Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
S timto budou mit brzy problem v USA. Boomeri, kteri prodali sve nemovitosti a platí si peci v ruznych domovech na Floride atd., nejak nepocitaji s tim, ze jim jaksi nebudou casem stacit. Protoze ta pece je enormne draha.
A mlada generace uz neni tak solventni jako ty predesle, aby jim to zvladla platit vedle svych beznych vydaju.
Příspěvek upraven 13.08.24 v 23:31
@Snorlaxik píše: Více
Drahý ale ne luxus, pokud za luxus nepovazujeme nás současný životní standard,
ne pokoj o dvou třech luzkach s nemocnicnim odérem. Vybírala jsem tehdy takový, aby tam byla kvalitní péče, taková, jakou si ten člověk zasloužil. Žádné extrabuřty
Víš, takový, do jakého bych šla sama teď, když by to bylo nutné. Proč bych měla uvažovat o DSS za 20 tisíc měsíčně? Což je ten s tím odérem atd. A přesto ani ty nejsou volné, tady v okolí jeden máme a někdo z rodiny tam pracuje, tak mám přehled
A ještě něco jsi opomnela. Že ten senior není vždy sám, většinou jsou dva a chtějí dožít spolu. Takže to pak hledáš a platíš zase úplně něco jiného
Pardon, denně, jdu to opravit
Za 2200 není ani psí hotel
@adresa píše: Více
Tak dva senioři mají dva důchody
ale chápu, vybrala jsi to nejluxusnější co v okolí bylo. Podle toho ale nemůžeš posuzovat cenu ostatních.
Ona ti to Snorlaxik vysvětlí, jak se to má správně udělat ![]()
Ne. Ne nejluxusnější, pokud slušný a důstojný není luxus. Kromě Šarloty jsem našla ještě jeden. Slušný, pravdu slušný, ale domov to fakt není. No a přes 30 měsíčně pro jednoho. S podminkou sebeobslužnosti. V blízkém okolí není, v okolí jsou jen ty čekarny na smrt s nemocničním odérem, ale to je jedno, tak jsou auta. Ale takových domovů opravdu není dostatek a jsou hodně drahé
Nahoře první komentář na této stránce k placení v „jejich“ domove důvodu říká že tam náklady 55 tisíc
Dva důchody ano. Ale zkus sehnat pokoj s vlastní koupelnou a možnosti vlastního nábytku pro pár, manžele ve slušném zařízení pro seniory a aby tam platili pod 50 měsíčně, aby jim tedy stačily důchody a výnos z prodeje domu
Jo a to jsi mi ještě připomněla - nevím, zda to tak je všude, ale narazila jsem na to úplně ve všech, kde jsem se ptala, kromě Šarloty. Podmínkou je přiznání nějakého stupně příspěvků na péči, myslím, že chtějí aspoň 2.
Ten, co znam ja, tak stoji 28tis., ale do toho se pnp nepocita. Ten si zaridi to zarizeni samo a bere ho+28tis od klienta. Malinky pokojik pro 2, postele oddelene jen plentou. Zadne soukromi. Ale meli volno hned. Nekdy to tam smrdi a nekdy ne. Jako lepsi nez LDN, co jsem navstivila drive. Doufam, ze me to klepne rovnou, az prijde muj cas a do neceho takoveho se nikdy nedostanu.
Nam rekli rovnou, ze berou se 4. stupnem. Ze pokud si ho vyridime, tak by se dalo uvazovat. Se 3. stupnem berou az v pripade, ze nemaji nikoho se zadosti se 4. A to je pry malo pravdepodobne. A taky nam rekli, ze nejvic se umira pres zimu, takze si mame pockat (to me teda dost zasahlo, jako by se jsme ani nemluvili o lidech).
@Snorlaxik tak, tady to máš i od ostatních. V zařízení za rozumnou cenu, tzn. když se složí důchod a rodina, aby zaplatili 20-30 tisíc, musí mít klient ještě příznany příspěvek na péči 3.az 4.stupně, to fakt není stav „babička s dědou už péče o jejich haciendu trošku zmáhá“.
Za to dostane pokoj s někým dalším (tady u nás v okolí jsou běžně i 3 a 4 luzka), ne vždycky s vlastní koupelnou, tady ve dvou nejbližších je u některých záchod a umyvadlo, u některých ani to ne. Koupání je často organizované, jednou dvakrát týdně. Ne že si jen tak klient vzpomene se jít vykoupat. Pokud byl zvyklý dát si po ránu nejdřív sprchu, tak na to může zapomenout. Spotřebiče typu rychlovarka na pokoji nesmí být, na to jsou sesterny a kuchyňky. Na kávovar s vlastní oblíbenou kávou musí holt klient zapomenout. Atd.
To pro rodiče ani pro sebe nechceš. Takže buď vykrast banku a nebo teda mít tu nemovitost v hodnotě 12-15 milionů na prodej, aby sis za to pak mohla platit slušný život
Nebo rodinu, která se postará dokud to jde, tzn dokud není senior zralý na ten příspěvek 4 stupně a levný duchoďák. No a to jsme zpátky u hlavního téma této diskuze - kdo se o tyto seniory 75-85, kteří se zvládnou obsloužit, ale nezvládnou zdaleka vse, postará? Rodina. Pokud se předtím starali senioři o rodinu. Pokud všichni vzájemně udržovali vztahy a měli se aspoň trošku rádi a neignorovali se
Proč by se měla skládat rodina? Ten člověk nemá nemovitost, co prodá? A znám člověka na okraji Prahy, bydlí v garsonce pro seniory a nemusí doplácet desítky tisíc nad rámec důchodu
Má tam svůj nábytek, svou rychlovarnou konvici, svou mikrovlnku, sousedí tam mají svoje pejsky. U člověka s alzheimerem se něco doplácí, ale ten je ve velmi dobrém zařízení (povedl se umístit během pár týdnů a měli volno ve všech třech zařízeních, kam se napsalo).
@Snorlaxik ty jsi jak kolovratek
psala jsem buď prodá, nebo se složí rodina
Garsoniera pro seniory, kde mu na vše vystačí důchod 20 tisíc, může tam mít psa a nemusel čekat léta až se uvolní? A k tomu služby, protože senioři neodchazeji do domovů, pokud se zvládnou o úklid, prádlo postarat. Kde to je?
Má to bez většiny služeb, protože se o sebe ještě postarat dokáže. A ano stačí mu důchod plus má příspěvek na bydlení (to totiž u těch pronájmů jde). U služeb využívá praní, občas úklid a nákup. Ne všichni senioři jdou takhle bydlet, až když jsou nesoběstační. Někteří mají soudnost a nechtějí být sami ve velké nemovitosti. A ne nebudu ti psát přesné místo a dávat ti tak informace o lidech kolem mě..zkus hledat, třeba taky něco najdeš, jestli to potřebuješ.
Koukla jsem na ten u nas. Naklady na 1 osobu 55 tis. Kc. Takze duchod + priznany stupen + plus doplatech podle vyse, klidne pres 20 000 Kc. To aby se pak clovek odstrelil, az vycerpa prostredky z prodaneho domu.