Problém se sestrou přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1502
31.8.19 14:23

Teda, vy jste opravdu čistokrevná socka, vyžírka a zlatokopka. S takovým ksindlem jsem se teda ještě nesetkala. Škoda, ze sem nechodí rodiče vašeho partnera, ti by asi otvírali oči! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 14:24
@osvc píše:
Vážně, za co jste utratili peníze za tolik let výdělků? 8o Rodiče jsou proti půjčkám, ale jejich dcera má hypotéku? :roll: Radši si najdi práci a pak dítě, takhle bys neměla ani nárok na mateřskou, tak ať vás ještě nemusí živit rodiče, až se narodí mimino :zed:

Má, protože chtěla dům a rodiče byli proti… přispěli ji symbolicky jen tím milionem, aby se neřeklo a ona si to zařídila sama… u bratra byli dříve taky proti bytu na Vinohradech, tak si nic sám nepořizoval a platit pronájem… ona je ten typ, že raději sama a hypotéku, než peníze od někoho, kdo by jí pak do toho mluvil…ale teď když ty peníze dostal bratr, tak by je evidentně chtěla taky

• Citovat
  • Upravit
137
31.8.19 14:24

Nefér

Mě se zdá hlavně nefér že ona dostala zlomek toho co on :nevim: Podle mě sourozenci mají dostat vždy stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 14:25
@fera21 píše:
Jenže ona má pravdu. Rozumnější by bylo, kdyby přistoupila na kompromis a přijala by šest milionů, který by ji její bratr dal. A asi by to bylo tak nejvhodnější. Což by znamenalo, že by tvůj přítel prodal svůj byt, sestře by zaplatil to, o co ji připravil a pak byste si našli jiný byt v míň prestižnější části Prahy, protože víc si zkrátka nemůžete dovolit. To je sice hezký, že chcete dítě, ale nikoho kromě vás to absolutně nemusí zajímat. To je akorát vaše věc. Jestli ho nemáte kam přivést a dost peněz na to, abyste ho uživili, tak si ho nemůžete pořídit, bohužel. Jinak to taky může dopadnout jako s tím bydlením. A ty nemáš sebemenší právo rozhodovat o tom, kdo může v bytě tvého přítele být nebo ne. Máš k němu asi stejný práva jako ten zedník, kterej vám dělal tu rekonstrukci.

To si zase nemyslím… mám tam trvalý pobyt a každý měsíc příteli na bydlení přispívám!

• Citovat
  • Upravit
19388
31.8.19 14:25
@Anonymní píše:
Má, protože chtěla dům a rodiče byli proti… přispěli ji symbolicky jen tím milionem, aby se neřeklo a ona si to zařídila sama… u bratra byli dříve taky proti bytu na Vinohradech, tak si nic sám nepořizoval a platit pronájem… ona je ten typ, že raději sama a hypotéku, než peníze od někoho, kdo by jí pak do toho mluvil…ale teď když ty peníze dostal bratr, tak by je evidentně chtěla taky

Vy máte dost, s tím svým. Hele on je vychcanek, ty se vezes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
31.8.19 14:28

No todle udelalo zlou krev a nebude to nikdy delat dobrotu. Sestre neni hloupa a urcite nebudete mit dobre vztahy. Ty ses nacpala do bytu za 12 mega a myslis si, jake to je terno. Good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
31.8.19 14:29
@Anonymní píše:
Má, protože chtěla dům a rodiče byli proti… přispěli ji symbolicky jen tím milionem, aby se neřeklo a ona si to zařídila sama… u bratra byli dříve taky proti bytu na Vinohradech, tak si nic sám nepořizoval a platit pronájem… ona je ten typ, že raději sama a hypotéku, než peníze od někoho, kdo by jí pak do toho mluvil…ale teď když ty peníze dostal bratr, tak by je evidentně chtěla taky

Aha, takže přítel si to vytrucoval, fakt partie :roll: Sestře se nedivím, z minimálně morálního hlediska má nárok na to, co dostal bratr, nebo alespoň na část bytu, který platili jejich rodiče. Trvalý pobyt nezaručuje vůbec nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009

Hele mě prostě přijde uhozený aby chlapovi v 35 kupovali rodiče takhle drahý byt když na něj by sám nikdy neměl, jen ho prostě chce, nebo že ho přepsali na něj a nenechali si to jako investici. A že u vás ségra bude občas, ty by jsi po ní ještě chtěla za náklady? Hanba by mě fackovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
@g.sandova píše:
Vy máte dost, s tím svým. Hele on je vychcanek, ty se vezes

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
31.8.19 14:30

Vy jste jeho sestru defakto obrali o 12 mega.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5654
31.8.19 14:32
@Šáruší píše:
jo, takže socka, co by nedosáhl ani na hypotéku s přítelkyní na pracáku, ale nic podřadného on nechce, a ještě se divíte sestře, že jako se jí to nezdá. Vy máte dost.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
31.8.19 14:32

No a příteli to jako není blbe? Ale zas rodiče si můžou dělat co chtějí jsou to jejich peníze. Jen tedy neměli říkat že je to rodinný být ale navrhnout nějaké řešení aby švagrová nemusela mít pocit ukřivděnosti. Jinak teda to abych ji půjčovala ten byt by mi vadilo, být je psaný na přítele, kdyby na rodiče chápala bych to využívání ale takto ne. Svagrova je prostě naštvaná a právem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
31.8.19 14:33

Ja opravdu neverim, ze existuje nekdo s tak nulovym socialnim a vztahovym citenim a chapanim jako zakladatelka teto diskuze 8o…navic v jejim veku…to uz by clovek mel mit nejake zivotni zkusenosti, znat ma dati-dal, umet a zvladnout si svuj zivot platit sam, nespolehat na sponzory a dary…

Taky by se mi nelibila situace, kdy by si cizi clovek narokoval pobyt v mem domove…ale dulezite je tam to slovo MEM…u zakladatelky toto neplati, neni to jeji domov, nechapu jeji pohorseni…jedine vychodisko v jeji situaci (kdyz na tom momentalne s partnerem nejsou financne zrovna dobre, jak pise) je sklonit hlavu, sestru vzdy privitat s otevrenou naruci a vyklidit pole na sestrou stanovenou dobu…me by to za to nestalo…toz kazdy mame nejakou uroven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
31.8.19 14:33
@pikola píše:
Hele mě prostě přijde uhozený aby chlapovi v 35 kupovali rodiče takhle drahý byt když na něj by sám nikdy neměl, jen ho prostě chce, nebo že ho přepsali na něj a nenechali si to jako investici. A že u vás ségra bude občas, ty by jsi po ní ještě chtěla za náklady? Hanba by mě fackovala

Mně ještě neodpověděla, co udělali s penězi za tolik let vydělávání, když jsou oba 35+ 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
31.8.19 14:34
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, bdu ráda za váš názor..
S přítelem spolu žijeme v Praze. Dříve jsem žili v pronájmu, ale letos jsme si pořídili vlastní bydlení - teda spíše přítel pořídil… Protože neměl dost vlastních protředků, tak požádal rodiče a ti mu dali peníze na byt, celkem ten byt stál 12,5 mil. a to zaplatili jeho rodiče..
Přítel pak sám zaplatil 4% daň + rekonstrukci a vybavení - to stálo zhruba 850 000. Problém nastal, když to zjistila sestra od přítele, protože ona sama dostala od rodičů příspěvek na bydlení ve výši 1 000 000 a zbytek si hradila z vlastních zdrojů + pomocí hypotéky. Ale zase ona žije na jihu Moravy, kde jsou ceny nemovitostí přece jen jinde než v Praze.. No, a jejich rodiče už nemají další peníze, aby jí něco více přidali, tak jí otec řekl, že ten byt v Praze je oficiálně jejich, a že ho na bratra napsali jen formálně, kvůli pozdějšímu dědickému řízení.. A kdyby se byt jednou prodal, tak že si s bratrem napůl rozdělí zisk z prodeje (přítel by samozřejmě dostal víc o to, co dal do rekonstrukce a za daň z nabytí nemovitosti..).
No, a teď jeho sestra přišla s tím, že by chtěla na podzim i se svou rodinu na víkend do Prahy a chtěla by využít náš byt - my občas jezdíme na víkend na chatu k přítelovým rodičům, tak by tam chtěla jet v době, kdy bude byt prázdný.. Řekla, že se nám s termínem přizpůsobí, no, a že by chtěla mít možnost využívat byt svých rodičů na 2-3 víkendy v roce + 1 týden během letních prázdnin jednou za 2 roky.. No, co budu povídat - hodně se mi to nelíbí, je to náš byt, my tady bydlíme a představa, že se mi tam jednou za čas pohybuje přítelova rodina, m inení zrovna příjemná…
No, a přítelova sestra zase říká, že nevidí důvod, proč by si měla platit hotel, když tam její rodiče pořídili byt… a že ať tedy bratr využívá byt většinu roku, ale že ona chce ty 2-3 víkendy v roce… a že nemá problém přispět na energie a vodu, kterou tam spotřebují… jak byste to řešily vy??
No, a její otec prý taky řekl, že je to rodinný byt, a když jednou její dcera půjde do Prahy studovat, tak tam může bydlet (no, ale to je až za dlouho, dcera má teprve 7 let..)..

No tak narovinu, v takovém bytě bych nebydlela. Zlatě svatě že si vše s manželem platíme sami, a nikomu nic nedluzime. Taky by se mi líbilo bydlet v Praze, ae prave kvůli těm cenám jsme šli do Kladna. Praha za zadkem, a dostupnější bydlení. Sestře se celkem nedivím že je naštvaná, taky bych byla, v tomhle můžete poděkovat rodičům že mezi všemi v rodině udělali zlou krev. Já bych v takovém bytě klidně žít nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová