Přítelkyně a já se hádáme ohledně práce a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.3.23 09:43

Děkuji za komentaře

Jen bych chtěl ješte dopsat že dětem jsou těď 3 měsíce a co se týče vahy jsou na tom dobře 5 a 6 kg. Vojtovku musíme cvičit 4 krat deně nejlepe. O práci přijít nemůžeme ale kdyby se to stalo tak se to dá zvládnout. Jen by mě to mrzelo protože je to dobře placená práce která mě i baví a mohu jí přispusobovat sobě potažmo rodině, do jisté míry.

Příspěvek upraven 31.03.23 v 09:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
31.3.23 09:45

Je to různé, některé ženy jsou zkrátka horší ve zvládání stresu :nevim: musí se naučit nějak fungovat, jinak ať navrhne jiné řešení jak zajistit rodinu po finanční stránce. Ty doma a ona v práci? Pokud ty zvládneš starost lépe a ona vydělá peníze? Muj muž se stará, také objetuje svůj volný čas, ale je to opravdu VOLNY CAS, tedy čas po tom co si odvede svou práci a povinnosti díky kterým má plat. Rentiéři nejsme.
Jen taková vsuvka, kamarádka má děti skoro 4 roky od sebe, po porodu přijeli její rodiče a manžel musel mít HO, takže muž měl na starost starší, její táta vařil, její máma uklízela a pomáhala ji s mladší :nevim: celé šestinedělí takhle fungovali jinak to nezvládala. Pak ji jezdili rodiče každý víkend a přes týden to zvládala horko těžko a to měla po ruce manžela. To teď nechápu. A to má mladší 4 roky, do školky půjde až v září a už teď chuděra nevi jak zvládne chodit do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
31.3.23 09:47
@Russet píše:
Nepomáhá. Podílí se. Měla jsem jedno mimino, nevím, jak bych zvládala dvojčata. Ale z dvojčat jsem. Mámě bylo 19, když mě porodila. To žádný houmofis nebyl a vsichni včetně mé babičky byli dopoledne v práci. Takže to máma musela nějak zvládat :nevim:

nechci to shazovat, ale tehdy se necvičila s každým vojtovka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.3.23 09:47

Moc nechápu, z čeho se tvá žena tak hroutí. S dvojčaty přece musí být zvyklá, že vždy musí jedno počkat, než obstaráš druhé, ať už jde o oblékání, přebalování, krmení atd., takže předpokládám, že i při těchto činnostech druhé dítě, kterému se zrovna nevěnuje, brečí. Není to nic příjemného, ale nedá se nic dělat.
Jinak opravdu se soustřeď na práci, tímto přístupem na HO si akorát uškodíš, byť chápu, že chceš s dětmi pomoct, což je hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
31.3.23 09:52

@Nejmeno mas pocit, že s dvojčaty se doma ženská nudí, protože nechodí do práce?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.3.23 09:54

Chápu, že nechce nechat plakát miminko, když s druhým cvičím. Naprosto tomu rozumím. Tobe ale to už zasahuje do zaměstnání o které logicky nemůžete přijít.

Nešlo by sehnat někoho, i kdyby na přechodnou dobu, kdo přijde a to dítě pochová?
Najít jiné řešení.

• Citovat
  • Upravit
21703
31.3.23 09:59

Mám zkušenost s Vojtovkou a vím, že po tom, co ona docvičí s jedním, tak mimino je strašně rozhozené a brečí, co jí asi nedělá dobře a chce ho chovat, ale musí cvičit s druhým. Chápu ji není to lehké.
na druhou stranu, bez peněz být nemůžete, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
31.3.23 10:00

No a nemůže to druhé mimino třeba privazat na sebe do šátku? A jak si ona vůbec představuje řešení? Že prestanes pracovat a budete žít z čeho? Navíc jeden člověk prostě dvě děti musí zvládnout, i když to může stát za prd, tak to není nic nemožného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
31.3.23 10:05

Ja docela chapu, ze cvicit s dvojcaty ctyrikrat denne Vojtovku musi byt silene narocne, ale musi si to proste zorganizovat tak, aby si ulehcila jinde.
Jak jsem psala, platit si treba nekoho na uklid, nevarit a pro jidlo si nekam chodit a nebo si ho nechat od nekoho donaset, proste srovnat si priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
31.3.23 10:09
@kocourGarfield píše:
@Nejmeno mas pocit, že s dvojčaty se doma ženská nudí, protože nechodí do práce?

Píšu ať si to s chlapem vymění, když ji to tak vadí. Ať ona chodí makat a ještě se starat i děti. momentalne toho u nich ve vztahu dělá o 100% víc ten chlap. Než ona. Ji akorát vše vadí. Možná by byla šťastnější kdyby byli oba doma na dávkách od státu… A co čekala když má dvojčata. Na to se měla připravit už v těhotenství, že s dvojčaty to nebude sranda. Mám v okolí dost lidí co mají dvojčata. A když jim říkám, že to musí být zahul. Tak řeknou, že ne. Že jsou šťastný za dvojčata. Jde o to jak to ta ženská bere. Když si upichne dítě hned jakmile se chlap o ní otře tak ji pak vadí vše… Kdyby x let chodila po umělým tak si nebude stěžovat na nic a ještě bude vděčná za vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958

Pokud máte cvičit 4× denně, tak společně odcvičíte ráno, pak bude přes den cvičit s dětmi sama 2× a až přijdeš navečer z práce, poslední cvičení dáte zase společně. To už není tak hrozné, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175

@Thomassss pro ni to bude hrozné :D možná pečovatelku aby se nemusela starat vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.23 10:12

No na druhou stranu, prckům jsou 3 měsíce, jak zakladatel dopsal. To má ona právo ještě plašit a nezvládat. Ale zkusila bych jí už pomalu té pomoci ubírat, opravdu nelze takhle fungovat dlouhodobě. Šéf teď asi opravdu mhouří (či spíš zavírá) oči na maximum, věčně to tak ale nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
31.3.23 10:16

@unuděná souhlasím. :palec:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.3.23 10:22

@Nejmeno no se mnou maminka cvičila už před XY lety a tedy jako na super období na to nevzpomíná.
Snad každý je šťastný za dítě.

Manželka zřejmě taky těm dvojcatum dává svůj veškerý volný čas. U 3 měs mimin je to potřeba.
Jen si musí vzájemně ujasnit, kde je ta hranice pomocí, aby neskončil zakladatel bez práce.

Případně najít jiné řešení - paní na pomoc např.

Mám extrémně náročné mimino, dnes už větší batole a tedy nikomu nic nevykládám. Většinou to shrnu do 1 krátké věty, protože nejsem zvědavá na rady a porady, které člověk vždy dostane.
Takže co říkají ostatní bych brala s rezervou :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí