Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná naprostý souhlas. Zakladatelko. S manželem jsme si už dávno před svatbou vyjasnili, jak budeme fungovat až přijdou děti. Společné hospodaření k tomu samozřejmě patřilo. Veškeré vydělané peníze na "jednu hromadu " z toho se poplatí vše nezbytné no a pak se koupí, co je třeba dětem, nám, něco se spoří… ![]()
@unuděná píše:
@Veru1987 @ontarova.stara vy to porad nechapete-ne svatbou se clovek nemeni a ano, i manzel muze byt kok.ot. Ale resenim spolecne budoucnosti a planovanim svatby se tyhle „vadne kusy“ uz z principu nikdy nezabyvaji. Kdyby variantu svatby a sjm nadhodila kazda zena pred porizenim mimina, dost mozna by ubylo deti, vyrustajicich v prostredi jako tototech je mi totiz vzdy nejvic lito. Ale chapu, ze kazde zbozi ma sveho kupce.
Klidek, ja jsem vdana temer dvacet let, takze o vztazich neco vim. A kdyby to tak, jak pises vyse opravdu fungovalo, nebylo by tu kazdy tyden x temat, ze manzel je neverny, nedava penize atd.
Ale jsem rada, ze jsi me po po tech letech manzelstvi poucila, jak ze to chodi a nic nechapu
. Pokud se treba v padesati rozvedu a vdam, budu tvych rad dbat
. Ja si totiz myslim, ze nejdulezitejsi je vybrat si k zalozeni rodiny rozumneho partnera, poznat se a to kupodivu proveri i jine veci, nez planovani svatby.
Příspěvek upraven 30.07.20 v 18:33
@ontarova.stara častěji tu tyto problémy řeší přítelkyně a ne manželky. ![]()
@gebča píše:
No jo, PŘÍTEL…nebudu ošklivá, nebudu ošklivá, nebudu ošklivá…
Za to každý manžel udělá doma po výplatě stojku, viď ![]()
@ontarova.stara Ja te nepoucuju, nevim, proc tak vyjizdis. Ano, vztah se da proverit jinymi zpusoby, nez jen planovanim svatby a spolecne budoucnosti. Mas ale pocit, ze zrovna zakladatelka prosla s partnerem nejakou stezejni zkouskou, nez do vztahu privedla dite? Ze si treba spolu vzali hypoteku, postavili barak, celili nejake nemoci apod.? Asi tezko, ze. Takze ano, staci znat sveho partnera, nez si s nim dite poridim a ano, svatba je zajiste jednim z proverovacich zpusobu.
@Veru1987 píše:
a tím že by se z něj stal manžel tak by se to změnilo…???
Ne, ale vůbec se z něj neměl stát otec dítěte, natož pak manžel se kterým bych i já sdílela svoje zdroje, měl zůstat přítelem pro hezké chvilky a nic víc.
@ivašot. píše:
Za to každý manžel udělá doma po výplatě stojku, viď
a znovu - měl zůstat jen přítelem
@truelly píše:
@ontarova.stara častěji tu tyto problémy řeší přítelkyně a ne manželky.
To sice ano, ale leckdy i manzelky skemraji o kazdou korunu ![]()
Zakladatelko, mate velice nizke prijmy. Na vyskakovani to fakt neni ![]()
@unuděná píše:
@ontarova.stara Ja te nepoucuju, nevim, proc tak vyjizdis. Ano, vztah se da proverit jinymi zpusoby, nez jen planovanim svatby a spolecne budoucnosti. Mas ale pocit, ze zrovna zakladatelka prosla s partnerem nejakou stezejni zkouskou, nez do vztahu privedla dite? Ze si treba spolu vzali hypoteku, postavili barak, celili nejake nemoci apod.? Asi tezko, ze. Takze ano, staci znat sveho partnera, nez si s nim dite poridim a ano, svatba je zajiste jednim z proverovacich zpusobu.
Dobre, ale u ni by svatba nic nevyresila, alespon podle meho ne. Ma dite s nekym, kdo se k ni chova protektorskym zpusobem a evidentne ji to dosud nevadilo, pripadne to prehlizela. Svatbu jako provereni nevnimam, to je spis radostne planovani, navic obvykle v obdobi vztahove euforie (pokud se tedy neberou po deseti letech). Rozumna rozmluva o financich a obecne o usporadani prece neni zavisla na svatbe, Vzdyt i tady je co tyden x manzelek, kterym manzel k RP neprida ani korunu a ony z toho plati veskery bezny provoz krome bydleni.
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…
Ne normální to není, to snad nemohl myslet vážně, nedělal si srandu?? Jak jste měli finance rozdělené před dítětem a co kdo platí teď???
Jako třeba u nás je problém že já vydělávám mnohem víc než chlap a většinu společných výdajů platím já. Teď jsem těhotná, tak jsem ho varovala o kolik budeme mít menší příjem a větší výdaje, a ať počítá s tím že mi bude dávat kapesné
On to bere rozumně že pak omezí tohle a nebude utrácet za tamto… No ale jak to bude fungovat to jsem teda zvědavá ![]()
@ontarova.stara vyresila, protoze on by na ni pravdepodobne nepristoupil a ona (kdyby mela nejakou hrdost) by do tohoto vztahu neprivedla dite
dovedes si predstavit tohodle typka, dle popisu, jak zada holku o ruku a slibuje vse, co k tomu patri?
nebo by stacilo proste „kdyz se ted chceme snazit o miminko, meli bychom vyresit finance-udelame je spolecne, nebo jak si to predstavujes po porodu?“ - muj skromny typ je, ze by vylitl jak certik z krabicky a normalni zenska by mela jasno ![]()
@carsa píše:
Kdeže se dá koupit ta kniha: "Jak si neuplést děcko s prvním debilem, kterého potkám? "
Hele na emiminu se radši neptej ![]()
Tak mu navrhni, at zustane doma s ditetem za 9.000,– a ty jdi vydelavat. Pochybuji, ze budes mit o moc min. A pak zas on nebude mit na fitka.
Za me jste si meli promluvit o financich pred nebo alespon tesne po poceti ditete, aby byl cas na kompromisy. Takhle se chlap chovat nema, ale dle zdejsich diskuzi je to caste.
A nepruďte tady všichni se svatbou
Znám možná víc nesezdaných párů kterým to funguje líp než sezdaným. Důležité je si tyhle věci ujasnit předem - ať už v partnerství nebo manželství, ale když pak dítě přijde neplánovaně tak co…