Proč platíte v hotovosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6827
7.10.20 14:24
@Monchichik píše:
@Pavlik Morozov Tak u mého by to asi problém nebyl…já to hotově na ruku nepotřebuju, ale kdybych na tom trvala, vyplatit mi to musí…

Pokud mas podepsanou smlouvu, kam chces zasilat penize tak uz nemusi. Muzes zazadat o zmenu formy vyplaty, ale musi s tim souhlasit obe strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
7.10.20 14:28

@Pavlik Morozov No tak to je snad jasný, že platí to, co je ve smlouvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
7.10.20 15:11

Ráda bych se zakladatele zeptala co je mu do toho kdo platí kartou nebo hotovostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8299
8.10.20 19:54
@Pavlik Morozov píše:
Presne tak. S demokratickymi principy to nema moc spolecneho, ale realita je takova

a zapomel jsem jeste dodat k te statni sprave, ze tam rozhoduji znamosti, tedy pravym jmenem rozhoduje korupce, takze tam je mozne i nemozne, pokud mas spravnou tlacenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
12.10.20 18:47

@DedBezdez tak já třeba na narozeniny a svátky dostávám peníze od starších, moc tím neplatil a občas už je toho moc, tak tím zaplatím. Taky siju pro známe a kamarády a ti mi částo platí material a nějakou korunu k tomu hotove. Mám to snad vyhazovat do sběru? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31940
12.10.20 21:06
@DedBezdez píše:
Pekny den vsem vespolek,

uz delsi dobou dumam nad jednou veci: Proc v 21. stoleti stale platite hotovosti? Vzdyt pipnuti kartou (mobilem, priveskem) zabere 2 sekundy a v nynejsi korona krizi, je to navic mnohem „bezpecnejsi“, nez sahat na zamorene penize :mrgreen:.

Prosim vsechny mafiany, kteri si potrebuji vyprat hotovost a individua s hromadou exekuci, kteri nemaji moznost vlastnit ucet, aby se diskuze zdrzeli.

A pokud mi budete tvrdit, ze vase vesnicka vecerka karty nebere, tak je to jen chyba maleho tlaku na provozovatele. Doby, kdy se za terminal nekrestansky platilo, jsou davno pryc. Dnes jsou poplatky za jeho provoz totalne zanedbatelne. Vzdyt v Cine i bezdaci uz prijimaji platby kartou. Co by sbirali drobny do kelimku :lol: :lol: :lol:.
  1. vždy máme peníze i v hotovosti i na kartách, z hlediska krizových situací bezpečnější
  2. velmi často nefungují terminály a to i v Praze
  3. na dýška přes terminál většinou doplatí dotyčný koho tím chci „odměnit“ (strhávání, pozdí připisování atd.)
  4. ty tvoje zanedbatelné poplatky za provoz je docela vtipný kec, opravdu ne všem se to vyplatí nehledě na to, že spousta terminálů má dodatečné požadavky na provoz (minimální obraty, min počet transakcí za období apod.)
  5. placení firemních záležitostí je nesrovnatelně jednodušší, protože opravdu nemáme x karet pro každého

Ad bezpečnost v koronakrizi: no jestli ti připadá že ten termnál na kterém musíš prstama vyťukat pin (a některé terminály nejdou vyťukat s rukavicema) - což před tebou udělala obrovská spousta lidí je čistší nebo jakkoliv bezpečnější, tak jsi opravdu dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31940
12.10.20 21:08

@DedBezdez ještě vlastně jedna věc - úhrada zboží za hotové je pro kupujícího mnohem bezpečnější a výhodnější variantou, protože vrácení peněz není a nemůže být nijak komplikováno či zdržováno. Což u platby na účet a tím spíš nedejbože kartou je poměrně obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.11.20 18:50
@Zumpa
@Zumpa píše:
Proč by měla banka a další vědět, kde utrácím své peníze?

Proč by banku a další mělo zajímat že si žumpa z horní dolní koupil trencle a fusekle…tuhle sebestřednost že každýho hrozně zajímám v životě nepochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.11.20 18:55
@DedBezdez píše:
Tak jinak: Proc platite v Albertu, Lidlu, Kauflandu ci Bille v hotovosti? Kolikrat vidim jak zenska otevre penezenku nabitou platebnima kartama a beztak se zacne prehrabovat v drobnych :roll: Ja kdyz vidim mladyho cloveka (20-30 let) platit hotove, tak mi hned v hlave naskoci, ze hrozny, ze tak mladej/mlada a uz exekuce, ze ani nemuze mit ucet.ja bych vsechny ty hotovosti zakazal… (nadsazka, ju? pls nepoustejte se do me :jazyk: )

Já si zase hned vybavím, že ten člověk dělá na černo (případně částečně na černo - základní plat a ostatní na ruku), peníze tedy dostává cash a nechce se ohrozit tím, že si ty peníze vloží na účet. Tahle teorie mě napadla, když jsem jednou viděl chlapa v montérkách, kterej vytáhnul z kapsy balíček složenejch tisícovek a platil tak pár stovek nákupu v supermarketu. Nevím proč jinak by takovej člověk nosil pakl tisícovek po kapsách značně jetejch pracovních kalhot, asi zrovna dostal obálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.11.20 19:01
@Oriseka píše:
Zrovna vcera nefungoval platebni terminal, tak kdybych nemela hotovost, tak jsem nahrana. Pro deti je to nazornejsi-dam penize a dostanu zbozi. Hodne lidi utrati min, kdyz ma vytahnout penize, nez kdyz staci pipnout. Penezni dary se take davaji lepe v hotovosti. Neumim si predstavit, jak gratuluji k svatbe a pri tom rikam penize jsem vam prevedla na ucet :lol:. A kdyz ty penize dostanete, tak se pak i musi utratit. Stari lide kolikrat neveri tomu na co si nemohou sahnout a neumi s internetovym bankovnictvim. Do prasatka se take lepe spori mince. Nebo chcete prispet nekam do pokladnicky, tak to taky resi hotovost nebo treba na trzich. Taky je milion duvodu, proc nekdo nechce, aby vsechny jeho platby byly snadno viditelne. Treba manzelka despotickeho magora, ktera si skudli na odchod :think:.

Zrovna nedávno se kámoš ženil, řekl jsem mu že ode mě dostane peníze, že mi to přijde nejlepší a poprosil mě, jestli bych mohl rovnou poslat na účet. Doba se mění no, ale popravdě mi to nepřišlo zvláštní, pro všechny to bylo jednodušší a jim se pak i lépe platila svatební cesta, nemuseli nikam s obálkou s x tisícema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22592
19.11.20 19:16
@DruhaStrana píše:
Zrovna nedávno se kámoš ženil, řekl jsem mu že ode mě dostane peníze, že mi to přijde nejlepší a poprosil mě, jestli bych mohl rovnou poslat na účet. Doba se mění no, ale popravdě mi to nepřišlo zvláštní, pro všechny to bylo jednodušší a jim se pak i lépe platila svatební cesta, nemuseli nikam s obálkou s x tisícema.

Tak ty penize v jejich fyzicke podobe muze clovek alespon nejak originalne, vtipne zabalit a taky skutecne predat. Preposilani s uctu na ucet je takove neosobni, ale kdyz to obema stranam vyhovuje, tak proc ne. Me by to treba nepotesilo, ze se zmeni nejaka cisilka na ucte to pro me neni darek. Radeji treba neco za par kacek, ale at si da ten clovek praci a neco vybere a kdyz penize, tak hezky zabalene a do ruky, abych vedela, ze za tuhle tisicovku od XX jsem si koupila to a to :D. Kazdy to ma jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
19.11.20 19:29
@DruhaStrana píše:
Já si zase hned vybavím, že ten člověk dělá na černo (případně částečně na černo - základní plat a ostatní na ruku), peníze tedy dostává cash a nechce se ohrozit tím, že si ty peníze vloží na účet. Tahle teorie mě napadla, když jsem jednou viděl chlapa v montérkách, kterej vytáhnul z kapsy balíček složenejch tisícovek a platil tak pár stovek nákupu v supermarketu. Nevím proč jinak by takovej člověk nosil pakl tisícovek po kapsách značně jetejch pracovních kalhot, asi zrovna dostal obálku.

No, napadlo tě třeba, že dost lidí platí řemeslníkům hotově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.11.20 19:40

@j.a.n.i1

Jo kdyby to byla tisícovka, dvě tak si asi řeknu že menší zakázka tak platili hotově, ale pakl kde mohlo bejt minimálně 15 tisíc? U nás, v širší rodině a co vím i u kamarádů takový částky platí převodem na základě faktury (většinou prvně zálohu, po dokončení zbytek). ostatně nejednou jsem četl diskuze, kdy okradenýho člověka lidi odsoudili, že x tisíc měl jen tak u sebe, pohybuju, že živnostník nebo firma toto bude riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
19.11.20 19:44

@DruhaStrana Tak opravdu ne všichni platí převodem a 15 tisíc mi tedy osobně nepřijde jako nějaká závratná suma. Plus nikde není řečeno, že to má od jednoho zákazníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5103
19.11.20 19:49
@j.a.n.i1 píše:
@DruhaStrana Tak opravdu ne všichni platí převodem a 15 tisíc mi tedy osobně nepřijde jako nějaká závratná suma. Plus nikde není řečeno, že to má od jednoho zákazníka.

Presne. Treba moji bábině pred 2 lety predelavali na chalupe kanalizaci a celkove celou koupelnu za 100tacu, a taky to dala hotove…mame se za ni asi stydet, ze skoro v 80ti nezvlada chytry tel a v nem net banku atd… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová