Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jinak teda usuzovat z toho, že někdo platí hotově, že má exekuce a proto nemá účet, to by mě teda v životě nenapadlo ![]()
@DedBezdez píše:
Tak jinak: Proc platite v Albertu, Lidlu, Kauflandu ci Bille v hotovosti? Kolikrat vidim jak zenska otevre penezenku nabitou platebnima kartama a beztak se zacne prehrabovat v drobnychJa kdyz vidim mladyho cloveka (20-30 let) platit hotove, tak mi hned v hlave naskoci, ze hrozny, ze tak mladej/mlada a uz exekuce, ze ani nemuze mit ucet.ja bych vsechny ty hotovosti zakazal… (nadsazka, ju? pls nepoustejte se do me
)
Nečum lidem do peněženek a starej se o sebe. Mám v peněžence zlatou kartu a stejně občas platím hotově. A jestli mě někdo považuje za socku s exekucí, je mi to srdečně u prde.le. ![]()
@Kassy píše:
A jinak teda usuzovat z toho, že někdo platí hotově, že má exekuce a proto nemá účet, to by mě teda v životě nenapadlo
Taky se mi zase rozšířily obzory ![]()
@Anonymní píše:
Tak ja vetsinou taky platim hotove a je mi do 30, ale ne z duvodu ze bych byla zadluzena, nebo si myslela ze by někdo někde na mě přišel, ale z důvodu, ze nemám české konto… a platit cizí kartou v cr se mi nevyplati kvuli poplatkům… a hlavne, je pro me lepší platit hotove, můžu dat kdekoliv trinkgeld a prodejci s tim nemaji problem, kdezto u karty je pak spatny pocitani pri uzaverce…![]()
platba platební kartou nemá žádný poplatek. Naopak výběry z bankomatů ano.
@DedBezdez píše:
Pekny den vsem vespolek,uz delsi dobou dumam nad jednou veci: Proc v 21. stoleti stale platite hotovosti? Vzdyt pipnuti kartou (mobilem, priveskem) zabere 2 sekundy a v nynejsi korona krizi, je to navic mnohem „bezpecnejsi“, nez sahat na zamorene penize
.
Prosim vsechny mafiany, kteri si potrebuji vyprat hotovost a individua s hromadou exekuci, kteri nemaji moznost vlastnit ucet, aby se diskuze zdrzeli.
A pokud mi budete tvrdit, ze vase vesnicka vecerka karty nebere, tak je to jen chyba maleho tlaku na provozovatele. Doby, kdy se za terminal nekrestansky platilo, jsou davno pryc. Dnes jsou poplatky za jeho provoz totalne zanedbatelne. Vzdyt v Cine i bezdaci uz prijimaji platby kartou. Co by sbirali drobny do kelimku![]()
![]()
.
V nekterych zemich je bezne, ze pri platbe v hotovosti mas 5% slevu. Protoze hotovost je pro byznys lepsi. Podle me je ****, ze je povinost platit vyplatu na ucet a ze neni mozne po zamestnavateli chtit vyplatu v hotovosti.
Upraveno Adminem - vulgarita
Platím tak i tak. Vždycky se může něco stát a člověk by u sebe měl mít nějakou hotovost.
Rozhodně žádnou exekuci nemám, jen hypotéku
Někteří moc dobře vědí, že ne ve všech podnicích jde zadávat dýško na terminálech a jen proto aby nemuseli dávat dýško a nevypadaly nemožně, tak řeknou kartou. ( osobní zkušenost ) mají u sebe i hotovost, ale proč by dávali dýško že jo
Platím zásadně jen penězi, kartu nepoužívám…mám pocit, že jsou na ní virtuální peníze a utrácela bych jako nic…takhle vím, kolik mám v peněžence a vyhovuje mi to ![]()
@DedBezdez Do nedávna jsem ještě neměla ani účet. Ten jsem si i díky koroně udělala, měla jsem problémy skrz zavřené obchody svého zaměstnavatele dostat se k penězům.
I přesto každý měsíc si většinu peněz vyberu a platím v hotovosti. V obchodě vidím kolik mi zbývá ještě peněz, což na kartě mohu zjistit až po příchodu domů (nemám chytrý mobil ani data, takže v obchodě se na účet nedostanu)
Když objednávám přes net, většinou beru na dobírku. Je pro mě lepší z ruky do ruky. Přes účet platím jen když je velký rozdíl v ceně přes účet a nebo na dobírku a když mám obchod ověřený a jsem si jistá, že balík mi v pohodě dojde i když zaplatím předem
@gabrriel píše:
platba platební kartou nemá žádný poplatek. Naopak výběry z bankomatů ano.
hele na jedny benzince jsem videla, ze pri platbe kartou je benzin o nejakej halir levnejsi, u jiny benzinky jsem zas videla nejaky procento navic za platbu kartou ![]()
@a12 píše:
hele na jedny benzince jsem videla, ze pri platbe kartou je benzin o nejakej halir levnejsi, u jiny benzinky jsem zas videla nejaky procento navic za platbu kartou
To jsou ale akce benzinky, ne banky/platební karty… ono za placení kartou si totiž ty firmy VISA/MasterCard berou přibližně 1-2% z platby, takže se často dávala přirážka při platbě kartou, nebo aspoň do nějaké částky. Dnes už to moc není.
Já třeba taky mám v jedné síti super/hypermarketů slevu 2% za placení tou danou kartou, ale to je akce banky.
Ty mas problémy teda. A ocividne i dost casu, kdyz venujes cas tomuhle zbytecnymu slohu.
Co ti je do toho? Penize jsou snad od toho, aby se jima platilo. Ja osobne platim radsi keš. A co si o tom kdo mysli, je mi u zadele. ![]()
@PeBa12 píše:
Zajímavé, že do dnešní doby "covidu " to nikdo neřešil
No, že si to neřešila ty je tvoje věc, ale normální prodavačky rozhodně nesahali zároveň na nebalené potraviny a na peníze a stejně tak normální člověk si mezi těmito 2 činostmi umyl ruce i před covidem.
Od te doby, co platim hodinkami, mi vylozene vadi, ze musim vybirat kvuli necemu cash. Treba u kadernice platim penezi a jeste me napada treba trafika u nas na rohu. Jinak vubec nevybiram. V obchodech platim klidne 10 Kc hodinkami. Pipnu a je to. I pri castce nad 500 nic nezadavam. Parada.
Taky tomu moc nerozumim, proc porad tolik lidi pouziva penize.
V Praze kde jde tak kartou, krome kadernice, kde se musi jen hotove.Na chate v Jilovem bere kartu jen reznik a mala samoska.Ne vsude lze kartou a nebudu se s nima hadat. ![]()
Ja tak pul na pul, vietnamec nema terminal, obchod sice ano, ale kartou až nad 70 korun a to ne vzdy splnim. Navic jim občas nefunguje.
Ale chlap platí jen hotově, kartu nemá a nechce. A to mu je 30 ![]()