Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
taky by mě zajímalo jako brambůrku , kolik čeho a jaký velikosti budete mít? Někam si to opíšu a budu se tím řídit… ![]()
Ahoj holky moje.
Allo my mame kolebku,abychom mohli mit miminko treba v obyvaku nebo v kuchyni,ale investovat do toho jsem tez nechtela je to na tri mesice,nova kolebka stoji 1700 ja si ji vydrazila za 600 na aukci na mmb.
Jinak s tou vybavou a velikostmi ja v 50 nemam nic neco v 56 a neco v 62 a vic kupovat nebudu az z toho vyroste pujdu a koupim nove pak by to treba ani neunosilo no ne?hezky den vsem ![]()
ahojte maminy
tak ja som si v piatok , minulý týždeň som kúpila ten prútený košík na kolieskach, bývame v dome a spálňu mám na poschodí, tak som niečo také potrebovala aj na prízemie až ho mam kam položiť
a oblečenia veľa kupovať tiež nebudem, zopár nových vecičiek, a ostatné budem dokupovať postupne
Pekný deň ![]()
Ahoj holky.
Ad oblečení…5 ks dupaček je dost málo.Aspoň myslím.Pokud bude mimi kakat po každém nakojení a náhodou to přeteče? Kuba kadil při každém jídle (ze začátku asi tak 10× za den) A skoro každé druhé to měl až na zádíčkách. Ale kolik čeho mám nevím. Ještě jsem se nedostala k tomu,abych se na to koukla.Pak dám vědět. ![]()
Teď jsem se vrátila z toho testu na cukrovku.No nechutnalo to zase až tak nejhůř.Pila jsem už i horší věci.(jeden sypaný čaj na průdušky bléééééé).Ale vydržet bez pití????Tak to byl děs.Celé 2 hodiny!!!!! Ráno jsem to trochu ošidila
a než jsem šla,tak jsem se trochu napila vody.Ale málem jsem se složila,tak to mě snad omlouvá.Normálně se mi spustila krev z nosu a hučelo mi v uších.Po napití to bylo lepší. Tak doufám,že ty testy budou v pořádku.A dokonci mi šly najít žíly. ![]()
Teď piju kafíčko a baštím tu buchtu,kterou jsem přece jenom včera upekla.Mňam je moc dobrá. ![]()
Kila nikdo něřešte. Teď jsem na té diabetologii potkala maminu,která už přibrala 14Kg.A vypadá,že to taky nijak neřeší.A moc ji to slušelo. ![]()
Jdu si dát ještě kousek buchty.Pa pa J.
chcem sa vás opýtať, lebo čítam, že keď ste boli na tej cukrovke, tak vám brali krv zo žily?
mne brali z prsta, 3×, a výsledky som mala hneď
Ahoj Zabulienka.
To bylo asi tím,že mi to nedělali na gyndě,ale na diabetologii.A výsledky ještě nemám.Prý to ta sestřička musí odnést do laboratoře. Ale u mého doktora mi taky sestřička říkala,že se píchá do prstu.To by pro mě,ale znamenalo bez jídla a pití jet 40 min.autobusem.
Tak jsem raději šla u nás do nemocnice na diabetologii. No,hlavně,že to mám za sebou. ![]()
Pa pa J.
ja som bola tiež na diabetologii,
zaujimavé, čo lekár, to iný postup
Ahoj holky ![]()
Tak jsem vyžehlila 3 pračky prádla a jdu si dát zasloužený obídek… Odpoledne vyrážíme s manželem na výlet
. No, musím se přiznat, že sice je mi na dovolené dobře a odpočívám, ale trochu se začínám nudit… (manžel nedostal dovolenou a já jí mám ještě spousty, tak jsem doma..). Jsem zvědavá, co na té mateřské
Je mi jasné, že ze začátku nebudu vůbec nic stíhat, ale až se všechno naučím a budu mít určitý rytmus… Asi se mi bude po práci i trochu stýskat… ![]()
S tím cukrtestem by to myslím mělo být standardně 2krát ze žíly (nalačno a 2 hod po vypití glukos. roztoku). Ale už o tom diskutovaly i holky z listopadu, že každý doktor to dělá jinak (někomu ten roztok dovolili vypít s čajem, někoho píchali z prstu…) ![]()
Tak se mějte… ![]()
Ahoj! Vy musíte být všichni na koupáku, to není možné. No my jsme teda byli.
Katka
Ahoj, my na koupáku nebyli,ale jen proto, že jsem hlídala malou od švagrové, když jela rodit. Porod se vydařil, mají Lukáška, je moc krásný.....
Ale na koupání to teda určitě bylo, fuj horko.
Ahoj holky,
tak já včera měla dost ošklivý pohovor v práci se svojí nadřízenou. Bylo mi vyčteno mé chování, způsob vyjadřování, přístup k práci atd. Musím říct, že jsem z toho byla hodně špatná, protože mě to děsně překvapilo, že někdo tak milý může být tak hnusný. Já jsem totiž blbec děsně poctivá a odpovědná, neremcám a makám a pokud je třeba (teď už výjímečně), tak dělám přesčasy. Šéfová se mě ptala, co mám za problém a já jí řekla, že mi přidělili další práci v rozsahu tak 4 hodiny denně navíc a že mi vadí, že jsem práci navíc dostala pouze já a pokud by se rozdělila mezi ostatní, tak by se to snáz dalo zvládnouta nemusela bych být celý měsíc ve stresu. A to pomíjím fakt, že jsem těhotná a že by mně jí dávat vůbec neměli. Na to odvětila, že jestli si myslím, že ostatní mají málo práce. Takže to vypadá, že se asi kopu polovinu pracovní doby do zadku a stres si prý způsobuji sama, nikdo po mně přesčasy nevyžaduje. No tak jsem odvětila, že mám na věc jiný názor, že moje chování je v pořádku a že prostě tedy budu dělat jen to, co stihnu a že v okamžiku, kdy mi bude vyčteno, co všechno není hotové, tak jí připomenu náš rozhovor, ve kterém mě utvrdila, že po mně nikdo víc nechce. Šéfová odešla z rohovoru naštvaná a nic se nevyřešilo. No a dneska byla jak milius, milá, usměvavá atd. Tak to vůbec nechápu. Nevím, jestli jí došlo, že to přehnala nebo jestli má strach, že to zabalím a přetvařuje se. No každopádně po včerejším výstupu a dnešní milé náladě, si nejsem jistá, zda se to bude opakovat při další závěrce, kdy zase budeme všichni ve stresu a bude jasné, že polovina věcí nebude hotová.
No tak pořád uvažuji nad tím, zda to zabalím. Příští týden mám dovču a pak asi už zůstanu doma, chtěla bych napřed na 14 dní, abych se vyhnula stresu ze závěrky a pak se uvidí. No kdyby nebyl mezi nemocenskou a platem, tak velký rozdíl, tak mám rozhodnuto dávno, ale nechci rodinu připravit o hodně peněz, kort když bude mimčo a máme stavět. Na druhou stranu je jasné, že klid pro naše dítě je nejlepší, takže prachy stranou. Jo kéž bych věděla, jak by to dál v práci vypadalo a zda bych bylo dusno nebo ne.
Tak se holky omlouvám, že jsem vás tím zase otravovala, ale je to pro mě důležité a nedokážu nad tím mávnout rukou.
Tak se mějte krásně a držím palce na kontroly
Radko řeším stejný problém, jestli se na práci vybodnout nebo ne. Ale jak říkám, doma bych se možná po čase nudila… Navíc peníze se fakt budou hodit. Ale pokud tě šéfová tak prudí, tak zůstaň doma, než se stresovat… Já si říkám, že ten měsíc tam vydržím, pak si vezmu 14 dní dovolené a šupajdím na mateřskou…
Holky, Matýsek asi bude hodně aktivní miminko, dneska celý den buší a buší… Ani hodinku nedal pokoj a ty pohyby jsou čím dál silnější… ![]()
Bramburka,Radka
Ahoj holky.Já jsem to takové měla před první mateřskou.Chtěla jsem vydžet v práci co nejdýl,ale bylo moc dusno a prý jsem sabotovala práci,když jsem nešla na 5.šichtu v sobotu.Ve středu byl státní svátek.Prý všichni musí jít v sobotu.Není to přece přesčas,když ve středu bylo volno. No prostě na palici. Tak jsem se na to vykašlala a šla na nemocenskou.Po dost velké hádce se šéfem. A dobře jsem udělala.Pěkně jsem si odpočala.Po stěhování dala byteček do kupy.Pak jsem měla čas na další balení (další stěhování
) a zase dát byteček dokupy.A lidi v práci říkali,že bylo dobře,že jsem odešla.Začala to tam být hrůza. Penízků bylo sice o trochu míň,ale to není všechno.Mateřská se potom stejně počítá z odpracovaného průměru a ne z nemocenské.
Pa pa J.
Tý brďo holky.
V listopadkách jde jedna kočka rodit
.Jen jsem tak nakoukla. ![]()
Pa pa J.
Ahoj těhulky,
Radko , tak to je fakt maso
s tou prací.
Bramburko , to je to samé. Už jsem to tu psala, šla bych na nemocenskou. Taky jsem v práci chtěla vydržet co nejdýl, kvůli penězům, šéf mi totiž dával minimální mzdu a k tomu peníze bokem. Z té minimální mzdy mi pak počítali mateřskou
a to mi dáávno sliboval, že pokud otěhotním, dá mi papírově to, co mi platí doopravdy. No škoda mluvit… Vůbec s nima nejsem v kontaktu, budu tam muset poslat papíry kvůli nové mateřské a asi i zavolat, nemůžu se dočkat ![]()
Ale jinak se máme dobře, Klárka vesele kope, už jsem jí naskládala věci po Barunce do komody. Dneska mě zase zlobí záda.
K té výbavě - malý mimča rychle rostou, takže ve velikosti 56 a 62 stačí mít jen pár kousků, ale nevím, kolik čeho. Chtělo by to sem dám nějaký seznam a k němu bysme pak napsaly poznámky.
Jiřo , do listopadu nakouknu.
Mějte se a pohlaďte bříška ![]()