PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3645
3.11.09 09:21

Holky, jak je u vas? U nas je snehova kalamitaaaaaaa. Ja jsem jakasi polamana, mame jit s kamoskou do detske kavarny a pak s malym na ockovani, ale nevim, jestli to dneska dam. Furt mam spavou a boli me kycle :-( a celkove jsem velka tezka a je mi neprijemne…co vy, defcatka moje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.11.09 09:26

batat: v tomhle pocasi nikam…rano jsem jen vylezla dat zviratum seno…kozy jsou durch promaceny…pes lita po zahrade se snehovou cepici a jsou vsichni nadseni :lol:
ja cekam na kominika..rikal ze dojde rano…tak nevim kdy maji kominici rano ale dneska me ven nikdo nedostane :-) jinak kupodivu me nic neboli…je mi posledni tyden mozna i 14 dni uplne dobre,…nechapu!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.09 09:31

porodnice: Já tam pro malýho beru plínky, kosmetiku a tak 2-3 dupačky. Ty dupačky beru proto, že švagrové se v Bohunicích nedávno narodil syn a říkala, že se z jejich erárního oblečení osypal. Nemám v úmyslu ho strojit jinak, pokud to bude ok. Si říkám, že praní svých dupaček si ještě užiju, takže když je to někde jako služba, mělo byse to využít.

Včera jsem byla na KO na gyndě a prej už naposledy :( Sakra…blíží se to… Dnes budu volat do porodnice a objednávat se na monitor na příští týden. Moc se mi tam nechce, je to cesta na dvě hodiny :(

Před sebou mám čaj z maliníku a sbírám odvahu ho ochutnat, pak vám povím :))))

magdička: A už máš dohodnutý termín CS ? Nebo to je ještě brzo ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
3.11.09 09:54

Loli, ty budes rodit v Bohunicích? Ja asi joooo. Treba se tam potkame :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.09 10:39

Batata: jj, budu…no s tím, že rodím poprvé (takže později), ty už jsi rodila (takže to bude dřív) …tak máme šanci se tam potkat ! To by bylo bomba, kdyby to vyšlo :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.11.09 11:13

loli: ted koukam na ten tvuj odhad vahy…mas tam UTZ ve 32tt – 1975 g (odhad v 40tt 3,7–4,0 kg)…me rekli ve 32tt 1885g a porodni odhad mam max 3,0 - 3,4kg…to je nejaky divny ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
3.11.09 11:20

Lolinko .{color: blue} jeste nee, brzo neni ale muj gyndak ma operacni dny jen vpondeli a nam se to nehodilo protoze manzel ma jen tri dny dovolene tak bysme radsi kdyby se to navazalo na vikend. tak jsme se domluvili ze priste to stanovime s jistotou protoze uz bude mit operacni plan z porodnice.

Batat .{color: fuchsia} tady je krasne 13 stupnu ale vcera jsem poslouchala impuls mate tam teda peknou kosu! 8-o

Mikit .{color: green} to je mi pristup :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
3.11.09 11:21

Ahojky holky, tak po včerejší návštěvě porodnice, mám ještě optimističtější náladu. Je to tam pěkný, hezky vyzdobený, čisťounký a maj tam i porodní vany kde s váma může rochnit i váš mužskej. Do porodky si máme vzít jen hygienu( mýdlo, ručníky, šampon, hřeben, gumičku, dětské mýdlo na pipku) a zábavu ( telefon, nabíječku, knížku) a pro miminko taky nic možná tak toho dudla. Takže se docela těším, představila se nám včerejší směna porodních asistentek ( vždy jsou tam tři a tři doktoři) a dokonce jsem se dívla i na porod na videu a ustála jsem to. Hnusnější mi připadalo, když ukazovali jak se napichuje epidurál ( tak hned Michal řekl, že mi to nadovolí, že prej co když se netrefěj), no a taky nám letmo říkali o darování pupečníkové krve, tak do toho bychom asi šli, než aby se taková vzácnost spláchla někam do kanálu, tak ať to někomu pomůže.

No, u nás se taky musíš zapsat k porodu, u nás to stačí takhle ke konci, ale v Praze se holky zapisujou už někdy ve 2-3 měsíci.

Jéééé, víte co dělám? Peru! Konečně už peru na vlastní pračce. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
3.11.09 12:01

Ahoj holky,

já teda asi maliník pít budu, docela mi chutná a navíc není jenom k porodu ale podporuje i laktaci a vůbec má spoustu pozitivních účínků :lol: .
Citace: Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.09 12:42
mikitaa píše:
loli: ted koukam na ten tvuj odhad vahy…mas tam UTZ ve 32tt – 1975 g (odhad v 40tt 3,7–4,0 kg)…me rekli ve 32tt 1885g a porodni odhad mam max 3,0 - 3,4kg…to je nejaky divny ne :lol:

Fatal error: Attempt to unset static property hSystem_Db::$_db in /data/www/domeny/webdio.cz/library/hSystem/Db.php on line 62

mikitaa: no když jsem včera byla na prohlídce u mého gyndaře, tak mě prohmatal břicho a říkal, že to sedí. Že malej není malej :lol: ale do 4 kg se těsně vejde.

Po tom velkým UTZ jsem se koukala do „chytrých“ knížek a pokud si vzpomínám dobře, tak kolem toho 32tt by byla „normální“ váha cca 1700g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.09 12:46
Roxa píše:
Ahoj holky,já teda asi maliník pít budu, docela mi chutná a navíc není jenom k porodu ale podporuje i laktaci a vůbec má spoustu pozitivních účínků :lol: .
Citace: Vhodná „bylinka“ pro těhotné je list maliníku. Pití čaje z maliníku dodává tělu železo, vápník, draslík, fosfor, vitaminy B, C a E. Snižuje riziko poporodního krvácení, a stimuluje stahy dělohy. I v době šestinedělí je maliník prospěšný, podporuje prokrvení dělohy a stimuluje laktaci. Doporučuje se také pít od 34. týdne těhotenství – údajně ulehčuje porod, ale zase je to případ od případu, není to stoprocentní.

Jojo, našla jsem dovahu ten maliník ochutnat a s lžičkou medu je docela dobrej. Prostě bylinkovej čaj a jak jsem psala, když sáček stojí 16 kaček, tak mě to nevytrhne :)

No a dneska jsem si objednala na netu toto:
http://www.rajmaminek.cz/…arkova-sada/

no já vím, že jsem počkat, že kdoví jestli to využiju :))) tak jsem si aspoň slíbila, že to nerozbalím dokud nedodojdu z porodnice. Případně by se to jako originál zabalený líp prodalo :)

Taky vás bolí ta stydká kost ? Připadám si jakoby mě někdo nakopal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
3.11.09 13:48

Loli, ja to vidím kolem Mikuláše, tak se hleď taky nějak tak trefit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
3.11.09 14:06
batata píše:
Loli, ja to vidím kolem Mikuláše, tak se hleď taky nějak tak trefit :wink:

Tak to sedí :))) Já to vidím, že snad do 10.12. to bude :) No harmonogram máme pěkný, za měsíc a něco si řeknem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
3.11.09 14:54

Ahoj holky, dlouho jsem nepsala, protože jak vidím to nové emimino, tak mě to vůbec neláká, pořád to padá, je to nepřehledné..atd…no jsem na změny asi fakt stará :roll:
Tož co nového u nás? Zkouším tu domácí konopnou mast a musím zatím říct, že žádné zázraky se nedějí, mažu se s tím od pátku a je to stejné, jako bych se mazala indulonou, jsem zklamaná, pravda aspoň se mi to nezhoršilo.
S čůráním je to čím dál horší, mám pořád pocit, že mám plnej močák a Klárka si z něj dělá boxovací pytel :lol:
Konečně jsme se dokopali a začali jsme malovat další obrázky do pokojíčku, teď malujeme krtka jeho kamarády, Verunce se to moc líbí. Hned jsem ji vštěpovala do hlavy, že na zeď může malovat jen maminka a tatínek a že Verunka může jenom na papír nebo tabuli, tak snad předejdu případným pokusům o její umělecké dílo na zdi :lol:
Holky ten seriál jsem teď odkoukala dvě série, docela sranda :palec:
Teď se chystám v nejbližších dnech ofotit těhuknížku a sepsat seznam a aspoň částečně nabalit tašky do porodky.

mikitoo
Renault kango vypadá dost dobře, ale pokud se pak na něm podělá vše najednou, tak mi to silně připomíná mazdy, u těch je to prý zcela běžné, že fungují několik let a pak naráz vše v háji.

stazko
dík za údaje budu se je snažit tam doplnit, pokud mi to tu zas nebude padat :wink:

JančoK
tož vanu řešit nemusím, máme sprcháč a pokud se chci koupat a ne sprchovat, tak si na vanu sednu a jen přehoupnu nohy :-)
Chlapeček přeholčičkován.
Tak pračka dorazila? to jste určitě řádně oslavili nějakou tou čokoládkou :-)
Zapisovat k porodu se snad nemusím, přijedu odrodím a bude :wink:

Leninko
Chřipka je pěknej hnus, tak se rychle uzdrav ať stihneš nabrat hodně sil do porodu :palec:
Do porodnice jsem minule měla fakt obří tašku, protože jsem uvnitř měla i balík plínek, aby jsme tam nešli jak vánoční stromeček. Jsem se za tu velkou tašku až styděla a říkala sestře, když ji chtěla odnést na pokoj, že je hodně velká a ona mi na to řekla, že v pohodě, že tu mývají i větší 8-o
Maliníkovej čaj už jsem chtěla začít pít, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala :oops:

Batato
nestraš se sněhem 8-o pravda Verunce by se to líbilo a zimní botky už jsme taky koupily, ale představa, že to venku klouže mě moc neláká :roll:
Když jsem u těch zimních bot, nakonec mi nezbylo nic jiného než koupit goratexky za 1300 pálka jak hrom, ale na Verunčinu nohu jsem jiné prostě nesehnala. Zatím mám pocit, že se jí v tom chodí fakt dost snadno, jsou lehké a prý nepromokavé a teplotně taky dobré, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
3.11.09 14:59

Holky, tak já vyrážím do terénu, do toho sněhu. Jdeme se Sidikim na očkování. Snad sebou někde neseknu. Holky opatrujte seee. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí