Prezidentská debata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75822
26.1.18 00:01
@jenny.fields píše:
Jasne a takoveho prezidenta ty volis. Co neco rekne a vzapeti to dela jinak. Gratuluji. My hlavne v rodine nejsme flegmaticky, volit chodime a nepotrebujeme se navzajem presvedcovat ci radit koho.

Ale no tak.
Zemana neobhajuju, je to přesně tak, jak říkáte.
A Drahoš mu zdatně sekunduje.
V úterní debatě vytáhl na Zemana výrok Cyrila Höschla o procentu slabomyslných občanů, lidí s podprůměrným intelektem a alkoholiků v české populaci - v odkazu na nevhodnost případných referend v ČR. Použil to jako protiargument proti Zemanovi.
Dneska nebyl schopen říct, jestli by si do konce svého případného volebního období přál Euro v ČR a argumentoval 80% obyvatel, kteří si Euro nepřejí… aby o vstup později zavrhl referendum s ČR s tím, že Česko není Švýcarsko, ve Švajcu mají stoletou tradici referend (ale někdy s tím začali, ne? :think: ) a prostě zastřeně, český národ není hoden.
Tak kurnik, když se mi hlas lidu hodí viz Euro, použiju ho jako argument, a když ne, je to pro prosté Čechy příliš náročné rozhodnutí a memento Brexit?

Osobně myslím, že si oba pánové mohou podat ruce a jít spolu kolem světa.
Chápu osobní averzi - a uznávám, že přesně ta, kterou ve mně vyvolal Drahoš, je o něco větší než ta, kterou ve mně budí Zeman a rozhodne moje volení chování.
Ale s pochybovačně zvednutým obočím sleduju to ukazování prstem - Zeman udělal/řekl/lhal/napadal - a že v podstatě totéž během svého zatím kratičkého působení na prahu politiky předvádí Drahoš, fakt nevidíte?
Tohle nechápu zase já, ale - respektuju.
Podstata demokracie.

Dobrou, lidi, a ať tyhle dva dny přežijem bez potřeby rychlé zdravotnické intervence. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.1.18 00:06
@jenny.fields píše:
Jasne a takoveho prezidenta ty volis. Co neco rekne a vzapeti to dela jinak. Gratuluji. My hlavne v rodine nejsme flegmaticky, volit chodime a nepotrebujeme se navzajem presvedcovat ci radit koho.

Mě třeba totálka vytočil tou většinou 101 hlasů. Řekne to jeden den… pokud AB bude mít většinu, ok.
A další den si to rozmyslí a řekne, že ho stejně jmenuje, jestli volby prohraje.
Kde to jsme?
To je Absurdistán jako prase.
Takže já mým dětem jeden den řeknu:
Hoši, neudělali jste si úkoly, máte zakázaný počítač.
Druhý den jsem třeba po opici a řeknu jim: pusťte si počítač, hlavně mi dejte pokoj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tohle je pro mě prostě nepřijatelný a je toho tolik, že já opravdu vím, že jsem antizeman a otevřeně to přiznávám.

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
26.1.18 00:16

@sirikit
Proti referendu jsem taky, stačí, že volíme prezidenta :roll:
Když si vezmu, že bychom rozhodovali o EU a NATO…
Jenom to ne.
Já ráda zvolím v komunálních volbách někoho, koho znám nebo někoho o kom si něco chci zjistit.
Někdo si ani nezjistí a volí.
Když vidím, kdo by rozhodoval o takhle důležitých věcech… nikdo z nás nemá čas se tomu tak věnovat, aby věděl a pochopil souvislosti a mohl o tomhle rozhodovat.
Od toho volím toho, kdo se tím bude zabývat.
Ty lidi platíme a ať svoji práci dělají.
Naprostý souhlas s Drahošem v tomhle.
Euro přece jenom řeší každý z nás a asi každý z nás na to má nějaký názor.
Kdežto mnozí nevědí, co je zkratka NATO, proč to je a co s tím.
Nemůže o tomhle rozhodovat lid, za tím si stojím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13473
26.1.18 00:18

@LydiaD Jejda…vy nespite, potvory a resite tu zase Krivou hubu a Krivou hlavu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Me teda dneska tak boli hlava, ze jsem se ani poradne smat nemohla…a nadto jsem dnesni duel nevidela v cele parade, jen poslednich 30 minut…budu muset najit zitra na webu…Ale i v tech poslednich 30 minutach si neslo nevsimnout, ze D se na dnesek lepe vyzbrojil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
26.1.18 00:22
@LydiaD píše:
@saadet
Já třeba dneska opravdu Drahošovi tleskala, jak si nenechal vnutit, že je Kalousek jeho oblíbenec a že ho obdivuje.
Tohle překrucování je šílený.
Někdy mám pocit, že tomu MZ sám věří, co říká.
To samé jeho zdravotní stav. Že řekne, že je na tom fyzicky a zdravotně dobře, to beru jako jeden z jeho bonmotů.
Jeho levé oko opravu samovolne mrká, přestože v nějaké „debatě“ kde byl sám, to popřel a mrkal na Korantenga, že to tak není.
Je.
Sešel za těch 5 let ukrutně.
Ale to je asi opravdu to nejmenší, i když ani tohle nejmenší on nepřizná.
A to mi vadí.

Kdyby mu jen mrkalo oko a i treba samovolne povolovaly sverace, tak by mi to bylo putna…ale ona mu povoluje hlavne ta nevymachana huba…a to teda dost. A to mi vadi taky. Jakoze neni tak inteligentni, jak vypada…no to jsem si mrskla hlavou o stul…a to fakt nevis, jak to myslel…pac kdyz se na nej podivas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.1.18 00:24

@JaniceB Ále… co ty tady??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak přece jenom Zeman ten národ spojuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
36571
26.1.18 00:27

Po dnešním duelu bych to shrnul takto: všechno, co odpůrci vytýkají Zemanovi i Drahošovi je pravda aneb o Zemanovi jsem iluze nikdy neměl, o Drahošovi jsem je ztratil. Opravdu máme „pěkné“ kandidáty - na jedné straně samolibý stařec nad hrobem, kterému když zabrání v rozšafném a trapném žertování a rozumování, tak je najednou ubohý, neslaný, nemastný dědek, a na druhé straně zlomyslný a arogantní „profesor“, který místo jasné a přesné argumentace k danému problému se snaží co nejvíce kopnout do soupeře a vytáhnout na něj co největší špínu, byť se sám označuje za slušného a vzdělaného jedince, který chce přenést slušné chování a mravnost do politické sféry. Ovšem na zbytek otázky nedokáže přesně a jasně odpovědět, volí obecné a nicneříkající fráze, které navíc neustále opakuje.

To je taková volba - nevolba, až uvažuji, jestli má vůbec smysl volit! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
26.1.18 00:28

@sirikit Ty ale ja jsem si nevsimla, ze by Drahos zatim v necem lhal…to ne…spis jen nedokaze poradne na plno vysvetlit, proc hlas lidu jednou ano a jednou ne a asi nema ty koule na to rict, ze lidi jsou ovce a nemuze se jim dovolit hlasovat v referendu uplne o vsem…tak bych to videla ja…A taky si myslim, ze to je v poradku…jak by to tady vypadalo…Ale nikoho na rozdil od Zemana neurazi a nedegraduje. To je pro me prijatelnejsi chovani, nez arogance, afekt a buranstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.1.18 00:29

@jege
Chápu Tě…

• Citovat
  • Upravit
13473
26.1.18 00:31

@LydiaD :))))))))))) Volby narod spojuji…ale i rozdeluji, jak je videt…No co uz. Neni holt moc z ceho vybirat…ale on ten zbytek taky za moc nestal…a to co bylo pred Miloskem, tak to taky ne…a o tom jsme jeste ani rozhodovat nemohli. Ted si aspon muzem rict, ze jsme si do tech kalhot na*rali sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
26.1.18 00:32

@JaniceB
Jo a já si to klidně dovolím říct.
Lidi nemůžou opravdu hlasovat o všem.

• Citovat
  • Upravit
36571
26.1.18 00:33
@JaniceB píše: Jejda…vy nespite, potvory a resite tu zase Krivou hubu a Krivou hlavu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tohle je ještě výstižnější a kratší shrnutí nastupujících voleb! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
26.1.18 00:39

@jege No…si vyber…rovnyho tam proste nic nenajdes:))))))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36571
26.1.18 00:59

@JaniceB Že by se tak projevoval rovný charakter? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
26.1.18 01:15
@LydiaD píše:
@sirikit
Proti referendu jsem taky, stačí, že volíme prezidenta :roll:
Když si vezmu, že bychom rozhodovali o EU a NATO…
Jenom to ne.
Já ráda zvolím v komunálních volbách někoho, koho znám nebo někoho o kom si něco chci zjistit.
Někdo si ani nezjistí a volí.
Když vidím, kdo by rozhodoval o takhle důležitých věcech… nikdo z nás nemá čas se tomu tak věnovat, aby věděl a pochopil souvislosti a mohl o tomhle rozhodovat.
Od toho volím toho, kdo se tím bude zabývat.
Ty lidi platíme a ať svoji práci dělají.
Naprostý souhlas s Drahošem v tomhle.
Euro přece jenom řeší každý z nás a asi každý z nás na to má nějaký názor.
Kdežto mnozí nevědí, co je zkratka NATO, proč to je a co s tím.
Nemůže o tomhle rozhodovat lid, za tím si stojím :nevim:

o vstupu do EU lidi mohli hlasovat a o výstupu o 15 let později už ne. To ta demokracie dlouho nevydržela. :mrgreen: Je třeba ÚV Evropské rady a ještě zřídit lidové milice, kdyby ti, co nemají hypotéku, nedrželi hubu a krok a bouřili se, tak aby mohly zakročit. Ještě, že existují peníze a lidi jsou úplatný. Až Čína bude chtít, tak si nás koupí i s Drahošem. Doufám, že aspoň bude dělat trochu drahoty a né jako Hácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová