Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sandokanos píše:
A uz je mi uplne jasny, ze budes rikat, ze zmena toho stavu je uplne to stejne jako nezmena.protoze mas svoji „logiku“ a chces videt to co chces.
Ale stejny to proste neni. Kdyz se uzavre nejaka dohoda, tak plati dokud se nedohodne neco noveho vzajemne. Nevim jak lip to vysvetlit.
Však tady došlo ke změně v jejím zdravotním stavu a měla by proběhnout nová dohoda, aby vyhovovala oběma. Nebo půjdou od sebe. Změna stavu nezměrná, to jsem nějak nepochopila.
@belladonna píše:
@Sandokanos nevím. Já to její jednání nijak negativně nevidím. Chce jo přimět popřemýšlet. On možná ani netuší, jak je to pro ni nesnadná situace a že je ve hře celý jejich vztah. Tak ať o tom popremysli a nějak to vyřeší. Ty v tom hned vidíš kovbojku s triky a podvody. To tam vůbec přitom není.
Jestli v tomhle nevidis zadnou manipulaci „„Jak ho znám, vím, že by ho stačilo k tomu nějak jen popostrčit. Napadlo mě, že bych jeden den nechala doma vzkaz, že si musím vše promyslet, že já dítě chci a třeba na víkend odjet. Abychom oba dva popřemýšleli.““
Tak to asi nema smysl fakt diskutovat, proste ty si vidis co chces. ![]()
@Sandokanos píše:
Jestli v tomhle nevidis zadnou manipulaci „„Jak ho znám, vím, že by ho stačilo k tomu nějak jen popostrčit. Napadlo mě, že bych jeden den nechala doma vzkaz, že si musím vše promyslet, že já dítě chci a třeba na víkend odjet. Abychom oba dva popřemýšleli.““
Tak to asi nema smysl fakt diskutovat, proste ty si vidis co chces.
ty taky vidíš, co chceš. Triky? Jaké triky. Že si musí vše promyslet? A není to pravda? Je. Zakladatelka si musí všechno promyslet. I on by měl, co a jak. Nechce to vzdát, dává mu šanci ještě s ní být, najít nějaký kompromis. Nechce vztah hned zahodit. Proto je špatná? A manipulaci nevidím, pokud on je pevně přesvědčen, že dítě teď v žádném případě, tak jí to po víkendu může jednoduše říci.
@belladonna píše:
ty taky vidíš, co chceš. Triky? Jaké triky. Že si musí vše promyslet? A není to pravda? Je. Zakladatelka si musí všechno promyslet. I on by měl, co a jak. Nechce to vzdát, dává mu šanci ještě s ní být, najít nějaký kompromis. Nechce vztah hned zahodit. Proto je špatná? A manipulaci nevidím, pokud on je pevně přesvědčen, že dítě teď v žádném případě, tak jí to po víkendu může jednoduše říci.
Uff to je marny, uz ta prvni veta. „Jak ho znám… Evidentne ma nejaky zkusenosti s timhle pristupem na nej, ze proste se ma nechat podusit.
Potom co ta forma toho listku, je to dustojny?
A vubec nerekla, ze ma realne v planu od nej odejit. Je to proste jen trik, jak ho vydusit. Je to mladej tvarnej kluk, asi to na nej plati. Mazak by poradne vyuzil volno k neplecham. ![]()
@truelly píše:
Tak samozřejmě chlap, který u své partnerky zjistí, že moc touží po svatbě a po dětech a sám tyto choutky nemá, měl by ji to co nejdříve sdělit, aby se nějakému nátlaku nebo dokonce podrazu vyhnul. Nač to prodlužovat, když máte každý jine představy o dalším životě… Když chlap tohle o sobě ví a má v tom absolutne jasno, tak by podle toho měl hledat i partnerku. Tedy např. Maminku s dětmi, co už další nechce, nebo ženu co široko daleko prohlašuje že svatbu a děti nikdy. Jo, že ten výběr bude sakra omezený, protože většina holek děti chce, o tom žádná
@Sandokanos a s tímto přístupem souhlasíš?
@Sandokanos píše:
Uff to je marny, uz ta prvni veta. „Jak ho znám… Evidentne ma nejaky zkusenosti s timhle pristupem na nej, ze proste se ma nechat podusit.Potom co ta forma toho listku, je to dustojny?
A vubec nerekla, ze ma realne v planu od nej odejit. Je to proste jen trik, jak ho vydusit. Je to mladej tvarnej kluk, asi to na nej plati. Mazak by poradne vyuzil volno k neplecham.
Asi to bude marný
se mnou. Pokud se znají, tak se asi právem bojí, že ho nepřemluví. Pokud to on opravdu nenchce, tak názor nezmění. Pokud váhá, tak je možné, že změní. Ale bude to jeho volba. A že zakl. napíše „jak ho znám..“ to má být něco špatného? Nějaký čas spolu jsou, tak ví, jak reaguje v určitých situacích.
Forma lísku, mně to přijde v pohodě, pokud to má přinést výsledek, že oba popřemýšlí. Nevidím v tom trik, spíš pokusy o změnu názoru, o to, aby o tom vůbec přemýšlel, než bude na řadě rozchod. On si může stát za svým, pokus nepokus. (pro tebe trik netrik).
@truelly No ale to se netyka pritele zakladatelky, ten je proste moc mladej. Dneska v 25 ma kluk pravo na svobodu a zenska nemuze predpokladat, ze by mel mit dite. Kdyz ona chce tak moc dite, ma sama hledat starsiho.
@Sandokanos píše:
No tak moment cteme vubec stejnou diskuzi?Vy zensky vazne ctete a vidite jen to co chcete. Vzdyt v samotnem nazvu je eufemismus pro nejaky trik, jak to udelat aby bylo dite.
Vzdyt ona vi, co pritel citi a co chce a presto hleda cesty jak to zmenit. A ty ji urcite neznas a nevis, ceho je schopna.
Popostrčit je eufemismus pro propíchnutí kondomu nebo zapomenutí prášku? Já v názvu žádný trik nevidím ![]()
Koukám, že se tady zvrhla diskuze o tom, zda chystám nějaký podvod na přítele. NE opravdu nechystám. Kdyby ano, tak s ním nic neřeším, a tak strašnou věc udělám rovnou. Tato diskuze byla založena pro to, že jsem chtěla zjistit, zda tu má někdo podobnou zkušenost s přítelem, zda třeba odjetí pryč na víkend se osvědčil v popřemýšlení. Nikdo se nebaví o tom, že pokud teď hned nebude chtít, že se třeba hned rozejdeme. Jen si myslím, že pokud udělám nějaký větší krok (viz odcestovat na víkend a vše si promyslet, tak přítele popostrčím k tomu, že mi na tom třeba opravdu záleží a aby se nad tím zamyslel i on, než se o tom den co den bavit).
Zakl.
@Anonymní píše:
Koukám, že se tady zvrhla diskuze o tom, zda chystám nějaký podvod na přítele. NE opravdu nechystám. Kdyby ano, tak s ním nic neřeším, a tak strašnou věc udělám rovnou. Tato diskuze byla založena pro to, že jsem chtěla zjistit, zda tu má někdo podobnou zkušenost s přítelem, zda třeba odjetí pryč na víkend se osvědčil v popřemýšlení. Nikdo se nebaví o tom, že pokud teď hned nebude chtít, že se třeba hned rozejdeme. Jen si myslím, že pokud udělám nějaký větší krok (viz odcestovat na víkend a vše si promyslet, tak přítele popostrčím k tomu, že mi na tom třeba opravdu záleží a aby se nad tím zamyslel i on, než se o tom den co den bavit).
Zakl.
On je fatk strašně mladej…
. Je lepší počkat..jestli chceš děti opravdu s ním a on je chce-ale ne teď. Dnešní 25 kluci…jsou fakt kluci :/.
A co si narovinu promluvit? Prostě mu říct, že potřebuješ čas na rozmyšlenou, místo psaní papírků.
Upřímně, neumím si představit, že „popostrkuju“ muže k tomu, mít se mnou dítě. Dospělý chlap by přece měl mít v tak zásadních záležitostech ( svatba, početí dítěte) jasno.
@Sandokanos píše:
No tak moment cteme vubec stejnou diskuzi?Vy zensky vazne ctete a vidite jen to co chcete. Vzdyt v samotnem nazvu je eufemismus pro nejaky trik, jak to udelat aby bylo dite.
Vzdyt ona vi, co pritel citi a co chce a presto hleda cesty jak to zmenit. A ty ji urcite neznas a nevis, ceho je schopna.
tak nakonec jsi to ty, co čteš a vidíš, jen to, co chceš. Zakladatelka promluvila a dle jejích slov neplánuje žádné triky ani podfuky, jak jsi ty pořád naznačoval. Já jí věřím, každá ženská není mrcha, tak z toho každou nepodezírej.
Je fakt, že dnešní kluci 25 jsou fakt většinou jako děti a mamánci a na děti je u nich příliš brzo. Nejsou to většinou chlapi, jako tomu bývalo kdysi. Můj chlap je v tomto vyjímka, sám měl dceru v jeho 21 letech, i když tedy neplánovaně, ale staral a stará se na jedničku a s dneska už 18letou slečnou má super vztah.
Ale dnešního průměrného 25 letého kluka já bych k dětem nepopostrkovala, protože to fakt jsou ještě sralbotky…
Pokud máš zakladatelko nějaké vážné zdravotní problémy, které ti znemožňují otěhotnět později, tak bych mu to na rovinu řekla a chtěla na rovinu odpověď, jak to tedy s námi bude. Jinak se to bude stejně pořád vznášet ve vzduchu. A případně, že to na děti partner neuvidí, našla bych si třeba někoho, s kým mi to bude fungovat a o děti stát bude. Ono totiž u stavu mít či nemít dítě nejdou dělat kompromisy - v tom musí být partneři jednoznačně zajedno, jinak je jeden z nich nešťastný…
Zakladatelko, asi máš nějakou konkrétnější představu o tom, dokdy bys dítě chtěla mít. Je třeba tuhle představu sdělit příteli a jasně ho informovat, že budoucí dítě je pro tebe důležitější než on a v krajním případě ho opustíš a dítě budeš mít s jiným. Tohle on musí vědět ať je mezi vámi jasno.
Rozhoduj se sama za sebe, partner není žádný bůh, chlapů co by s tebou mohli mít dítě jsou mraky a on je jen jeden z nich, který s tebou teď náhodou žije. A to se může snadno změnit.
Nevaž se teď na jednoho konkrétního chlapa, důležitý bude ten, se kterym budeš mít děti. Ty to vidíš obráceně: tenhle je pro tebe důležitý a chceš s ním děti. Ale ono je to naopak - důležité je dítě a k němu pak ten jeho otec.
@Kikulele píše:
Ja teda nevim proc by ho mela nutit ke svatbe, ja jsem s pritelem 8let a tedka cekame prvni miminko a svatba zatim neni v planu, neni to podle me uplne dulezite. A je mi 27let. Pritel se zatim zenit nechce, a ja ho k tomu urcite nutit nebudu, prstynek jsem dostala a dal to zatim neresime. Milujeme se, a tesime se na miminko i bez toho, ze nejsme svoji.Asi by jste si o tom meli promluvit, nam se miminko nekolik let nedarilo, jednou ZT.Byla jsem zoufala obednala nas do CARu, a ted jsem ve 33tt po KETu.Asi bych nerekla, ze je to ten pravej kdyz uz te jednou poslal na potrat, ja bych s nim asi po takove zkusenosti nebyla, nechci rikat aby jsi se s nim rozesla, to se musis rozhodnout sama. Jednou te poslal na potrat a ani po ctyrech letech se jeste na dite neciti i kdyz vi, ze by jsi ze zdrav. duvodu mela otehotnet co nejdrive,jestli je uplne stastne cekat zda zmeni nazor.
No ale zase když ji jednou poslal na potrat a za rok by prisel s tim ze s ni moc dítě chce.. to by mi taky nepřišlo normální ani zodpovědné. On prostě děti porad nechce a na ferovku to řekl. třeba bude chtít ve 30, ale být zakladatelka nespolehala bych se na to/ ani a něj.