Problém se sousedy - hlučné děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
474
13.4.12 07:13

No tak sousedi, kteří na tebe zvoní, že malá nespí v 19.30 hod. nebo když se dítě učí chodit a spadne tak to by mi vůbec nevadilo. Mě prostě vadí, že ona je nechává dělat si co chtějí a to mi potvrdila i kamarádka, která se s ní přátelí, že je vůbec neokřikne až se tomu divila, když byla u nich na návštěvě doma. Když byli u nás známí, kteří mají také malé děti, tak nechápali co se nad náma děje, že to nikdy nezažili a to bydlí taky v paneláku a nad nima jsou děti tři. Já vůbec nechci, aby si někdo myslel, že jsme netolerantní a nemáme pochopení, kdo nazažil nepochopí jak to dokáže otrávit celý den a být pořád ve stresu, jestli mi malou vzbudí nebo ne, je fakt taky mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.4.12 07:19

@papopy jsem štastná, že máme za sousedy starší manželé- nad náma.
My jsme teda taky hluční, jak jsem psala- ale já je okřikuju.

Zajdi tam a slušně s epokus domluvit, ale pokud razej heslo dítě a kdo je víc? Tak asi nepochodíš

• Citovat
  • Upravit
474
13.4.12 07:30

asi toto heslo razí, já toho až tak zastánce nejsem, dítě by mělo mít nějaké hranice. Díky za názor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.4.12 13:37
@ŠárušN píše:
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale my řešíme přesně opačný problém. Mám tři malé děti a sousedku důchodkyni která chce mít klid, a je to fakt mazec udržet je v klidu, prostě se to nedá. Už jsem o tom tady založila i diskuzi, jiné maminky mi radily že si to musím líp zorganizovat, že musím být důsledná a děti musí poslouchat, ale věřte mi, zorganizované to mám dobře, důsledná jsem a přesto tady prostě nebude klid, i kdybych se na hlavu postavila. Dva moji starší kluci nevydrží chvíli sedět, a když už sedí, tak zase hulákají jak na lesy. Nejstarší má šíleně pronikavý hlas a pusa mu jede bez přestání, ale špatně nám mluví a tak jsem ráda že vůbec něco mluví, tak mu tu pusu přece nezacpu. Mladší je ve vztekacím období a jak chytne hysterák, je to prostě masakr. A nejmladší - 5ti měsíční uřvané miminko. Jelikož se třemi dětmi samozřejmě nestíhám, občas ho musím nechat chvíli řvát, abych stihla něco dodělat, a do toho ti dva starší něčím mlátí, nebo se mlátí navzájem, a já už si tady připadám jak generál, ječím po nich a usměrňuji je od rána do večera, a stejně je to k ničemu. Už tak jsem z toho na nervy, a věřte mi, když na vás ještě přiletí nějaký soused nebo sousedka, že jste příliš hluční, je to rovnou na psychinu. O to víc jsem nervózní, klepu se ještě dřív než ráno vstanu, co mě dnes zase čeká, snažím se jak můžu a stejně tady klid prostě nebude, protože děti jsou děti a ty potichu prostě nebudou. Chápu, že pro sousedy to musí být pěkný teror, ale to je pro mě taky a nic s tím nenadělám. A pokud se k tomu přidá špatná konstrukce paneláku, díky které je od sousedů slyšet pomalu každé slovo, jako třeba u nás, je to na zbláznění. Opravujeme si baráček a chceme se co nejdřív stěhovat, jenomže naše stěhování je závislé na tom, kdy (a jestli vůbec) prodáme tento byt, a o to už se snažíme pěkně dlouho, ale nikdo to nechce koupit :( Pokud neprodáme, budeme tu navždycky. A z toho mám největší hrůzu, protože to opravdu není příjemné ani mě, že jsme sousedům na obtíž, a i když je chápu, opravdu pro nemůžu udělat nic víc, než co dělám. Píšu to sem, aby zakladatelka poznala i pohled z druhé strany.

Šári vím, žes zakládala diskuzi(a nelíbilo se mi, že tě tam spousta holek vlastně poučovala, jak máš děti vychovávat a jak si máš uspořádat režim :pocitac: :cert: ), taky jsem do ní přispívala a opravdu nelžu, ale často si na tebe vzpomenu, protože je nás víc, kdo máme sousedy netolerantní prudiče, kteří asi rádi druhé deptají, nebo jsou neempatičtí…Já mám 12ti letou slečnu a 3letou prďolu-ta starší je od mala hodná, tichá, prostě buď jde s holkama ven, nebo si doma sedí u noťase, ale malá jí vyloženě chodí provokovat, prudí-někdy fakt musim kroutit hlavou :nevim: takže se tady fakt štěkají, malá věčně vříská, ale starší si taky nemůže všechno nechat líbit, jenom proto, aby „dáma“ pod náma měla klid :pocitac:
Takže si často vzpomenu právě na tebe-že ty to máš opravdu hooodně náročný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
13.4.12 13:44
@papopy píše:
asi toto heslo razí, já toho až tak zastánce nejsem, dítě by mělo mít nějaké hranice. Díky za názor :mavam:

Papopy…tak toto si taky myslím a o tom je vlastně celá diskuze-taky se snažím být ohleduplná a jak jsem již napsala-v žádném případě děti doma nenechám, aby dělali, co se jim zlíbí, ale jsou prostě lidi-jak to někdo napsal, že razí heslo-dítě a kdo je víc-jestli to jsou zrovna ti tví sousedé-moc by mě to zajímalo :think: Kdyby ses rozhodla s nimi promluvit, tak dej vědět, jak to dopadlo ju?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.4.12 14:44

ahoj jasně asi za nimi zajdu a řeknu jim to, třeba ani netuší, že nás tolik ruší. Měj se hezky a díky za názor, který máme stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.4.12 16:15

Mně připadá, že tady na emiminu, když založíš diskuzi, že tě štvou sousedi, tak hned dostaneš spršku, že jsi moc netolerantní. Když založíš diskkuzi opačnou, tak také- hned to děláš blbě… Já si tu diskuzi taky pamatuju.

• Citovat
  • Upravit
29730
13.4.12 16:39
@byron píše:
Mně připadá, že tady na emiminu, když založíš diskuzi, že tě štvou sousedi, tak hned dostaneš spršku, že jsi moc netolerantní. Když založíš diskkuzi opačnou, tak také- hned to děláš blbě… Já si tu diskuzi taky pamatuju.

Tak to je normalni, ne? Blby by bylo, kdyby se vyjadrovali porad ty samy lidi a vzdycky s opacnym nazorem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.4.12 16:41
@asha píše:
Tak to je normalni, ne? Blby by bylo, kdyby se vyjadrovali porad ty samy lidi a vzdycky s opacnym nazorem :mrgreen:

Tebe jsem zrovna nemyslela, ale někdy mi to připadá, že některé uživatlky musí porstě jít proti

• Citovat
  • Upravit
29730
13.4.12 16:57
@byron píše:
Tebe jsem zrovna nemyslela, ale někdy mi to připadá, že některé uživatlky musí porstě jít proti

Jee, to vypada jako potrefena husa, co? :mrgreen: Ani mne nenapadlo to vztahnout na sebe, obzvlast v tomhle pripade. Nase deticky dneska zas maji svuj den :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
13.4.12 16:58

Ahoj, určitě bych je poprosila, jestli by s tím nešlo něco dělat, alespoň v určitou dobu. Ale jak psala Asha jsou to děti. Bydlíme taky v bytovce a strašně se těším, až si postavíme dům a odsud vypadneme. A to máme náhodou sousedy v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
14.4.12 21:58
@byron píše:
Tebe jsem zrovna nemyslela, ale někdy mi to připadá, že některé uživatlky musí porstě jít proti

Ano je to tak-také můj postřeh, je to asi nějaký nový druh povahového rysu, protože já mám takového švagra-a už se mu to chystám vpálit, protože už je s tim dokonale nesnesitelnej-pozoruju ho už kolik let, říkamsi a třeba se mi to jen zdá, ale nezdá-ať řešíme co řešíme-tak má pokaždé opačný názor, ale s kýmkoli-jenom prostě proto, aby se mohl dohadovat-on se k smrti rád dohaduje :roll: :zed:(omlouvám se za příspěvek OT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.4.12 09:05
@Ditta77 píše:
Ano je to tak-také můj postřeh, je to asi nějaký nový druh povahového rysu, protože já mám takového švagra-a už se mu to chystám vpálit, protože už je s tim dokonale nesnesitelnej-pozoruju ho už kolik let, říkamsi a třeba se mi to jen zdá, ale nezdá-ať řešíme co řešíme-tak má pokaždé opačný názor, ale s kýmkoli-jenom prostě proto, aby se mohl dohadovat-on se k smrti rád dohaduje :roll: :zed:(omlouvám se za příspěvek OT)

jo taky znám pár takových lidí a tady na emiminu je to často vidět…

Tady ale v této debatě si to zas tak nemyslím, jen jde o to, že kdo má děti- malé, tak je hlučný a vztáhne si to na sebe… Teda někdo přispěje aby byl proti to je jasný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Barča82
25.4.12 10:01

neohleduplný soused

Ahojte,vím,že to sem příliš nepatří,tak doufám,že mě nebudete odsuzovat :(
děti ještě nemáme,ale přesto máme problém se sousedem,který bydlí pod námi.Nejdříve to začalo hlasitou hudbou ve dne,pak to ale přešlo až tak daleko,že i v noci,tak jsme za ním byli,samozřejmě bez úspěchu. :( Je hrozné,jak někteří lidé jsou fakt neohleduplní a arogantní :roll: .Poté za ním ještě dvakrát zašla domovní důvěrnice,která nám říkala,že příště máme prostě volat policii,nic jiného že nezmůžeme.S hudbou přestal,ale čím dál častěji v noci s přítelkyní se baví,normálně,neřvou,ale víte jak to jde v panelákových bytech slyšet a k tomu mají puštěnou tv a to hlavně v noci,až do ranních hodin,asi nechodí do práce,či co,že žijí nočním životem. No,podle mého názoru,každý slušný člověk si přeci v noci trochu ztlumí své přístroje a přestanou se hlasitě bavit,jenže oni ne,mají to na háku.Proto bych Vás tady chtěla poprosit o Váš názor,jestli se můžeme na někoho obrátit,kdo by nám pomohl,volat policii mi přijde absurdní na to,že se spolu „jen“ baví.Ještě podotýkám,bohužel jsme jeho jediní sousedi,sousedka bydlící pod ním v tom bytě většinu času netráví,jak mi bylo řečeno,takže nemáme ani žádné svědky. :( Byty jsou SBD. Moc díky za všechny rady a nezlobte se,že to tahám sem,ráda chodím na tyto stránky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4239
25.4.12 11:38

Barčo ahoj :mavam:
myslím, že asi žádná z nás ti tu neporadí nic jiného než zkusit osobní domluvu :think: Protože někdy opravdu lidem nedochází, že můžou ostatní kolem sebe obtěžovat-pokud se to týká dospělých lidí-o kterých píšeš-jiný případ jsou lidé s malými dětmi-ty si to většinou uvědomují, ale nic moc s tím dělat nelze.
Prostě zkusit osobní domluvu-vím, že to není příjemná, lehká věc-aspoň pro mě-každej se hned dneska cítí dotčenej, ale určitě bych to zkusila......
Jinak nevím, jestli to co popisuješ se dá řadit mezi rušení nočního klidu :think: :?: je jasný, že úderem 22.hodiny nebudou všichni jako myši, ale určitá ohleduplnost je prostě na místě :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová