Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@papopy píše:
cirkulárka musí být taky hrozná. ale oni od nás nemůžou být nikdy tak rušení jako my od nich, pouze brekot, s tím se nedá nic dělat a to jim taky nevyčítám. Holky díky za názory, ještě to promyslím co udělám
Hlavne pevny nervy ![]()
Souhlasím taky malou nenechám házet věcma o zeď
Příspěvek upraven 12.04.12 v 21:10
@byron píše:
Promin, ale okřiknout děti by mohli! Já teda nenechám děti házet věcmi o zeď, o podlahu a tak dále… Trošku ohleduplnosti taky musí mít. To nby někdo jen ustupoval a druhý by terorizoval okolí
To je sice pravda, ale u rok a pul staryho ditete zabere spis zabaveni kostek, nez nejaky okriknuti. Muzes namitnout, ze deti se maji vychovavat od zacatku a ja to chapu. Jenze moje zkusenost je jina, ac se snazim uz 7 let, moje deti porad jeste nechapou, ze nemuzou v byte dusat jak stado krav.
Resp. to chapou a berou, kdyz jsou v klidu, pak je posedne kolektivni amok a je to v haji…a pak to zas chapou. ![]()
Asi tak, poslala bych tě do těch míst, kam jsem poslala otravnou sousedku v paneláku, co si stěžovala, že syn si dovolil lézt po podlaze
. Ehm, poslala jsem jí na samotu u lesa, abyste si nemyslely, že jsem nějakej sprosťák
. Panelák je panelák, pokud o půlnoci nevyřvává hudba nebo vrtačka, tak neřeším. Svý děti bych kvůli sousedům nikdy neomezovala, pokud se chovaj v normě, kostky, řvaní a běhání jsou dle mýho OK.
@byron píše:
Promin, ale okřiknout děti by mohli! Já teda nenechám děti házet věcmi o zeď, o podlahu a tak dále… Trošku ohleduplnosti taky musí mít. To nby někdo jen ustupoval a druhý by terorizoval okolí
A ty si myslíš, že okřiknutí vždy pomůže? To, že mám já hodné děti na které se stačí pouze špatně podívat ještě neznamená, že to tak mají všichni. Jak jsem psala, dcera má hodně pronikavý hlas a já bych na ni musela řvát co 5 minut, aby byla potichu. Nevíme, jestli je ta máma taky pořád neokřikuje. Já prostě chápu, že jsou děti, které, kam je postavíš, tam je najdeš a děti, které jsou v jednom kole a ty by jsi u nich musela stát 24 hodin, aby něco nevyvedly. Vidím to ve školce, kde paní učitelka má jednoho chlapečka, který vypadá jako andílek (moc krásný kudrnatý kluk
) , ale je to dáblík a neustále křičí, dětem bortí hračky, neustále někoho žduchá apod. a paní učitelka to zkouší po dobrém i po zlém a ten andílek je chvilku hodný a pak jede nanovo
Ono jde pak prave i o to, ze pokud to ta rodina bude chtit resit, muze to vest az k tomu, ze budou na deti furt rvat, budou nervni vsichni a odnesou to ty decka. Aspon moje rekace by takova nejspis byla, pokud by mi nekdo porad chodil s tim, ze mam hlucny deti, budu se je snazit mirnit a budu z toho dost na nervy, ze nekoho rusime
No a na deti asi casem moc mila nebudu. Tohle je fakt blby, pomuze asi jenom cas.
@karinka píše:
A ty si myslíš, že okřiknutí vždy pomůže? To, že mám já hodné děti na které se stačí pouze špatně podívat ještě neznamená, že to tak mají všichni. Jak jsem psala, dcera má hodně pronikavý hlas a já bych na ni musela řvát co 5 minut, aby byla potichu. Nevíme, jestli je ta máma taky pořád neokřikuje. Já prostě chápu, že jsou děti, které, kam je postavíš, tam je najdeš a děti, které jsou v jednom kole a ty by jsi u nich musela stát 24 hodin, aby něco nevyvedly. Vidím to ve školce, kde paní učitelka má jednoho chlapečka, který vypadá jako andílek (moc krásný kudrnatý kluk) , ale je to dáblík a neustále křičí, dětem bortí hračky, neustále někoho žduchá apod. a paní učitelka to zkouší po dobrém i po zlém a ten andílek je chvilku hodný a pak jede nanovo
Ježíš v klidu, sama mám tři děti, atk vím, jaká je realita!
Jen jsem tím chtěla říct, že jsou určité meze a že si nemůžou ti lidé říct, že mám děti a těm je vše dovoleno!
Bohužel i tací jsou mezi námi a nedělejme, že ne!
Také jsme měla porblém se sousedem a taky jsme ho odkázala na samotu u lesa, jenže tomu vadilo i to, že děti ke mně přeběhnou v noci do postele…
Rozhodně mám také hlučné děti a už při tom množství porstě slyšet jsou, ale rozhodně zas enechám je ničím házet o zed a když to dělají, tak to zakážu- tak já mám už straší děti- skoro devět, šet a 21 měsíční- a teda hluk moc nedělá. Akorát teda chodí po kolenou, to j asi taky slyšet ![]()
@byron píše:
Ježíš v klidu, sama mám tři děti, atk vím, jaká je realita!Jen jsem tím chtěla říct, že jsou určité meze a že si nemůžou ti lidé říct, že mám děti a těm je vše dovoleno!
Bohužel i tací jsou mezi námi a nedělejme, že ne!Také jsme měla porblém se sousedem a taky jsme ho odkázala na samotu u lesa, jenže tomu vadilo i to, že děti ke mně přeběhnou v noci do postele…
Rozhodně mám také hlučné děti a už při tom množství porstě slyšet jsou, ale rozhodně zas enechám je ničím házet o zed a když to dělají, tak to zakážu- tak já mám už straší děti- skoro devět, šet a 21 měsíční- a teda hluk moc nedělá. Akorát teda chodí po kolenou, to j asi taky slyšet
Jasne, no…jenze tady jde asi dost o to rok a pul stary dite. V tom veku proste kostky litaji… proto jsem nikdy nechtela dreveny kostky
To je desna zbran.
@asha my je máme nikdy problém… občas bitva byla, naštěstí máme koberce
No tak podobný problém řeším též-pouze z opačné strny…dokud jsme měli jen starší dcerku-nikdo o nás v baráku nevěděl, pak se narodila druhá dcerka, která je od miminka hodně uplakané dítě-hysteráky, od roka začala být vzteklá-je doteď někdy mám pocit, že snad čím dál víc
Neustále provokuje starší ségru-takže někdy je u nás třičtvrtě dne řev ![]()
Navíc malá je taky živá, hlučná, běhá, dupe.....
Pod námi bydleli starší lidé, ale předloni pán zemřel a nastěhovala se sem ženská s 11ti letou dcerou-můj mnažel jí zná z minula, že i její otec byl vždycky prudič-samozřejmě to začalo-jednou na mě přišla,když jsem ťukala na stole ořechy, před Vánoci jsem měla ve schránce anonym-samozřejmě od ní a už byla i za mojí kamarádkou, která mi pronajímá byt-a stěžovala si, že je od nás nadměrný hluk-že si neumím vychovat dítě
![]()
Ale zase takovej hluk, který popisuješ neděláme-jsme hodně venku, večer zaháním holky před 10.aby byly posteli a jsem matka, která se taky snaží děti usměrňovat-třeba nedovoluju, kopat a házet s míčem-od toho je hřiště, na odrážedle se u nás taky nejezdí........
Jenom jsem tím chtěla říct, že taky s tím nic neudělám-malá je
dítě, kterému když řeknu nedupej, tak začne ještě víc......
Taky se několikrát stalo, že holky se zdržely-a odcházely do postele pár minutek po 22.hodině-malá začala kňourat a už na nás milá sousedka bouchala koštětem do stropu
![]()
Takže já jsem neustále ve stresu
![]()
My máme štěstí, že máme barák, kam zatím jezdíme pouze na rekreaci, takže dáma pod náma má i klid-teď třeba 4 dny jsme byli na baráčku…
prostě jsem tím chtěla říct-že mě štve, že ona je za prvně netolerantní, protože zřejmě měla štěstí, že její dcera byla hodné nehlučné dítě-takže vůbec neví o čem to je ale hlavně to, že místo bay přišla a mohly jsme se o tom normálně pobavit, vysvětlit, tak se zmůže akorát na to, aby házela anonym do schránky, stěžovala si po sousedech a bouchala na nás koštětem ![]()
Takže zakladatelko-možná bys mohla za sousedy jít a zkusit se domluvit, ale myslím, že ti řeknou, že s tím prostě nic dělat nemohou, protože jak už tu někdo psal-dítě si domluvu pamatuje cca 2 minuty, pak si stejně jede tu svou-přesně tak je to u mé mladší dcerky.....
Ale zkus to-a dej vědět ju? ![]()
@Ditta77 Ten stres, to je presne ono… To je nejhorsi, kdyz si sousedi stezujou a ty s tim proste nic udelat nemuzes. Jedine svazat a roubik ![]()
@asha píše:
@Ditta77 Ten stres, to je presne ono… To je nejhorsi, kdyz si sousedi stezujou a ty s tim proste nic udelat nemuzes. Jedine svazat a roubik
Já jsem to taky zažívala- nakonec porběhla dost hlučná výměna názorů na chodbě, že to musel slyšet celej barák…
Je to nepříjemný, hrozně a blbě se v tom žije.
Jen jsme ctěla říct, že tolerance musí být na obou stranách…
Zašla bych tam, nebo se o tom zmínila v sousedském rozhovoru (na chodbě, hřišti a pod.) Že ti to nevadí, ale že Ti opravdu budí malou, že ten hluk je opravdu výrazný. My bydlíme celý život v přízemí a je teda fakt, že nad námi vždy byli tišší lidé, ale taky o nich víme, paní ráno pochoduje po chodbě v bytě v podpatkách, tak to víme
A víme i o večírku 2 patra nad náma..ono je to fakt v panelácích slyšet moc…zkus to mile říct, ale připrav se na to, že to k ničemu asi nebude ![]()
jak to tady čtu, tak su ráda, že budeme s malýma v přízemí a nebudeme MY nikoho rušit, ten stres by mě taky točil, že já někoho obtěžuju, to nesnáším ![]()