, zjistí, že se odstěhovala, přemístí schválně pryč z bytu nějaké věci, zavolá policii, že ho okradla?
ja osobne si myslim, ze to neudela protoze ji by pak mohli pekne poslat domu a to by sel proti sobe… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat