Princip nákupů v Makru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
9.11.15 14:30

Jediné co je po mě novinka, že si je můžete vyzvednout sami, přesto vám ale někdo oprávněný ke smlouvě musel nějakým způsobem na vaše jméno „zařídit“ vydání karty. jak to funguje ve velkých firmách, jestli to někdo zařizuje online nebo jak netuším, ale asi to nefunguje tak, že přijdeš, řejneš já jsem Vonásková, pracuju u OMW, dejte mi kartu. někdo oprávněný ti musel k té kartě pomoct, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67965
9.11.15 14:38

@terinka4444
Ale to pletes jabka s hruskama. Ja jsem psala, ze jsem koncovy zakaznik a Makro me takto vnima. To, ze nejsme gastro firma jsem psala jen jako objasneni, ze je celkem jasne, ze vsichni nasi zamestnanci jsou koncovy zakaznici, takze tvrzeni, ze Makro je pro zivnostniky je nesmysl, kdyz vydava karty lidem o kterych vi, ze nejsou zivnostnici. :mrgreen:
Kazda firma ma ICO a uvedeni firmy na karte, ktera je firemni benefit je celkem bezne. Vsechny benefity jsou uvedene pod hlavickou firmy, protoze tim, ze ve firme skoncim mne samozrejme konci narok na tyto benefity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67965
9.11.15 14:45
@terinka4444 píše:
Jediné co je po mě novinka, že si je můžete vyzvednout sami, přesto vám ale někdo oprávněný ke smlouvě musel nějakým způsobem na vaše jméno „zařídit“ vydání karty. jak to funguje ve velkých firmách, jestli to někdo zařizuje online nebo jak netuším, ale asi to nefunguje tak, že přijdeš, řejneš já jsem Vonásková, pracuju u OMW, dejte mi kartu. někdo oprávněný ti musel k té kartě pomoct, ne?

Tak uplne to neni. Je to podle konkretniho benefitu.
Kdyz chci treba pojistku, pozadam o nabidku skrz firemni email. Co se tyka Makra, tak jsem na intranetu zaskrtla kam si prijdu pro kartu atd. Predpokladam, ze nekde nekdo sedi, kdo toto zajistuje, ale to uz mne je jedno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.11.15 14:46

No nemíchám jablka s hruškama. Nevím tedy, co si představuješ pod pojmem koncový zákazník, asi to, že si můžeš jít nakoupit na tu kartu sama svůj soukromý nákup, tak to můžou všichni, ale jinak je to karta firmy, nikoliv tvá.

Co je na faktuře? Pokud nebereš zjednodušený doklad? Opět hlavička firmy, nikoliv ty. Ona je vydává na základě smlouvy firmě nebo živnostníka, prostě majitele IČ, je jim fuk, že ty nejsi živnostník, s tebou smlouvu nedají. manželovo zaměstnanci mají taky všichni makro kartu, přesto je ta uveden manžel, protože on na ni má smlouvu. Jediné co u nás, že to musel vyzvedávat manžel osobně nikoliv že si zaměstnanci došli. A vzhledem k tomu, že ji vydávají pro zaměstnance, tak asi vědí, že nemají IČ.
uVEDENÍ FIRMY NA KARTĚ NENÍ JAKO CELKEM BĚŽNÉ, U makra TO JINAK NEJDE, pardon za caps, protože ty jsi jen uživatelm firemní karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.11.15 15:03

Prosím Vás a jak to je s těma fakturama? Prý můžou kontrolovat u pokladen zboží, které je na faktruře a které jsem nakoupila… Jak to mám chápat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101992
9.11.15 15:15

@brulinka Že ti u východu ochranka může zkontrolovat soulad mezi vozíkem a fakturou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67965
9.11.15 15:34

@terinka4444
Jenze neco jinyho je kdyz to ma par manzelovych zamestnancu a kdyz to davaj tisicum zamestnancu. A je to reakce na to jak jste psaly, ze Makro neni na rodinny nakup. Pokud to davaji lidem jako jsem ja, tak to Makro dava prave na ten rodinny nakup a vi, ze to budu na rodinny nakup pouzivat. Ale pokud to nechces pochopit, tak to nema cen dal vysvetlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101992
9.11.15 15:40

@zuzu224 Ano, makru to je možná jasné, ale oficiálně prostě pro rodinné nákupy určeno není, ten kdo to nechce pochopit jsi spíše ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
9.11.15 15:47
@j.a.n.i1 píše:
@brulinka Že ti u východu ochranka může zkontrolovat soulad mezi vozíkem a fakturou…

a tu fakturu si mám přinést z firmy nebo tu mi dají na pokladně k nákupu, jako vlastně účtenku… Ptám se jako blb.ec není mi totiž jasné, proč se kontroluje nákup jestli sedí s účtenkou-fakturou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67965
9.11.15 15:48

@j.a.n.i1
Jasne jsem psala vyse, ze ja tu kartu mam vydanou na rodinne nakupy. Pripadne mne vysvetlete proc to vedome davaji nezivnostnikum? Na co ji tedy mam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.11.15 15:53
@brulinka píše:
a tu fakturu si mám přinést z firmy nebo tu mi dají na pokladně k nákupu, jako vlastně účtenku… Ptám se jako blb.ec není mi totiž jasné, proč se kontroluje nákup jestli sedí s účtenkou-fakturou…

zaplatíš u kasy, pokladní ti vyjede fakturu za tvůj nákup a než vyjdeš ven, tak ti ochranka zkontroluje, že máš ve faktuře všechny položky, co máš ve vozíku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67965
9.11.15 15:53

@j.a.n.i1
Btw. Dost si protirecis, kdyz v jedne vete pises, ze Makru je jasne, ze mne dava kartu na rodinny nakup a v druhe, ze to na rodinny nakup neni urceno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
9.11.15 15:54
@zuzu224 píše:
@j.a.n.i1
Jasne jsem psala vyse, ze ja tu kartu mam vydanou na rodinne nakupy. Pripadne mne vysvetlete proc to vedome davaji nezivnostnikum? Na co ji tedy mam?

no vzhledem k tomu, že ani netušíš, co v Makru budeš nakupovat, tak ji máš asi na nic :mrgreen:

Promiň, ale nedalo se to jinak vydržet… musela jsem… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
9.11.15 15:56

Já mám pocit, že ta karta a prohlížení nákupu je taková hra na něco exkluzivního, jiný význam v tom nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101992
9.11.15 15:56
@zuzu224 píše:
@j.a.n.i1
Btw. Dost si protirecis, kdyz v jedne vete pises, ze Makru je jasne, ze mne dava kartu na rodinny nakup a v druhe, ze to na rodinny nakup neni urceno. :mrgreen:

Psala jsem že oficiálně není určeno, ono to chce pozorně číst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák