Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
papavlinka33 píše:
Zajimave jak je nase spolecnost tolerantni k alkoholu, a k obcasnemu kokainovemu uletu ne. Ze si da nekdo tydne pet piv je pro vetsinu lidi uplne normalni a nikdo to neresi, ze si da jednou za tri mesice koks tak uz je nebezpecnej pro vztah, rodinu, okoli, potencionalni fetak.......
Pavlínko já právě myslím, že ty co sem psaly, že by to netolerovaly jsou ženy, které netolerují ani alkohol ani třeba trávu..
A možná , že právě těm co připadá v pořádku 5 piv denně Ok, nemají nic proti kokainu..
Každý má ty hranice jinde, ale to neznamená, že to má zakladatelka tolerovat nebo naopak z toho být odvázaná..Tahle diskuze není vlastně o nás, ale o hranicích zakladatelky..
Zde se akorát dozví, že v populaci se vyskytují lidé, kteří to tolerují a ti, kteří ne..Nic víc..
Lizbeth
Jj, rozumim, ja to myslela tak nejak celkove v globale, ne jen tady diskutujici, ale celou spolecnost. Kazdopadne je fakt ze obcasny pivko vetsina manzelek toleruje, ale ten kokain by uz asi nevzali.
Mozna mas pravdu, nevim je to individualni, ja zase znam ty co si obcas slehnou, ale na pivo nechodi vubec, a ti co chodi na pivo zase neberou kokain.
myslím, že se do debaty promítlo to, že většina diskutujících tu drogu její účinky a skupinu lidí, kteří jí rekreačně užívají, vůbec nezná.
opravdu kultura pivařů a trochu posh lidí, co užívají sem tam na večírku koks je úplně jiná
tolerance k alkoholu je u nás dost vysoká…i u mladých lidí, v podstatě ještě dětí. osobně by mi vadil doma pivař i kokainista
Je fakt, že se v drogách teda moc nevyznám, ale nechápu, proč bych jako měla, feťáky prostě okolo sebe nemám, až na pár existencí, no o těch to vím a pařit s nima nechodím a ani kvůli nim nic o drogách studovat nebudu. Alkohol toleruju možná víc, ale zas nemám doma pivaře, co dá pět kousků tejdně. Je fakt, že konečné rozhodnutí je na zakladatelce, ale ty řeči o tom, jak to má někdo na háku a jak to zvládá - no nevím, já bych případné následky řešit nechtěla.
Ahoj, zakladatelko rozhodně bych to netoleroval. Jak už tu psalo mnoho z občasného uživatele se může stát závislák!!! Já osobně bych doma nesnesla alkoholika ani feťáka!!! A představa, že by jednou „naše“ děti viděli zfetovaného nebo dost opilého tátu, to bych opravdu nechtěla. Tak držím pěsti ať se toho přítel spíše vzdá. Určitě bych mu dala jasně najevo, že kokain ani jiné takové látky prostě NE!
Gina108 píše:
Je fakt, že se v drogách teda moc nevyznám, ale nechápu, proč bych jako měla, feťáky prostě okolo sebe nemám, až na pár existencí, no o těch to vím a pařit s nima nechodím a ani kvůli nim nic o drogách studovat nebudu. Alkohol toleruju možná víc, ale zas nemám doma pivaře, co dá pět kousků tejdně. Je fakt, že konečné rozhodnutí je na zakladatelce, ale ty řeči o tom, jak to má někdo na háku a jak to zvládá - no nevím, já bych případné následky řešit nechtěla.
souhlasím s tím, že se nedá asi o droze nikdy říct, že to mám na háku a zlehčovat to, vnímám to jako problém a řešila bych to, být zakladatelkou.
akorát je něco úplně jiného, když si člověk píchá vysoce návykový a nebezpečný heroin a jednou za čtvrt roku šňupne nosem kokain.
Já myslím, že je spíš pro většinu nepřijatelné, že by pro něj byla droga ( byť jen čtvrtletně) možnost se pobavit a zrelaxovat..Prostě jednou je to ilegální, tak by ta možnost měla být jiná.. ![]()
Myslím,že když si šňupne jednou za 3-4 měsíce se z něj nestane hned tak závislák. Jak už zde někdo psal má to pro pobavení a povyražení si s kamarády. Můj přítel si sem tam dával s kámošem trávu a teď si dá jen,pokud to někdo z kámošů vytáhne a žádnej závislák se z něj nestal.Zakladatelko pokud se k tobě chová hezky a miluje tě a ty jeho,tak budeš tolerovat vše,když ho miluješ není co řešit. ![]()
Já jsem už delší dobu podezírala přítele že v něčem jede, chová se hnusně. Dnes při praní jsem vytáhla z kapsy pytlík od nějakého prášku, trošku jak rozdrcený cukr, hořký…tak jsem asi podezírala oprávněně. Nevím co to je, neznám to. Ale ukážu to někomu, aby mi řekl co to je a pak bude asi rázně řešit. Miluju ho, ale mám dítě.....to je pro mě důležitější.
Klárka8213 píše:
Já jsem už delší dobu podezírala přítele že v něčem jede, chová se hnusně. Dnes při praní jsem vytáhla z kapsy pytlík od nějakého prášku, trošku jak rozdrcený cukr, hořký…tak jsem asi podezírala oprávněně. Nevím co to je, neznám to. Ale ukážu to někomu, aby mi řekl co to je a pak bude asi rázně řešit. Miluju ho, ale mám dítě.....to je pro mě důležitější.
pkud je to krystalický prášek je to pervitin.Kokain je spíše moučkovej cukr ![]()
…a pervitin JE hořký… pokud se navíc chová hnusně, jak píšeš - podrážděně, je náladový, vztahovačný, snadno sklouzne do hádky - docela by to sedělo na perník.
jj, je to ono, už to mám potvrzené. Tak teď nevím co dělat. Hlavně nevím jak moc je, nebo není na tom zavislý. Pokud mu řeknu že to vím, tak mě zabije, pokud řeknu že odcházím bez udání důvodu, tak mě taky zabije. Ještě ke všemu ho fakt miluju, ale ty věčný hádky a rvačky už mě ničej. Chtěla jsem normální rodinu a dopadla jsem zas blbě.
Klárka8213 píše:
jj, je to ono, už to mám potvrzené. Tak teď nevím co dělat. Hlavně nevím jak moc je, nebo není na tom zavislý. Pokud mu řeknu že to vím, tak mě zabije, pokud řeknu že odcházím bez udání důvodu, tak mě taky zabije. Ještě ke všemu ho fakt miluju, ale ty věčný hádky a rvačky už mě ničej. Chtěla jsem normální rodinu a dopadla jsem zas blbě.
Podla mna nie je otazka ci odist, ale kedy a ako. Ja osobne sice nic o drogach neviem, ale tiez by som ani nevedela kde nieco take zohnat … s akymi ludmi sa to styka, ze sa dostane k droge? O chvilu zacne ich normy spravania sa povazovat za spravne.
Plus som vycitala ze z pervitinu uzivatel dostane stihomam, ktory moze koncit samovrazdou.
Takze, milujes ho tak velmi, aby si s nim ostala, aj napriek tomu, ze Ti s nim uz nie je dobre? A co deti? Planujes niekedy? Kedy? S tatickom fetakom, alebo niekym „normalnym“?
Moja slecna zo vsetkeho najradsej smejdi v maminej kabelke a tatovej taske … dost by mi vadilo keby si odtial vytiahla balicek drogy a ochutnavala to.
jj, to je pravda, a ke všemu, já už mám 6letou dcerku. Je ted hodně u mojí mamky, nechci aby byla u toho když se hádáme, takže je naštěstí mimo a myslí si že je vše ok. Je pravda že utajit se to ale nedá na vždy. Ještě do včerejška jsem plánovala druhé, pokoušíme se už rok, ted jsem dostala dokonce nějaké prášky od doktorky abych otěhotněla…ani je nezačnu brát, dokud se to nevyřeší. Bud odejdu, nebo já nevím…vůbec nevím. Mám v hlavě bordel.
Rozhodně odejít a nestýkat se s ním nikdy více!!
Jestli došlo nejen na hádky, ale i na rvačky, tak máš nejvyšší čas!
Mám krátkou zkušenost vztahu s pikařem a i ty 3 měsíce mi stačily, abych pochopila, že to nikam nevede. Ty ho nespasíš, nepředěláš, on se toho nevzdá (leda sám kvůli sobě a s pikem jde nějaká vůle úplně do háje, takže začarovaný kruh). Vem roha co nejdřív. Tvrdé drogy jako chlast, piko atd. zničí osobnost svého uživatele a zničí i lidi v jeho okolí, všechny ty, kteří se mu budou snažit pomoct, budou ho chápat, budou platit jeho dluhy, snášet jeho nálady… Pikaři jsou navíc paranoidní, normální komunikace nefunguje, protože všude vidí spiknutí proti sobě. Nesnášej to ve jménu nějaké lásky, protože na lásku musí být dva - a ty budeš na třetím místě!
Druhé dítě rozhodně nepořizovat a zdrhnout! Nový začátek bude rozhodně lepší než živoření s pikařem.