Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chebskamaminka píše:
@Kachničkaa já nepsla, že každá milenka je svině, ale to, že člověk by neměl řešit milence/nebo milenku, ale vlastního partnera a jeho zradu a vše co se týká nevěry a toho co to udělá se vztahem, ale k tomu si každý podvedený partner musí dojít sám, jak jsem psala, sama jsem řešila milenku, dneska už to vidím jinak, ikdyž to neznamená, že by pro mě nebyla ona mrchou, enbo nevědomou chudinkou
Opravdu ze srdce Vám přeji, aby jste svého rozhodnutí dát druhou šanci nelitovala
První šanci přece dáváme, když jdeme do vztahu, dáváme důvěru, cit, nekonečnou lásku, porozum
ění a celé srdce
@Michel8 ten kolotoč znám, u mě stále trvá, ale dnes jsme se o tom zrovna bavily na sezení a pořád je to krátká doba, nejde to tak rychle jak bych chtěla, ale je fakt, že podezřívabost a žárlivost bych čekala a kupodivu není…
@Kachničkaa jooo to kdyby mi někdo řekl, protože jestli by mělo dojít k další, moje rozhodnutí je jasné, stejně tak se může ale stát, že to neustojím já a požádám o rozvod… čas ukáže
@chebskamaminka @Michel8 Holky, muselo to být pro vás peklo, sama nevím, jestli bych byla schopná chlapovi odpustit nevěru. Každopádně by mě to zlomilo, nejhorší na tom je, že je to dnes tak běžná věc, to mě fakt mrzí že tomu tak je
Společnost je divně nastavená.
Vyrovnání se s nevěrou je velmi podobné u mužů i žen.
Pro chebskoumaminku: prošel jsem si tím už několikrát a zatím jsme pořád spolu. Takže není nemožné zvládnout i několik nevěr partnerů. Vyrovnat se s tím je opět velký problém, ale pokud není jiný problém v manželství, dá se to zvládnou i víckrát. Je to, ale peklo.
@zagora píše:
@chebskamaminka @Michel8 Holky, muselo to být pro vás peklo, sama nevím, jestli bych byla schopná chlapovi odpustit nevěru. Každopádně by mě to zlomilo, nejhorší na tom je, že je to dnes tak běžná věc, to mě fakt mrzí že tomu tak jeSpolečnost je divně nastavená.
Mám pocit, po tom, co tady vše čtu, že alespoň jeden z každého „páru“ či „manželství“ je nevěrný.
Navíc mám kolem sebe spoustu přátel „manželů“ a jeden z nich vždy zahýbá.
Holt jsou partneři, kterým se nnezavděčíš. Sex OK, nákupy, starost o domácnost, nákupy, děti… Ale holt chybí adrenalin.
@zagora jo je to peklo, příliš vysoka daň za pár šuk. s někým jiným, někdy se sama sobě divím, že jsem tady doma ještě pořád, jindy jsem ráda, ono je to strašnej maglajz v hlavě, momentálně stav takový, že manžel i já se snažíme, vztah je jiný v tom dobrém i špatném, nechci nic rozsekávat, dokud nebdu vědět, že se rozhoduju s jasnou hlavou, proto se chodím i dát dohromady na terapii
@karfice píše:
Mám pocit, po tom, co tady vše čtu, že alespoň jeden z každého „páru“ či „manželství“ je nevěrný.
Navíc mám kolem sebe spoustu přátel „manželů“ a jeden z nich vždy zahýbá.
Bohuzel, mam ve svem okoli opravdu mnoho takovych paru… podle mne je to hlavne tou dobou - mobily, notebooky, hesla, auta, doprava - vse je jednodussi nez kdysi!
@Barca12345 s tím s tebou naprosto souhlasím! Dnes je jednodušší být nevěrnej než dřív
a taky se to snáz zjistí. To je samý facebook, mobil…no jak píšeš ![]()
@NM72 teda, tak to evidentně zvládáš dobře..já i přes snahu moc ne, ale asi to chce čas.
@NM72 pokud se můžu zeptat, já to mám tak, že pokud to udělá už neodpustím, nebudu tolerovat kamarádičkování s exmilenkou (znají se od malička),lži a samozřejmě nevěru, pokud se to stane, končím okamžitě, po provalení jsem chtěla odejít, teď už by mě nic nezastavilo… nedokázala bych to žít dál, jedna věc je udělat chybu a poučit se z ní, druhá věc je to opakovat s vědomím, že už manžel zná ty důsledky nevěry ![]()
teď k té otázce, jak je možné, to dál opakovaně odpouštět, klobouk dolu, muži všeobecně odpouštějí hůř, natož opakovaně
![]()
Bohužel nezvládám, ale snažím se. Po těch letech s manželkou vím, že jsou to jen její úlety. Máme se stále hodně rádi, ale má potřebu si zvyšovat sebevědomí. Po 13-ti letech vztahu a dvou dětech je to už asi po čtvrté.
@karfice ze statistik se tvrdí, že 85% párů v čechách je postiženo nevěrou, ať už provalenou, nebo ne - češi mají jedno z nejvyšších příček ve světě co se týče nevěr… taky mi to přijde smutný ![]()
Příspěvek upraven 22.01.14 v 17:00