Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Masina píše:
U nás z nás šílel soused, co bydlel vedle. Bylo to dost zlé a celkově ho chápu, v té době mi děti opravdu řvaly - ve dne a hlavně se budily v noci. Kromě toho měly záseky u něj přede dveřmi a než jsem je dostrkala do bytu, byl pološílený vzteky. Po pár letech už si zvykl, naše mladší děti mu teď řvou přímo za zdí a stížnosti nejsou žádné. Naopak s nimi se všemi na chodbě rozpráví a usmívá se na nás. Co si myslí, to ale nechci vědět
V době, kdy na mě řval a chodil mi mlátit na dveře, jsem si myslela, že si snad hodím mašli. Přišlo mi to jako neřešitelná situace a o pár let později je s tím samým člověkem v téměř té samé situace naprostá pohoda. Nenech se vytočit, nekaž si tím den. U vašeho souseda za to ještě ke všemu zřejmě vůbec nemůžete, časem se ukáže, že ho ruší někdo jiný.
Vy jste za těch pár let nenaučila ty děti, jak se mají chovat? ![]()
@DeeDee.518 píše:
Vy jste za těch pár let nenaučila ty děti, jak se mají chovat?
No, ty starší jsem naučila. Ale teď mám dvojčata něco přes rok a nauč je v noci neplakat. Nauč je neřvat, když si navzájem berou věci. To učení nějakou dobu trvá…a slyšet prostě jsou… V mém příspěvku to je, že se jedná o mladší děti…
@DeeDee.518 píše:
Vy jste za těch pár let nenaučila ty děti, jak se mají chovat?
Ty jsi tolerance sama, my máme pro změnu dítě postižené. Někdy řve fest, jedná se o autistu, čímž ho samozřejmě neomlouvám, ale na medikaci zralý není, a autistickou krizi na lusknutí prstů zastavit také neumíme. Naštěstí máme okolo veskrze tolerantní lidi. Ty si děti buďto nepořizuj, nebo děkuj vyšší instanci za to, že se ti narodily děti zdravé. Především bych ti doporučila více pokory.
Já vás holky obdivuju jak to zvládáte. My máme barák se zahradou, sousedovic vnoučata cca 4 a 2 roky sem jezdí jen přes prázdniny, a to je řev od rána do večera. Kolikrát se zavřu do baráku, protože chci svatý klid. Nedovedu si představit, toto zažívat v bytě.
žila jsem 7 let v bytě, měla jsem relativně klid, až na jeden rok, kde se nám udělala pod okny ložnice hospoda a ti noční klid nedodržovali vůbec no a poslední dva roky žití s mladým sousedem, co hrál celou noc na počítači a měl sluchátka v uších a řval. Takže já, která nikdy neřešila nějaký hluk od lidí, jsem na to tak strašně alergická, že mi vadí i ty malé děti v zahradě. Přitom děti sama chci.
rozhodně nebudu ale chodit za sousedem a upozornovat, protože by se mi to mohlo jednou taky vrátit a opravdu každé dítě je jiné, některé se projevuje víc, některé min, no a když se sejde dětí víc, tak konec…jako například dnes.
už se těším, až skončí prázdniny, to je tu svatej klid. věřím, že když jsem si tu averzi naučila, že se to i odnaučim. Ale také mám nervy
![]()