Přítel nechce dítě, jak ho popostrčit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pidlák Povidlový
29.5.18 11:07
@Venetia píše:
tak uz jsme trochu dal nez v jeskyni..vy byste se taky mamuta bali

oni se jich báli taky. nebyli to hlupáci

• Citovat
  • Upravit
17308
29.5.18 11:17
@káťa píše:
Jakože sepíšou smlouvu, že jeho jediná zásluha bude udělat se a o dítě se bude kompletně starat jen a výhradně ona, aby on si mohl žít jako bezdětný???
To je demagogie a vrchol všeho. Dítě je živá bytost, malý člověk…
Měli by ho chtít oba a pokud ne, tak si najít muže, který dítě bude chtít. V mém okolí tedy běžně muži mají své děti rádi a normálně se o ně starají…
tohle napiš vedle do vlákna, kde se muži bijí v prsa, jak se všichni muži můžou pro své děti přetrhnout a ženy je nechtějí nechat se starat :lol: :lol: :lol:

Ale to jsou dva rozdílné případy. Jeden dítě nechce a druhý chce a má jej rád, to nelze srovnávat. On dítě nechce, nestojí o něj, je to otázka kompromisu. On ustoupí ze své zásady a ona se bude muset více snažit. Nikdo nemůže požadovat chléb namazaný po obou stranách 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
29.5.18 11:19
@káťa píše:
v tom máš pravdu, tenhle nápad je taky dětinský…normálně by si měli na rovinu promluvit a dle toho se zařídit…

Ono se to lehko řekne, promluvit si, ale co si budeme říkat, takový rozhovor je vždycky hodně emotivní a nezřídka končí hádkou. Znám to a také se podobným konverzacím vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
29.5.18 11:20
@zoidberg píše:
Ale to jsou dva rozdílné případy. Jeden dítě nechce a druhý chce a má jej rád, to nelze srovnávat. On dítě nechce, nestojí o něj, je to otázka kompromisu. On ustoupí ze své zásady a ona se bude muset více snažit. Nikdo nemůže požadovat chléb namazaný po obou stranách 8)

Pokud jeden z partnerů dítě chce a druhý nechce, nejde podle mého názoru dojít ke kompromisu.

Nebo teď to vztáhnu na tebe. Ty jsi psal, že máš partnerku, která s tebou chce dítě, ale ty už dítě nechceš. Takže ty bys s ní to dítě měl za podmínky, že byste sepsali smlouvu, že jí to dítě uděláš, ale ona ti podepíše, že od tebe nebude materiálně ani časově a citově ohledně dítěte nic chtít a bude se o něj zcela sama starat tak, aby tobě se nikterak nezměnil dosavadní způsob života a nemusel ses ho všímat??? Byl bys ochoten přistoupit na tohle???

Příspěvek upraven 29.05.18 v 11:24

• Citovat
  • Upravit
693
29.5.18 11:22

Nestihla jsem pročíst celou diskuzi, ale nás dost motivovala kamarádka, co měla miminko…dala nám ho pochovat, miminko bylo zlaté, když jsme tam byli, tak vůbec neplakala, chytala prsty. To bylo dost motivační :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
29.5.18 11:23
@zoidberg píše:
Ono se to lehko řekne, promluvit si, ale co si budeme říkat, takový rozhovor je vždycky hodně emotivní a nezřídka končí hádkou. Znám to a také se podobným konverzacím vyhýbám.

já vím, že podobný typ rozhovoru musí být dost nepříjemný a emotivní - ale jak jinak se zakladatelka dozví, s čím má či nemá počítat??? Podle mě když odjede na víkend, tak její partner rozhodně nebude o víkendu sedět se založenýma rukama a přemýšlet o rodičovství, normálně půjde zakalit s kámošema a bude rád, že má klid :think:

• Citovat
  • Upravit
1170
29.5.18 11:24

Najdi si partnera, kterého budeš respektovat, budeš k němu mít úctu, a on k Tobě. A budeš ho brát jako rovnocenného. Tohoto muže nebereš jako sobě rovného, jinak bys ho nechtěla nutit do dětí, ale normálně byste se dohodli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
29.5.18 11:25

Jo a pak se nediv a nebreč, že o děti nemá zájem, a nestará se, když je nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
29.5.18 11:27
@káťa píše:
Pokud jeden z partnerů dítě chce a druhý nechce, nejde podle mého názoru dojít ke kompromisu.

Nebo teď to vztáhnu na tebe. Ty jsi psal, že máš partnerku, která s tebou chce dítě, ale ty už dítě nechceš. Takže ty bys s ní to dítě měl za podmínky, že byste sepsali smlouvu, že jí to dítě uděláš, ale ona ti podepíše, že od tebe nebude materiálně ani časově a citově ohledně dítěte nic chtít a bude se o něj zcela sama starat tak, aby tobě se nikterak nezměnil dosavadní způsob života a nemusel ses ho všímat??? Byl bys ochoten přistoupit na tohle???

Příspěvek upraven 29.05.18 v 11:24

Ano takhle moje nabídka zněla, ale jí se do toho za těchto podmínek kdovíproč nechce :mrgreen:
Takže to beru tak, že zase tak akutní ta touha není. Samozřejmě, taková smlouva nemá vůbec žádnou oporu v zákoně, je to jen o dodržení slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
29.5.18 11:28
@káťa píše:
já vím, že podobný typ rozhovoru musí být dost nepříjemný a emotivní - ale jak jinak se zakladatelka dozví, s čím má či nemá počítat??? Podle mě když odjede na víkend, tak její partner rozhodně nebude o víkendu sedět se založenýma rukama a přemýšlet o rodičovství, normálně půjde zakalit s kámošema a bude rád, že má klid :think:

No a co jiného by dělal? Plakal do polštáře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
29.5.18 11:31
@zoidberg píše:
Ano takhle moje nabídka zněla, ale jí se do toho za těchto podmínek kdovíproč nechce :mrgreen:
Takže to beru tak, že zase tak akutní ta touha není. Samozřejmě, taková smlouva nemá vůbec žádnou oporu v zákoně, je to jen o dodržení slova.

Ono to podle mě ani dodržet tak úplně nejde. Může se sebevíc snažit, ale jak přikáže např. miminku, aby neplakalo a nerušilo tě pláčem popř. zařídí, aby s plačícím vždy opustila tvůj dům, abys to neslyšel), aby nemarodilo a s ničím nikdy nebylo potřeba pomoct, koneckonců může omarodit i ona a nebude schopná se o dítě kratší či delší dobu postarat a jak taky zařídí, aby už větší dítě si tě nevšímalo a nechtělo po tobě žádnou pozornost??? :think:

• Citovat
  • Upravit
káťa
29.5.18 11:31
@zoidberg píše:
No a co jiného by dělal? Plakal do polštáře?

Proto píšu, že je to od zakladatelky špatný nápad…

• Citovat
  • Upravit
17308
29.5.18 11:44
@káťa píše:
Ono to podle mě ani dodržet tak úplně nejde. Může se sebevíc snažit, ale jak přikáže např. miminku, aby neplakalo a nerušilo tě pláčem popř. zařídí, aby s plačícím vždy opustila tvůj dům, abys to neslyšel), aby nemarodilo a s ničím nikdy nebylo potřeba pomoct, koneckonců může omarodit i ona a nebude schopná se o dítě kratší či delší dobu postarat a jak taky zařídí, aby už větší dítě si tě nevšímalo a nechtělo po tobě žádnou pozornost??? :think:

Vykoumané do staršího věku to nemám, jde mi o ten kojenecký a batolecí věk. Mám problémy se zády, nemohl bych koupat a přebalovat a spoustu jiných věcí, bez kterých se mimčo neobejde. Dům je velký, od plačícího dítěte bych se vždycky někam vrtnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
29.5.18 12:09

Dite musi byt rozhodnuto za oba, popostrcit muzes, muzes ho ukecat a muzes pak zplakat nad vydelkem.Dite neni jen miminko je to financni zavazek, prace a piplani nejmene 18 let. Promluvit si muzete a chapu i tvuj spech kvuli zdravi a chapu i toho 25.-ti leteho kluka, ze se na to neciti. V podstate mate 3 moznosti - domluvite se a on peci o potomka prekvapi, premluvis ho a budes na decko sama, rozejdete se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
29.5.18 12:10
@káťa píše:
já vím, že podobný typ rozhovoru musí být dost nepříjemný a emotivní - ale jak jinak se zakladatelka dozví, s čím má či nemá počítat??? Podle mě když odjede na víkend, tak její partner rozhodně nebude o víkendu sedět se založenýma rukama a přemýšlet o rodičovství, normálně půjde zakalit s kámošema a bude rád, že má klid :think:

to je možné, ale bude mu jasné, že k tomu rozhovoru dojde po víkendu.. A ke kompromisu v tomto případě dojít může, pokud on někdy to dítě chce. Prostě by se dohodli na dřívějším termínu. Ne až za x let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí