Při hádce volá maminku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
12.6.16 18:47

Ja osobne si myslim, ze vasi situaci by z velke casti vyresilo to, kdyby ses zacala chovat jako rozumna, svepravna a dospela bytost a prestala toleroval partnerovy excesy.
Pokud jsi rozhodnuta odejit, pak jdi a neohlizej se na to, jakej stres rozchod zpusobi. Zjevne nebude o nic vetsi nez ten momentalni.Jen pocitej, ze pokud je jako otec ditete v RL, tak ano-muze vyzadovat napriklad stridavou peci, ale zaroven bude muset platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.6.16 18:48
@Anonymní píše:
Ty jsem taky dobra tvl. :P Od statu? Od toho dostanu max materskou- rodicak. Kde ctes, ze jsem nepracovala? Psala :poblion: jsem, ze jsem delala nehty. Ale kvuli tehotenstvi jsem nemakala. Nebo Ty jsi pracovala dokud jsi neporodila? Navic pisi, ze jsem posledni 3 mesice musela jen lezet. U toho by se delaly nehty fakt spatne :nevim: Pisi, ze muj syn ma 2 roky. Promin, ale asinejsem dokonala matka. Ne, nesla jsem do prace hned potom, co jsem prestala kojit. :think: Nedokazala jsem nic. Jen ZS s vyznamenanim, maturitu taktez, na VS jsem se vyprdla, a radeji si udelala rekvalifikacni kurz. Nemam doktorat, Ty jej asi mas, proto ta snaha me ponizit. Pokud to teda nebyla snaha me ponizit, tak pak nevim proc ses o.tom, zda jsem v zivote neco dokazala zminujes. Je to trochu mimo. Priznavam, me uvodni prispevky jsou zmatene. Psala jsem je se slzami v ocich a ano, 3 dny poradne nespim, protoze nevim, co budu delat. Potrebovala jsem nazor neutralnich lidi. Uz tak mi je dost zle. Opravdu nepotrebuji, aby se do me navazela jizliva zenska. Takze pokud nemas dal co k tematu, tak vysmahni :mavam:

Vysmahni? Holka ja uz zacinam chapat, proc se k tobe partner chova tak, jak se chova :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.6.16 18:59
@Anonymní píše:
Ty jsem taky dobra tvl. :P Od statu? Od toho dostanu max materskou- rodicak. Kde ctes, ze jsem nepracovala? Psala jsem, ze jsem delala nehty. Ale kvuli tehotenstvi jsem nemakala. Nebo Ty jsi pracovala dokud jsi neporodila? Navic pisi, ze jsem posledni 3 mesice musela jen lezet. U toho by se delaly nehty fakt spatne :nevim: Pisi, ze muj syn ma 2 roky. Promin, ale asinejsem dokonala matka. Ne, nesla jsem do prace hned potom, co jsem prestala kojit. :think: Nedokazala jsem nic. Jen ZS s vyznamenanim, maturitu taktez, na VS jsem se vyprdla, a radeji si udelala rekvalifikacni kurz. Nemam doktorat, Ty jej asi mas, proto ta snaha me ponizit. Pokud to teda nebyla snaha me ponizit, tak pak nevim proc ses o.tom, zda jsem v zivote neco dokazala zminujes. Je to trochu mimo. Priznavam, me uvodni prispevky jsou zmatene. Psala jsem je se slzami v ocich a ano, 3 dny poradne nespim, protoze nevim, co budu delat. Potrebovala jsem nazor neutralnich lidi. Uz tak mi je dost zle. Opravdu nepotrebuji, aby se do me navazela jizliva zenska. Takze pokud nemas dal co k tematu, tak vysmahni :mavam:

Píšeš dost zmateně, panovačně, kdo napíše svůj názor, toho urážíš.
Ale jo, pokud si pracovala, vydělala peníze, pořídila bydlení, tak přeci není problém odejít od manžela a postavit se na vlastní nohy.Tak to udělej a neřeš, že nedostaneš ani obyčejný prstýnek, o který si říkáš čtyři roky.Tak proč si za za těch 300,– nekoupíš sama, když nesnešeš nic jinýho? Proč vás tchyně musí dotovat, když jste dospělý lidé? Proč jí neřeknete, že nic nepotřebujete. Odpoutáte se od ní.
A s prací-psala si, že jí scháníš, ale partner tě nepodporuje.Ale v těchto souvislostech musíte komunikovat spolu. Buď máte peněz dost a partner chce, aby si byla doma s dítětem. Což chápu. Nebo máte nedostatek, tak buď dáte hlavy dohromady, zda nemáte někde zbytečné výdaje, které jsou snížit. Nebo partner si najde vedlejšák. Nebo ty půjdeš do práce na nějaký zkrácený úvazek a on se postará o syna.
Ale těžko se situace vyřeší tím, že budeš kopat okolo sebe a osočovat všechny okolo. Partnera, který je na tebe ošklivý, jeho maminku, která vás podporuje, zdejší uživatelky, které píší něco co slyšet nechceš…
A to, že napíšeš, že se bez partnera budeš mít /finančně/ jako královna, to svědčí také o zvláštním pohledu na život. To by bylo pouze v případě, že partner je gambler, těžký alkoholik, či dělá jeden dluh za druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.6.16 19:04

Ty už jsi tu jednou nebo dvakrát psala podobné diskuze, že? No, sama vidíš, že se to nezmění samo od sebe… a že jediná změna, která nastane, je taková, kterou uděláš ty sama… jasně, že to nebude jednoduché, ale nic pořádného v životě nemáme zadarmo… tak se nad tím zamysli a začni jednat, pokud ti současná situace vadí… a na nás se tu nezlob… vím, že nejvíc bolí zjištění, že něco musíme odmakat sami, abychom se měli lépe a cítili se spokojení a šťastní… s tím nám opravdu nikdo jiný nepomůže… nás tady kopat nemusíš, od toho máš jiné zdroje, kde bys měla zapracovat a začít něco měnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
12.6.16 19:06

Jaká šla, takového našla… v tomto případě to zřejmě sedí.

• Citovat
  • Upravit
8935
12.6.16 19:18
@Anonymní píše:
Ja doma mela navareno, jenze malemu to nechutnalo. Chtela jsem, at neco sni. A na to jidlo jsme meli jit za stravenky, ne za penize. Samozrejme, ze kdyz mam do vyplaty posledni litr, nejdu do Lidlu utracet za kraviny, nebo si koupit jidlo a nechat tam 400. Chtela jsem jit za stravenky. Nevim, co je na tom nezodpovedneho…

A to když malému doma nechutná, tak ho vezmeš na jdlo do restaurace? Ve dvou letech je to pro dítě zdravější jídlo, kde nevíš co do něj dají? Protože doma bylo navařeno, ty a partner byste v restauraci nejedli? Pokud otáčím každou korunu, tak za stravenky nakoupím potraviny a doma uvařím. Je stejná hodnosta stravenek a peněz. Já to nerozlišuju. Neřeknu-to jsou jen stravenky, tak s nimi nemusím rozumně hospodařit, ale můžu je utratit jen tak.
A to že chodí rodičák na jeho účet a nelze jinak-to už při začátku vztahu si musela posílat veškerou svojí výplatu na jehů účet? To bych okamžitě od něj odešla. Protože toto se určitě nezměnilo v průběhu vztahu, že by najednou přišel a sdělil-Nechci aby si měla svoje peníze, všechny tvoje peníze budu mít já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.6.16 19:37

@lasička1 Jojo toto me taky zarazilo. A rovnez nekolikrat zminene sladkosti pro dite (tchyne priveze tasku sladkosti, nemuzu koupit v obchode sladkost pro syna…).Ale to mi uz prijde jen jako okrajovy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.6.16 19:47

Mám za sebou životní etapu, teda fakt z pravěku, kdy byl rodičák asi 2500 a za běžný účet se platilo. Nechala jsem si ten srandovní peníz posílat na manželův účet, na který jsem měla přístup, fakt jsem několikrát musela vysvětlovat, za co jsem utratila. Nikdy více. Hned, jak jsem nastoupila do práce, založila jsem si nový účet, kam chodila výplata i rodičák a čus bus. Dneska je to jednodušší o to, že účty zadara jsou samozřejmostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
12.6.16 19:54

Zakladatelko ja te chapu, od chlapa chces trosku pozornosti a lasky. Nevim jestli se s tim neco da delat, ale fakt jdi a mej penize z rodicovske k dispozici. Jako dostavat kapese na nakup, to je nejaky vtip.
Ty penize nejsou tveho partnera, aby ti je prideloval. Uz s tim si budes pripadat vice sobestacna a nenechas po sobe jeho a jeho mamu tolik slapat. Kdyz bude silet, klidne na par dni zajed k vasim.

Vztah mate divny, on z tebe chce poslusnou kachnu, myslim ze tohle se bude zhorsovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex