Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
vrátili jsme Vám Anonymitu. Nevšimli jsme si předchozích citlivých informací a váš komentář byl označen jako urážející.
Děkuji za pochopení ![]()
Admin Andy
@Capelucita panebože konečně normální názor, chceme teď kupovat větší být a po přečtení zdejších příspěvků a tomu, co se zdá většině maminek normální, zacinam mít pořádný strach z nových sousedů. Asi jsem divná, ale myslím, že klid by se měl v bytovce dodržovat stále (samozřejmě) ne úplný, ale odrazedla apod. určitě patří na hřiště a ne na plovoucku, pokud pod vámi někdo bydlí. Myslím, že i bezdetni lidé mají nárok na klid po pracovním dnů a normálně se vyspat. Já osobně děti mám, aby nedošlo k omylu. Anonymně vkladam, pac na mobilu neznám sem heslo. Klidný večer všem Zuzka
@Anonymní píše:
@Capelucita panebože konečně normální názor, chceme teď kupovat větší být a po přečtení zdejších příspěvků a tomu, co se zdá většině maminek normální, zacinam mít pořádný strach z nových sousedů. Asi jsem divná, ale myslím, že klid by se měl v bytovce dodržovat stále (samozřejmě) ne úplný, ale odrazedla apod. určitě patří na hřiště a ne na plovoucku, pokud pod vámi někdo bydlí. Myslím, že i bezdetni lidé mají nárok na klid po pracovním dnů a normálně se vyspat. Já osobně děti mám, aby nedošlo k omylu. Anonymně vkladam, pac na mobilu neznám sem heslo. Klidný večer všem Zuzka
Tak to vám doporučuji malý domek na samotě u lesa - jinak prostě nemáte šanci.
@papopy píše:
Ahoj chtěla bych znát Váš názor, bydlíme v paneláku a máme 2,5 letou holčičku, nad námi bydlí sousedi, kteří mají 4 letou holku a 1,5 letého kluka. Jsme z nich už docela zoufalí, protože dělají nadměrný hluk nebo mají všude plovoučku a bez koberců a budí nám naši malou, nejhorší je to po obědě, když jde spát. To lítají kostky o zeď a o podlahu atd. Brekot neřeším, to beru děti prostě brečí. Jsem si vědoma, že asi taky někdy děláme rachot, ale snažím se malou usměrňovat a vysvětlovat, že bydlíme v paneláku. Co by jste dělali Vy, šli by jste za nima? Přijde mi, že oni jim nic neřeknou a podotýkám, že to jsou extra uřvané a hlučné děti, v porovnání s ostatníma co znám, když jdou ven, tak to ví celý dům. Kdyby mi malou nebudili, tak bych to neřešila, ale jsou to opravdu rány, že se nám klepou skleničky
@Gina108 píše:
Tak to vám doporučuji malý domek na samotě u lesa - jinak prostě nemáte šanci.
na takové haranty a rodiče platí příklepová vrtačka. Nejlépe ve chvíli, až miláčkové usnou.
@Anonymní píše:
@Capelucita panebože konečně normální názor, chceme teď kupovat větší být a po přečtení zdejších příspěvků a tomu, co se zdá většině maminek normální, zacinam mít pořádný strach z nových sousedů. Asi jsem divná, ale myslím, že klid by se měl v bytovce dodržovat stále (samozřejmě) ne úplný, ale odrazedla apod. určitě patří na hřiště a ne na plovoucku, pokud pod vámi někdo bydlí. Myslím, že i bezdetni lidé mají nárok na klid po pracovním dnů a normálně se vyspat. Já osobně děti mám, aby nedošlo k omylu. Anonymně vkladam, pac na mobilu neznám sem heslo. Klidný večer všem Zuzka [/citace
bohužel máme také zkušenost se sousedy s malými dětmi a taktéž sháníme nový byt, pravda i z důvodu místa. Máme dceru 11 let a syna 16 měsíců. Dcera bla od mala aktivní, od 6 měsíců lezla a od 20 měsíců nespala přes den, měla pevný režim a dostatek pohybu venku, tak to šlo. Syn také není nijak klidný, opět vše řeším režimem a chodíme na hřiště atd. Naším problénem jyou již přes rok noví sousedé nad námi, rodinka s dětmi ve věku 5, 6 a 8 let, plus miminko a každých 14 dní další dítě 7 let na víkend. Takže přes den od 6-ti od rána do neomezeně v noci dupání, řvaní a mlácení do topení a podlahy. Nějaký noční klid nehrozil, tak jse za nimi šla a snažila se jim vysvětlit, že mi budí miminko týden staré, načež mi paní oznámila, že je přece nepřipoutá k židli. No děcka jsou zavřená stále doma a můžou dělat co chtějí o půlnoci nevyjímaje, tak jsme bohužel skončili u toho, že jsme párkrát o víkendu ve 24:00 volali policii, kdybychom to neudělali, byl by kravál klidně do dvou do rána, ze začátku neotvírali, ale jednou otevřeli a policista jim vysvětlil, že nejenom po 22 hodině ruší noční klid ale narušuj i sousedské soužití, od té doby to celkem jde, sym má i t. vrdší spaní. Ale musím říct, že kdo nezažil rodinku, které neříká nic ohleduplnost a své děti není schopná usměrnit, ten nepochopí. Ale tyto děti z toho bohužel nevyrostou, kdykoliv se snaží otec děti okřiknout, nebo jim domluvit, tak se chlapec 6 let na něj rozeřve až jde mráz po zádech. Jak se bude chovat za 5 let?
Máme to stejně od sousedů. Už od 5 od rána řev a běhání po bytě. Mlácení a strašné rány. Už to nedávám! Mám špunty do uší a i tak slyším rány. Je to děs! Když se jejich děcko vzbudí tak jsme vzhůru celá rodina. Ty rány se nám nesou přes celý byt.
Je to šílené!
@Anonymní píše:
Máme to stejně od sousedů. Už od 5 od rána řev a běhání po bytě. Mlácení a strašné rány. Už to nedávám! Mám špunty do uší a i tak slyším rány. Je to děs! Když se jejich děcko vzbudí tak jsme vzhůru celá rodina. Ty rány se nám nesou přes celý byt.
Je to šílené!
No a co chceš za radu? Předpokládám, že mírové cesty jste vyčerpali (odhlučnění zdí, slušné požádání o dodržování nočního klidu), tak buď volejte PČR nebo se odstěhujte ![]()
@Anonymní píše:
Je to šílené!
Tak přesně tohle peklo jsme zažívali 2 roky. Úplně jako bych to psala já. Bohužel jediná možnost bylo stěhování - a tentokrát do nejvyššího patra. V novém bydlíme už 3 roky a konečně máme svatý pokoj, můžeme jít spát v kolik chceme a taky vstávat v kolik chceme. Přes den si můžu dokonce i číst, nebo odpočívat, dříve nemyslitelné. No kdo nezažil, nepochopí. Akorát na ty špunty do uší jsem si zvykla tak, že v nich spím dodnes
@Anonymní píše:
Je to šílené!
To je váš byt? Co odhlučnění?
@Anonymní píše:
Je to šílené!
Odstehuj se.. Mě už ti taky nebavilo, koupila jsem dům na samotě u lesa.. Tady člověk slyší i trávu růst
![]()
@papopy píše:
Ahoj chtěla bych znát Váš názor, bydlíme v paneláku a máme 2,5 letou holčičku, nad námi bydlí sousedi, kteří mají 4 letou holku a 1,5 letého kluka. Jsme z nich už docela zoufalí, protože dělají nadměrný hluk nebo mají všude plovoučku a bez koberců a budí nám naši malou, nejhorší je to po obědě, když jde spát. To lítají kostky o zeď a o podlahu atd. Brekot neřeším, to beru děti prostě brečí. Jsem si vědoma, že asi taky někdy děláme rachot, ale snažím se malou usměrňovat a vysvětlovat, že bydlíme v paneláku. Co by jste dělali Vy, šli by jste za nima? Přijde mi, že oni jim nic neřeknou a podotýkám, že to jsou extra uřvané a hlučné děti, v porovnání s ostatníma co znám, když jdou ven, tak to ví celý dům. Kdyby mi malou nebudili, tak bych to neřešila, ale jsou to opravdu rány, že se nám klepou skleničky
Pokud za nimi nezajdeš, situace se sama nezlepší. Maximálně budeš vědět, že jsi proto udělala maximum, co šlo.
Holky… asi se potrebuji vypsat. Jsem z toho vytocena, ani chlapovi jsem to nerekla.
Mame vlastni byt v panelaku. Deti 5 let a rok. Strarsi ve skolce + 15dni v mesici je pryc u jejiho taty. S mladsi jsem furt pryc, dopo + odpo prochazky nebo jedu na pul dne s kamoskou ven.
Deti nedelaji bugr, nesmi doma litat, rvat. Hracka sem tam upadne. I me logicky neco spadne, ale v pokoji maji koberec.
Ted po 4 letech prisel poprve soused, ze prej je od nas rev. Cely dny a ze se to neda vydrzet.
Btw to jako cely 4 roky drzel a trpel? Pochybuju.
Hlavne mluvil o mlaceni, ne o dupani nebo revu… Proste jsem mu rekla, ze zadny mlaceni jsem neslysela. Pak to nejak utnul a sel, tak sem zabouchla.
Nechci proste resit tyhle veci, nemam to rada. Žijí u nas v baraku jen duchodci, kdyz tam maj vnoucata taky je od nich vsude slyset bordel. Sme v panelaku. Souseda nad nami slysim telefonovat a chodit, prece ho za to nebudu taky otravovat.
![]()
Ach Jo. Otravenej den…
U nás z nás šílel soused, co bydlel vedle. Bylo to dost zlé a celkově ho chápu, v té době mi děti opravdu řvaly - ve dne a hlavně se budily v noci. Kromě toho měly záseky u něj přede dveřmi a než jsem je dostrkala do bytu, byl pološílený vzteky. Po pár letech už si zvykl, naše mladší děti mu teď řvou přímo za zdí a stížnosti nejsou žádné. Naopak s nimi se všemi na chodbě rozpráví a usmívá se na nás. Co si myslí, to ale nechci vědět ![]()
V době, kdy na mě řval a chodil mi mlátit na dveře, jsem si myslela, že si snad hodím mašli. Přišlo mi to jako neřešitelná situace a o pár let později je s tím samým člověkem v téměř té samé situace naprostá pohoda. Nenech se vytočit, nekaž si tím den. U vašeho souseda za to ještě ke všemu zřejmě vůbec nemůžete, časem se ukáže, že ho ruší někdo jiný.
@Anonymní píše:
Holky… asi se potrebuji vypsat. Jsem z toho vytocena, ani chlapovi jsem to nerekla.Mame vlastni byt v panelaku. Deti 5 let a rok. Strarsi ve skolce + 15dni v mesici je pryc u jejiho taty. S mladsi jsem furt pryc, dopo + odpo prochazky nebo jedu na pul dne s kamoskou ven.
Deti nedelaji bugr, nesmi doma litat, rvat. Hracka sem tam upadne. I me logicky neco spadne, ale v pokoji maji koberec.
Ted po 4 letech prisel poprve soused, ze prej je od nas rev. Cely dny a ze se to neda vydrzet.
Btw to jako cely 4 roky drzel a trpel? Pochybuju.
Hlavne mluvil o mlaceni, ne o dupani nebo revu… Proste jsem mu rekla, ze zadny mlaceni jsem neslysela. Pak to nejak utnul a sel, tak sem zabouchla.
Nechci proste resit tyhle veci, nemam to rada. Žijí u nas v baraku jen duchodci, kdyz tam maj vnoucata taky je od nich vsude slyset bordel. Sme v panelaku. Souseda nad nami slysim telefonovat a chodit, prece ho za to nebudu taky otravovat.![]()
![]()
![]()
Ach Jo. Otravenej den…
Hlavne mluvil o mlaceni? Koho, ceho? Jsi si jista, ze to je mirene na vas? Jak muze vedet, odkud hluk vychazi?