Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ametyst píše:
@Barca12345 tak já jsem nečetla uplně vše jen to, že ten jeden synek plakal a ptal se na tatínka. tak mi to přišlo líto, když si to představím. Vždycky tam tatínka měl a teď tam není, protože je s jinou paní
To je jasny, tak jsme to taky mely doma… dcera par dni tatu volala.
Jenze by byla hloupost, kdybychom spolu zustali! Takze se ji to v ramci moznosti vysvetlilo a musela si zvyknout.
@ametyst píše:
@Kachničkaa asi je to pravda, ale to že by měl myslet i na své děti to snad taky nebo ne? Nechci se nějak hádat, jen mě mrzí jak tohle často chlapi dělají svým ženám-přítelkyním když jsou na mateřské. Prostě mi to přijde smutný. Ale já jsem od přírody dost naivní.
A jen jsem napsala že ji obdivuju. Obdivuju opravdu každou ženskou co se dokáže přes tohle přenést a dělá třeba jako že nic, dokáže se s tím chlapem normálně bavit atd…já bych to (asi)nedokázala. Byla bych strašně ponížená, bez sebevědomí…
Jj, chlapi tohle velmi často dělají, když je žena těhotná/s malými dětmi. Podle mě je to hodně spjaté s tím, že člověk má tendenci milovat a chtít to, co nemá jisté, o co se musí nějakým způsobem snažit, dobývat to…
A ženská čekající nebo mající malé děcko se většinou v tu dobu stává tou, která je absolutně finančně (velmi často), ale i citově závislou a chlap jí má tudíž jistou a to jde ruku v ruce se ztrátou úcty a touhy po takovém člověku. No a pak stačí, když se objeví bějaká neokoukaná, tajemná kořist a je hotovo…
Možná by řešením bylo, kdyby ženské byly tak trochu potvory a udržeovali si svou nezávislost a „nejistotu pro chlapa“ i v období časného mateřství, což je ale hrozně složité, chápu…
@Kachničkaa naštěstí s tím zkušenost nemám. Ale s tou láskou, já teda nevim, ale není to tak že většina chlapů si chce „jen“ užít a jde jim jen o sex???My ženský to máme jinak, ale chlapi???Nevím teda. Ale vím, že mi jednou jeden muž udělal návrh vpodstatě „kvalitního sexu
), a že by šlo jen o to, že žádné city. A to měl doma krásnou! manželku na mateřský!!!
Takže já jsem přesvědčená že v hodně případech těm chlapům jde o to, aby si užili někde jinde(prostě myslí spodkem). Milenka není "okoukaná“ jako manželka či dlouholetá přítelkyně…a
Ale jak říkám, naštěstí s tím zkušenost nemám.
@Barca12345 jste šikulky obě dvě že jste to ustály
!
@káťa to by mě taky zajímalo jak se udělat trochu potvorou na mateřský
?
@ametyst píše:
@Kachničkaa naštěstí s tím zkušenost nemám. Ale s tou láskou, já teda nevim, ale není to tak že většina chlapů si chce „jen“ užít a jde jim jen o sex???My ženský to máme jinak, ale chlapi???Nevím teda. Ale vím, že mi jednou jeden muž udělal návrh vpodstatě „kvalitního sexu), a že by šlo jen o to, že žádné city. A to měl doma krásnou! manželku na mateřský!!!
Takže já jsem přesvědčená že v hodně případech těm chlapům jde o to, aby si užili někde jinde(prostě myslí spodkem). Milenka není "okoukaná“ jako manželka či dlouholetá přítelkyně…a
Ale jak říkám, naštěstí s tím zkušenost nemám.
Já jsem byla celkem krátce (rok a něco) nevědomky! milenkou taky takového dárečka
Nepřišel s nabídkou kvalitního sexu
ale byl šílenej romantik, pořád se tulil jak štěně a sex byl až skoro po půl roce, spíš mi připadal, že má nějaký problém se sexem. Nechtějte vědět co jsem s ním udělala když jsem se dozvěděla od pana lháře pravdu
![]()
@Kachničkaa no ty jo to by mě asi kleplo takový zjištění po roce a půl
! Ty bláho a to měl jako teda doma dítě???A v jeho případě asi o city šlo jak koukám, možná mu doma scházely
?
@Kachničkaa píše:
Já jsem byla celkem krátce (rok a něco) nevědomky! milenkou taky takového dárečkaNepřišel s nabídkou kvalitního sexu
ale byl šílenej romantik, pořád se tulil jak štěně a sex byl až skoro po půl roce, spíš mi připadal, že má nějaký problém se sexem. Nechtějte vědět co jsem s ním udělala když jsem se dozvěděla od pana lháře pravdu
![]()
![]()
Jo a taky byl skoro pořád se mnou, takže by mne ve snu nenapadlo, že má rodinu
![]()
@ametyst píše:
@Kachničkaa no ty jo to by mě asi kleplo takový zjištění po roce a půl![]()
![]()
! Ty bláho a to měl jako teda doma dítě???A v jeho případě asi o city šlo jak koukám, možná mu doma scházely
?
