Přítelkyně a já se hádáme ohledně práce a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
31.3.23 12:12

Je to hodně o organizaci. Také jsem cvičila s dvojčaty 4× denně vojtovku a co mi pomáhalo: uspávat děti na střídačku v hačce, jedno spalo, s druhým jsem cvičila vedle. Nebo jsem to jedno nohou houpala a při tom s druhým na stole cvičila. Když byly děti vzhůru obě, cvičila jsem s nimi bleskově. Jedno jsem čapla, nastavila ho do správné polohy, přiměla ho ke správné reakci (aby třeba 6× vykoplo nožičkou), šup přetočit, udělat to samé a hned k prsu nebo ponosit. Jak bylo v pohodě, popadla jsem druhé a tak jsem je prostřídala, že se žádné nestihlo pořádně rozeřvat. A jela ty jednotlivé cviky takhle po kouskách. U nás se vlastně pořád cvičilo. Starší děti psaly úkoly na stole, kde jsem mezitím prohazovala mimina:-). Jsem ráda, že už je to za námi… Nechat jedno řvát a s druhým cvičit je blbé, ale když už jedno docvičuje a to druhé si 3 minuty popláče, tak to je jen o nervech maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
31.3.23 12:42

Ještě dodám k mému předchozímu příspěvku, sedni si se svou ženou a reálně ji seznam s tím, cos v pracovní době stihl udělat a co ještě stihnout musíš. Přiznejte si oba navzájem, že jste utahaní a ve stresu. A dejte oba návrhy, jak ulevit sobě i tomu druhému. Je třeba vzít v potaz, že pokud vám nepomůže někdo další, bude něco ošulené (děti budou víc brečet než byste chtěli, nebude uklizeno, navařeno, práce do zaměstnání nebude stoprocentní). A je fajn přijmout, že takhle vypadá v náročných situacích život. Jen je nutné domluvit si priority, co je pro rodinu únosné a co už ne. Je to náročné, ale zas to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
31.3.23 12:44
@Ruxas píše:
Jinak ať holka vydrží. Tak od půl roku si zvykne, režim a začne být pohoda.
Hlavně ať se vykašle na nějaký úklid, vaření, pečení a podobné hlouposti. Na vaření teplých jídel bude čas až to budou jíst i děti, my dospělí bez toho chvíli vydržíme. A bez šílení s úklidem se dá žít.
Já teda víc než pomoc, pokud nešlo o nemoci, kdy jsme chcípnutý a nevyspalý oba, jsem ocenila volno. Když jsem mohla jít sama nakoupit, na výlet, na procházku a vyčistit si hlavu.
Až jí za pár měsíců opadnou hormony tak jí už ani ten pláč nebude tak moc bolet.

Je otázka, zda si to na tu pomoc v takto širokém rozsahu nezvykne a nebude to brát jako standard. Že když to šlo předtím, tak proč to nejde třeba po roce. A hádky budou čím dál tím větší. A s dvojčaty bude pořád co dělat a horší období než je teď ještě přijdou. Znám jednoho chlapa, který právě takto pomáhal pořád manželce, nakonec dělal úplně všechno dá se říci kromě kojení. Jeho žena v podstatě nedělá nic ani teď, když kluci chodí do školky a školy. On utíká z práce dříve, aby děti odvezl na kroužky nebo vyzvedl ze školky. Už o několik prací přišel, protože se na to samozřejmě přišlo. Je v pasti a neví, jak z toho ven. Manželku nedonutí k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
31.3.23 12:47
@asddsa píše:
Taky znám takovou matku, která se domnívá, že její dítě nepřežije, když kolem něho pořád někdo nelítá. Tvoje žena se stejně chová ke zdravému a to je důvod, proč „nemůže“ převzít od tebe péči o nemocné dítě.Nevím, zasloužilé matky ti asi poradí nejlíp. Za mě bys měl bouchnout do stolu a udělat si doma pořádek.

Myslím, že se mu začíná rýsovat svatozář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
31.3.23 12:49
@marin píše:
Je otázka, zda si to na tu pomoc v takto širokém rozsahu nezvykne a nebude to brát jako standard. Že když to šlo předtím, tak proč to nejde třeba po roce. A hádky budou čím dál tím větší. A s dvojčaty bude pořád co dělat a horší období než je teď ještě přijdou. Znám jednoho chlapa, který právě takto pomáhal pořád manželce, nakonec dělal úplně všechno dá se říci kromě kojení. Jeho žena v podstatě nedělá nic ani teď, když kluci chodí do školky a školy. On utíká z práce dříve, aby děti odvezl na kroužky nebo vyzvedl ze školky. Už o několik prací přišel, protože se na to samozřejmě přišlo. Je v pasti a neví, jak z toho ven. Manželku nedonutí k ničemu.

Nejhorší na tom je, že si pak ta ženská ani toho chlapa neváží. Bere ho jen jako slouhu a svého poskoka. Časem jí i začne vadit a ohlíží se někde jinde po pořádném chlapovi a ne takové bačkoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
31.3.23 12:52

Vaše rodina nepotřebuje peníze? Na HO zjevně nejste schopen pracovat pořádně, aby vás brzo nevyrazili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
31.3.23 12:58
@VitaminC píše:
Ja uplne nerozumim tomu tvemu HO. Ty si nemuzes rozvrhnout praci podle potreby? Proste na pul hodinky zaklapnout pocitac, pomoct se cvicenim a pak zase pocitac otevrit?
Co babicky? Mate dost penez na placenou pomoc?

HO není problém, ale občas má výjezdy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
31.3.23 12:59
@VitaminC píše:
@Tata-dvojcat A neni problem v tom, zes partnerce slibil, ze budes mit HO a ted stejne trikrat tydne zmizis?Pokud jste se dohodli a ona spolehala na tvou pomoc, tak ted je logicky nastvana.

Ale on není schopen ten HO dělat pořádně, to sám přiznal. Bude lepší, když ho z práce vyhodí? I kdyby slíbil, musí se to operativně řešit podle situace. Jiné ženy mají taky dvojčata a chlapa v práci od rána do večera. A zvládají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
31.3.23 13:00
@welovefashion píše:
HO není problém, ale občas má výjezdy ;)

Já myslím, že ten HO problém je. U něj. Protože na něm evidentně nepracuje pořádně. Ale pokud vyžijí bez příjmu, prosím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
31.3.23 13:05
@Nejmeno píše:
Ona je ženská ona ať se stará. Ty jsi chlap. Může být tvá ženská ráda, že sis vzal vůbec Homer Office. Ostatní chlapi by byli v práci.

Být na tvým místě tak se na home Office vykašlu a jdu normálně makat. Když jsi toho ženská neumí vážit tak ať si to dělá sama…

Popřípadě ji kopni do zad.ku a najdi si lepší…

Jiný ženský samy zvládají i tři děti. A tak jedno brečí proboha, ono z toho neumře. Spíš je tvá paní rozmazlená fiflena. Které je všechno málo…
:pocitac:
  • Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.3.23 13:24

@lucad77 třeba každá žena není stejná? Stejně jako otec. Kolik otců nepřiloží ruku k dílu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
31.3.23 13:28
@Masina píše:
Ještě dodám k mému předchozímu příspěvku, sedni si se svou ženou a reálně ji seznam s tím, cos v pracovní době stihl udělat a co ještě stihnout musíš. Přiznejte si oba navzájem, že jste utahaní a ve stresu. A dejte oba návrhy, jak ulevit sobě i tomu druhému. Je třeba vzít v potaz, že pokud vám nepomůže někdo další, bude něco ošulené (děti budou víc brečet než byste chtěli, nebude uklizeno, navařeno, práce do zaměstnání nebude stoprocentní). A je fajn přijmout, že takhle vypadá v náročných situacích život. Jen je nutné domluvit si priority, co je pro rodinu únosné a co už ne. Je to náročné, ale zas to přejde.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
24867
@kocourGarfield píše:
@lucad77 třeba každá žena není stejná? Stejně jako otec. Kolik otců nepřiloží ruku k dílu. :nevim:

No tenhle přikládá, jak může, a stejně jí to není dost. Jeho kolegy fakt nemusí zajímat, že má doma ženu, co není stejná jako ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121

@Tata-dvojcat

Práci rozhodně neopouštěj. Zároveň se  nikde schválně nezašívej.

Udělat si při HO přestávku na cvičení by sis měl, ale jinak bych manželce prostě řekla, že teď mám práci a  musím si ji všechnu v klidu udělat.

U nás doma si manžel může HO kouskovat.  Pracuje 2 až 4 hodiny v kuse pak si může udělat přestávku a jde zase pracovat, pak zase přestávka a zase práce,… Nikam teda průběžně nejezdí (celkem pracuje cca 7 hodin denně). Když už jde do práce, je tam skoro celý den. V noci se o děti starám většinou jen já, u dvojčat se asi budete muset nějak střídat.

Pokud ti sem sama nenapíše uživatelka @Liberalissima, tak jí zkus přes modrou obálku napsat soukromou zprávu. Oni mají velmi náročné dítě a nějak se střídají, ona na RD s manželem na HO, „na směny“, aby se stihli alespoň částečně oba vyspat, manžel zvládl svoji práci a bylo dobře postaráno o dítě. Mohli byste se u vás doma inspirovat jejich systémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
31.3.23 13:45

@lucad77 ano, já nepsala nic o tom že to má kolegy zajímat. Můžou hledat, jako rodina, jiné řešení- např. paní na pomoc
Té paní je asi celkem jedno, že jiné ženy dvojčata sami zvládají. Ona je nezvládá, zatím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky