Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Aot Milá Aot, všichni Ti tady držíme palce! že jsi kontaktovala Martina, aby Ti pomohl, je jedině dobře! Holky tady asi teď měly na mysli, že holt nějakým způsobem přitahuješ chlapi, co jsou na tobě závislí, aby sis na to dala pozor. Ale to teď není nejdůležitější. Je super, že Ti Martin pomůže, jen by na to neměl být sám. Zkus opravdu tu policii! Tu nemusíš objednávat dopředu, prostě přijedou a úplně přinejhorším se jim to bude zdát jako planý výjezd. Ale nic tím nepokazíš a bude záznam! Taky bych ráno zavolala šéfovi, aby Ti dal vědět, kdyby se tam Marc stavil! Tím spíš bys pak už zavolala policii, i kdybys do té doby nechtěla. Připrav si v hlavě, co všechno si chceš zítra sbalit - nejen nějaké oblečení, ale věci, co sis přivezla, abys na něco nezapomněla - i když tam později můžeš jít s policií. Hlavně ty doklady, to je Ti určitě jasné. Moc držíme palce a budeme viset na této diskuzi tak dlouho, jak budeš potřebovat! ![]()
@Aot píše:
Holky vypinam se, zitra mi drzte palce, at to dobre dopadne. Ozvu se hned, jak to pujde. A dekuji vsem.
Hodně štěstí
A je dobře, že jsi Martina kontaktovala ![]()
@Aot píše:
Ja neskacu ze vztahu do vztahu. Ptala jsem se vas, zda Martina o pomoc pozdat, rekly jste ze ano a ted uz je to spatne?Ono neni lehke v Kanade najit bydleni ze dne na den, jak si asi nekdo predstavuje. Kanadani jsou uchylni na reference, kdyz je to slusne bydleni. A stehovat se do bytu ke trem 20 ti letym klukum se mi taky nechce. To je snad normalni. Ja u Martina budu jen na chvilku, nez si neco najdu. Ono to trva, obehat prihlidky.
Tak jau fakt nevim, ptala jsem se, jestli ho mam poprosit, rekly jste ze jo a ted je to spatne? To mi teda moc nepridava.
Není to špatné, tady přece nejde o vztah, ale o pomoc a oporu v těžké a složité situaci, ve které teď jsi.
@Aot
Běž si hajnout, ať jsi na zítra čilá! Moc držím palce a budu netrpělivě čekat, až dáš vědět! ![]()
Aot, je dobře, žes kontaktovala Martina, nikoho jiného tam stejně nemáš. Ale je to málo. Musí o tobe vědět více lidí.
Ty si pořád myslíš, že Marc se bude zítra chovat stejně jako vždy, ale sama vidíš, že ty se stejně nechováš, proč on by měl? Ani ty ted pro něho nejsi předvídatelná, musí být úplně vyděšený, že jeho loutka začíná projevovat svou vůli. Nevidím do mozku psychopata, ale určitě už přemýšlí, jak to co nejdříve utnout.
Zítra mu bude stačit, jak tvému šéfovi zavolá telefonem, a pak se rozhodně požene domů hodně rychle.
Jinak to, že už teď ti je ho líto, je hodně špatné znamení… Aby ses pak ještě nevrátila s tím, že to nebylo tak strašné, že ses u něho měla existenčně líp atd atd..
Ale ono už by to nikdy nebylo stejné, projevila si svoji vůli, nejsi loutka, je třeba tě hlídat a trestat za jakoukoli myšlenku mimo něho, hlavně prosímte ani na chvíli neuvažuj, že je ti ho líto..
Je nemocný, nemůžeš s tím nic dělat, ani on, jen utéct..
Když ti bude nejhůř, představuj si svůj život po jeho boku dál.. Myslíš, že by ti někdy dovolil mít dítě? A pokud by sis to nějak prosadila, myslíš, že by to byl normální vztah? Co bys tomu dítěti nabídla? Dětství, které by asi nechtěla zažít žádná z nás, že? Já vím, že tvé dětství asi taky nebylo zrovna idylické, možná i proto máš trochu pokřivené názory na to, co je normální a co ne. Ale přece bys to samé neudělala i svému dítěti.
Jinak myslím, že bys opravdu potřebovala i pomoc psychoterapeuta a ted to vůbec nemyslím, tak, že jsi blázen, ale prostě proto, abys dokázala pochopit, co je špatně a co děláš špatně, že nacházíš takové muže (psala jsi, že i v Čechách jsi měla nějaký hodně žárlivý vztah).
I já po rozchodu uvažovala, že bych něco takového potřebovala, a to jsem neměla žádného psychopata, ale prostě taky se mnou trochu manipuloval a taky jsem si myslela, že mě má moc rád
a že to co dělá (notorický sukničkář) je jen jeho nedostatek sebevědomí a že jinak miluje jen mě.. Jako jo, na jednu stranu to tak možná bylo, ale proč zrovná já bych musela tohle trpět, že?
Nakonec jsem se z toho vyhrabala sama, mám nového užasného přítele a čekáme zrovna druhé dítě. Jsem štastná.
Ale bylo to opravdu těžké se z toho dostat a to za sebou nemám nic takového jako ty.
Ale je mi jasné, že v cizí zemi asi žádnou pomoc hledat nebudeš - myslím psychiatrickou.
Ale kontaktuj aspoň tu policii a centrum pro týrané ženy.
