Problém se sousedy - hlučné děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Barča82
25.4.12 16:16

Ahoj Dito,
předem děkuju za radu,ale jelikož jsme neuspěli s ústní domluvou předtím,obávám se,že to nedopadne ani teď. Ten člověk na mě už jen od pohledu působí dost arogantně (snad mu nekřivdím) a povyšovaně,že po pravdě,už bych ani snad neměla odvahu za ním jít. Vím,že kdyby to byla rodina s dětmi,to je úplně něco jiného,to bych neřešila,věřím,že i kolikrát pro samotné rodiče to není příjemné když mají hlučnější děti,ale tohle jsou dospělí lidé,kteří dělají někdy takový kravál v noci pro svoje potěšení a nehledí vůbec na ostatní,navíc,kdyby to bylo jen hodinku a zklidnili se,tak taky nad tím mávnu rukou,ale začnou třeba o půlnoci a skončí ve 4 ráno :? Tak právě zvažujeme,na koho se obrátit. Ikdyž nám minule domovnice říkala,že v noci má být úplný klid a klidně volat policii,ikdyž se jen budou hlušněji bavit..já se tomu pořád nějak bráním,přijde mi absurdní kvůli tomu alarmovat měšťáky. :( nj,hold,nejhorší je vážně srážka s blbcem a zvlášť blbcem sousedem. :jazyk: :(

• Citovat
  • Upravit
4239
25.4.12 21:52

Baruš ahoj ještě jednou…tak to se omlouvám, já nečetla pořádně tvůj předešlý příspěvek, pač jsem spěchala :oops: :think: takže už jste za ním byli :think: hmmmmm tak já teda fakt nemám zkušenosti, ale co se týče lidí-je fakt, že lidi jsou dneska dost arogantní…já podle toho co popisuješ-bych určitě taky za ním už nešla…vypadá to, že to je typ lidí, kteří bohužel na just budou dělat naschvály-sice vypne hudbu-asi aby se vyhnuli právě tomu, aby na ně nikdo nevolal policii-ale dál si jedou svou :think:
Já vím, že ti to přijde absurdní- mě taky-volat policii, když se v podstatě jenom baví a mají puštěnou tv-ale na druhou stranu prostě noční klid je noční klid-ale fakt nevím, jestli to opravdu znamená úplně ticho :?:
A popravdě bych se trochu bála, že když na ně tu policii zavolám, tak aby se to proti vám nějak neobrátilo, na druhou stranu-proč si mají někteří lidí troufat na všechno a druzí jim to mají trpět????No je to pěkně zapeklitá situace-třeba někdo poradí víc…ona ta diskuze bohužel už zapadla, tak nikdo moc nereaguje-ale dej vědět, jak pokračujete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barča82
26.4.12 13:40

Krásný den přeji Dittko,
máš ůplnou pravdu,pěkně jsi to vystihla,že sice hlasitou hudbu v noci ztlumí,ale dál si jedou svoje,aby to prostě bylo tak na hraně s tím rušením,že s tím moc asi nezmůžeme,tak otravují život i spánek tímto způsobem. Bohužel takoví lidé jsou a vždycky jsem v životě doufala,že na ně nenarazím,jenže teď je spíš opravdu skoro problém narazit na dobré lidi.
Moc děkuju,že to tady alespoň Ty se mnou sdílíš a snažíš se mi pomoci,za to jsem opravdu moc ráda,díky. :kytka:
Ale budu se asi muset bohužel pozeptat nějaké internetové právní poradny ( vím,že něco takového je),co a jak,jestli se můžeme nějak bránit,nebo to jen řešit špuntama do uší,v nejhorším případě změna bydlení,naštěstí jsme tu jen v podmájmu,není to naše. Uff ,ani bych to nechtěla,když už vím,co máme souseda za ptáčka. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1
28.10.14 13:17

Ahoj hledala jsem tu jak se řeší hlučnost sousedů, ale na můj problém asi nic neexistuje, jen se odstěhovat, nebo počkat až se odstěhují moji sousedé, kteří bydlí nade mnou a mají v 3+1-8dětí, vypadá to, že jsou rok po sobě a teď paní čeká dvojčata. Jsou zde v pronájmu a začínají být postrach paneláku…všude hlučí, v bytě, venku bez dozoru dospělých, chodím na sěmny na noční i o víkendu a pracuji ve 120 decibelelch. Půl roku jsem se pořádně nevyspala, už se na ně psala i stížnost podepsaná 6 lidmi, bez výsledku zlepšení. Musím spát se špuntama do uší a se Zolpinoxem, který mi předepsala lékařka. Domluvy nepomáhají a brzy jim asi přibudou palandy a bude se z nich skákat o sto šest. Chjo! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
29.10.14 09:01

Taky jsme měli supr noc :( od půl jedenáctý do půlnoci nám včera někdo nad hlavou boural barák. U nás je nejhorší, že člověk ani nepozná, odkud to jde :zed:. Opravdu se leda odstěhovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 19:42

Ahoj :)
máme jedno dítě, není sice až tak živé, ale jak přeběhne z jedné místnosti do druhé tak sem tam dupne. Máme koberce, nejsou to bůhvíjaké rány, nevím, jak to zní u sousedů pod námi, ale dupne vždy jednou, max dvakrát, pak ho hned okřiknu. Vždy jak dupne tak začnou sousedi mlátit na radiátor, poslední dobou nedělám nic jiného než že hlídám jestli se náhodou nerozběhne a pořád ho okřikuju ať nedupe. Stěžovat si nebyli, jen vždy venku nahodí něco o tom, že dítě zlobí.
Ne, nezlobí. Nedupe schválně, prostě našlápne patou…
Nevím, jak to řešit, manžel už chce na ně vletět, protože jsem z toho fakt věčně nervózní, ale bojím se, že to bude ještě horší.
Co myslíte vy?

• Citovat
  • Upravit
10650
14.2.16 19:47

Že se máš hodit do klidu a neřešit..jestli maj nějakej problém tak ať přijdou a něco řeknou jako normální lidi…tohle bouchání do topení, náznaky popř. naschvály jsou naprosto trapný a nehodný jakékoliv reakce…
Opravdu..vůbec bych se nevzrušovala a dítě nechala přebíhat jak chce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
14.2.16 19:48

Ahoj, máme se sousedama to samý, už jsem to tady i psala.
S tím rozdílem, že já už jsem na ně i vlítla, ale bez úspěchu. Teda, chvíli klid byl. Opět 20. 12. k nám sousedka přitáhla i s dopisem, kde psala jak strašně dupeme, děti si nahlas hrajou, dělají hluk a nejlepší, že slyší vše o čem se bavíme.
Bohužel jsme koupili byt s plovoucíma podlahama, takže dobře, asi to je opravdu víc slyšet, ale přece děti nepřivážu k topení, aby si nehráli hlučně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 19:50

@Tuco @martinka28 jsou to fakt hrozné stresy a to máme zatím jedno, ted zase šel od nočníku a dvakrát dupl, teď se mi zdálo že to už dělá i schválně a čeká jestli ho okřiknu, já už nevím co dělám špatně… Už se jen třepu jestli zase nebudou bušit na topení… Slyší to beztak celý barák ne??

• Citovat
  • Upravit
896
14.2.16 19:53

A to ostatním v baráku nevadí, že někdo soustavně mlátí do topení.. že by si třeba půl baráku mohlo stěžovat na ně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
14.2.16 19:54
@Anonymní píše:
Ahoj :)
máme jedno dítě, není sice až tak živé, ale jak přeběhne z jedné místnosti do druhé tak sem tam dupne. Máme koberce, nejsou to bůhvíjaké rány, nevím, jak to zní u sousedů pod námi, ale dupne vždy jednou, max dvakrát, pak ho hned okřiknu. Vždy jak dupne tak začnou sousedi mlátit na radiátor, poslední dobou nedělám nic jiného než že hlídám jestli se náhodou nerozběhne a pořád ho okřikuju ať nedupe. Stěžovat si nebyli, jen vždy venku nahodí něco o tom, že dítě zlobí.
Ne, nezlobí. Nedupe schválně, prostě našlápne patou…
Nevím, jak to řešit, manžel už chce na ně vletět, protože jsem z toho fakt věčně nervózní, ale bojím se, že to bude ještě horší.
Co myslíte vy?

Trochu nervozní sousedé, nejsou to důchodci? Já taky slyším nad náma pořád dusání, to by jste se museli naučit lítat, i normální chůze je slyšet, tak si s toho nic nedělej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 19:54
@ntkv píše:
A to ostatním v baráku nevadí, že někdo soustavně mlátí do topení.. že by si třeba půl baráku mohlo stěžovat na ně :mrgreen:

no právě si zas říkám jestli si sousedi nad námi zase neříkají že jsem já střelená a klepu na ně… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
678
14.2.16 19:56

No řekla bych, že to celý barák slyší. Chápu tě, když přišla s tím dopisem před těmi Vánoci, tak jsem byla taky úplně hotová. A to ti říkám, že jsem si to s ní předtím šla normálně vyříkat, neříkám, že to bylo úplně v klidu, to zase neumím, ale nenechám se od nich šikanovat.
Před námi tu předtím dlouho nikdo nebydlel, tak si zřejmě důchodci zvykli, že tu mají klid a teď jsou z toho vzteklý a kdo ví co všechno, ale jak říkám, co mám dělat?
Jsem podruhé těhotná, termín mám v dubnu a abych se s nimi pořád rozčilovala, to mi za to opravdu nestojí.
Takže čekám co ti holky poradí :) je to opruz no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
14.2.16 19:56

Hodit se do klidu, dítko pochválit, jak hezky si hraje, a na rány do topení nereagovat - má-li problém, ať dorazí o patro výš 8) A na jejich případnou návštěvu reagovat tím, že je to holt dítě a k topení ho vázat nebudete. Ještě by z těch ran ohluchlo. Slušně se rozloučit a zavřít dveře :mrgreen:
Kamarádka měla něco podobného - řešila to s úsměvem na tváři a větou „Až budou děti hlučet po osmé večer, začnu je teprve tišit.“ A to jsou její prcci naprostí kliďasové, jen paní byla prudička ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 19:57
@mamule42 píše:
Trochu nervozní sousedé, nejsou to důchodci? Já taky slyším nad náma pořád dusání, to by jste se museli naučit lítat, i normální chůze je slyšet, tak si s toho nic nedělej. :mrgreen:
žijou v 2+1, starší paní, její dcera asi třicet něco a její dítě… přitom jsem slyšela od bývalého nájemníka, že to dítě dělalo hrozné scény, že si na něj každý stěžoval, tak nechápu, že si to nepamatujou :roll:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová