PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
4.11.09 09:26

ahoj holky…
hnizdeni…dobry.. :lol: tak asi hnizdim jak drak..dokonce kazdej den vysavam psi chlupy :lol:

jinac se musim pochlubit uz mam doma oficialniho otce s kulatym razitkem…dneska jsme byli na matrice..a mam cerny na bilym ze dcera bude Terezka Horakova a syn Adam Horak…no vypada to krasne :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.11.09 09:33

Ahoj holky,
koukám, že jste už rozjely vánoční cukroví-já to měla také v plánu, že tak v půlce listopadu nebo ke konci na to skočím, ale pak zvítězila lenost a nakonec jsem si objednala 2kg domácího cukroví přes aukro. Hotové bude 15. a 19.prosince.My na to cukroví moc nejsme,ale přeci jenom je to tradice,že,tak by být mělo a takhle to mám vyřešeno a nemusím se stresovat,že to nestihnu,nebo se mi zkazí…-)Pro Vás šikulky cukrářky je to jistě barbarství,ale mě to takhle letos přišlo praktické. Uvidíme jaké bude…Má být jen z poctivých a domácích surovin, tak uvidíme…A kolik kg vlastně pečete?

Přímotopy jsou děs…My máme v bytě plynové topení a v kanceláři právě elektrické a je to teda nesrovnatelné…přijde mi, že ten plyn topí lépe…mám pocit, že elektřina zlobí a za méně tepla zaplatíme více…asi je to jen můj subjektivní dojem…nevím…

Holky teda ten poslední měsíc je ale náročný…Já už si nepamatuju kdy naposledy jsem nějak kloudně v noci spala…Zbyly mi už jen 2 polohy na spaní a to záda,což je značně nepohodlné a pravý bok, kde mě po nějaké době začnou bolet kyčle…V noci mi je buď vedro nebo zima,nebo se odkopu a mám holá záda,top mám zase strach aby mi nenastydly ledviny,do toho to čůrání…zrovna dnes jsem přemýšlela, jestli má vůbec smysl,abych do té postele lezla, když stejně nic nenaspím…-(((hrůůůůůza…

Včera jsem už sehnala ten maliník,takže až ukončím 36tt tak se na něj vrhnu.Někde psali, že je ještě dobrá mateřídouška, ale nějak důkladně jsem to nesledovala…-)Uvidíme co udělá ten maliník.Já mám s bylinkami dobré zkušenosti,tak jim docela věřím-vlastně víc než chemickým lékům…btw přesvědčilo mě o tom i to, že jsem 10.3. byla u kartářky/babky bylinkářky že se nám mimi nedaří a co teda semnou…řekla mi, že jsem celá zablokovaná, cévy apod. tak mi namíchala nějakej bylinkovej sajrajt a že ho mám pít 10dní a ono se to všechno uvolní…a dle všeho jsme 24.3. počali…-)))) možná je to blbost, na druhou stranu moc náhod najednou-)))všeobecně se přikláním k tomu,že matka příroda je mocná a tak je možné, že bylinky všeobecně jsou jistě nějakým způsobem účinné…-) /sááákriš, jsem se nějak rozfilozofovala/

No nic, jdu něco dělat-))) Mějte krásný a hlavně pohůdkový den!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.11.09 09:39

Mikit: To jsi mě teď docela zarazila-u nás v Praze máme nechat dotazník na jméno dítěte+opis oddacího listu v porodnici cca 3 týdny před porodem a pak si ho teprve vyzvedneme na matrice…o tom, že bychom museli mít nějaké potvrzení vůbec nic nevím…???? To je teda divné… Jinak tedy každopádně gratuluji k razítku!!!-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.11.09 09:43

leni: my nejsme vzati…tak to mame jinak…musim to mit predem aby melo mimco tatinkovo prijmeni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.11.09 09:55

Mikit: Aaaaha…tak to pardónek…to jsi mě teda vyděsila…já už se lekla, že jsem zase něco pochopila blbě…-)

Jinak holky,jste tu některá, která budete rodit taky v Podolí?Teď mi psala holčina soukromou zprávu,jak se připravuju a to, že tam 23.-29.11. malujou a nebudou brát rodičky…? No já se na to nijak nepřipravuju,teď mě už asi nikde stejně nevezmou v Praze,takže holt přesvědčím Sofču, že i kdyby se jí chtělo ven dřív, tak musí do 30.11. počkat no…-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
4.11.09 11:24

Holky, tak já nehnízdím. Jak blbě spím, tak to dospávám dopoledne a to pak nic nestihnu.

Holky, nebojte zas tak často na té elektrice nevařím a nepeču. Jen o víkendu. A máme vysoké zálohy, tak to snad ustojíme.

MANDLOVÉ HŘÍBEČKY
170g mletých oloupaných mandlí, 200g hladké mouky, 170g másla( ale fakt máslo- ne Hera ani podobné), 70g moučkového cukru, 3lžíce rumu (já ho ani nedávám), krém a nebo zavařenina, rozpuštěná čokoláda.
Vyrobte těsto a nechte pak aspoň hoďku v lednici odpočívat. Pak normálně vypichujte hříbečky a pomalu a mírně je upečte. Stejně jako linecký, ale jsou ještě křehčí!!! No a já je pak slepuju krémem ( 3 hodiny vařím neustále ponořenou a zavřenou plechovku salka ve vodní lázni- nebojte, nebouchne to a když to salko vystydne, tak ho vyšlehám s kostkou másla). No a pak se máčej ty kloboučky v čokošce- se mi osvědčilo krém nanášet cukrářskou zdobičkou( všude je ho pak stejně a nejsem tak zamatlaná od těch krémů a nebo i marmeládu takto patlám na linecký), no a ty hříbky bejte před máčením řádně vychladit třeba i do mrazáku aby pak nechtěl vytékat ten máslový krém.

No, takže takhle veškeré mé postřehy a poznatky s hříbečkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
4.11.09 11:53

Ahoj,

no já si hlavně myslím, že každá mluvíte o něčem jiném, Jana o elektrické troubě a vy o přímotopech, to je docela rozdíl. V troubě normálně peč, těch pár hodin co je zaplá tě nezabije.

Leni, já jsem Podolí rovnou vzdala, bydlím na Praze-západ, tak pojedu do Hořovic. Kdyby se ti něco takovýho stalo, tak je to taky alternativa nebo Neratovice prý nejsou špatný. Nevím v jaké části Prahy bydlíš a kam to máš blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
4.11.09 17:39

xLeni jako bys popisovala moj noci… :roll: zvlast ta dnesni, zacla me trapit zaha, kor kdyz se cpu tim lineckym :lol: a dneska v noci to byl mazec od tri do peti vzhuru dala jsem sklenku mlika a pak jsem zas nemohla usnout jak rikas - pod perinou vedro, odkryta zima, jeden bok, druhy bok, zada, skorobricho, druhy bok.. a tak fut dokola az si rikam proc ja rovnou nevstanu a nekoukam na bednu treba… leni tady nikdo nepece ani to nezna a ja mam rada tu tradici ale ze bych byla naky talent.. udelam rohlicky, ucite linecke, ty hvezdy byly hezke, a zkusim treba ty hribky, proste co se mi bude chtit. na kila to nevim od kazdeho normalni davku mozna dvojitou jestli budu moc akcni. prirode verim ale taky doktorum, ja nemohla otehotnet rok a pul a furt mi gyndak nemoh vylecit kandidu, pak jsem se nasrala a zmenila doktora ten me vylecil hned, kandida to nebyla ja otehotnela cobydup :-D

mikit gratuluji k oficialnimu otci, to mi pripomina ze musim zitra zavolat na urad pro kopii oddaciho listu ale urcite zas zapomenu, pripomente mi to nekdo!!! :-D

Janci dik za recept jdu si ho hned opsat nez prijde manzel a ukradne mi PC :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
4.11.09 19:52

Holky, manža se konečně rozhoupal a skočil na matriku, mrknout do chytré knihy, jestli je tam jméno, co jsme vybrali nebo budeme muset žádat dr. Knappovou. Naštěstí tam je. Issa Sidiki nás stál dost peněz. Prvně jsme chtěli jen Sidiki a pak manžovi zemřel strýc, tak chtěl k tomu ještě Issa. Za každý jmeno myslím 7-800,– Tak aspoň že malá bude zadarmíko :potlesk:
Holky, jaá jsem dneska byla na navštěvě a myslela jsem, že u ní zůstanu až do porodu! Za 3 hodiny jsem byla asi 7× na wc a pokaždé jsem tak blbě vstavala, jako by to bylo moje naposledy… Co ja budu ten měsíc ještě dělat nevím. Chvílama nemůžu zvednout ani nohy, jaká mě chytá bolest… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.11.09 20:30

Holky-Vy mi tak mluvíte z duše…

Batat: Úplně přesně jsi to vystihla,já taky čůrám když odcházím z bytu,než dojdu třeba na metro už zas potřebuju a takhle je to furt…V obchoďáku při nákupu lítám neustále jak magor…hrozný!!!HLavně ale že ses nakonec od návštěvy dostala…-)))) A gratuluju k jeménu zadarmíko-) Omlouvám se,asi jsem brzda,ale jaké jste vybrali? Nevšimla jsem si, že jsi to psala-pardón…

Magdičko: To jsem nevěděla,že u Vás nemá pečení na Vánoce tradici-to jsem docela překvapená.Ale je super,že Ty to dodržuješ a děti budou mít tyhle „české“ Vánoce zažité…To si myslím, že je super. Mimochodem jakým jakzykem na děti mluvíte?My totiž přemýšleli,že bychom Sofinku vychovávala bilengválně-manžel žil leta v Londýně a tak mluví perfektně anglicky-já teda jen rozumím,ale stydím se mluvit a chtěli bychom, aby Sofinka měla tuhle školu „života“-myslím, že by to pro ní bylo dobré a snáz by se pak učila třeba další jazyky…ZAtím moc nevíme jak na to-čteme jen odborné knihy a pedagogiku,tak uvidíme…Tak mě to jen napadlo, že se Tě, nebo ostatních holek co žijou jinde, zeptám…

Roxo: Já bydlím na Vinohradech,takže Hořovice nebo Neratovice jsou už trochu z ruky…Možná tak ta Krč by šla-Vinohradská ale ani omylem. Byla jsem tam na vyřezávání známínka a fakt stačilo!…-)

JančoK:Děkujem za hřiby…-)))

No a co se týče dnešního dne u mě, potřebovala bych definitivně zabít…Jsem tak strašně protivná, že ani nevím kde se to ve mě bere…-( ZAčalo to tím,že jsem chtěla v balící službě zabalit dárek na Vánoce pro tchána.Byla tam paní „prodavačka“ z Ukrajiny,nasrala mě už tím, že ani pořdáně nepozdravila,prej jako co chci,tak jsem jí řekljak si to představuju,tak na to tím nejotrávěnější hlasem řekla, že takhle to nejde,že pod to musí dát podložku /koupila jsem nějaké bio produkty jako med,kafe,sušenky apod. a chtěla jsem to nějak hezky zaonačit/…tak jsem si všechny ty věci zase naskládala do krabice a vztekla procedila mezi zuby,tak hlavně že se tady kopete do zadku a čtete si knížku, se nedivím, že tady nemáte žádnej kšeft…Mě tak vytočila…A už to jelo…Hned záhy následovala ženská,která do mě strčila apod…Nakonec jsem to zapíchla v obchoďáku,kde jsem si musela zlepšit náladu a koupit si něco pro radost…Teď už jsem relativně v klidu,ale byl to teda zase den…Už jsem na sebe fakt naštvaná.Jsem protivná nejen na manžu,ale i sama sobě…Holky já nevím,ale je tohle normální?Nebo to mám z toho jak nespím a jak bych už chtěla aby bylo za měsíc…nevím…ale jestli to takhle semnou půjde dál,tak sama se sebou nebudu mluvit,jak na sebe budu naštvaná…-)))) :oops: Děs…No nic,teď jsem si dala baštu-smetanové brambory s hovězím steakem-dobrůůůtka a tak se mi nervíky srovnaly-snad alespoň na chvilku…ještě jdu upéct chleba, vyžehlit hromaduz prádla a pak se zas budu marně pokoušet o spaní…

Přeju ať máte klidnou a prospinkanou noc!!!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
4.11.09 21:20

Leninko, tak to jsi borec, jít teď žehlit by mě asi zabilo. Žehlila jsem dopoledne a málem jsem u toho chcípla jak mě bolej záda.

Nicméně jak psala Magdi a Batáta, tak přesně takhle je i mě, prostě opruz a o spaní nemluvím a navíc mám ještě rýmu jak prase.

Taky jsem protivná a otrávená. Jdu do peřin, čumět na bednu, bo manžel tady v obýváku kouká na fotbal.

Tak pa a dobrou noc, mamulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
4.11.09 21:34

Holky, tak ja chodim po byte jako Golem, chapete to? :zed:
Leninko, koukni na jmeno na metrik :dance: Jo a manza mluvi na malyho francouzsky a ja cesky a je to uplne super. Malej i mluvi i rozumi nam obema. Kolikrat reknu neco francouzsky a on mi rika, ze to nemam rikat, ze to rika jen tata a ja mam rict…jako v cestine..proste funguje jako prekladatel :lol: Ale nevim, jaky to je, kdyz se to praktikuje s nerodilym mluvcim. My jsme to zavedli automaticky, zadnou literaturu nemam prostudovanou. Pokud se na to date, tak preji mnoho uspechu a radosti :potlesk: Ja jsem nadsena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
4.11.09 21:41

Batat: Tak nejsem já tele májový…no jasně metřík!-))))A jak ji budete zdrobňovat?Týý jo-) To je super jak to ty děti mají v hlavinkách poskládaný ohledně těch jazyků!-) No my jsme mysleli,že manžel bude na malou mluvit jenom anglicky, já česky a já s manželem budeme mluvit mezi sebou taky česky-i takový model má dle „odborníků“ fungovat.Dítě si prostě zvykne, že tatínek na něj mluví jen tím cizím jazykem…

JančiK: Tak přeju hezké sny a trochu lepší noc než jindy…Já byla vždycky dřív nejvíc čilá večer a taky jsem toho nejvíc udělala,takže proto jdu teď žehlit…Chodím spát až po půlnoci-opět se mi to asi po půl roce vrátila tak,jak jsem to měla nastavený před těhu. Manža taky kouká na fotbal,takže co jinýho má člověk dělat že…-)))) Krásné sny mamušky!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
4.11.09 23:13

Hezky vecer,

to je tak krasne vas cist! :lol: :lol: pisete mi totiz uplne z duse!

Spani - no des!! Mam v matraci prolezenou diru, do ktere zastrcim pandero a jinak se spat neda. Jenze stejne pulku noci cucim do stropu nebo premyslim nad hovadinama. :roll:

Protivnost - no ja bych to u sebe nazvala snad nesnasenlivosti! Jsem priserna, ujecena, nervozni, proste no comment a doufam, ze me to po porodu zase prejde! **
Mikito** - gratuluju k oficialnimu tatinkovi! :-D

Batato - krasne jmeno a jeste uznane matrikou!! :dance: **
Janco** - diky za recept, zni bombasticky, tak doufam, ze seberu sily ho ozkouset!

Jdu spat, zitra mam KO, tak jsem zvedava, co zase bude… :roll:

Dobrou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
4.11.09 23:17

Cancerko - diky za doplneni!! :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek