Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@saadet píše:prosimte fakt jsi byla nerozhodnuta? To je pro me snad jeste nepredstavitelnejsi nez volic mz
co te prosimte presvedcilo na stranu mz?
od tebe by me to fakt zajimalo, klidne do sz, nebo jakkoliv
nebo jestli jsi to tu nekde psala, odkaz me, celou diksuzi jsem necetla…dekuji
Mně to bylo jedno, fakt.
Vedle @LydiaD jsem nechápala, co to tak prožívá. ![]()
Zemana nikterak nežeru, chtělo to změnu, projela jsem si pár volebních kalkulaček, vyjel mi Hilšer - navíc hezkej, že jo.., ale pak jsem si řekla, že nebudu povrchní, zahloubala jsem se dál a hodila to Fischerovi.
O Drahošovi jsem vcelku nic nevěděla, nezajímavej, na první pohled na bilbordech nic moc charismatického, ale co. Bylo mi to fakt celkem šumák.
Až do úterní debaty, kdy jsem se chtěla líp kouknout, komu to teda hodím.
Pozor - pomýšlela jsem na Drahoše. Protože změna, že jo.
Jenomže… víš, co dělám v práci. A tím pádem sleduju víc řeč těla, mimiku, celkový projev, než slova. Zajímala mě osobnost budoucího prezidenta, keců si ještě užijeme dost.
Nebyla jsem zaujatá - nebo spíš proti Zemanovi. Vůči Drahošovi jsem byla nepopsaná kniha.
A šok.
Jeho projev, ta arogance, napadání protikandidáta v každém vstupu..
![]()
Tohle je psychologicky totálně kontraproduktivní, pokud mi někdo do omrzení opakuje, že tenhle je špatnej, špatnej, špatnej… zpozorním a víc, než že je ten někdo špatnej, mě zajímá, proč mi to má autor výroku tak naléhavou potřebu nabednit do hlavy.
![]()
Znovu - nemyslím si, že Zeman je hvězda, to zase rozumně.
Ale Drahoš to, co předvádí, nemá vůbec zapotřebí. Stačilo by mu normálně, vyrovnaně odpovídat na otázky - a ne rádobydiplomaticky kličkovat a neříct vlastně vůbec nic.
Učí se rychle, ale přesně tu tvář politiky, kterou by si osvojovat vůbec neměl. „Tvá řeč budiž ano ano, ne ne.“ Toho se od něj zjevně nedočkáme.
Vůbec nemusel bojovat, měl našlápnuto na vítězství i tak. Stačilo by být nad věcí, pragmatický, slušný, dospělý. On se dospěle nechoval, navzdory svému seniorskému věku. ![]()
Dívala ses mu do tváře, jak rychle propadá emocím, jak mu ujíždějí nervy?
Strašně rychle jde do slovní agrese, využívá každé příležitosti k napadání a pokud ji nemá, vytvoří si ji oslím můstkem sám.
Jsem zklamaná a kdyby byli kandidáti tři, hodím to komukoli jinýmu.
Jsou jenom dva.
Nikdo krom Zemana mi nezbývá.
Někdo místní, jehož názoru si dost vážím, nám napsal: „Hodím to Zemanovi s krajním odporem, ale nejít volit je ještě horší varianta a Drahoše - a ty, kdo za ním stojí - prostě ne.“
Stačí takhle?
@saadet píše:
A ta slušnost byla větsinou jediný důvod, proč ho někdo volil.
@Ice79 píše:Slabý.
Ale jo, u Drahoše od úterka pokrok jako blázen. Učí se rychle, to se musí nechat. Asi ho vyškolil jeho oblíbenec Kalousek.
Ty naučené líbivé odpovědi na vysomrované otázky pro pár jedinců docela ušly. S těmi novými to byl zase vyklepaný Drahoš z úterka. Akorát teda tu slušnost jaksi zapomněl předstírat.
No nic, jdu do peřin.
dekuju. Toto je dobra skola - proste smutne.
@saadet
Mám ráda lidi, kteří používají argumenty.
Takhle tady píšeš Ty.
Nebo teď nevím…jestli v jiné diskuzi Ti holčina absolutně nedokázala nic vyvrátit a pořád si mlela svoje… nějaká Linda?
Promiň, nevím přesně ![]()
Vím, že Drahoš dělá chyby, třeba ta dnešní debata…
Fakt přiznávám, že jak přišla ta poslední minuta, tak jsem si říkala, ať hlavně Drahoš nejmenuje Zemana a řekne něco smysluplnějšího.
Nestalo se tak a mrzí mě to.
Na druhou stranu jsem se musela usmívat, když Zeman vyzýval voliče, aby šli k volbám.
Když on sám před prvním kolem řekl, že on volit nepůjde, když do druhého kola nedostane.
Ale takový on je a takovýho já ho prostě nedávám.
Lidsky ho nedávám.
@samá práce píše:
@sirikit je teda fakt, že dneska byl Drahoš podlej jako typický Čech kterému jde o kačky. Bejt to za války, jde Zemana udat na gestapo, že má o tři potravinový lístky víc.
Ale o to mi nejde. Běž sem, tam tvoje literární srdíčko zajásá.
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/?…
Mrkla jsem tam a nedám to. Já teď nestíhám číst ani to, co výslovně přečíst chci - třeba tu Samkovou, co nám hodil do skupiny Pedro.
Zas hodin strašnejch, ráno ke strojům.. ![]()
Kolegy grafomany začnu aspoň okrajově sledovat až v poklidu olympiády. ![]()
@sirikit diky
asi staci. Resp nechci te o necem presvedcovat, vim ze to nema cenu
jen mi proste strasne zarazi, ze to takhle vidis. 90% chovani, ktere jsi u JD popsala, vidim ja na mz. Ja v prvnim kole volila Hilsera. Priznam se, ze pro me je velmi podstatne volit proti mz - potazmo spise proti nejedlemu atd. A JD pro me nebyl nejlepsim kandidatem, ted za posledni mesic jsem si o nem zjistovala vice, neb jak jsem i zde psala, pocitala jsem, ze bude v druhem kole on. A to co jsem zjistila a to jak vystupuje i ty debaty - spise teda ta debata, ta estrada na prime byla
a co tam lidi a vorisek predvadeli…me ujistilo, ze volba je to vice nez spravna. Nicmene porad je pro me strasne dulezite to co mz za poslednich 5 let predvedl. At uz jsou to jeho jednotlive vyroky, chovani, paktovani s ab a hlavne hulvatstvi. Pak me desi lidi kolem nej a jeho kondice. Bohuzel on je tak zaslepen zasti a egem (coz se tahne proste uz strasne dlouho od Klause), ze je absolutne nesoudny a dle meho lehce vmanipulovatelny do dalsi kandidatury. A mozek uz mu zkratka neslouzi. A to byl opravdu dobry ekonom a politik, to jsem uznala nekolikrat. No jsi v podstate teprve druhy clovek co si nejak „obhajil“ proc mz volit - ac ja s tim nesouhlasim, respektuji. Ale strasne smutne mi prijde, ze podle toho co tu a jinde pozoruji pro 90% volicu mz je proste nejdulezitejsi, ze nechce migranty
to je tak strasne smutne…ale to je jak s spd…a to uz se zas tocim jinam. Hlavne, ze jsem zacala, ze nebudu presvedcovat co
No proste doufam, ze bude vic lidi, co to vidi jako ja ![]()
@saadet píše:
@LydiaD @sirikit se tady mame rady (doufam) a uz jsem spolu parkrat i pekne podebatovali (ja kvilela
) a proto me zrovna jeji oduvodneni zajima a priznam se, ze v prezidentskych debatach jsme se nepotkaly. Evidentne je nemam obsancovany vsechny
Mně se na Vás dvou zásadně líbí, že i když se v něčem názorově neshodneme, nesklouzává to k osobním urážkám a ze všech sil se snažíme jedna druhou pochopit. Pokud to není možné, alespoň respektovat.
Ačkoli včera po mně @LydiaD házela v uzavřence virtuálně pytlíky s otrubama a měla jsem velký štěstí, že jsme zrovna nebyly zoči voči, jinak je mám fakt nasypaný na hlavě, znám ji.
![]()
P. S. Účtenkovku pořád ještě nehraju. ![]()
@LydiaD píše:![]()
![]()
![]()
Myslím si, že já ovlivňuju, pokud tohle dokážete, tak klobouk dolů
Mě se celkově nelíbí, kolik rodin v čr je teď na nože
přijde mi to hrozný, hádat se kvůli takový bl. bině
V životě jsou důležitější věci k radikálnímu řešení, nevím no…
My se tolerujem a respektujem a rozhodně se netlučeme argumentama a už vůbec nevnucujeme svůj názor druhým. Ale napjatí z toho jak to dopadne jsme ![]()
Hodím tady ještě do pléna to co mi třeba vadí na Zemanovi nejvíc:
Dneska rozhovor se Svěrákem…
Jeho otázka na Zemana kdysi zněla ve smyslu:
Proč ten Zemanův styl" účel světí prostředky" tolik vyznává…
Kdyby jste byl skutečná osobnost, tak se mě na to neptáte.
A to on umí bravurně.
Neodpoví a ještě tazatele urazí, poníží a zostudí.
Někomu to vyhovuje a obdivuje to na něm.
Já ne ![]()
@LydiaD jj Linda a neco. Pak nejaka janina…je jich tolik. Adresne jsem se jich konkretne nekolikrat ptala. Nic, ticho. To je potom tezka debata…
a souhlasim, ze jsem taky chodila po obyvaku a rikala si to same. Je smutne, ze ma vlastne pravdu (jeho poradci si tu muzou jeste hodne vzit) a ta mu tak moc ublizi…a opet presne - jdete volit, ale ze jeste pred casem prohlasoval opovrzlive, ze volit nepujde kdyz nepostoupi. To je tak strasne pro nej typicke - to pokrytectvi a prekrucovani. Jen on ma bohuzel jeden „dar“ a to prezentovat svou verzi „pravdy“ tak presvedcive, jako malokdo. A opet ano, lidsky je to pro me nepochopitelne nejvic ![]()
@LydiaD píše:
Neodpoví a ještě tazatele urazí, poníží a zostudí.
Někomu to vyhovuje a obdivuje to na něm.
Já ne
Bingo. A verim, ze toto je take stezejni. Na podobnem principu zvitezil i ab. Lidi se radi divaji na jina nestesti, na jina ponizeni a urazky. Jejich „nestesti“ je pak mensi. Vezmi si zpravy, reality show (prostreno atd), nejvic sledovanosti maji ta negativni. Toto a zavist jsou snad jedine co mi na cesich vadi, jak jsem velmi hrda a vlastenecka, tak toto v nas proste nejak je
a to se podle me nekterym lidem libi na mz, ta moznost se skrze nej po nekom svezt - a zduraznuji, ze jsem presvedcena, ze je to latentni a ti lide to takto nevidi, ale je to tak. Nebo zas jen moje dalsi teorie ![]()
@sirikit píše:
Nevím, jak to chodí u Vás v rodině, ale my spolu dost vyjdem.
Takže s jakýmkoli diktováním bych se na své příčetné dětičky vůbec neobracela.
Svoje názory vzájemně bereme dost vážně, běžně politiku probíráme a nemáme zásadní rozpor. Mladým je vcelku víš kde viď Zeman i Drahoš, večer uspávají dítě a debaty na rozdíl ode mě nesledovali. Volit by bez mého zásahu buď nešli, nebo by to flegmaticky hodili Zemanovi.
Já debaty sleduju, Drahoš mi opakovaně zvedá tlak, rosný bod i žaludek - a já uznala za vhodné ověřit si, jak to vidí odštěpný závod.
Pokud by to viděli úplně odlišně, než já (my, Zemana doma volíme tři), rozhodně by mi to řekli a neváhali se se mnou na to téma v dobrém pohádat - nebylo by to poprvé ani naposled.
Zeťák na rozdíl ode mě volil ANO.
Jestli Vy si v rodině mezi sebou něco řeknete a reálně uděláte opak - je to na úplně jiné vlákno, nebo na prezidentskou kandidaturu.
Jasne a takoveho prezidenta ty volis. Co neco rekne a vzapeti to dela jinak. Gratuluji. My hlavne v rodine nejsme flegmaticky, volit chodime a nepotrebujeme se navzajem presvedcovat ci radit koho.
@sirikit píše:
Ačkoli včera po mně @LydiaD házela v uzavřence virtuálně pytlíky s otrubama a měla jsem velký štěstí, že jsme zrovna nebyly zoči voči, jinak je mám fakt nasypaný na hlavě, znám ji.![]()
![]()
Si piš!
Mrskla bych to po Tobě, bys nestíhala uhejbat!!!
Zmetku jeden! ![]()
Ona mi totiž @sirikit v uzavřence psala, ať to tak neřeším nebo nežeru (už nevím jak přesně, to je fuk) a já tady potom našla její příspěvky a smála jsem se jí, že já to nemám řešit a ona tady nechá ruce na klávesnici.
Jenomže…
Když já v reálu zůstanu viset na D1, tak věřím, že pro mě přijede třeba zrovna @sirikit nebo i můj další kamarád, který je zároveň mým šéfem a taky volí Mildu
Špičkujeme se neuvěřitelně, ale opravdu je pro mě priorita jejich přátelství.
A zírám, jak se lidi na fcb hádají do krve.
Odebírají se z přátel, to je šílený, co se děje.
@saadet
Já třeba dneska opravdu Drahošovi tleskala, jak si nenechal vnutit, že je Kalousek jeho oblíbenec a že ho obdivuje.
Tohle překrucování je šílený.
Někdy mám pocit, že tomu MZ sám věří, co říká.
To samé jeho zdravotní stav. Že řekne, že je na tom fyzicky a zdravotně dobře, to beru jako jeden z jeho bonmotů.
Jeho levé oko opravu samovolne mrká, přestože v nějaké „debatě“ kde byl sám, to popřel a mrkal na Korantenga, že to tak není.
Je.
Sešel za těch 5 let ukrutně.
Ale to je asi opravdu to nejmenší, i když ani tohle nejmenší on nepřizná.
A to mi vadí.