No ano, měl přítelkyni a dítě..když to na něj prasklo tak jsem se doslova prozvracela do bezvědomí ![]()
@ametyst píše:
@Barca12345 jste šikulky obě dvě že jste to ustály!@káťa to by mě taky zajímalo jak se udělat trochu potvorou na mateřský
![]()
?
No třeba se alepoň snažit příliš se nezměnit v závislou puťku, která dokáže mluvit celé dny jen o dítěti a o domácnosti a z nedostatku komunikace se celý den těší jen aby ten její přišel z práce…
Zkusit si zachovat své zájmy, přátele, kontakt se světem, nebýt jen a jen matkou, prostě zachovat si nějaký ten šmrnc ženskosti, tajemnosti…
@káťa píše:
No třeba se alepoň snažit příliš se nezměnit v závislou puťku, která dokáže mluvit celé dny jen o dítěti a o domácnosti a z nedostatku komunikace se celý den těší jen aby ten její přišel z práce…
Zkusit si zachovat své zájmy, přátele, kontakt se světem, nebýt jen a jen matkou, prostě zachovat si nějaký ten šmrnc ženskosti, tajemnosti…
Jakmile jsem prestala co dve hodiny kojit, byly patky moje a soboty chlapovy - po domluve naopak
zumba, fitko, nehty - to byla samozrejmost ![]()
Pokud máte doma chlapa, který má charakter, tak si nemusíte na mateřské hrát na nějakou „mršku“ jak píšete. Rozumně uvažující čestný chlap přece ví, že máte těžké období a měl by Vám spíš pomáhat. A takový chlapy jsou, mám doma jednoho už 7 let ![]()
A taky jsem chtěla napsat, že ne každá milenka ví, že milenkou je a ne každá milenka je coura. A ne o každého prolhaného nevěrníka je třeba bojovat. Většinou je třeba s nimi vyrazit dveře. Život máte jen jeden a život ve lži je celý jedna velká lež. ![]()
@ametyst píše:
@Kachničkaa asi je to pravda, ale to že by měl myslet i na své děti to snad taky nebo ne? Nechci se nějak hádat, jen mě mrzí jak tohle často chlapi dělají svým ženám-přítelkyním když jsou na mateřské. Prostě mi to přijde smutný. Ale já jsem od přírody dost naivní.
A jen jsem napsala že ji obdivuju. Obdivuju opravdu každou ženskou co se dokáže přes tohle přenést a dělá třeba jako že nic, dokáže se s tím chlapem normálně bavit atd…já bych to (asi)nedokázala. Byla bych strašně ponížená, bez sebevědomí…
Jenže když si to vezmeš kol a kolem co zakladatelka na mateřské může dělat než že si zachová chladnou hlavu? Pokud vezmu v úvahu že mají dluhy, dvě děti a ona nemá kam jít. Co tím vyřeší když ho pošle za milenkou? Bude to o to horší, že se v tom bude plácat sama s dětmi, bude čekat až jí chlap milostivě pošle nějaké peníze, oddělá si z toho stresu co na ní spadne zdraví? Něco jiného by bylo kdyby jí mlátil, zneužíval děti, extrémně chlastal apod. to by pak byl důvod k odchodu. Ale co se týče milenky, ještě k tomu vztah na začátku? Rozejít se, ano, ale jen s tím vědomím že mám kam jít a děti zabezpečím.
@Kachničkaa souhlasím ![]()
@káťa nejsem závislá puťka, ale na manžela se těším vždycky když se má vrátit z práce, vždycky to tak bylo
. Ne vždy na něj teda doma čekáme, ale jsme venku nebo někde, ale i tak proč bych se něj neměla těšit-vždyť to je přeci normální. A i ta komunikace, však jasně že se umíme bavit o spoustě věcech, ale je samozřejmý se bavit o dítěti, když zrovna na mateřský jsem. I jeho zajímá co jsme celý den dělali, co malý atd… ![]()
@zagora tak samozřejmě, to je strašný a tohle by mě štvalo uplně nejvíc-že nemám kam jít, jsme bez peněz…
Ale s tím stresem, nevím..já osobně bych byla asi ve stresu pokaždý, když by někam šel…
-samozřejmě že kdybych „odpustila“ tak bych se s tím musela holt nějak vyrovnat. To je jasný.
Bud silná…není to jednoduché. Ve mě se pocity hrozně měnily. Nejdřív lítost, bezmoc, msta atd. Ted jsem ve fázi, že opravdu je lepší, dělat, že se nic „jako“ nestalo. Věnuj se sobě, prostě to neřeš. Nevyčítej. Je to strašně těžké, ale u nás to opravdu začalo takto fungovat úplně nejlépe.