Opravdu to nebude jednoduché. A k tomu by bylo vážně třeba tvé pocity s někým konzultovat. Nejlépe se ženou.. Ne s Martinem. To je málo! Myslím, že bys byla i překvapená, jak chápavé ženy bys v centru pro týrané ženy našla.
No nic, rad tu zaznělo dost, ale je stejně jen na tobě, jak s nimi naložíš.
Držím palce, bylo by tě škoda.
@Aot píše:
Jdu spat, je toho uz na me asi moc. Pokazde tu ctu neco jineho. Na Martina jsem se ptala, vysvetlila celounsituaci a nakonec je to spatne, takze akorat mam vycitky. Kdyz jsem psala, ze do toho nechci nikoho zaatahovat, tak to jste mi psaly, ze to musim rict atd, ted kdyz mam pomocnou ruku, tak chudak Martin je do toho zatazen atd. No to fakt uz je na hlavu.
Prosim nikdy nepochybuj o svych rozhodnuti! Bud sama za sebe! Nikdo jiny tvuj zivot zit nebude! Bojuj za sebe ne za nas a s nami nebo s martinem. On je jen prostredek k Tvemu Zivotu! MYSLI TED JENOM NA SEBE.
Bože, tohle se čte opravdu velice zle
Jsem mo moc ráda za Martina, že ho máš a že ti pomůže
Šéf, před ním smekám, Marcovi bych vzkaz nenechala žádný… nech si to vyžere…
Dál si jen moc přeji aby ti dal klid, když máš dovolenou, tak tě bude hledat v práci třeba jen ze začátku a pak ho to nenapadne.. Štěstí že Kanada je velká
a je malá šance že se jen tak náhodně potkáte…
A třeba nakonec bude tvá láska onen Martin ![]()
Držím palce a těším se na případné další info o Tobě
Hodně sil ![]()
@Aot píše:
Holky jdu spat, at jsem zitra trochu fit. S tou placenou ochrankou to uz asi tezko stihnu. Musi to byt bleskova akce, a ja ani nevim, kde to hledat. Na to uz cas nemam.![]()
Jinak Marc jezdi do prace jak kdy, nekdy na sedm, nekdy na osm, nekdy v pul. Ale ja budu delat, ze je vse v pohode, pusa obejmuti, proste vsechno. Nemyslim si, ze by ho toto napadlo. Podle me nikdy. A z prace se taky driv nevrati, ani se nestavi. Ma to daleko, to uz by fakt byla moc velka nahoda.
Vse bude v poradku. Nebojte. Jak se odstehuju, a budu v klidu u Martina, tak hned napisu.
Holky a vim, ze timto to nekonci! Mne uz ho ted je lito.!! Ach jo! Bude to tezky. Doufam, ze to tady se mnou jeste par dni vydrzite!!! Nez budu z toho venku.![]()
Těžký to bude, ale ty si velice silná osoba a zvládneš to ![]()
Holky nespim. Mam nervy na pochodu! Vubec nevim, jak budu zitra Marcovi lhat, nejpozdeji v devet mi bude volat. Kdyz to nezvednu, bude urcite volat do kanclu. Kdyz mu napsiu, ze zavolam pozdeji, tak ziskam tak pul hodiny casu. Vic ani n. Takze do pul destate musim byt komplet odstehovana. Holky a co mam napsat tomu sefovi, kdyz se ho marc pak bude ptat? To mam po nem chtit, aby lhal??
@Aot píše:
S Martinem to bylo jinak. On odjel na zeland prvni! Ja jela tri mesice po nem s novym pritelem, se kterym jsem na zelande rozesla. Ne kvuli Martinovi. S Martinem jsme bydleli devet mesicu ve stejnem meste a videli se 5×,. Oboum nam skoncilo vizum a dalsi vizum tohoto typu, uz je mozne jen do Kanady. Opet on odletel prvni, ja az po nem. Nikdo nikoho nepronasledoval. Byla to proste nahoda, ze jsme se oba sesli ve stejnem meste, ktere ma jednu z nejmensich nezamestnanosti, neni tu takova zima, blizko do hor, pekne misto. Nic vic nic min. Martin je super clovek, zadny psychopat, znam ho 12 let, z toho 7 jsme meli vztah a 5 spolu bydleli.
Já jsem to jaksi nepostřehla ale proč jste se rozešli s Martinem?
@Aot píše:
Holky vypinam se, zitra mi drzte palce, at to dobre dopadne. Ozvu se hned, jak to pujde. A dekuji vsem.
Držím palce ![]()
Musim to domyslet do puntiku, jinak se to urcite pokazi. Porad se mi ty vsechny veci honi v hlave. Co vsechno musim a nesmim zapomenout udelat.
@Aot tak mu telefon zvedni. To zvladnes! Hlavne jestli mas doklady. Mam strach ze ale marc nepujde do prace. ![]()
@Aot píše:
Holky nespim. Mam nervy na pochodu! Vubec nevim, jak budu zitra Marcovi lhat, nejpozdeji v devet mi bude volat. Kdyz to nezvednu, bude urcite volat do kanclu. Kdyz mu napsiu, ze zavolam pozdeji, tak ziskam tak pul hodiny casu. Vic ani n. Takze do pul destate musim byt komplet odstehovana. Holky a co mam napsat tomu sefovi, kdyz se ho marc pak bude ptat? To mam po nem chtit, aby lhal??
Nemůžeš mu třeba odepsat, že máš jednání nebo něco podobného a jak to skončí, zavoláš? Tím bys taky získala čas - šéfa bych asi informovala - jde do tuhého ![]()
Příspěvek upraven 13.06.13 v 09:26
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat