Poradna duly
Jana Čurdová
Janci super, ja jsem taky chtela darovat pupecnikovou krev ale dr. mi rek ze to jsem si mela vzpomenout tak ve 14. tydnu ze je kolem toho moc burokracie, to nechapu, proc se kvuli takove neschopnosti musi plytvat takovymi vzacnostmi.. no jo..
Cancerko taky me to sere, clovek ma s tim ditetem tak malo casu, cely ho stravim tu kdyz spi a pak se mi ani nezobrazi dlouho poceny prispevek, tak jsem fakt uz vytocena psala jsem ted adminovi,a koukam zes psala taky, nevim presne co myslis ale ja si dala fotecku nahore v nastaveni a nezobrazi se to hned abys vedela. ![]()
Batat preju at Sidiki moc neplace ![]()
cancerko: to neni straseni s tim snehem …uz tu nonstop od vcera od vecere sype a sype:) a ono se to auto nevysypalo cely…nebo vlastne ja nevim…proste odesel ted druhej vstrik…je jich tam 12..ale jde o to ze oprava jednoho stoji 30tis coz je sileny.
loli: tak ja teda netusim podle ceho to odhaduji ![]()
a pochlubim se i tady, je tu vic druhomamin
vcera jsem delala linecke mam noe formicky, jak se vam libi?
juuu…ty uz delas cukrovi? ja uz sem chtela taky delat…koupila uz jsem aji maslo…ale prej az po mikulasi me zabrzdila mati ze se dela
( ty smajlici se mi tu libi)
mikit to byla jen takova zkouska, ja pecu linecke cely rok, chutna nam
a ted jak mi prisly ty nove formicky tak jsem nemohla odolat ![]()
Magdi, tak jsme to zvladli, ani sme moc neplakali. Krátce, ale silně
Ježiš a ty linecký jsou suprový. A tak pěkně udělaný…to mě se vždycky všechno všelijak kroutí.
Mikit, ja peču od půlky listopadu asi tak. Letos to vidím bledě. Chodí k nám jedna holka, ona je hluchoněmá, učí se na kuchařku. Třeba mi pomůže ![]()
Ahoj,
Magdi - ty linecke jsou dokonale!!! Hned bych si s chuti dala. Bohuzel nic pro me.
Hod odkaz na ty formicky!
Batato - supr, ze jste to zvladli dobre a bez padu! ![]()
Peceni si letos taky nijak nemaluju, funim uz ted, natoz za mesic, a po porodu budu rada, ze jsem. Takze snad nejake cukrovi doda mama a tchyne, ja zacnu a skoncim asi jen nepecenym. Juuuuu, ja uz se tak tesim!! ![]()
Magdi, ty smajlíkový linecký jsou supéééér. Moc hezký. A pochlub se nám odkud pak ti přišly? Holky, jak teď bydlíme v tom novým tak jsou tady elektrický kamna a já se jich zpočátku bála, ale teď o víkendu jsem zjistila jak jsou bombový a jak krásně pečou. Takže asi letos i s břuchem něco upeču. Koupila jsem si těsto na nějaký skořicový pečivo a to se dá péct dost předem a je dobrý i chuťově. A linecký taky uplácám, ale jen tak pro vůni a ať je něco na stůl. Nic jinýho stejně nepeču. Rohlíčky mě nebavěj a ořechový pečivo nepapáme. Takže dělám jen linecký na 100 způsobů a mandlový hříbečky ( hříšně dobrý) a laskonky z bílků co mi zbydou po lineckým.
Teď odpolko jseme s mužem konečně dali dohromady konferenční stůl a teď jdeme na postýlku.
Holky, já bych si tak hala meruňkový kompot.
Teda vy mě s tím pečením dáváte, já skoro normálně nepeču a letos touž vůbec nevidím, asi si nechám dovést od rodičů a tchánovců. Možná udělám nepečené čokoládové kuličky s kokosem.
Jani, na kompoty zajdi k nám, mám tu celou bednu meruňových a broskových kompotů, že je budu dávat malýmu a on je nechce.
ja prave letos se najak tak poprve poradne tesim na vanoce…nikdy jsem je nemela rada pac sem byla porad v praci a nic sem nestihala…ale letos jak mam cas tak si to uzivam..uz vybiram darky (normalne sem kupovala rano 24.12.) a proste je takova pohodicka..a na peceni se desne tesim…
dneska jsem toho navic strasne moc udelala…je to zajimavy ale cim vic su tehotna tim vic toho zvladam…a je mi cim dal lip )))
jani: sup sem s mandlovyma hribeckama receptem ![]()
Roxy, neříkej dvakrát. Bys koukala jakej bych ti udělala průvan v zásobách kompůtků. ![]()
K večeři si nedám kompot, ale koupila jsem si v Makru Riccotu z bůvolího mléka a takovej pěknej tmavej semínkovej chleba a výběrovou šunčičku. Holky a ta riccota je dobrota, nikdy dřív jsem to nejedla, ale kam se hrabe Lučina atp. není totiž slaná. Tak si s tím jdu dřepnout k růžovce.
Mikit, poštrachám se v receptech a zítra dopolko dovalím Mandlový hříbečky. ![]()
Batat mate to za sebou nas ceka ockovani v roce a pul a zaroven i druhe ockovani u mimuska, to jsem zvedava jak obe zvladnu
jinak se mi to tky krouti bo s nikdy nepoucim a mrsknu to horke z plechu rovnou na talir a ne na plochu, kde by to zustalo rovne..
Stazko ja to nemohla najit ale je to od Betty Bossi nevim jestli to v cesku je ale v nemecku urcite ted mi vypadlo jmeno kdo tu je z nemec..
Janci nechci te strasit ale tady elektricke kamna zerou tak strasne moc ze kdyz nekdo pronajima byt s el. topenim musi snizit najemtak o polovinu a i tak je to strasne nevyhodne pozor na to. my se predloni prestehovali do vedlejsi vesnicky do nadherneho baracku se zahradu proste bomba, ale sravili jsme tam jen par mesicu od konce unora do podzimu a kdyz nam prisla faktura za jenom brezen tak jsme se malem vyvratili.. no ale snad se te to netyka
a tesim se na hrisne dobre hribky!
Mikit tomu se rika sydrom zahnizdovani nebo tak nejak ne? ja uz mam taky vsechno vylestene ![]()
Mile hnizditelky, ja jsem dneska dokonce vyzehlila polovinu hadrovych plinek!!!
Ahoj,
tak na hribky se taky moc tesim!! ![]()
Hnizdeni mam taky, u me se projevuje hlavne vyhazovanim starych nepotrebnosti. Mela bych byt tehotna snad permanentne.
![]()
Magdi - o elektrickem topeni mi vubec nemluv, mame primotopy a je to zoufalstvi!!
![]()
Kuba ma nos jak vodovod, bohuzel nedokazu rozpoznat, jestli je to ryma, nebo reakce na vakciny na senou rymu - ma strasne alergie, takze uz tyden kapeme vakcinu, davky se neustale zvysuji a jako vedlejsi ucinek muze byt i prjev alergie, tedy ryma. ![]()