Přítelkyně a já se hádáme ohledně práce a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6794
31.3.23 10:28

Ja uplne nerozumim tomu tvemu HO. Ty si nemuzes rozvrhnout praci podle potreby? Proste na pul hodinky zaklapnout pocitac, pomoct se cvicenim a pak zase pocitac otevrit?
Co babicky? Mate dost penez na placenou pomoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
31.3.23 10:36

S dvojčatama si musíš zvyknout, že občas někdo řve. Já teda cvičila vojtovku jenom s jedním z kluků pětkrát denně a šlo to v klidu. Nesmělo to být před jídlem a pak neřvali.
Od deseti měsíců mám na RD manžela a já jsem na HO a normálně se minimálně na 6 hodin zavřu, ty zbylé dvě pomáhám (přebalit, převléknout, připravit snídani, skočit do obchodu. Co je potřeba když mám zrovna čas a chuť se zvednout od PC). Manžel cvičí vojtovku dvakrát (už je to jen na doladění) a taky to zvládne sám a bez řevu.
Edit. Špatný časový údaj

Příspěvek upraven 31.03.23 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.23 10:37

@VitaminC Ano mohu ale problém je že musím i někdy jezdit ven na 8 hodin v kuse nebo méně zaleží. Placená pomoc by mohla být řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.3.23 10:39

@Tata-dvojcat A neni problem v tom, zes partnerce slibil, ze budes mit HO a ted stejne trikrat tydne zmizis?

Pokud jste se dohodli a ona spolehala na tvou pomoc, tak ted je logicky nastvana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.3.23 10:46
@VitaminC píše:
@Tata-dvojcat A neni problem v tom, zes partnerce slibil, ze budes mit HO a ted stejne trikrat tydne zmizis?Pokud jste se dohodli a ona spolehala na tvou pomoc, tak ted je logicky nastvana.

Pokud je pán zaměstnanec, tak přece nerozhoduje o tom, zda bude doma nebo bude muset na výjezd. Takže že něco “slíbil” manželce, není moc směrodatné, ona by přece měla chápat, že manžel není pánem svého času. Čímž nezpochybňuji, že toho má paní hodně a je to pro ni určitě hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.3.23 10:51

@Thomassss Nezname charakter prace, ale mne tam vyznela jakasi dobrovolnost z jeho strany, co se vyjezdu tyce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.23 10:54

@VitaminC nekdo tu práci udelat musí už jsem některé vyjezdy přesunul na kolegu ale je jen otazka času než řekne ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.3.23 11:08

@Tata-dvojcat Ale tomu ja rozumim, ja se ptam, jestli jste o tom mluvili predem, ze tvuj HO nebude znamenat, ze budes porad doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.23 11:19

@VitaminC ano domluvili jsme se že pokud to bude neco důležitého tak pojedu. Pokud to nepujde jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.3.23 11:30

Jako takhle cvičit vojtovu metodu je opruz a kor ještě když jde o dvojčata :zed: já mám jedno dítko a taky jsem s ním chvíli musela cvičit vojtovku, teda potom jsem se na to vyprdla :oops: protože nám to evidentně napsali úplně zbytečně ale to je zase jiný příběh… Jako chápu že třeba přítelkyně toho má plné brejle ale přeci nemůžeš pořád si organizovat pracovní věci podle cvičení :nevim: to prostě nejde a žádný zdůrazňuji žádný nadřízený by ti v tomhle asi úplně nikdy nemohl vyjít stoprocentně vstříc :think: na tvém místě bych si s ní zkusila prostě v klidu promluvit a zdůraznila že pokud přijdeš o práci tak to dané situaci opravdu nepomůže ba naopak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
31.3.23 11:34
@Tata-dvojcat píše:
@VitaminC ano domluvili jsme se že pokud to bude neco důležitého tak pojedu. Pokud to nepujde jinak.

Ale ona myslí, to že i když jsi na HO tak musíš taky někdy pracovat. Jestli to ona chápe, že nestačí párkrát pohnout myši.
Pokud jsi odpracoval sotva polovinu prac.doby tak je něco hodně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
31.3.23 11:38

Jinak ať holka vydrží. Tak od půl roku si zvykne, režim a začne být pohoda.
Hlavně ať se vykašle na nějaký úklid, vaření, pečení a podobné hlouposti. Na vaření teplých jídel bude čas až to budou jíst i děti, my dospělí bez toho chvíli vydržíme. A bez šílení s úklidem se dá žít.
Já teda víc než pomoc, pokud nešlo o nemoci, kdy jsme chcípnutý a nevyspalý oba, jsem ocenila volno. Když jsem mohla jít sama nakoupit, na výlet, na procházku a vyčistit si hlavu.
Až jí za pár měsíců opadnou hormony tak jí už ani ten pláč nebude tak moc bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.23 11:42
@stinga píše:
nechci to shazovat, ale tehdy se necvičila s každým vojtovka ;)

Ale zase neměly ženy v 78. myčky, pračka nebyla automatická a bydlela na venkově. A pleny, prosim, byly jenom latkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.3.23 11:44
@Tata-dvojcat píše:
@VitaminC ano domluvili jsme se že pokud to bude neco důležitého tak pojedu. Pokud to nepujde jinak.

Práce je potřeba a je důležitá. Ona má zase práci péči o dvě děti. Dopoledne bys ty měl pracovat a ona pečovat. Odpoledne můžeš pečovat ty a ona může buď odpočívat nebo třeba uvaří na druhý den. Ale aby tys byl neustále k dispozici, protože miminka, je trochu blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
31.3.23 11:51
@Russet píše:
Ale zase neměly ženy v 78. myčky, pračka nebyla automatická a bydlela na venkově. A pleny, prosim, byly jenom latkové.

oki, máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria