Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ignácie Samozrejme obrazne receno.
Proste jsem ji rekla, at si to zase odveze. ![]()
@lenorecka píše:
@WaIl
Myslim, ze pulrocnimu diteti je uplne fuk, co ma na sobe. Dulezite je to pro mee. A pokud to tchyne nedokaze pochopit, tak obleceni od ni proste nechcu.
Jasně, půlročnímu je to jedno, tak hlavně, že matce tolik záleží na tom, jaký potisk na tričku si dítě zakecá příkrmama. ![]()
A až bude větší, co mu dopřát trochu radosti, když matka auta nesnáší. Hoď to bábě na hlavu, když je tak blbá. ![]()
@lenorecka píše:
@radkka Nechapu proc. Nekolikrat jsem jasne rekla, ze takove veci nechcu. Pokud to nedokaze respektovat, je to jeji chyba. Syna vychovavam a oblekam ja, budu to delat tak, jak ja uznam za vhodne.
I v takovém případě se dá jednat slušně, chováš se jako fracek.
@lenorecka píše:
@WaIl
Myslim, ze pulrocnimu diteti je uplne fuk, co ma na sobe. Dulezite je to pro mee. A pokud to tchyne nedokaze pochopit, tak obleceni od ni proste nechcu.
doufám, že si kluk jednou domů nepřivede něco takovýho
![]()
@Tichošlápek píše:
Takže kvůli tvé neschopnosti adekvátních reakce na dětskou hru budeš kazit synovi oslavu? Nejen hysterka, ale i parádní sobecuvědom si, ze podstatné je přáni syna nikoli tvoje. Děkuji životu za normální rodinu, která mne nechala hrát si s maketou vzduchovky na indiány
Já tak milovala vodní pistolku a kupodivu ze mě není terorista. Tak snad nebude ani ze synovce, kterému jsem jí loni dala
![]()
@lenorecka píše:
@Ignácie Samozrejme obrazne receno.Proste jsem ji rekla, at si to zase odveze.
To jsem samozřejmě pochopila. Místo aby jsi byla ráda, že babička na vnoučka myslí, děláš zle. Jak tomu dítěti ublíží potisk na tričku?
@radkka Nemyslim si. Odmitnout vec, kterou bych stejne synovi nikdy neoblekla, mi prijde uplne normalni. Aspon to muze vratit do obchodu…
@lenorecka píše:
@radkka Nemyslim si. Odmitnout vec, kterou bych stejne synovi nikdy neoblekla, mi prijde uplne normalni. Aspon to muze vratit do obchodu…
Evidentně nemáš o slušném vychování pojem, snad to tvé dítě teda naučí někdo jiný.
@lenorecka Nevím, teď je mu třeba jedno, ale za 2 roky už si jen tak na sebe něco nevezme. Když se mu to nebude líbit, tak ti to taky hodí na hlavu
.
@lenorecka píše:
a napadlo tě, že by s babičce mohla udělat radost a to tričko mu dát, když k ní jdete na návštěvu?
@Ignácie Jo presne tohle me napadlo, kdyz tady ctu kolikrat ty smutne pribehy maminek, kdy o jejich deti babicky nejevi zajem…
@lenorecka píše:
Proč ti ale vadí auta?
@Ignácie Nejde o to, ze by mu ublizil potisk. Vadi mi, ze nerespektuje moje prani a nazor. Pokud za ni syn, az budr vetsi, prijde a rekne, ze by chtel, aby mu koupila triko s autama, neni problem. Zatim to udelat nemuze. Ja jsem matka, ja ho oblekam. Nechapu, proc nemuze respektovat moje prani a koupit cokoliv jineho bez takovych motivu…
Když tak na to myslím, tak můj bratr, jehož plastový revolver jsem nedávno našla na půdě, se později pokoušel uhrát modrou knížku na odpor ke zbraním. Mě to nikdy nebralo a holčičky si s takovými věcmi přeci nehrají, takže když o třicet let později chodím na střelnici, moje matka se může pominout. Ale už holt nenadělá nic ![]()
Co se oblečení týče, ano, půlročně jsem si taky moc ráda čančala sama. Hlavně žádnou růžovou. Čtyřletá si do toho kecat nenechá ani trochu a růžová je pro ni ta nej barva na světě. Pokud děti chtějí, cestu si najdou, ať už za tři roky nebo za třicet.
Tak dočetla jsem celou diskuzi a kromě asi tří uživatelek máme všechny stejný názor - jen bych ještě dodala, co tady nikdo nenapsal - dítěti bych samozřejmě hračky nechala - jsou jeho a taky na pistolkách nevidím nic závazného - ale udělala bych to, co jsem viděla u kamarádky - nastavilůa pravidla, že na lidi se nestřílí! Ať si stříklí plyšové dianosaury, ale na lidi mířit nesmí ![]()