Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak sousedi, kteří na tebe zvoní, že malá nespí v 19.30 hod. nebo když se dítě učí chodit a spadne tak to by mi vůbec nevadilo. Mě prostě vadí, že ona je nechává dělat si co chtějí a to mi potvrdila i kamarádka, která se s ní přátelí, že je vůbec neokřikne až se tomu divila, když byla u nich na návštěvě doma. Když byli u nás známí, kteří mají také malé děti, tak nechápali co se nad náma děje, že to nikdy nezažili a to bydlí taky v paneláku a nad nima jsou děti tři. Já vůbec nechci, aby si někdo myslel, že jsme netolerantní a nemáme pochopení, kdo nazažil nepochopí jak to dokáže otrávit celý den a být pořád ve stresu, jestli mi malou vzbudí nebo ne, je fakt taky mazec.
@papopy jsem štastná, že máme za sousedy starší manželé- nad náma.
My jsme teda taky hluční, jak jsem psala- ale já je okřikuju.
Zajdi tam a slušně s epokus domluvit, ale pokud razej heslo dítě a kdo je víc? Tak asi nepochodíš
asi toto heslo razí, já toho až tak zastánce nejsem, dítě by mělo mít nějaké hranice. Díky za názor ![]()
@ŠárušN píše:
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale my řešíme přesně opačný problém. Mám tři malé děti a sousedku důchodkyni která chce mít klid, a je to fakt mazec udržet je v klidu, prostě se to nedá. Už jsem o tom tady založila i diskuzi, jiné maminky mi radily že si to musím líp zorganizovat, že musím být důsledná a děti musí poslouchat, ale věřte mi, zorganizované to mám dobře, důsledná jsem a přesto tady prostě nebude klid, i kdybych se na hlavu postavila. Dva moji starší kluci nevydrží chvíli sedět, a když už sedí, tak zase hulákají jak na lesy. Nejstarší má šíleně pronikavý hlas a pusa mu jede bez přestání, ale špatně nám mluví a tak jsem ráda že vůbec něco mluví, tak mu tu pusu přece nezacpu. Mladší je ve vztekacím období a jak chytne hysterák, je to prostě masakr. A nejmladší - 5ti měsíční uřvané miminko. Jelikož se třemi dětmi samozřejmě nestíhám, občas ho musím nechat chvíli řvát, abych stihla něco dodělat, a do toho ti dva starší něčím mlátí, nebo se mlátí navzájem, a já už si tady připadám jak generál, ječím po nich a usměrňuji je od rána do večera, a stejně je to k ničemu. Už tak jsem z toho na nervy, a věřte mi, když na vás ještě přiletí nějaký soused nebo sousedka, že jste příliš hluční, je to rovnou na psychinu. O to víc jsem nervózní, klepu se ještě dřív než ráno vstanu, co mě dnes zase čeká, snažím se jak můžu a stejně tady klid prostě nebude, protože děti jsou děti a ty potichu prostě nebudou. Chápu, že pro sousedy to musí být pěkný teror, ale to je pro mě taky a nic s tím nenadělám. A pokud se k tomu přidá špatná konstrukce paneláku, díky které je od sousedů slyšet pomalu každé slovo, jako třeba u nás, je to na zbláznění. Opravujeme si baráček a chceme se co nejdřív stěhovat, jenomže naše stěhování je závislé na tom, kdy (a jestli vůbec) prodáme tento byt, a o to už se snažíme pěkně dlouho, ale nikdo to nechce koupitPokud neprodáme, budeme tu navždycky. A z toho mám největší hrůzu, protože to opravdu není příjemné ani mě, že jsme sousedům na obtíž, a i když je chápu, opravdu pro nemůžu udělat nic víc, než co dělám. Píšu to sem, aby zakladatelka poznala i pohled z druhé strany.
Šári vím, žes zakládala diskuzi(a nelíbilo se mi, že tě tam spousta holek vlastně poučovala, jak máš děti vychovávat a jak si máš uspořádat režim
), taky jsem do ní přispívala a opravdu nelžu, ale často si na tebe vzpomenu, protože je nás víc, kdo máme sousedy netolerantní prudiče, kteří asi rádi druhé deptají, nebo jsou neempatičtí…Já mám 12ti letou slečnu a 3letou prďolu-ta starší je od mala hodná, tichá, prostě buď jde s holkama ven, nebo si doma sedí u noťase, ale malá jí vyloženě chodí provokovat, prudí-někdy fakt musim kroutit hlavou
takže se tady fakt štěkají, malá věčně vříská, ale starší si taky nemůže všechno nechat líbit, jenom proto, aby „dáma“ pod náma měla klid ![]()
Takže si často vzpomenu právě na tebe-že ty to máš opravdu hooodně náročný ![]()
@papopy píše:
asi toto heslo razí, já toho až tak zastánce nejsem, dítě by mělo mít nějaké hranice. Díky za názor
Papopy…tak toto si taky myslím a o tom je vlastně celá diskuze-taky se snažím být ohleduplná a jak jsem již napsala-v žádném případě děti doma nenechám, aby dělali, co se jim zlíbí, ale jsou prostě lidi-jak to někdo napsal, že razí heslo-dítě a kdo je víc-jestli to jsou zrovna ti tví sousedé-moc by mě to zajímalo
Kdyby ses rozhodla s nimi promluvit, tak dej vědět, jak to dopadlo ju?
ahoj jasně asi za nimi zajdu a řeknu jim to, třeba ani netuší, že nás tolik ruší. Měj se hezky a díky za názor, který máme stejný
Mně připadá, že tady na emiminu, když založíš diskuzi, že tě štvou sousedi, tak hned dostaneš spršku, že jsi moc netolerantní. Když založíš diskkuzi opačnou, tak také- hned to děláš blbě… Já si tu diskuzi taky pamatuju.
@byron píše:
Mně připadá, že tady na emiminu, když založíš diskuzi, že tě štvou sousedi, tak hned dostaneš spršku, že jsi moc netolerantní. Když založíš diskkuzi opačnou, tak také- hned to děláš blbě… Já si tu diskuzi taky pamatuju.
Tak to je normalni, ne? Blby by bylo, kdyby se vyjadrovali porad ty samy lidi a vzdycky s opacnym nazorem ![]()
@asha píše:
Tak to je normalni, ne? Blby by bylo, kdyby se vyjadrovali porad ty samy lidi a vzdycky s opacnym nazorem
Tebe jsem zrovna nemyslela, ale někdy mi to připadá, že některé uživatlky musí porstě jít proti
@byron píše:
Tebe jsem zrovna nemyslela, ale někdy mi to připadá, že některé uživatlky musí porstě jít proti
Jee, to vypada jako potrefena husa, co?
Ani mne nenapadlo to vztahnout na sebe, obzvlast v tomhle pripade. Nase deticky dneska zas maji svuj den ![]()
Ahoj, určitě bych je poprosila, jestli by s tím nešlo něco dělat, alespoň v určitou dobu. Ale jak psala Asha jsou to děti. Bydlíme taky v bytovce a strašně se těším, až si postavíme dům a odsud vypadneme. A to máme náhodou sousedy v pohodě.
@byron píše:
Ano je to tak-také můj postřeh, je to asi nějaký nový druh povahového rysu, protože já mám takového švagra-a už se mu to chystám vpálit, protože už je s tim dokonale nesnesitelnej-pozoruju ho už kolik let, říkamsi a třeba se mi to jen zdá, ale nezdá-ať řešíme co řešíme-tak má pokaždé opačný názor, ale s kýmkoli-jenom prostě proto, aby se mohl dohadovat-on se k smrti rád dohaduje
(omlouvám se za příspěvek OT)
@Ditta77 píše:
Ano je to tak-také můj postřeh, je to asi nějaký nový druh povahového rysu, protože já mám takového švagra-a už se mu to chystám vpálit, protože už je s tim dokonale nesnesitelnej-pozoruju ho už kolik let, říkamsi a třeba se mi to jen zdá, ale nezdá-ať řešíme co řešíme-tak má pokaždé opačný názor, ale s kýmkoli-jenom prostě proto, aby se mohl dohadovat-on se k smrti rád dohaduje![]()
(omlouvám se za příspěvek OT)
jo taky znám pár takových lidí a tady na emiminu je to často vidět…
Tady ale v této debatě si to zas tak nemyslím, jen jde o to, že kdo má děti- malé, tak je hlučný a vztáhne si to na sebe… Teda někdo přispěje aby byl proti to je jasný ![]()
Ahojte,vím,že to sem příliš nepatří,tak doufám,že mě nebudete odsuzovat ![]()
děti ještě nemáme,ale přesto máme problém se sousedem,který bydlí pod námi.Nejdříve to začalo hlasitou hudbou ve dne,pak to ale přešlo až tak daleko,že i v noci,tak jsme za ním byli,samozřejmě bez úspěchu.
Je hrozné,jak někteří lidé jsou fakt neohleduplní a arogantní
.Poté za ním ještě dvakrát zašla domovní důvěrnice,která nám říkala,že příště máme prostě volat policii,nic jiného že nezmůžeme.S hudbou přestal,ale čím dál častěji v noci s přítelkyní se baví,normálně,neřvou,ale víte jak to jde v panelákových bytech slyšet a k tomu mají puštěnou tv a to hlavně v noci,až do ranních hodin,asi nechodí do práce,či co,že žijí nočním životem. No,podle mého názoru,každý slušný člověk si přeci v noci trochu ztlumí své přístroje a přestanou se hlasitě bavit,jenže oni ne,mají to na háku.Proto bych Vás tady chtěla poprosit o Váš názor,jestli se můžeme na někoho obrátit,kdo by nám pomohl,volat policii mi přijde absurdní na to,že se spolu „jen“ baví.Ještě podotýkám,bohužel jsme jeho jediní sousedi,sousedka bydlící pod ním v tom bytě většinu času netráví,jak mi bylo řečeno,takže nemáme ani žádné svědky.
Byty jsou SBD. Moc díky za všechny rady a nezlobte se,že to tahám sem,ráda chodím na tyto stránky. ![]()
Barčo ahoj ![]()
myslím, že asi žádná z nás ti tu neporadí nic jiného než zkusit osobní domluvu
Protože někdy opravdu lidem nedochází, že můžou ostatní kolem sebe obtěžovat-pokud se to týká dospělých lidí-o kterých píšeš-jiný případ jsou lidé s malými dětmi-ty si to většinou uvědomují, ale nic moc s tím dělat nelze.
Prostě zkusit osobní domluvu-vím, že to není příjemná, lehká věc-aspoň pro mě-každej se hned dneska cítí dotčenej, ale určitě bych to zkusila......
Jinak nevím, jestli to co popisuješ se dá řadit mezi rušení nočního klidu
je jasný, že úderem 22.hodiny nebudou všichni jako myši, ale určitá ohleduplnost je prostě na místě ![]()