Přítelkyně a já se hádáme ohledně práce a rodiny

31.3.23 08:55

Přítelkyně a já se hádáme ohledně práce a rodiny

Dobrý den,
Běžně na takového fóra nepíšu ale nevím co mám dělat.
Máme s přítelkyní dvojčátka kluka a holku jsou zlatí obětuju pro ně všechen svůj volný čas, když jsme začaly mít problémy ohledně zakřivení páteře a hlavičky (cvičíme vojtovku) tak jsem se dohodnul v práci že budu mít home office a kdyby byly nějaké výjezdy které v práci občas mívám tak je vezmu pokud budou důležité. První půl měsíc to tak nějak šlo ale začal jsem svoji práci dělat méně než bych chtěl (byl jsem u počítače méně než půlku pracovní doby). Potom mě začaly potřebovat i mimo home office a já teď se snažím bruslit mezi prací a rodinou je to fakt únavné. Takže jsem začal sjednávat výjezdy po raním krmení dětí aby bylo odcvičeno. Jenže odpoledne je ještě jedno cvičení a je mezi nimi rozestup asi 3-4 hodiny což na moji práci nestačí. Přítelkyně je naštvaná že si volím práci místo rodiny, protože kývnu na 3 výjezdy za sebou v týdnu a ona nechce nechat řvát jedno dítě když s druhým cvičí. Nevím co mám dělat od mého taťky slýchám že by to měla ona zvládat, sama což mi příjde staromódní a rád jí pomůžu když můžu. Jak to třeba máte Vy? pomáhá Vám muž přítel? Co by jste poradili?
Děkuji za názory

Jen bych chtěl ješte dopsat že dětem jsou těď 3 měsíce a co se týče vahy jsou na tom dobře 5 a 6 kg. Vojtovku musíme cvičit 4 krat deně nejlepe. O práci přijít nemůžeme ale kdyby se to stalo tak se to dá zvládnout. Jen by mě to mrzelo protože je to dobře placená práce která mě i baví a mohu jí přispusobovat sobě potažmo rodině, do jisté míry.

Příspěvek upraven 31.03.23 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34388
31.3.23 09:00
@Tata-dvojcat píše:
Dobrý den,
Máme s přítelkyní dvojčátka kluka a holku jsou zlatí obětuju pro ně všechen svůj volný čas, když jsme začaly mít problémy ohledně zakřivení páteře a hlavičky (cvičíme vojtovku) tak jsem se dohodnul v práci že budu mít home office a kdyby byly nějaké výjezdy které v práci občas mívám tak je vezmu pokud budou důležité. První půl měsíc to tak nějak šlo ale začal jsem svoji práci dělat méně než bych chtěl (byl jsem u počítače méně než půlku pracovní doby). Potom mě začaly potřebovat i mimo home office a já teď se snažím bruslit mezi prací a rodinou je to fakt únavné. Takže jsem začal sjednávat výjezdy po raním krmení dětí aby bylo odcvičeno. Jenže odpoledne je ještě jedno cvičení a je mezi nimi rozestup asi 3-4 hodiny což na moji práci nestačí.Přítelkyně je naštvaná že si volím práci místo rodiny, protože kývnu na 3 výjezdy za sebou v týdnu a ona nechce nechat řvát jedno dítě když s druhým cvičí.Nevím co mám dělat od mého taťky slýchám že by to měla ona zvládat, sama což mi příjde staromódní a rád jí pomůžu když můžu. Jak to třeba máte Vy? pomáhá Vám muž přítel? Co by jste poradili?
Děkuji za názory

