Proč platíte v hotovosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
6.10.20 09:41
@Alkata píše:
@LaloeTo je ta směšná představa některých, ze někoho někde zajímá kde oni a kolik utrácí :lol: :lol: Iluze vlastní důležitosti.

Vážně si myslíš, že třeba firmy, které kupují data od FB to nezajímá? :lol: a je tak nepředstavitelné, že to může zajímat i konkrétní vlády?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
6.10.20 09:42
@Alkata píše:
@LaloeTo je ta směšná představa některých, ze někoho někde zajímá kde oni a kolik utrácí :lol: :lol: Iluze vlastní důležitosti.

No když myslíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
6.10.20 09:44
@stinga píše:
jo přesně tak, na kávu v automatu a platby do školky jsem zapomněla

Už jsem potkala i pár automatů na kafe, co berou karty, mě osobně tedy potěšili, neb neznám větší opruz, než když ta mrcha prostě tu minci furt vrací zpět :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
6.10.20 09:45

Co chces tady menit zazite navyky. :mrgreen: platim hotove, na karte setrim. A maji to tak vsichni co znam. Kdyz uz se musi sahnout pro platbu kartou, tak to uz musi byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
6.10.20 09:47
@Laloe píše:
Vážně si myslíš, že třeba firmy, které kupují data od FB to nezajímá? :lol: a je tak nepředstavitelné, že to může zajímat i konkrétní vlády?

Určitě je to zajímá, marketing je mocný, ale na druhou stranu je mi celkem fuk, že někdo sbírá informace o tom co kupuju. Cash používám tam, kde bych neměla kartu pod kontrolou, takže třeba v restauracích, kde nenosí terminál ke stolu, zmrzlinu u stánků a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.10.20 09:49

No já platím kartou, v telefonu to mít nechci, co když ho někde nechám… ale snažím se mít hotovost, protože děti do krámu se svojí kartou nepošlu, protože v pekárně karty neberou, stejně tak ta kadeřnice… Těch míst je pořád dost… Na druhou stranu nemám problém zaplatit 20 korun na poště kartou a stejně tak si po placení vydesinfikovat nebo umýt ruce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Badboda
6.10.20 09:50

Proč ne?

• Citovat
  • Upravit
31594
6.10.20 09:52

U dětí je lepší když ztratí peníze než kartu :). mám ve své provozovně platební terminál, ale sama kartu nevlastním. většinou nakupuji po e-shopech a pokud to jde platím bankovním převodem. do potravin chodím s hotovostí, nikdy mě nenapadlo pokládat si otázku proč bych měla mít kartu - přijde mi to úplně zbytečné. když jdeme s dětmi po škole na zmrzlinu většinou zakládám ty co jsou zvyklí platit všude kartou a nemají u sebe hotovost. takže jo - vlastně se mi to prodraží, že mám u sebe peníze a socka s kartou ne :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
6.10.20 09:52

Bydlim v UK, lidi tu plati kafe cash, protoze kdyz si zadas o hypoteku, tak zkoumaji, kolikrat chodis ke kasernikovi, kolik utracis za kafe apod…

• Citovat
  • Upravit
7228
6.10.20 09:54
@j.a.n.i1 píše:
Už jsem potkala i pár automatů na kafe, co berou karty, mě osobně tedy potěšili, neb neznám větší opruz, než když ta mrcha prostě tu minci furt vrací zpět :cert:

Jj taky už jsem jich pár použila… Jo a úplně nejhorší je, když ti tam pořád vypadává ta poslední koruna a ty už nemáš žádný jiný drobný… Už jsem takhle několikrát tahala řvoucí dítě od automatů s bonbóny… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
6.10.20 09:54
@Lenka76 píše:
Bydlim v UK, lidi tu plati kafe cash, protoze kdyz si zadas o hypoteku, tak zkoumaji, kolikrat chodis ke kasernikovi, kolik utracis za kafe apod…

No tak to by bylo neco pro me :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
6.10.20 09:55
@Alkata píše:

Tak jasně, že nikoho nezajímá, jestli jsem si koupila pět rohlíků nebo deset. Ale pro marketing jsou tahle data velmi dobře využitelná - ať už na cílený marketing, nebo prostě na analýzu velkých dat; jakou částku člověk obvykle utratí? jak často a v jakých obchodech? vrací se do toho stejného, nebo obchází několik různých? A pokud přidáme informaci o to, co člověk nakupuje, tak si dovedu představit dalších tisíc užitečných věcí, které na tom jdou zkoumat: kolik věcí a za kolik spotřebitelé nakupují? Pokud nakupují určité zboží, co nakupují spolu s ním? Co pokaždé? Co jen někdy a tak by šlo cílit na to, aby to nakupovali častěji? Jaká sleva je potřeba, aby byli ochotni koupit dražší značku?

Jinak já v supermarketech moc nenakupuju, ale pokud ano, tak většinou kartou platím. U menších obchodníků, kde nakupuju, platím raději v hotovosti (pokud mám), protože z plateb kartou přeci jen nějaká ta procenta odvádějí a chci, aby víc z mých peněz zůstalo jim, a ne poskytovatelům plateb kartou/bankám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679
6.10.20 09:56

@welovefashion Případně když jich máš několik a nechce to ani jednu z nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.10.20 10:04

Protože víc utratim, banka prachy strhává v některých obchodech až po pár dnech, tudiz ani kloudne nevím kolik tam třeba aktuálně mám.

• Citovat
  • Upravit
1100
6.10.20 10:06
@stinga píše:
při zadávání PIN přece

A jo. Mně to nedocvaklo jak už vše platím jen telefonem. Pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová