Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zagora píše:
@NM72 Náš soused to má hozený podobně jako ty, on je dokonce větší extrém, jeho žena nemá žádné úlety, měla vždycky dlouhodobé milence (už několikátého). Vždy pro ní přijedou autem, naloží ji a za tři hodiny ji přivezou sousedovi zpátky. Takhle to už jde roky. On to kupodivu toleruje, jeho záliby jsou ryby a hospoda a ty parohy prostě neřeší a pokud se trápí, nedává to najevo. Asi dva roky zpátky měl soused nehodu a přišel o nohu, tudíž invalidní důchod, museli se s ženou přestěhovat do garsonky. V té době stávající milenec manželky ovdověl a zůstal sám ve velkém prázdném domě. Nabídl tedy ženě souseda ať se k němu přestěhuje a víš co je zajímavé, neudělala to. Zůstala se sousedem v garsonce a vozí ho na vozíku do hospody, milenec ji dodnes pouze vyzvedává. Vztahy jsou různéa nikdo kromě zasvěcených do nich nevidí.
moc zajímavý a hezký příběh
láska má mnoho podob
@NM72
nechat si jí a milovat jí:) když se člověk cítí milován, tak je štastný:) A když je štastný, nikam neutíká…:) Teda podle mě - nevím, jestli to někdo má jinak…
@chebskamaminka píše:
@NM72 no a ty dokažeš na to nemyslet, aby tě něco neničilo, nějaká myšlenka, aby nerozesmutnila???
Tak to tě nepotěším. Asi si tím musí každý projít sám. Na druhou stranu, máš už hodně cesty za sebou (psycholog, manžel…) a teď jen čekej kdy to bude lepší.
@ivulka00 píše:
@NM72
nechat si jí a milovat jí:) když se člověk cítí milován, tak je štastný:) A když je štastný, nikam neutíká…:) Teda podle mě - nevím, jestli to někdo má jinak…
Kolik Vám je let? Bohužel výše jmenované klišé není až tak pravdivé.
@NM72 píše:
Už dávno nešpicluju ani telefon, ani PC. Je mi to úplně u pr..le. Deprese mám, ale mám manželku, která je úžasná. A co s tím?
Když bys tu tragikomedii ukončil po prvním, no dobře ať nežeru - alespoň druhém nebo třetím románku, dneska bys pravděpodobbně měl úžasnou ženu a bez depresí ![]()
Nevím - jak můžeš považovat za úžasného někoho, kdo ví, jak tě to strašně moc trápí a přesto ti to dělá opakovaně a zcela dobrovolně pořád dokola??? ![]()
@ivulka00 Holky moc vám děkuji jak za potporu tak za vaše skušenosti, moc si toho vážím. Dopadne to dobře bud s ním nebo bez něj. Zatím bych odpustila stále ho miluju…
@NM72 tak vidis a me pises, ze se v tom nemam patlat, sam to potlacit taky nedokazes, vsechno proste hned nejde, ale snad uz to bude jen lepsi, cas nektere veci otupi a k nekterym snad dojdu.sama
@NM72
promin, jestli se it to zdá hloupý - možná naivní, dětinský,…já nevím, co ještě… Jen si to prostě myslím, můj osobní názor…A vzhledem k tomu:
Už dávno nešpicluju ani telefon, ani PC. Je mi to úplně u pr..le. Deprese mám, ale mám manželku, která je úžasná. A co s tím?
Když si i přes tohle všechno myslíš, že je úžasná, tak se i divým, proč se ti to zdá nadnesené - vždyt ty sám si se rozhodl ji milovat tak dlouho, jak to jen zvládneš a tajně čekáš, že už toho nechá. Chtěl bys odejít a rozum ti to taky velí, ale máíš jí prostě rád a jen čekáš, kdy jí to dojde, že udělala životní chybu, tím, že byla nevěrná, protože to nejlepší má doma…
Promin, jestli jsem se tě nějak dotkla nebo jsem to špatně pochopila, jen si to prostě myslím, z toho, co jsem si přečetla, mi to tak nějak vyplnynulo…:)
@silonka01
nemáš zač
myslím na tebe
at už se rozhodneš jakkoliv, nedopusť aby se děti seznamovali s milenkou - já sama jsem to prožila jako dítě a dodneška mám z toho trauma. Vím, že to vždycky nemusí být takový, ale dívat se na tátu s jinou ženskou, když vím, že to není moje mamka a že jí tím jen ubližuje, to jsem nedávala.
A jestli bys mu to opravdu dokázala odpustit, dej mu volná křídla, at si letí kam chce - a když bude chtít, at se vrátí, ale za těch podmínek, že sám, s vyřešenou minulostí a odhodláním, že tohle už nikdy v životě neudělá znovu.
@ivulka00 píše:
@NM72
promin, jestli se it to zdá hloupý - možná naivní, dětinský,…já nevím, co ještě… Jen si to prostě myslím, můj osobní názor…A vzhledem k tomu:Už dávno nešpicluju ani telefon, ani PC. Je mi to úplně u pr..le. Deprese mám, ale mám manželku, která je úžasná. A co s tím?
Když si i přes tohle všechno myslíš, že je úžasná, tak se i divým, proč se ti to zdá nadnesené - vždyt ty sám si se rozhodl ji milovat tak dlouho, jak to jen zvládneš a tajně čekáš, že už toho nechá. Chtěl bys odejít a rozum ti to taky velí, ale máíš jí prostě rád a jen čekáš, kdy jí to dojde, že udělala životní chybu, tím, že byla nevěrná, protože to nejlepší má doma…
Promin, jestli jsem se tě nějak dotkla nebo jsem to špatně pochopila, jen si to prostě myslím, z toho, co jsem si přečetla, mi to tak nějak vyplnynulo…:)
Rozhodně s tím žádný problém nemám. Každého názoru si vážím.
Co mi rozum velí! To mi není jasné již dlouhou dobu. Abych upřesnil naši situaci, tak poprvé jsem zjistil nevěru v roce 2011. Potom byl klid asi rok a půl. No a potom přišla ta druhá. Mezi tím jsem se dozvěděl, že ta první je již tak třetí. A teď se v tom vyznej. Žádní z nich neovlivnila zásadním způsobem fungování rodiny.
@NM72
to máš můj obdiv, že jsi to vydžel:) Ale vím, že pro rodinu a z lásky udělá člověk ledacos…
Tak a můžu ukončit to co jsem tu začala a budu jen doufat v to že se vrátil zpět ke mě a k dětem že všeho lituje a chce aby bylo vše jinak jako já. Jsem moc ráda že to tak dopadlo.Bud nás to ještě víc spojí a nebo taky ne ale chce to čas. Holky moc vám děkuji za rady a myslím si že jestli o to stojíte tak druhá šance má nějakou šanci vždy i přez to jak to vše strašně bolelo a ještě bolí. Ale jsem moc ráda jak to dopadlo. Ještě jednou děkuji za názory.
![]()
@silonka01 píše:
Tak a můžu ukončit to co jsem tu začala a budu jen doufat v to že se vrátil zpět ke mě a k dětem že všeho lituje a chce aby bylo vše jinak jako já. Jsem moc ráda že to tak dopadlo.Bud nás to ještě víc spojí a nebo taky ne ale chce to čas. Holky moc vám děkuji za rady a myslím si že jestli o to stojíte tak druhá šance má nějakou šanci vždy i přez to jak to vše strašně bolelo a ještě bolí. Ale jsem moc ráda jak to dopadlo. Ještě jednou děkuji za názory.![]()
![]()
![]()
A jak to probíhalo? Snad se na něho nevykašlala ona
Jinak samozřejmě hodně štěstí ať vás to spíše spojí ![]()
@SlecnaSally
Ve středu jsem se rozhodla dát na radu mužů podotýkám že jsou to muži okolo45-55let a řekla mu at si zbalíl všechny svoje věci a at si de za ní že s ním v jedné domácnosti nebudu. A at si příjde pro děti v sobotu ráno bude je mít do neděla a pak až za 14dní. Vše bylo řečeno slušně bez hádek a emocí. On že teda jo zbalila se a odešel. Zapoměla jsem tu ještě dodat že chodím uklízet kanc. k večeru abych přispěla i já nějak do domácnosti. Takže ten den jsem musela jít uklízet a zehnat si hlídání takže došel můj bratr a i švagr že mě je pohlídají. Ale na malou to asi nějak padlo a hodinu po odchodu z domu mě začala volat(od syna on mě zavolala a dal mě jí k tel)bylo to strašné teda ona brečela a já se jí po tel snažila uklidnit furt že tatínek neslyší atd.no hrůza. A večer kolem 22 mě zvoní tel a tam on že co děti a tak. A já mu říkám že už v pohodě že už spí že šli spolu v osum do pokojíčku a že si pěkně vykládali. A on začal jak ho to mrzí a jak by to chtěl vše vrati a že to co říkal že tak nemyslel. Takže ten večer ještě dojel aby jsme si o tom mohli promluvit a a říc si pravidla jak a co ted bude. Nejvíc mě dostal tím že mě obejmul a začal brečet. Tak snad to vše už bude jen a jen dobre.
@silonka01
No vidíš to, většina zkušených by ti řekla, že takhle razantně ne, ale tobě to vyšlo
tak snad to pro něho byla velká lekce