Proč platíte v hotovosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
6.10.20 20:16
@j.a.n.i1 píše:
Tak to zas není nic jednoduššího, než zaplatit kartou a dýško mu dát v hotovosti.

To jo, ale já jsem tehdy byla úplně bez koruny v peněžence. Jinak bych mu dala dýško do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
6.10.20 20:17
@Monchichik píše:
@Pavlik Morozov no určuje to zaměstnanec, protože pokud řeknu, že to chci do ruky, tak žádný dodatek nepodepíšu a je to…mám na to právo…

Pravo na to mas a zemstnavatel ti rekne ze taky nemusi s tebou podepsat vubec nic jestli s tim mas problem. Chci videt zamestnance jak rika u podpisu smlouvy nene ucet ale pekne cash. Tim padem zamestnavatel zamestnance do pouzivani uctu tlaci. Jeste jsem nevidel u zamestanavatele, ze by ti dal dodatek, kde bys mela na vyber jak chces vyplacet mzdu. Jestli na ucet uvest cislo, jestli hodove tak vyplnit tuhle moznost a zvolit si frekvenci vyplaceni mzdy. To by bylo fer, ale jeste jsem se s tim nesetkal. Melo by to vsechny prvky demokracie a natlak by tam nebyl zadny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
6.10.20 20:19
@Pesimistaa píše:
ale o tom, zda budes zamestnan za tvych podminek rozhoduje zamestnavatel,
a v podstate subjektivne, pokud to neni statni sprava

Presne tak. S demokratickymi principy to nema moc spolecneho, ale realita je takova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
6.10.20 20:28
@Kelsey píše:
Takove obalkove zasoby taky mame, ale to je na kapesne pro deti nebo nenadale platby. Kdyz dojdou, ze zitra chteji ve skole tu a onu castku. Nebo poslu deti do obchodu. A spis se to v obalce kupi, nez se odebira.

my zas spíš utratíme hotovost a z účtu si to přepošlem na spořák…jsme líní jít k vlkádacímu bankomatu a vložit cash na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
6.10.20 20:53
@Pesimistaa píše:
ale o tom, zda budes zamestnan za tvych podminek rozhoduje zamestnavatel,
a v podstate subjektivne, pokud to neni statni sprava

No, tak o tu zmenu „pozadam“ po zkusebce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
6.10.20 21:10

@Pavlik Morozov No vyplatit mzdu v hotovosti zase asi není tak velký problém, ne? Proč by ti měl dávat nějaký dodatek s tím, jak chceš vyplácet mzdu? To jsem neviděla teda taky nikdy, to je nesmysl…a frekvenci neurčuje zaměstnanec, výplatní termín je daný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.10.20 21:51

Na spropitné přeci ;-) Jinak nemám problém zaplatit kartou i položku za 1Kč :-)
A bohužel i často různí řemeslníci berou jen cash…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
6.10.20 22:06
@Monchichik píše:
@Pavlik Morozov No vyplatit mzdu v hotovosti zase asi není tak velký problém, ne? Proč by ti měl dávat nějaký dodatek s tím, jak chceš vyplácet mzdu? To jsem neviděla teda taky nikdy, to je nesmysl…a frekvenci neurčuje zaměstnanec, výplatní termín je daný…

Problém to není, pokud to neděláš pro dva tisíce zaměstnanců :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.10.20 22:26

Platím v hotovosti, protože tak mám lepší přehled o výdajích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
7.10.20 10:01
@DedBezdez píše:
Tak jinak: Proc platite v Albertu, Lidlu, Kauflandu ci Bille v hotovosti? Kolikrat vidim jak zenska otevre penezenku nabitou platebnima kartama a beztak se zacne prehrabovat v drobnych :roll: Ja kdyz vidim mladyho cloveka (20-30 let) platit hotove, tak mi hned v hlave naskoci, ze hrozny, ze tak mladej/mlada a uz exekuce, ze ani nemuze mit ucet.ja bych vsechny ty hotovosti zakazal… (nadsazka, ju? pls nepoustejte se do me :jazyk: )

Koukat ženám do peněženek je dle tebe OK? Neříkej, že na ty karty vidíš i se zachováním rozestupu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.20 10:15
@DedBezdez píše:
Tak jinak: Proc platite v Albertu, Lidlu, Kauflandu ci Bille v hotovosti? Kolikrat vidim jak zenska otevre penezenku nabitou platebnima kartama a beztak se zacne prehrabovat v drobnych :roll: Ja kdyz vidim mladyho cloveka (20-30 let) platit hotove, tak mi hned v hlave naskoci, ze hrozny, ze tak mladej/mlada a uz exekuce, ze ani nemuze mit ucet.ja bych vsechny ty hotovosti zakazal… (nadsazka, ju? pls nepoustejte se do me :jazyk: )

Raději anonymous :P Spadáme s mužem do věkové kategorie 20-30let a platíme hotovostí, exekuce fakt nemáme, ale provozujeme maloobchod, tudíž máme pořád nějakou hotovost a nebaví nás to pořád ukládat :lol:

• Citovat
  • Upravit
4164
7.10.20 10:37

@klamonožka tak pokud vybíráte u svého bankomatu, ale ty dost často nejsou hned po ruce…

@welovefashion pořád má lepší kurz než ve směnárně a je to dost blízko středovému kurzu a vždy bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.10.20 13:54
@gabrriel píše:
@klamonožka tak pokud vybíráte u svého bankomatu, ale ty dost často nejsou hned po ruce…@welovefashion pořád má lepší kurz než ve směnárně a je to dost blízko středovému kurzu a vždy bylo.

Tak to fakt nemá lepší kurz než ve směnárně, pokud Teda nepočítá ty směnárny s kurzem 17 korun za 1 euro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
7.10.20 13:54
@Monchichik píše:
@Pavlik Morozov No vyplatit mzdu v hotovosti zase asi není tak velký problém, ne? Proč by ti měl dávat nějaký dodatek s tím, jak chceš vyplácet mzdu? To jsem neviděla teda taky nikdy, to je nesmysl…a frekvenci neurčuje zaměstnanec, výplatní termín je daný…

Vyplatni termin je dohodou v pracovni smlouve, stejne tak i frekvence nebo forma.

Rekni zamestnavateli, ze chces od pristiho vyplatniho terminu vyplacet mzdu hotovosti. Uvidis jestli to bude problem. Tipuji ze v 99% pripadu to problem bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
7.10.20 13:57

@Pavlik Morozov Tak u mého by to asi problém nebyl…já to hotově na ruku nepotřebuju, ale kdybych na tom trvala, vyplatit mi to musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová