Problém se synem (8 let) v chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41127
2.1.26 06:07
@Anonymní píše: Více

a co na to učitelka a odborný lékař? předpokládám, že to s nimi už nějakou dobu řešíš, že? a syn má jakou diagnozu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
2.1.26 06:08

Obraťte se na klinického psychologa k diagnostice a pak řešte u psychologa nebo psychiatra. Řešit problém násilnou manipulací s dítětem nepřinese nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
2.1.26 07:32

Možná by jsi se s nim neměla tolik párat. Nelibi se mu rukavice, ať si koupí z kapesného jiné. Nechce si umyt pěnu, tak ať si sedí a trucuje ve vaně, jak dlouho chce. Nechce do obchodu, zůstane doma sám. Nejsou mu 3,ale 8, on si brzy rozmyslí, co se mu vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25064
2.1.26 08:02
@stinga píše: Více

Jo jo, přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33454
2.1.26 08:28

Zkus tolik všechno nehrotit. Nechce rukavice? Tak nechce, proč ti to vadí? Nechce se strojit a jít s tebou na nákup, tak ho nech doma. Proč tolik stresu? Násilně strojíš tak velké dítě? A pak dělá scény v obchodě? Stojí ti to za to? Nech ho rovnou doma a je klid ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5944
2.1.26 08:37
@Alušáček píše: Více

Když má dítě problém, nemá se s ním matka párat? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.26 09:00

Zrovna ty rukavice chápu. U nás znamená chvíle bez rukavic ruce olezle do krve.
Ale já jsem drsnější v tom, že bych ho nechala, aby se v tom vykoupal sám. I když to je pak hodně révu, protože to hodně bolí a výčitek, že za to můžu já.

• Citovat
  • Upravit
213
2.1.26 09:07

Hele a když bys ho neoblekala a po afektu (další den třeba) se ho zeptala, proč nespolupracuje a co se dělo, co potřeboval - to by ti odpověděl?
Když povolit tlak, neobrátí a nezačne spolupracovat?
Jinak mám podobný věk a vůbec nechápu, že doma řešíte mytí a oblečení po vaně. Samozřejmě řešíme taky různé záseky, ale toto je přece rutina od mala - kdyby jel v 6 na tábor, nikdo ho nemyje, neoblíka, neřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33454
2.1.26 09:16
@Kipa22 píše: Více

Jenže tady má problém spíš matka. Moc všechno řeší a hrotí. Je mu devět, ne tři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
2.1.26 09:16

A tobě přijde normální s 8 letým dítětem zacházet jako s batoletem bez mozku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
2.1.26 09:27

A pr. delku si může utřít sám, nebo mu u toho taky musíš za každou cenu asistovat? :roll:
Ty nemáš problém se synem … Ty máš problém sama se sebou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8931
2.1.26 09:32

Není napsáno špatně číslo? Jsem si myslela, že je řeč o dvou nebo tříletém dítěti.
Otázka je, kolik ho ovlivnila výchova nebo je tam neřešená porucha. Každopádně řešit psychologa. Co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16213
2.1.26 10:11

Ma teda kolem něj skákat a hlavne po něm nic nechtít? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4938
2.1.26 10:37

A to začalo až teď? Nebo už byl takový dřív?
Já mám osmiletého a chová se podobně, ale má PAS a těžší poruchu řeči.
Takto se choval ve třech letech, to jsem ho násilím oblékla, osprchovala…
Teď už si to neumím představit… občasné podobné záseky má taky, ale většinou se domluvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
2.1.26 10:41

Sám si odpovídá 100× stejnou větou a rozhodí ho maličkosti, to vypadá jako PAS. Bohužel objednací lhůty jsou všude dlouhé, ale nezbývá než se objednat ke klinickému psychologovi a nechat se diagnostikovat. Ty náznaky agrese v tomto věku nejsou vůbec dobré, na tvém chování je vidět, že mu ve všem vyhovíš, jen aby nebyly scény. Po získání DG ti poradí, jak s ním dál pracovat. Souhlasím s ostatními, že pro zdravé dítě je takové chování nepřiměřené, zároveň mi nepřijde možné, aby bylo způsobeno jen špatným přístupem u zdravého dítěte. Proč jste s ním ještě nikde nebyli? To jste se spokojili s 1 větou od lékařky, před 3 lety? Můj starší syn (7 let) má některé znaky PAS, ale na diagnózu málo, je prostě na hranici. Některé věci ho rozhodí, spíš je přecitlivělý. Ale situace tebou popsané: koupe se sám, jen mu řeknu, dneska si umej i hlavu atd., pro rukavice, kdyby chtěl, by si šel domů sám, obléká se sám, jen mu to někdy musím připomenout, protože si v půlce oblékání jde hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová