Přítel nechce dítě, jak ho popostrčit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
27.5.18 10:19
@Malaga píše:
tak asi i to je možnost, ale já to neznám…
Na tyhle věci jsem taková blboučká :mrgreen:

Napadá tě důvod, proč chtít dítě s někým, kdo se už jednou odmítl o dítě postarat a přiměl partnerku k potratu, vzít si ji nechce, dítě s ní nechce - tak jako proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
27.5.18 10:22
@hanka.br. píše:
Napadá tě důvod, proč chtít dítě s někým, kdo se už jednou odmítl o dítě postarat a přiměl partnerku k potratu, vzít si ji nechce, dítě s ní nechce - tak jako proč?

tak spíš než finance mě napadlo, komu není shůry dáno v apatyce nekoupí a pak teda možná hormony :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
27.5.18 11:51

No… Já v první řadě nevím, proč tedy ta svatba ne. Ale budiž. Chápu, že před lety se s rodinou nebavil. Vzhledem k tomu, že byl přijatelnější potrat než žádost k téhle rodině o pomoc (nebo snad z jejich strany ochota pomoci), předpokládám, že tam byl nějaký skutečně velmi závažný problém. Po pár letech se s nimi už asi tedy baví, takže závažný problém je vyřešen (?) a finance by nebyly problém? Nebo jak tam zapadá ta bohatá rodina?

@hanka.br. No holt ho má ráda, nejspíš doufá, že k tomu dozraje, a do toho chce dítě a čas utíká. Taky mi z toho popisu nepřijde teda jako podporující partner a z toho posílání na potrat se mi udělalo celkem šoufl. Chápu, že někdy je situace, že to prostě není dost dobře možný, to je jasný, ale tu partnerku tam poslat… Doufám aspoň, že ho to sebralo stejně jako zjevně ji, moc mi to tak nezní. :( A hlavně se obávám, že má zakladatelka růžový brejle, viz to, že by ho stačilo jen popostrčit - když ho nepopostrčí ani to, že za pár let ona už možná děti mít moct nebude, tak opravdu nevím, co jiného by to mělo udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
27.5.18 17:50

To je presne to o cem tady vzdycky povidam a za co schytam kritiku. Spousta chlapku nema potrebu mit dite, at uz momentalne nebo vubec. Ale spousta z vas zenskych se s tim nechce smirit a chce ho k tomu diteti nejak dokopat, at uz vice ci mene manipulativne.
Ale pak tady na diskuzi budete samozrejme tvrdit, jak si za to muze chlapek sam a ze ho musel chtit, kdyz ma dite. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
27.5.18 18:03

A taky nechapu ty argumenty o „uzivani“, vubec nejde o to, ze clovek nechce dite kvuli tomu, aby mohl kazdy den chlastat v klubech apod. 8o
Je to o svobode, dite priserne svazuje vase moznosti. Najednou mate vedle sebe sebestredneho kriklouna, ktery dalsich minimalne 20 let bude potrebovat vasi podporu a pujde za vami s jakymkoliv problemem. Jeho problem rovna se i vas problem.
Vas zivot se uz bude tocit jen kolem toho ditete, uz nemuzete delat cokoliv, kdykoliv. Uz nemuze se jen tak sbalit a nekam jet, nebo naopak jit si lehnout ve 3 rano a vstavat v jednu odpoledne. :think: Neustale to bude kolem vas kricet, behat atd.
A jaky je pozitivum, no ja mam dojem, ze hodne lidi ma dite jen kvuli spolecneskemu tlaku a kvuli tomu, ze by se jinak nudili a neumeli se zabavit. To dite ci vice decek dokonce vam tak vyplni cas(mluvime samozrejme i o finacnim zabezpeceni), ze uz proste nemate cas na neco jineho moc. Pokud teda jste zodpovedni. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
27.5.18 18:18
@Sandokanos píše:
A taky nechapu ty argumenty o „uzivani“, vubec nejde o to, ze clovek nechce dite kvuli tomu, aby mohl kazdy den chlastat v klubech apod. 8o
Je to o svobode, dite priserne svazuje vase moznosti. Najednou mate vedle sebe sebestredneho kriklouna, ktery dalsich minimalne 20 let bude potrebovat vasi podporu a pujde za vami s jakymkoliv problemem. Jeho problem rovna se i vas problem.
Vas zivot se uz bude tocit jen kolem toho ditete, uz nemuzete delat cokoliv, kdykoliv. Uz nemuze se jen tak sbalit a nekam jet, nebo naopak jit si lehnout ve 3 rano a vstavat v jednu odpoledne. :think: Neustale to bude kolem vas kricet, behat atd.
A jaky je pozitivum, no ja mam dojem, ze hodne lidi ma dite jen kvuli spolecneskemu tlaku a kvuli tomu, ze by se jinak nudili a neumeli se zabavit. To dite ci vice decek dokonce vam tak vyplni cas(mluvime samozrejme i o finacnim zabezpeceni), ze uz proste nemate cas na neco jineho moc. Pokud teda jste zodpovedni. :think:

Jenom abych byla v obraze : kolik máš dětí a s kolika z nich žiješ???

• Citovat
  • Upravit
53518
27.5.18 18:26
@Sandokanos píše:
A jaky je pozitivum, no ja mam dojem, ze hodne lidi ma dite jen kvuli spolecneskemu tlaku a kvuli tomu, ze by se jinak nudili a neumeli se zabavit. To dite ci vice decek dokonce vam tak vyplni cas(mluvime samozrejme i o finacnim zabezpeceni), ze uz proste nemate cas na neco jineho moc. Pokud teda jste zodpovedni. :think:

Sice dítě část „svobody“ vezme, ale postupně roste a z miminka, co potřebuje 100% pozornost vyroste celkem samostatný tvor. A přinese hodně radosti. Takže to vyváží zas ty starosti okolo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
28.5.18 09:30

@Sandokanos k čemu tento výlev, když diskuze je zde jasně o tom že zakladatelka si dítě přeje? k čemu psát jak je dítě „omezení a ztráta svobody“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
28.5.18 14:54
@Anonymní píše:
Dobrý podvečer,
zakládám diskuzi ohledně přítele. Jsme s přítelem 5,5 let. Žijeme spolu, bydlíme ve vlastním. Já teď nastupuji do nové práce, přítel práci má. Je nám 25 let…

Mít dítě není povinnost. Nikde jsem zde nečetl, proč chcete dítě. Jen kvůli bio hodinám? Promyslela jste všechny pro a proti? Já se příteli nedivím, nevím, proč bych je měl chtít a ničit si svou pohodu. Lidí je už dost, tak proč ničit planetu, kvůli mojí touze?

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
28.5.18 14:58
@káťa píše:
Jenom abych byla v obraze : kolik máš dětí a s kolika z nich žiješ???

no to je zase argument :roll:
fanatické breederky na útoku

• Citovat
  • Upravit
Pidlák Povidlový
28.5.18 15:00
@ametyst píše:
@Sandokanos k čemu tento výlev, když diskuze je zde jasně o tom že zakladatelka si dítě přeje? k čemu psát jak je dítě „omezení a ztráta svobody“?

protože jsou oslepeny bio hodinami a kolikrát nevidí vůbec nic. nevidí, že partner je psychopat, že nejsou prostředky, že to bude omezení na 25 let… jen tu touhu.

• Citovat
  • Upravit
107629
28.5.18 15:06
@Pidlák Povidlový píše:
protože jsou oslepeny bio hodinami a kolikrát nevidí vůbec nic. nevidí, že partner je psychopat, že nejsou prostředky, že to bude omezení na 25 let… jen tu touhu.

A to je jejich věc, ne? Jen k tomu musí mít protějšek, který chce to samé. Takže by se neměla ptát, jestli popostrcit, ale udelat krok k tomu co chce ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
28.5.18 15:11
@ametyst píše:

Tak ja mluvim z pozice chlapka, ktery to dite nechce, abych vysvetlil proc nekdo neni na decka. Ale to bych chtel asi moc empatie, to asi neni v silach zen resit potreby a prani muzu. „Nechces, nevadi, ja te uz zpracuju nebo se stane nehoda.“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pidlák Povidlový
28.5.18 15:31
@Venetia píše:
A to je jejich věc, ne? Jen k tomu musí mít protějšek, který chce to samé. Takže by se neměla ptát, jestli popostrcit, ale udelat krok k tomu co chce ona.

takže se s ním vůbec nebavit a to dítě si udělat…
jak říká @Sandokanos, potřeby a city muže jsou vždy až na posledním místě.

• Citovat
  • Upravit
107629
28.5.18 15:35
@Pidlák Povidlový píše:
takže se s ním vůbec nebavit a to dítě si udělat…

ale jinde…já bych teda popostrkovaného otce ditěte nechtěla…preferuju, když svatbu a dítě chce první chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí