Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pidlák Povidlový píše:
takže se s ním vůbec nebavit a to dítě si udělat…
jak říká @Sandokanos, potřeby a city muže jsou vždy až na posledním místě.
a co reagovat na tuto diskuzi? Zde se zakladatelka o žádný podvod nesnaží, právě, že ty jeho city chápe, ale začal jí tlačit čas a ona chce dítě dříve, aby vůbec někdy nějaké měla. Přítele se asi vyptá, co on na to a nějak to musí rozlousknout, ale nečtu zde nic o tom, že je jí přítel fuk, co cítí on, nebo že by chtěla nějak podvádět. ![]()
@Pidlák Povidlový píše:
no to je zase argument
fanatické breederky na útoku
Fanatická breederka nejsem, dokonce jsem děti nikdy ani moc nechtěla, bio hodiny u mě netikaly, otěhotněla jsem během chlapova dávání si pozor a díky tomu na těhotenství přišla hodně pozdě. Dneska jsem ale za ten „omyl“ ráda, dcerka je pro mě samozřejmě nejúžasnějším stvořením na světě, i když s ní už trochu tříská puberta. Druhou jsem „vyvdala“ a taky je to úžasná holka.
Na tom, jak to máš s dětmi ty, po tvé přednášce na téma život s dětmi a jejich výchova a péče o ně jsem se ptala proto, abych zjistila, jestli nám tu o dětech nekáže někdo, kdo žádné nemá a nic o nich neví. A vidím, že jsem se trefila do černého…
Příspěvek upraven 28.05.18 v 16:14
@Pidlák Povidlový píše:
Mít dítě není povinnost. Nikde jsem zde nečetl, proč chcete dítě. Jen kvůli bio hodinám? Promyslela jste všechny pro a proti? Já se příteli nedivím, nevím, proč bych je měl chtít a ničit si svou pohodu. Lidí je už dost, tak proč ničit planetu, kvůli mojí touze?
Navíc, ty jsi stejně neplodnej, ne??? Není tento tvůj fanatický postoj tedy spíše z nouze ctnost???
@káťa píše:
Fanatická breederka nejsem, dokonce jsem děti nikdy ani moc nechtěla, bio hodiny u mě netikaly, otěhotněla jsem během chlapova dávání si pozor a díky tomu na těhotenství přišla hodně pozdě. Dneska jsem ale za ten „omyl“ ráda, dcerka je pro mě samozřejmě nejúžasnějším stvořením na světě, i když s ní už trochu tříská puberta. Druhou jsem „vyvdala“ a taky je to úžasná holka.Na tom, jak to máš s dětmi ty, po tvé přednášce na téma život s dětmi a jejich výchova a péče o ně jsem se ptala proto, abych zjistila, jestli nám tu o dětech nekáže někdo, kdo žádné nemá a nic o nich neví. A vidím, že jsem se trefila do černého…
Příspěvek upraven 28.05.18 v 16:14
jak to, že hodnotíte muže, když nejste muž a nic o nich nevíte?
@káťa píše:
Navíc, ty jsi stejně neplodnej, ne??? Není tento tvůj fanatický postoj tedy spíše z nouze ctnost???
noa
@belladonna píše:
a co reagovat na tuto diskuzi? Zde se zakladatelka o žádný podvod nesnaží, právě, že ty jeho city chápe, ale začal jí tlačit čas a ona chce dítě dříve, aby vůbec někdy nějaké měla. Přítele se asi vyptá, co on na to a nějak to musí rozlousknout, ale nečtu zde nic o tom, že je jí přítel fuk, co cítí on, nebo že by chtěla nějak podvádět.
já si mohu reagovat na co chci, nepotřebuji Vaše svolení
@Pidlák Povidlový píše:
já si mohu reagovat na co chci, nepotřebuji Vaše svolení
ale pak to o tobě vypovídá, pro mě v negativní rovině. A nic ti přeci nezakazuji. ![]()
@belladonna píše:
a co reagovat na tuto diskuzi? Zde se zakladatelka o žádný podvod nesnaží, právě, že ty jeho city chápe, ale začal jí tlačit čas a ona chce dítě dříve, aby vůbec někdy nějaké měla. Přítele se asi vyptá, co on na to a nějak to musí rozlousknout, ale nečtu zde nic o tom, že je jí přítel fuk, co cítí on, nebo že by chtěla nějak podvádět.
No tak moment cteme vubec stejnou diskuzi?
Vy zensky vazne ctete a vidite jen to co chcete. Vzdyt v samotnem nazvu je eufemismus pro nejaky trik, jak to udelat aby bylo dite.
Vzdyt ona vi, co pritel citi a co chce a presto hleda cesty jak to zmenit. A ty ji urcite neznas a nevis, ceho je schopna.
Navic me to cele pripada, ze pro vas jsou muzi nesvepravni nebo ja nevim co.
Tak on rekl svuj nazor, vi co chce, zduvodnil to. Ale vy zensky stejne budete hledat argumenty jak ho presvedcit. Ale proc proboha? To proste neni o argumentech, to je o tom co clovek citi a chce.
Budete nekoho presvedcovat, ze je lepsi malinova limonada nez jahodova? A hledat arguemtny? ![]()
@Sandokanos píše:
No tak moment cteme vubec stejnou diskuzi?Vy zensky vazne ctete a vidite jen to co chcete. Vzdyt v samotnem nazvu je eufemismus pro nejaky trik, jak to udelat aby bylo dite.
Vzdyt ona vi, co pritel citi a co chce a presto hleda cesty jak to zmenit. A ty ji urcite neznas a nevis, ceho je schopna.
a proč v ní hned vidět mrchu, co chce udělat podvod? (jak píšeš čeho je třeba schopna).
Píše třeba :„Mám zdravotní problémy, bylo mi doporučeno otěhotnět co nejdřív. Problém je v tom, že přítel se na to necítí. Tomu rozumím. Ovšem když jsme se o tom v klidu bavili, on by si rád ještě užíval, a já se prostě bojím, že pak už to nepůjde (vzhledem k zdr. problémům).
Nevím, jak přítele popostrčit, aby o tom minimálně přemýšlel. Asi mám pocit, že když jsem kvůli němu tenkrát šla na přerušení těhotenství, asi by si teď on mohl odepřít pc hry a tu pohodu. Vím, že je hrozné to takhle říct, ale nevím co mám dělat.“
„Jak ho znám, vím, že by ho stačilo k tomu nějak jen popostrčit. Napadlo mě, že bych jeden den nechala doma vzkaz, že si musím vše promyslet, že já dítě chci a třeba na víkend odjet. Abychom oba dva popřemýšleli.“
Co je na tom, co píše, závadného? Chce mu napsat dopis, promyslet, odjet třeba na víkend a popřemýšlet. Mně to přijde tedy rozumné. A teď od vás tu čtu, že mít děti je blbost, nebo že bude dělat nějaké triky. Ne, já si tam nic nedomýšlím, ale čtu pořádně, co zakladatelka píše. Pro mě je důležité, co jsem dala do uvozovek, pro tebe asi jen ten nadpis, nebo jak?
Tak samozřejmě chlap, který u své partnerky zjistí, že moc touží po svatbě a po dětech a sám tyto choutky nemá, měl by ji to co nejdříve sdělit, aby se nějakému nátlaku nebo dokonce podrazu vyhnul. Nač to prodlužovat, když máte každý jine představy o dalším životě… Když chlap tohle o sobě ví a má v tom absolutne jasno, tak by podle toho měl hledat i partnerku. Tedy např. Maminku s dětmi, co už další nechce, nebo ženu co široko daleko prohlašuje že svatbu a děti nikdy. Jo, že ten výběr bude sakra omezený, protože většina holek děti chce, o tom žádná ![]()
@belladonna píše:
a proč v ní hned vidět mrchu, co chce udělat podvod? (jak píšeš čeho je třeba schopna).Píše třeba :„Mám zdravotní problémy, bylo mi doporučeno otěhotnět co nejdřív. Problém je v tom, že přítel se na to necítí. Tomu rozumím. Ovšem když jsme se o tom v klidu bavili, on by si rád ještě užíval, a já se prostě bojím, že pak už to nepůjde (vzhledem k zdr. problémům).
Co je na tom, co píše, závadného? Chce mu napsat dopis, promyslet, odjet třeba na víkend a popřemýšlet. Mně to přijde tedy rozumné. A teď od vás tu čtu, že mít děti je blbost, nebo že bude dělat nějaké triky. Ne, já si tam nic nedomýšlím, ale čtu pořádně, co zakladatelka píše. Pro mě je důležité, co jsem dala do uvozovek, pro tebe asi jen ten nadpis, nebo jak?
Nevím, jak přítele popostrčit, aby o tom minimálně přemýšlel. Asi mám pocit, že když jsem kvůli němu tenkrát šla na přerušení těhotenství, asi by si teď on mohl odepřít pc hry a tu pohodu. Vím, že je hrozné to takhle říct, ale nevím co mám dělat.“
„Jak ho znám, vím, že by ho stačilo k tomu nějak jen popostrčit. Napadlo mě, že bych jeden den nechala doma vzkaz, že si musím vše promyslet, že já dítě chci a třeba na víkend odjet. Abychom oba dva popřemýšleli.“
Podivej zaklad je v tom, ze on vi co chce, ma to rozumne zduvodneno. A ona se ho snazi presvedcit. To co zminuje je jen zacatek, navic uz to je trik, protoze dela jakoze uvazuje o rozchodu, pritom jsem o takove uvaze necetl, ale chce ho jen ohnout. Kdyz to nezabere, nevis jak bude pokracovat a co nasadi za zbrane. ![]()
Hledas si v tom jen to co chces. Protoze to vidis podobne jako ona.
Ja to vidim tak, ze oba vi co chteji, maji rozumne argumenty a neni treba se presvedcovat a nutit jeden druheho zmenit nazor. Akorat ze zena chce zmenu soucasneho stavu, takze je na ni jestli zkusi pockat nebo zkusi stesti jinde.
A uz je mi uplne jasny, ze budes rikat, ze zmena toho stavu je uplne to stejne jako nezmena.
protoze mas svoji „logiku“ a chces videt to co chces.
Ale stejny to proste neni. Kdyz se uzavre nejaka dohoda, tak plati dokud se nedohodne neco noveho vzajemne. Nevim jak lip to vysvetlit. ![]()
@Sandokanos píše:
Navic me to cele pripada, ze pro vas jsou muzi nesvepravni nebo ja nevim co.Tak on rekl svuj nazor, vi co chce, zduvodnil to. Ale vy zensky stejne budete hledat argumenty jak ho presvedcit. Ale proc proboha? To proste neni o argumentech, to je o tom co clovek citi a chce.
Budete nekoho presvedcovat, ze je lepsi malinova limonada nez jahodova? A hledat arguemtny?
Tak tam je přeci v sázce jejich vztah. Když ji nepřesvědčí, tak se rozejdou. Ve vztahu se přeci důležitá rozhodnutí řeší. Přítel mě taky přesvědčoval, že by bylo lepší žít s jeho maminkou. Já měla názor jiný a nějak jsme to poresili. Je úplně normální, že se hledají argumenty. Co už jiného?
@Sandokanos nevím. Já to její jednání nijak negativně nevidím. Chce jo přimět popřemýšlet. On možná ani netuší, jak je to pro ni nesnadná situace a že je ve hře celý jejich vztah. Tak ať o tom popremysli a nějak to vyřeší. Ty v tom hned vidíš kovbojku s triky a podvody. To tam vůbec přitom není. ![]()