Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Blbost. Můj muž sem nepíše, je vytížený tím pečováním, pomáháním, vyděláváním a staranim se. Abych já měla čas přispívat a trousit rady.
Správně. Chlap má mít pořád co na práci, jinak vymýšlí blbosti.
@werajsik píše:
@lolink
Já jsem naštěstí nic takového řešit nemusela a nemám ani nikoho v okolí, kdo něco takového řešil, takže nevím jak to fungujeJen vím že i taková varianta existuje.
No a kdybych náhodou s někým takovým MUSELA zůstat, tak bych si natruc šla koupit ty náplně za akční cenu 3+1 (jestli jsem to tedy dobře pochopila) ještě jednou. Aby chlapec pochopil, že jeho se opravdu ptát nebudu.
A kdo mě zná, tak ví že jsem toho schopná.![]()
Prostě líbit bych si to nenechala.
Žijete s napnutým rozpočtem, proto budou napnuté i vaše vztahy. Pokud nemáte na účtě slušnou rezervu, tak jsou všechny nákupy „navíc“ prostě rizikové. Budete se hádat pořád.
@welovefashion píše:
tak mu spočítej domácí prace a vyděl dvěma, taky se bude divit![]()
hodinová sazba za přípravu večeře 150, uklid bytu, praní, žehlení, věci pro dítě to samé, vyděl dvěma a třeba ti vyjde, že ti ještě bude muset platit
fakt miluju tyhle b.lby, co vydělají 00nic a mají pocit, že jsou pány tvorstva, to je asi nějakej komplex
Tohle je zde dost často. Takže když skončím v práci a budu dělat přesně polovinu práce doma, tak to bude ok…ne nebude to ok, protože nebudou peníze ani na základní životní potřeby.
@Tajemný ráček píše:
Tohle je zde dost často. Takže když skončím v práci a budu dělat přesně polovinu práce doma, tak to bude ok…ne nebude to ok, protože nebudou peníze ani na základní životní potřeby.
Nemusis delat polovinu prace doma. Staci drzet hu.bu a nevyskakovat, kdyz si zena koupi neco za 200. Nicmene zeny se vraci take zpet do prace… takze kdo doma tu praci zastane?
@Šarlota4 píše:
Nemusis delat polovinu prace doma. Staci drzet hu.bu a nevyskakovat, kdyz si zena koupi neco za 200. Nicmene zeny se vraci take zpet do prace… takze kdo doma tu praci zastane?
Konečně správná rada ![]()
Příjmy nic moc tak kdo ví jak na tom jsou a třeba mu vadí vyhazování peněz za cigára. ještě když řekne jak je to výhodné
. nebo když si to platila sama tak proč mu to říká? Já taky neříkám co si kdy kde koupím
s jejich rozpočtem musí přemýšlet co si koupit můžou a co už ne ![]()
@Anonymní píše:
Damy, mame 2,5 letou holcicku tudiz jsem na rodicaku…dostavam 9000, pritel vydelava 19000, vychazime se vsim v pohode..pritel si mesicne plati fitko, potom treninky, ruzne blbosti do fitka a proste co chce…ja si nic nekupuji krom toho ze si mesicne zaplatim do elektronicke cigarety naplne za 500..dnes jsem si mela jit pro dva baleni do trafiky a pani mi rika ze kdyz si koupim jeste jednu napln tak mam k tomu dalsi zdarma rikam ze jo teda ze aspon nebudu kupovat potom z vyplaty a usetri se..vysla jsem a pritel mi rika : ja ti to dovolil si koupit o jednu vic? Rikam prosim? Takze ja se mam ptat jestli si muzu koupit napln na vic za 150kc? Rekl noane? Cumela jsem..jako kdyz bych si chtela koupit tricko atd tak bych mu to rekla jestli by nemel kecy ale tohle? Jeste kdyz si nic nedopravam krom naplni…lepsi nakoupim male nez utracet za veci na sebe atd..ja preci za to nemuzu ze mam maly rodicak a on mi zacal vypocitavat kolik dam na bydleni a jidlo na pul a ze mi nic nezbyde takze se ho budu ptat…normalni chlap tohle.snad nedela ne?? Ale hlavne ze se o nej staram jak nejvic muzu to mu je dobre…
Teď mi došlo, že z této věty to vypadá, že jí ty peníze na cigarety dal, tipla bych spolu s nějakým budgetem na nákup potravin. A ona za to koupila to balení navíc a vyšla (rozuměj koupila třeba méně jídla). Takhle postavené bych to rozhořčení chlapa i chápala - za 150,– mohla koupit potraviny na oběd pro všechny
Jako celkově taky nechápu, že s těmito příjmy vyjdou a ještě u toho zvládnou chodit do fitka a hulit, ale píše, že měsíčně vycházejí v pohodě ![]()
@Šarlota4 píše:
Pokud budou oba vydělávat, tak si mohou třeba dovolit zaplatit pomoc v domácnosti. Mohou si to rozdělit. Muž může být v domácnosti. Těch možností je určitě více.
@lolink píše:pomsta na úrovni
Tak já jsem vysloveně alergická na tyto typy chlapů, kteří si myslí, že když je žena na MD/RD, tak má právo pouze držet hubu a roztáhnout chlapovi na požádání
![]()
Já jsem dost vznětlivá povaha, takže kdyby se něco takového stalo mně, měla bych rudo před očima a s největší pravděpodobností (hraničící s jistotou) bych udělala scénu klidně i na ulici.
![]()
Dokážu se mrknutím oka změnit z mírumilovného
na běsnícího
…
![]()
@Tajemný ráček píše:
Pokud budou oba vydělávat, tak si mohou třeba dovolit zaplatit pomoc v domácnosti. Mohou si to rozdělit. Muž může být v domácnosti. Těch možností je určitě více.
Ono spíš jde o klasický návrat do práce po rodičáku. Kolik chlapů úderem dne, kdy žena nastoupí zpět, převezme polovinu práce o domácnost a děti? ![]()
@werajsik píše:
Tak já jsem vysloveně alergická na tyto typy chlapů, kteří si myslí, že když je žena na MD/RD, tak má právo pouze držet hubu a roztáhnout chlapovi na požádání![]()
![]()
![]()
Já jsem dost vznětlivá povaha, takže kdyby se něco takového stalo mně, měla bych rudo před očima a s největší pravděpodobností (hraničící s jistotou) bych udělala scénu klidně i na ulici.![]()
Dokážu se mrknutím oka změnit z mírumilovnéhona běsnícího
…
![]()
![]()
![]()
![]()
Přesně! Vždyť nemusíte jíst každý den, navíc když je kuřivo v akci ![]()
@Tajemný ráček píše:
Jj on donese domu 19.000 ona treba tez 18-20.000 a z toho di zaplati vypomoc
nebud vtipnej
@unuděná píše:
Teď mi došlo, že z této věty to vypadá, že jí ty peníze na cigarety dal, tipla bych spolu s nějakým budgetem na nákup potravin. A ona za to koupila to balení navíc a vyšla (rozuměj koupila třeba méně jídla). Takhle postavené bych to rozhořčení chlapa i chápala - za 150,– mohla koupit potraviny na oběd pro všechnyJako celkově taky nechápu, že s těmito příjmy vyjdou a ještě u toho zvládnou chodit do fitka a hulit, ale píše, že měsíčně vycházejí v pohodě
Tak nevíš, jakým způsobem mají vyřešené bydlení… Můj chlap vydělá o cca 2-3 tisíce víc s odpočtem na 2 děti (výroba na 1 směnu, bez přesčasů). Já jsem teď taky na RD, takže totéž co zakladatelka. Bydlení máme svoje, bez hypo, žádné jiné úvěry nemáme. Takže s přehledem vycházíme s chlapovým příjmem a můj rodičák zůstává na účtě na jiné, než běžné výdaje (např. dárky pro děti, výlety, dovolená, oblečení, aj.). A přesto nám na konci každého měsíce zůstává nějaká částka, která tvoří naši rezervu. Není to sice tak vysoká částka, jako když jsem chodila do práce, ale dobré něco.
Pročetla jsem diskuzi a musím říct, že pořád prvotní problém vidím ve faktu, že zakladatelka má TAKY mentálně nastaveno, že jí chlap smí něco (ne)dovolovat. Ano, emancipovaně(!) má nějakou vnitřní hranici, že jako o drobný by se handrkovat nemuseli… Ale tričko (bohajeho, tričko) si bez dovolení PÁNA nekoupí. A ještě má pocit, že na prvním místě je nakoupit hadry dítěti, než by se postarala o sebe…
Slýchám to co chvíli od ženských v azylu. Pořád tytéž vzorce. Občas se v nich vzbouří nějaký malý kousek, ale jinak má PÁN nárok na cokoli. Vládnout penězi, zadlužovat rodinu, neinformovat partnerku (ale ono o není partnerství, ona je to fakt spíš vztah pán-podřízená), vládnout jejím tělem - ať je to právo na sex kdykoli, určování kdy a kde smí být, fyzické násilí… Pán má nárok. Jenže to celé funguje jen proto, že to ty holky pořád vnitřně přijímají, stejně, jako tady zakladatelka.
A tak je na to pořád jediná rada: nikdo vám nesmí nic (ne)dovolovat. Můžete si koupit co chcete, koukat na koho chcete, spát s kým chcete… Ano, jemu se to může nelíbit a může odejít - ale cokoli zakazovat jednoduše nemá právo. Ženská není mužův majetek, otrok ani podřízená bytost. Ale je fascinující, kolik žen u nás se dobrovolně něčemu takovému podvolí (a pak se hrozně diví).
Že ti kluci jsou zmrzačený duše, o tom celkem nepochybuju. Ale to už je jejich boj, který za ně žádná ženská na světě nevyřeší…