Kdybys neměl možnost být na home office, tak by to přítelkyně řešila jak? Chápu, že dvě děti, se kterými musí cvičit je záhul, ale ne vždy to jde udělat tak, že budou oba rodiče doma. Zaměstnavatel se těžko bude přizpůsobovat tomu, že ona nechce nechat jedno dítě brečet, když cvičí s druhým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
31.3.23 09:01
@Tata-dvojcat píše:
Dobrý den,
Máme s přítelkyní dvojčátka kluka a holku jsou zlatí obětuju pro ně všechen svůj volný čas, když jsme začaly mít problémy ohledně zakřivení páteře a hlavičky (cvičíme vojtovku) tak jsem se dohodnul v práci že budu mít home office a kdyby byly nějaké výjezdy které v práci občas mívám tak je vezmu pokud budou důležité. První půl měsíc to tak nějak šlo ale začal jsem svoji práci dělat méně než bych chtěl (byl jsem u počítače méně než půlku pracovní doby). Potom mě začaly potřebovat i mimo home office a já teď se snažím bruslit mezi prací a rodinou je to fakt únavné. Takže jsem začal sjednávat výjezdy po raním krmení dětí aby bylo odcvičeno. Jenže odpoledne je ještě jedno cvičení a je mezi nimi rozestup asi 3-4 hodiny což na moji práci nestačí. Přítelkyně je naštvaná že si volím práci místo rodiny, protože kývnu na 3 výjezdy za sebou v týdnu a ona nechce nechat řvát jedno dítě když s druhým cvičí. Nevím co mám dělat od mého taťky slýchám že by to měla ona zvládat, sama což mi příjde staromódní a rád jí pomůžu když můžu. Jak to třeba máte Vy? pomáhá Vám muž přítel? Co by jste poradili?
Děkuji za názory

Máme tři děti, dvě blízko k sobě a manžel bývá od rána do cca 15:30-17h v práci a zvládnout to musím sama. Taky jsem s nimi cvicila. Až přijde z práce tak se jim věnuje. Někdy prostě jedno dítě řve než obsloužim druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
31.3.23 09:02

Taky znám takovou matku, která se domnívá, že její dítě nepřežije, když kolem něho pořád někdo nelítá. Tvoje žena se stejně chová ke zdravému a to je důvod, proč „nemůže“ převzít od tebe péči o nemocné dítě.

Nevím, zasloužilé matky ti asi poradí nejlíp. Za mě bys měl bouchnout do stolu a udělat si doma pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
31.3.23 09:02

No a jaké máš možnosti? Když přijdeš o práci kvůli tomu, že děláš doma servis, tak vyžijete? To asi musíš vědět sám, jestli jsi schopný zvládat práci a současně být přítelkyni k dispozici. Jestli to nejsi schopný zvládat a jste na tvém příjmu závislí, tak buď bude muset ona sama, nebo babičky, nebo nějaká paní na výpomoc. Jiná možnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.23 09:09

A proč s nimi necvičí ona? Však je snad na rodičáku ne?? 8o Já se obávám, že ty sis to nastavil od začátku špatně, není úplně dobré „obětovat dětem všechen svůj volný čas“, natož obětovat jim i ten, co objektivně volný nemáš. Práci potřebuješ, ona vás asi neuživí, že? Tak se nenech výčitkama donutit k tomu, abys jí flákal a hrozil ti vyhazov. Hele, já cvičila Vojtovku 6× denně s druhorozenou, do toho měla doma tříleté batole v období vzdoru a ani ve snu by mě nenapadlo manžela tahat z práce po 4 hodinách, aby šel odcvičit 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
31.3.23 09:10

Ona je ženská ona ať se stará. Ty jsi chlap. Může být tvá ženská ráda, že sis vzal vůbec Homer Office. Ostatní chlapi by byli v práci.

Být na tvým místě tak se na home Office vykašlu a jdu normálně makat. Když jsi toho ženská neumí vážit tak ať si to dělá sama…

Popřípadě ji kopni do zad.ku a najdi si lepší…

Jiný ženský samy zvládají i tři děti. A tak jedno brečí proboha, ono z toho neumře. Spíš je tvá paní rozmazlená fiflena. Které je všechno málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
31.3.23 09:10

Jak stará jsou dvojčata a co s nimi cvičíte?
Já mám dvojčata narozená jako extrémně nezralá. Cvičila jsem s nimi Vojtovku a celkem se to dalo. Akorát jsem možná měla cvičit častěji, než jsem stíhala, ale ve finále se nic nestalo.

Já jsem měla k ruce tchýni, ale snažila jsem se být maximálně samostatná. Můj teď už exmanžel mi pomáhal hlavně tím, že nás vozil po doktorech (a že jich teda bylo :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
31.3.23 09:12
@arinecka píše:
Kdybys neměl možnost být na home office, tak by to přítelkyně řešila jak? Chápu, že dvě děti, se kterými musí cvičit je záhul, ale ne vždy to jde udělat tak, že budou oba rodiče doma. Zaměstnavatel se těžko bude přizpůsobovat tomu, že ona nechce nechat jedno dítě brečet, když cvičí s druhým :nevim:

Tak by asi měl doma pěkný peklo, když už mu i teď dělá ženská zle. Má bouchnout do stolu. Však je paní doma a do práce nechodí, tak ať se stará o děti… By mě zajímalo, jestli jeho paní by chodila do práce nebo by byla na homeofficu a ještě se starala o dvě děti. Měly by si to prohodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
31.3.23 09:18
@Tata-dvojcat píše:
Dobrý den,
Děkuji za názory

Jako chlap od rodiny ti poradím toto.

Je jasný, že děti jsou na prvním místě, ale bez peněz to nejde už vůbec. Tj. pokud jsi hlavní živitel rodiny a rodina je závislá na tvém příjmu, tak je pro tebe nejdůležitější si tu práci udržet a chodit do ní. Což začíná být problém, když tu práci flákáš. Je sice hezký, že budeš s dítětem cvičit, ale pokud nebudeš mít na zaplacení bydlení, tak to nemá moc smysl. Žena si hrozně zvykla na to pohodlí a servis, který můžeš doma poskytnout ale vůbec neřeší tvou práci.

A ty ji pomáháš dostatečně. Pomoc není o tom zvládnout a udělat naprosto všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
31.3.23 09:23

Bude to muset zvlandout, ty jsi zivitel a penize jsou potreba. Nemuze ji pomoc nekdo z rodiny?
Co si treba zaplatit nekoho na uklid nebo nejakou jinou pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.3.23 09:26

Nemůžeš zvládat všechno a nemůžeš přijít o práci. Chápu, že je to pro ženu náročný, ale tohle dlouhodobě zvládnout nejde a nemůžete být bez příjmu. Bude se muset hecnout a zvládnout to, holt jedno dítě bude plakat, to se občas stává. Pokus se sehnat výpomoc, pokud si to můžete finančně dovolit. Zdravotní sestru v důchodu na hodinu denně nebo zkus oslovit rannou péči. Dětská lékařka vám poradí. Ty se hlavně vrať do práce.

• Citovat
  • Upravit
7228
31.3.23 09:29
@Tata-dvojcat píše:
Dobrý den,
Děkuji za názory

Někdo pracovat a živit rodinu musí, takže fakt není jiná možnost, než aby to sama občas zvládla, zkuste si večer sednout, upřímně jí polituj…ono i zdravá dvojčata jsou nápor na nervy… řekni jí, že ty výjezdy jsou nutnost, pochval jí, že je šikovná, že to zvládne občas sama a nebo na ty výjezdy ať si pozve nějakého příbuzného, kamarádku, ta vojtovka je tak max. do roka dítěte ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.23 09:34
@Tata-dvojcat píše:
Dobrý den,
Děkuji za názory

Nepomáhá. Podílí se. Měla jsem jedno mimino, nevím, jak bych zvládala dvojčata. Ale z dvojčat jsem. Mámě bylo 19, když mě porodila. To žádný houmofis nebyl a vsichni včetně mé babičky byli dopoledne v práci. Takže to máma musela nějak zvládat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.23 09:40

Nemám zkušenost s dvojčaty a věřím, že to musí být záhul…ale mám zkušenost s předčasně narozenou dcerou s několika zdravotními problémy, také jsem s ní cvičila téměř do dvou let, ale teda cca 6-8× denně…vždy třeba 15minut. Jak dlouho trvá cvičení vám? A kolik je dětem?

Je super, že se dětem věnuješ a že jsou na prvním místě, ale je normální, že v pracovní době se na první místo dostává práce místo rodiny. Je jen otázka času, kdy to prokoukne i zaměstnavatel, protože logicky musíš odvádět buď méně práce nebo méně kvalitní. Evidentně má teď přimhouřené obě oči.

Pochopila bych, kdyby neměla žena k tomu naklizeno a navařeno, ale postarat se o děti (byť dvojčata) a dvakrát denně s nimi odcvičit by zvládnout měla. Není tedy možnost výpomoci v rodině? Babičky? Chápu, že to cvičení může být náročné, ale zabavit na chvíli druhé dítě přeci musí jít. Nepíšeš věk dětí…ale řešila bych to nějakým lehátkem, ohrádkou…

Upřímně mi přijde, že přijdou i složitější období (o to víc a dvojčaty) než cvičení Vojtovky, tak mi přijde hroutit se teď celkem brzy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky