Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já už si radši sedím na rukách
jinak bych sem musela napsat něco…pořád jenom já já já. nechápu jak může někdo říct, že je připravenej na to, že po rozpadu vztahu se můj partner zachová jako debil ![]()
@martina0310 píše:
Já už si radši sedím na rukáchjinak bych sem musela napsat něco…pořád jenom já já já. nechápu jak může někdo říct, že je připravenej na to, že po rozpadu vztahu se můj partner zachová jako debil
Však jsem psala sobec, který myslí jen na sebe a ještě bude říkat, že koná v zájmu dítěte, aby se mu nic nestalo.
Přitom kdyby přeci chtěla, tak dítě dá do postýlky a bude se věnovat staršímu. Co by se přitom malému mohlo stát?
@maritimka A Vy ještě chcete další dítě? Já teda doufám, že ne, protože potom by si musela brát mladší a zase s ním utíkat z domu, protože to je podle mě chování malý holky a to sem to napsala ještě bez toho dovětku „rozmazleny“Děti se prostě chovaj jako děti. Já mám 4 jsou to vlastní sourozenci a to co si navzájem dělali?! Musela bych být zavřená na psychiatrii, kdybych to měla takhle řešit. Je to pouze můj názor.
@smoulinka71 píše:
Však jsem psala sobec, který myslí jen na sebe a ještě bude říkat, že koná v zájmu dítěte, aby se mu nic nestalo.Přitom kdyby přeci chtěla, tak dítě dá do postýlky a bude se věnovat staršímu. Co by se přitom malému mohlo stát?
Tak to bych teda v žádném případě já neudělala. Já mám svoje dítě, je to mé první a chci se mu věnovat. Ne se věnovat dítěti mému muže. Když malej spí nebo si hezky hraje, tak no. Nebo si hrajem všichni tři, ale proč bych odkládala vlastní dítě kvůli nevlastnímu? Co je to za logiku? To bych si to svoje ani nemusela pořizovat. ![]()
@martina0310 píše:
@maritimka A Vy ještě chcete další dítě? Já teda doufám, že ne, protože potom by si musela brát mladší a zase s ním utíkat z domu, protože to je podle mě chování malý holky a to sem to napsala ještě bez toho dovětku „rozmazleny“Děti se prostě chovaj jako děti. Já mám 4 jsou to vlastní sourozenci a to co si navzájem dělali?! Musela bych být zavřená na psychiatrii, kdybych to měla takhle řešit. Je to pouze můj názor.
Nechci druhé, takže starost odpadá… Ale jak jsem psala - své vychováváš a máš je u sebe pořád. Cizí nemůžeš vychovávat, když je u tebe chvilku. Bereš jí jako mladší kamarádku, ale když chceš vychovávat, nemá to absolutně smysl a věř, po několika letech snahy by jsi to vzdala u cizího taky…
@Saman Podle logiky tady jsi si vlastní opravdu nemusela pořizovat ![]()
@maritimka Jistě že ne. Musíš se přece plně věnovat nevlastnímu a řešit jejich bebíčka. Tvoje pocity a problémy nejsou důležité. Středobod vesmíru je manželovo dítě ![]()
@Saman To je fakt. Když budu ignorovat vlastní, nevadí, ono má přeci fungující rodinu, tak péči nepotřebuje. Ale běda, když budu ignorovat manželovo dcerunku. To jsem macecha zlá, nenávistná, nepřející, žárlivá…
@maritimka Já rozumím, že takhle to chodí, když máš víc vlastní dětí. Ale když má jenom jedno a nevlastní, tak je to úplně jiný případ. To se nedá porovnávat. Nevlastní má svý rodiče, ty se mají starat, vychovávat, hrát si a řešit jeho problémy. My můžem jen pomáhat a podporovat. Ale naše hlavní starost je naše dítě, manžel a pak ten zbytek. A do toho zbytku patříme i my. Já teda nestojím o život, kde budu jen lítat jako čamrda, aby všichni byli spokojení a já budu nešťastná. Chci mít taky chvilku pohody a klidu.
@smoulinka71 píše:
Však jsem psala sobec, který myslí jen na sebe a ještě bude říkat, že koná v zájmu dítěte, aby se mu nic nestalo.Přitom kdyby přeci chtěla, tak dítě dá do postýlky a bude se věnovat staršímu. Co by se přitom malému mohlo stát?
![]()
Nikdy bych vlastní dítě kvůli nevlastnímu neodložila do postýlky..na hraní má nevlastní dítě otce..takže at se tatík postará.. ![]()
Holky jen tak mimo téma…co byste dělaly vy? Manžel má s bývalou syna kterého už nevídá a ani nezačne. Bývalá ale bydlí ve stejném městě, některé kamarády máme stejné takže se vzájemně znají, šance se potkat je velká. Má cenu někdy v budoucnu nějak tuto situaci řešit, dělat vše tak, aby o sobě sourozenci věděli? mám vůbec říct svému dítěti že tady poblíž někde běhá jeho sourozenec? zatím je ještě čas než začne chápat…ale přemýšlím nad tím. Co byste dělaly vy?
Já bych to řekla a vysvětlovala už od malíčka. Tak to dítě nejlépe příjme. Je velká pravděpodobnost, že se to dozví a pak vám to bude vyčítat.
Podle me je lepsi vzdycky rict pravdu..kdyz na to pak prijde dite samo, muze se citit podvedene..ja bych mu to rekla a vysvetlila, jak se veci maji..
@Anonymní píše:
Holky jen tak mimo téma…co byste dělaly vy? Manžel má s bývalou syna kterého už nevídá a ani nezačne. Bývalá ale bydlí ve stejném městě, některé kamarády máme stejné takže se vzájemně znají, šance se potkat je velká. Má cenu někdy v budoucnu nějak tuto situaci řešit, dělat vše tak, aby o sobě sourozenci věděli? mám vůbec říct svému dítěti že tady poblíž někde běhá jeho sourozenec? zatím je ještě čas než začne chápat…ale přemýšlím nad tím. Co byste dělaly vy?
Prostě mu to řekni
Ačkoliv to povede asi k určitým otázkám (jako kdybyste se rozvedli, taky by mě táta nechtěl vidět?
)