Proč platíte v hotovosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1553
6.10.20 19:33

Kde to je mozne, platim vzdy osobne.
Povazuji to za kus osobni svobody, ktere bych se nerad vzdaval.

@DedBezdez píše:ja bych vsechny ty hotovosti zakazal… (nadsazka, ju? pls nepoustejte se do me :jazyk: )

No ona to zase takova nadsazka jak si myslis neni.
Obavam se, ze zakazu hotovosti se jeste doziju, a to mne zbyva tak 25 let zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
6.10.20 19:36
@Alkata píše:
@LaloeTo je ta směšná představa některých, ze někoho někde zajímá kde oni a kolik utrácí :lol: :lol: Iluze vlastní důležitosti.
Je mi lito, ale nic o tom nevis.
@Alkata píše:
@LaloeTo je ta směšná představa některých, ze někoho někde zajímá kde oni a kolik utrácí :lol: :lol: Iluze vlastní důležitosti.

sorry, ale je videt, ze o tomto tematu nic nevis… a nebo se tak prinejmensim tvaris.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
6.10.20 19:40

@Pavlik Morozov dle jakého zákona? žádný takový neznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
6.10.20 19:47
@Zumpa píše:
Když už je zmíněné spropitné, to je také důvod, proč platím hotově. Platit spropitné kartou mi prostě přijde divné, neosobní a člověk ani neví, kde ty peníze skončí.

no u obsluhy ne, rozhodně ne všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
6.10.20 19:53
@Pavlik Morozov píše:
Dle zakona mas jako zamestnavatel vyplacet penize na ucet

Dle jakého zákona, můžeš být konkrétní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
6.10.20 19:56
@Monchichik píše:

Bylas rychlejší. Já taky ne, je to blbost. Naopak všichni zaměstnavatelé tlačí už do smlouvy, aby zaměstnanec podepsal bezhotovostní výplatu mzdy a měli jeho souhlas, protože dle Zákoníku práce je stanoveno pouze, že to musí být v zákonných penězích, tzn. není možné zaměstnance k účtu nutit. Pro firmy je výplata v hotovosti opruz, ale rozhodně to není nic, co by bylo zákonem zakázáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 19:57

Tchyne jeste do nedavna dostala penize na ruku..kdyz se ptala jestli mame drobny za petitisicovku, tak jsem byla prekvapena kde k ni prisla, jsem ji v bankomatu snad nikdy nedostala :mrgreen: tak, ze v praci dostava vyplatu hotove.. coz jsem celkem obdivovala jeji odvahu, tahnout celou vyplatu pres prahu metrem a busem..
ted uz ji tedasnad chodi na ucet..
ale je statni zamestnanec, tak by me ten zakon taky docela zajimal.

• Citovat
  • Upravit
32158
6.10.20 19:58

@zrcadlo no já to vím, proto mě zajímalo, kde to vzal :mrgreen: pokud budu v práci trvat na výplatě v hotovosti, musí mi to vyplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.10.20 20:02

Vsude terminal nemaji. Kde je, tak pouzivam karty. Kde neni, tak musi prijit hotovost. Bezne se mi stane, ze nemam vubec hotovost, obchod je sto let za opicemi. Tak jdu jinam, kdyz neberou karty.
U nas v reznictvi jsme si o terminal rekli.
Tak ho maji rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
6.10.20 20:07
@Monchichik píše:

Myslel jsem to spis tak, ze zakon uklada vyplacet mzdu zamestnanci na pracovisti a v pracovni dobe, pokud se nedohodnou jinak. Drtiva vetsina firem soupne pri podpisu pracovni smlouvy dodatek o tom ze mas uvest cislo uctu, kam chces vyplacet mzdu. Neurcuje to tedy zamestnanec, ale zamestnavatel jak te bude vyplacet. I kdyz z pohledu zamestnance je pravo na to, nechat si vyplacet hotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.10.20 20:09

Platím zásadně v hotovosti, nechci nikde zanechávat elektonickou stopu…co nakupuji, kde a v jakém městě. Chci si zachovat alespoň nějaké soukromí, pokud je to u nás vůbec možné. Kdo pravidelně platí kartou a přišlo by na věc tak Vám budou schopni říct co jste v měsíci X jedly a kde byly.Jsem obyčejný člověk jako Vy, no prostě kartou neplatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298

@DedBezdez nepotrebuji aby moje udaje skaldoval kdejaky korporatni smejd ve svych databazich, ktere mu pak nekdo naoko hackne, aby je mohl prodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

@Pavlik Morozov no určuje to zaměstnanec, protože pokud řeknu, že to chci do ruky, tak žádný dodatek nepodepíšu a je to…mám na to právo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.10.20 20:12
@debra.morgan píše:
Navíc máme doma často peníze z fušek nebo z dyšek dřív.

Takove obalkove zasoby taky mame, ale to je na kapesne pro deti nebo nenadale platby. Kdyz dojdou, ze zitra chteji ve skole tu a onu castku. Nebo poslu deti do obchodu. A spis se to v obalce kupi, nez se odebira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8298
6.10.20 20:12
@Pavlik Morozov píše: I kdyz z pohledu zamestnance je pravo na to, nechat si vyplacet hotovost.

ale o tom, zda budes zamestnan za tvych podminek rozhoduje zamestnavatel,
a v podstate subjektivne, pokud to neni statni sprava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová