Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lionCB píše:
Jestli si zeny mysli prave toto, tak prave proto to dopada jak to dopada. chlap vydrzi hodne, ale vsechno ma sve hranice a kdyz to pres ne proste prejde, tak se hleda alternativni reseni.kdyz nepomuze povidani si o problemu, tak co?!
Klidně to může být i případ zakladatelky. Jejího chlapa samozřejmě nechci omlouvat, ale pokud měl doma často držkovou a několikrát ji třeba varoval, že jí uteče, tak se prostě ucho utrhlo. Taky tomu nasvědčuje to, že ho chce zpátky…
@koprovka89 píše:
Silonka03 - já myslím, že by to chtělo trochu hrdosti, zesměšníš se. Vždyť ty ho sama omlouváš, což nechápuZa to, co ti udělal? On tě nechce, najde si milenku, opouští tebe, vaše děti a ty ho budeš prosit, aby neodcházel
? Jak jsem psala, stát se to může každému, ale nikdy bych se neponižovala škemráním
Treba vidi problem v tom, ze i ona udelala nekde chybu a treba zasadni. rikam, ze za neco takoveho mohou vzdy oba, ale jen jeden davavtomu druhemu zaminku vetsi.stat se to muze jak chlapovi, tam i zenske.kdyz si uvedomim svoji chybu, tak musim nest nasledky a hledat reseni jak z toho nejlepe ven!
@Barca12345 píše:
Narok vznika i neprovane matce, jen ale do dvou let veku ditete, kdy muze zadat rok zpetne…
Takže jestli to dobře chápu, v tomhle má zakladatelka smůlu… ![]()
Také s tím mám zkušenost, našel si taky milenku, naštěstí v tom nebyly děti, jen jsme si rozdělili majetek, strašně brečel, měl výčitky svědomí, ale byl zamilovanej, že mě má rád, ale že mě nemiluje a že ho nepřitahuju, i když ona ho odkopla za dva měsíce, se nevrátil, jsem ráda, už by to neklapalo, já ho prosila at se vrátí, že to dáme dohromady, nebyl schopnej, jen brečel že se mu po ní stejská, nebylo mi tenkrát vubec dobře
já bych radila neprosit, nechat ho bejt, at si to srovná v hlavě, musí se snažit sám
Tak to se omlouvám, to jsem nevěděla, že je to jen do 2 let. Ale určitě by šlo zkrátit si rodičák ze 4 let na 3, ne? Potom vezmou dítko do školky a hurá do práce.
Každopádně snažit se ho držet zuby nehty je dle mého cesta k pravému opaku toho, co zakladatelka chce. Pokud neodejde, ještě více se mu zprotiví. Každý, i ty zakladatelko, se vžijme do toho, jak je člověku vše jedno, když je zamilovaný.
@silonka01 no tak jestly máš na střídavou péči nervy ( chápu to jako strategii aby sváma zůstal ). jen si teda myslím, že v tom děti budou mít pěknej hokej -mít dva domovy v jednom mámu a v druhém tátu s alias tetou. já bejt tebou tak si promluvím teoreticky z vašima jestly by jste mohly bydlet u nich, vyřešila bych alimenty s přítelem a vztah ukončila.-ale teda alimenty na sebe podle mě nedostaneš. a TeĎ mě holky ukamenujete, ale já teda rozhodně nechápu systém proč by měl partner při rozchodu platit na druhého partnera alimenty ( mají společné jen děti ). Tím silonko nenarážím na tebe
Ono je to proto, že tím, že ženská má malé děti, má znemožněno chodit do práce a mít nějaký příjem. Přijde mi to logické. n nemůže mít příjem, neboť se stará o děti, které jsou I toho chlapa. Také ty alimenty končí v okamžiku, kdy je matka schopná jít do práce.
@lionCB píše:
Treba vidi problem v tom, ze i ona udelala nekde chybu a treba zasadni. rikam, ze za neco takoveho mohou vzdy oba, ale jen jeden davavtomu druhemu zaminku vetsi.stat se to muze jak chlapovi, tam i zenske.kdyz si uvedomim svoji chybu, tak musim nest nasledky a hledat reseni jak z toho nejlepe ven!
Může být, že jsou na vině oba, ale můj ex byl třeba notorický zahýbač! Měl doma, co chtěl a potřeboval, nemohl si stěžovat. Jen prostě neměl to vzrůšo! Bez toho jednoduše nemohl být. Teď je podruhé ženatý a dělá to samé. A dokonce dává návrhy i mě
A to je divné, ne? Je to jeho styl života. Takže ne vždy za to může i žena…
Neprovdaná matka tedy jen do 2 let, což zakladatelka má smolíka, ale jinak s tebou souhlasím - alou od něj
@geena.i píše:
Může být, že jsou na vině oba, ale můj ex byl třeba notorický zahýbač! Měl doma, co chtěl a potřeboval, nemohl si stěžovat. Jen prostě neměl to vzrůšo! Bez toho jednoduše nemohl být. Teď je podruhé ženatý a dělá to samé. A dokonce dává návrhy i měA to je divné, ne? Je to jeho styl života. Takže ne vždy za to může i žena…
Ono je teď asi i jedno, kdo za to může víc. Teď se musí zakladatelak postavit na vlastní nohy - k citům člověka donutit nelze.
@káťa -kati to právě není pravda - alimenty jsme manželové bívalé ženě platily až do Kubíkových 8let ( a to máme společně už dítě, manželovy to zrušily jen proto, že si musel doděla t v práci vysokou školu a musel nastoupít na soukromou jinak by přišel o práci).vždycky stačilo aby přišla a řekla, že je doba taková, že práce není a každá soudkyně jí to uznala( manža platil 4000 za ní a 3500kč platíme na Kubíka i když ho máme každej víkend, každý prázdniny, a akždou středu -to nikoho nezajmá -
@geena.i píše:
Může být, že jsou na vině oba, ale můj ex byl třeba notorický zahýbač! Měl doma, co chtěl a potřeboval, nemohl si stěžovat. Jen prostě neměl to vzrůšo! Bez toho jednoduše nemohl být. Teď je podruhé ženatý a dělá to samé. A dokonce dává návrhy i měA to je divné, ne? Je to jeho styl života. Takže ne vždy za to může i žena…
Tak jsou i takove pripady!!!ale nejsou vsichni stejni!!!
@káťa píše:
Ono je teď asi i jedno, kdo za to může víc. Teď se musí zakladatelak postavit na vlastní nohy - k citům člověka donutit nelze.
Jasně, že teď je to jedno! To nebylo k zakladatelce, ale reagovala jsem na jiný příspěvek ![]()
@silonka01
Asi Te nepotesim, v lete jsem byla ve stejne situaci, doma trimesicni miminko. Na rady zkusenejsich a psycholozky jsem nevycitala, nedelala dusno, udrzovala teplo domova. Samozrejme nejake vyhrocene situace byly, napriklad kdyz zacal „oficialne“ jednou tydne chodit k ni na noc. Na podzim vsem rekl, ze to ukoncil, ze to byla blbost. Bylo videt, ze se to v nem mele, ale verili jsme (ja, jeho rodina, moje rodina, kamaradi), ze si srovnal priority. Bohuzel mi ale obcas predhodil, ze kdyby nebyla ona, byla by to jina, ze nas vztah uz nebyl tak pekny (po skoro sedmi letech) a touzil po zmene. V prubehu toho jeho touzeni jsme se snazili o mimco, ja vubec o jeho pocitech nevedela, choval se normalne, obcas byla hadka, ale jinak jsem si myslela, ze mame idylku. On se o pocitech nikdy moc byvit nechtel… Vanoce probehly v klidu, doufala jsem, ze to nejhorsi mame za sebou. Pak se zase zacal chovat divne, az jsem mu prolezla mobil a zjistila, ze uz stejne planuje zivot s ni a ze to doma bral jako docasne reseni, pry to chtel ukoncit POSTUPNE. Tak jsem mu sbalila veci a je pryc. Je to cerstve, boli to, nemyslim si, ze to bylo dobre reseni, ale lepsi uz jsem nevidela.
Drzim palce, at u vas je pribeh s jinym koncem!
@lionCB píše:
Tak jsou i takove pripady!!!ale nejsou vsichni stejni!!!
Neříkám, že jsou takoví všichni. Dala jsem jen příklad, proč i spokojení muži zahýbají ![]()