Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud to fakt takhle řekl (a nebylo to v afektu nebo při hádce), tak bych mu po něm jméno nedala ani omylem! Prostě mu říct, ze dite se bude po tobě a jiná varianta není. Když bude chtit po něm, tak bude muset být svatba.. To se da udělat klidne až po narozeni, dite se pak prejmenuje.. Hele a nemá fakt nějakou tu utesitelku? Plánujete dite, chodite na ivf a pak takhle obrátí?
Hmm…dokázal si představit život s Tebou jen ve dvou a asi s tím trochu počítal. Plyne mi to z toho, že bez Tebe nechce být a zároveň z něj padaj tyhle ho*na. Sám patrně netušil, že když přistoupí na dítě, bude se opravdu cítit jako dárce. Navíc, nemohlo s ním zamávat to IVF? Že vlastně fakt dárce byl? Někdy takhle chlapovi vadí, že když už má mít dítě, tak ho vlastně nezplodil… Ale tejrá Tě teda slušně, co se změnilo v jeho životě mimo vztah…něco v práci, kamarád, koníčky? A neboj, jsi na tom vlastně dobře, nemusíš ho řešit materiálně, jako mnohé ženy. Ale za mě svatbu ani omylem a jméno dítěte teda po Tobě. Ať se pak předvede, jestli má zájem.
Pávě že se nezměnilo nic. Řekl to při výměně názorů, nevim jestli dostal strach.IVF se povedlo na prvnípokus, takže si myslím, že to pro něj zas tak hrozný nebylo. Každopádně počkám a uvidím, momentálně s ním nemluvím a uvidím co bude
Přestože je diskuze asi u konce, nedá mi to, abych nereagoval. Mám pocit, že za chvíli nebude na ulici pro samé bezcílně bloumající a nechápající chlapy s kufry k hnutí. Zatlačte toho svého do kouta, nedejte mu čas analyzovat, dejte mu pocit, že není úniku a on zareaguje. Bezohledně a tvrdě vás převálcuje. Vyrazí proti vám, přímočaře zaútočí, smete vás a bude mu v té chvíli jedno, že vám ubližuje, že ubližuje i sobě. Bude to pudová reakce, dobré vychování půjde stranou, bude na chvíli v bezpečí a získá čas, základní instinkt potlačí vyšší mozkové funkce a bude jedno, jak moc vás miluje. Každý, bez výjimky. Toto mu v dávné minulosti, v bezvýchodných situacích zajišťovalo jakou takous šanci na přežití. „Co si o něm já nešťastná mám teď myslet? Takového ho neznám. Ten se teda vybarvil. Jak teď můžu s takovým chlapem žít?“
Ne každý den se dostáváme do limitních situací. Pokud s nimi nemáme zkušenost, nenaučíme se v nich jednat automaticky, nezvládáme je. Často se krmíme virtuálními životy v přiblblých seriálech a časopisech, kde jsou charaktery a životní situace černobíle dávkovány tak, aby je pochopil i ten největší debil. Zlý je opravdu zlý a dobrý je táááák úžasný. Pak si mnohdy nevědomky na tato nezažitá zjednodušená schémata roubujeme vlastní život.
Neznám život dámy, co zde otevřela diskuzi. Neznám ani jejího partnera. Pokud se její partner chová stejně i v běžných životních situacích, pak ať balí. Ale jen ona sama se může s dostatečným odstupem správně rozhodnout.
@Anonymní píše:
Nějak nevím jak začít, momentálně je mi hrozně a přes slzy ani nevidím. Potřebuju si vylítsrdíčko, snad se mi trochu uleví. S přítelem nejsme žádný mladíci a jsme spolu 4,5 roku. Už dva roky jsme mluvili o dítěti, teď se po IVF zadařilo a dnes odpol.mi při hovoru přítel řek,že si ho se mnou pořídil z lítosti, protože mít jinak děti nemůžu a on chtěl abych byla maminkou a je lítostivej blbec, ale že brát si mě nechce: Pohádali jsme se, hrozně se mě to dotklo a ranilo mě to, protože jsem si celoudobu myslela, že si se mnou po těch letech pořídil dítě z láskyOdešel ven a já tu bulim, neuvěřitelně mě to mrzí a napsala jsem mu, že se do ničeho nemusí nutit a že mu přeju, aby si jednou pořídil s někým děti z lásky. Ještě než odešel tak na mě hnusně vybaf, ať tu svatbuteda zařídím, že jedno zlo nebo dvě už nejsou takovej rozdíl
A teď tu sedim a bulim
Holky co mám dělat? jsem nešťastná, tohle jsem po tolika letech nečekala. Jak by jte reagovaly vy? děsně mě to ponížilo
Celkem nechápu, když jste spolu takovou dobu, že si pořizujete dítě bez svatby
Jsou chlapi, co vydýchaj i „selhání antikoncepce“ NEBO KUKAČKU a jsou chlapi co nejsou schopni ze své sobeckosti slevit ani o kousek…čím starší, tím hůře se většinou přizpůsobují novým podmínkám, nebo novému členu rodiny - který dle jejich názoru omezuje jejich finance, svobodu, koníčky, životní prostor atd…
Takže hodn štěstí, pokud najdeš někoho jiného ![]()
A dočetla jsem tvou další reakci, tak - snad to tak žhavé nebude…spíš jen strach z neznáma. Tohle se dá ještě urovnat ![]()
Zakladatelko, i kdyby se ti na stokrát omluvil, sypal si popel na hlavu - v žádném případě bych dítěti nedala jeho příjmení, nezaslouží si to. Ty budeš dítě 9 měsíců nosit, ty ho budeš rodit a předpokládám, že většinu času s ním potom budeš trávit také ty, tak se nenech přemluvit, aby jsi dala jeho příjmení, akorát na tom budeš bita. Ono potom kdyby jste šli třeba od sebe, tak toho moc nezmůžeš, maximálně by ses musela nechat přejmenovat po dítěti ty, ale to taky všude nepovolí…
Podle těch keců mi připadá, že opravdu mu vadí to, jak jste dítě splodili, asi si připadá, že to jde mimo něho. Že dal ´´pouze sperma´´Dnes jsem zažila s přítelem blbý ráno, jen kvůli sexu. Měl problém s egem, ale jak ten byl protivnej.Asi to pro chlapa nebude nic příjemného, protože o nic nešlo, ale u vás je to velká věc. Zkus jít na něho po dobrým, zeptat se ho, jestli je v tom problém, ale citlivě. Proto chce aby dítě mělo jeho příjmení, ale pak mu to připadá, že se zase tlačí někam, kde o něj ´´nikdo nestojí´´,tak zas vycouvá..
Hele, ve 40 uz to neni rozklepanej pubertak..
..spis bych pocitala s tim, ze do budoucna bude takhle debilne reagovat na jakoukoli zatezovou situaci.. ja nic, ja muzikant.. a ze se pak omluvi.. jo.. ten muj pak taky dycky rekl, ze to tak nemyslel.. bla bla..
a jelo se na novo.. rozhodne si ho neber.. ![]()
@mr12 píše:
Přestože je diskuze asi u konce, nedá mi to, abych nereagoval. Mám pocit, že za chvíli nebude na ulici pro samé bezcílně bloumající a nechápající chlapy s kufry k hnutí. Zatlačte toho svého do kouta, nedejte mu čas analyzovat, dejte mu pocit, že není úniku a on zareaguje. Bezohledně a tvrdě vás převálcuje. Vyrazí proti vám, přímočaře zaútočí, smete vás a bude mu v té chvíli jedno, že vám ubližuje, že ubližuje i sobě. Bude to pudová reakce, dobré vychování půjde stranou, bude na chvíli v bezpečí a získá čas, základní instinkt potlačí vyšší mozkové funkce a bude jedno, jak moc vás miluje. Každý, bez výjimky. Toto mu v dávné minulosti, v bezvýchodných situacích zajišťovalo jakou takous šanci na přežití. „Co si o něm já nešťastná mám teď myslet? Takového ho neznám. Ten se teda vybarvil. Jak teď můžu s takovým chlapem žít?“
Ne každý den se dostáváme do limitních situací. Pokud s nimi nemáme zkušenost, nenaučíme se v nich jednat automaticky, nezvládáme je. Často se krmíme virtuálními životy v přiblblých seriálech a časopisech, kde jsou charaktery a životní situace černobíle dávkovány tak, aby je pochopil i ten největší debil. Zlý je opravdu zlý a dobrý je táááák úžasný. Pak si mnohdy nevědomky na tato nezažitá zjednodušená schémata roubujeme vlastní život.
Neznám život dámy, co zde otevřela diskuzi. Neznám ani jejího partnera. Pokud se její partner chová stejně i v běžných životních situacích, pak ať balí. Ale jen ona sama se může s dostatečným odstupem správně rozhodnout.
Mne se tento nazor libi, jak uz jsem tu psala - s manzelem jsme si rekli i horsi veci.
@mr12
Když chlap neumí zareagovat na zátěžovou situaci jinak než popisuješ, tak ať si ten kufr vezme a táhne třeba do pr…
Zatlačte toho svého do kouta, nedejte mu čas analyzovat, dejte mu pocit, že není úniku a on zareaguje. Bezohledně a tvrdě vás převálcuje. Vyrazí proti vám, přímočaře zaútočí, smete vás a bude mu v té chvíli jedno, že vám ubližuje, že ubližuje i sobě. Bude to pudová reakce, dobré vychování půjde stranou, bude na chvíli v bezpečí a získá čas, základní instinkt potlačí vyšší mozkové funkce a bude jedno, jak moc vás miluje
To je právě ono. Bohužel chlapi jsou zvířátka, koukněme na množství různých úchylů, vrahů, pedofilů, diktátorů atd. Pudy a prostě pudy. Kdyby se chtěli domluvit, na světě by bylo bezpečněji a lépe. Ale oni nemůžou, protože jsou chudáci v koutě a kdyby nebyli, tak jsou oslabeni z dětství a tak podobně. Zároveň prohlašuji, že jsou i výjimky, ale je jich málo.
@Kobliha51 píše:
@mr12
Když chlap neumí zareagovat na zátěžovou situaci jinak než popisuješ, tak ať si ten kufr vezme a táhne třeba do pr…Zatlačte toho svého do kouta, nedejte mu čas analyzovat, dejte mu pocit, že není úniku a on zareaguje. Bezohledně a tvrdě vás převálcuje. Vyrazí proti vám, přímočaře zaútočí, smete vás a bude mu v té chvíli jedno, že vám ubližuje, že ubližuje i sobě. Bude to pudová reakce, dobré vychování půjde stranou, bude na chvíli v bezpečí a získá čas, základní instinkt potlačí vyšší mozkové funkce a bude jedno, jak moc vás miluje
To je právě ono. Bohužel chlapi jsou zvířátka, koukněme na množství různých úchylů, vrahů, pedofilů, diktátorů atd. Pudy a prostě pudy. Kdyby se chtěli domluvit, na světě by bylo bezpečněji a lépe. Ale oni nemůžou, protože jsou chudáci v koutě a kdyby nebyli, tak jsou oslabeni z dětství a tak podobně. Zároveň prohlašuji, že jsou i výjimky, ale je jich málo.
Lépe bych to napsat nedokázala
nechápu, proč se pořád chlapi musí omlouvat za to, že oni za ty reakce vlastně nemohou, ale co ženská? Ta se má vymlouvat na co? ![]()
@mr12 a snad s tebou i souhlasím, ale co prostě nechápu, proč by je měly ženské neustále omlouvat a jak tu psala jedna uživatelka…chovat se k nim, jak k malovanému vajíčku… opatrně, hlavně aby se jim neublížilo, když něco řeknou /udělají /- řeknou to pudově, protože za to ani nemůžou…sakra proč by to pořád měla být ta ženská, která bude v hlavě řešit, jestli ho to neurazí, jestli ho to nenaštve, nevyděsí…když chlap nezvládá život a jeho dobré i špatné stránky, tak to snad ani není chlap…
@mr12 a cim ho zahnala do kouta? Pokud dobre chapu, tak dite maji z ivf a tam o nejake nedobrovolnosti podle me nemuze byt rec. Ty o tom mluvis, jak kdyby ona si to dite udelala sama a bez jeho vedomi. Problem je, ze fenomenem dnesni doby jsou chlapi na pokraji svepravnosti, kteri jeste ve 40 letech poradne nevedi, co chteji a kdyz uz konecne vyplodi nejaky nazor, tak hned jak se stane skutecnosti, klepou se strachy a obrati o 180°.Nevim, mozna jsem moc narocna, ale chlap, kolem ktereho musim chodit po spickach, aby se nelekl a nepos.al strachy z kazdeho zivotniho zvratu a u ktereho musim chapat jakkoliv eklovni chovani, jen proto, ze on se ze vseho hrouti, ten je mi uplne k nicemu. Jako odkdy jsou chlapi takovy ubozaci, ze jejich zena musi byt vic chlap nez oni, aby mohla tahnout tu karu nalozenou detmi a jednim rozklepanym chudackem, ktery kdyz slysi slovo tehotentvi, tak potrebuje rok terapie? To je pak ten chlap cely zivot jen kouli u nohy a to mi za pravidelny prisun sexu tedy nestoji. ![]()
On dělal celou dobu hrdinu, že mu to je jedno, jaký bude mít dítě příjmení a poslední dny mluví o tom, že by chtěl aby se prcek jmenoval po něm. Ale dnes mi zas řek, že mu na tom nezáleží a ať si to udělám po svým, že on dal semeno a tím to přece končí