PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4633
5.12.09 10:34

Ahoooj …hezkyho Mikulase !!!

Tady se to teda od vcerejska rozjelo !!! :dance: :dance: :dance:

Tak a postupne:

JancaK: Blahopreju k princezne !!!! At jste brzo doma a hlavne v klidu :)))
Jinak me teda udivuje ta nepresnost UTZ, kde se z odhadu miminka 3900g stane miminecko 3400g..to je peknej bordel. Jeste, kdyz vezmes jak dlouho te tim, ze je Kacenka velika, strasili :nevim:

mikitkaa Super, že jsi zpátky a že je vše ok ! Chápu to dobře, že jsi šla domů na revers ? Tzn. že by si tě tam jinak nechali a čekali až se jim milostivě uvolní porodní sál ?
Jinak jsem teda opět v šoku jménem Bohunice :((( Asi tam na ty doktory musí být člověk jak si zaslouží. Nesrat se s nima, když jsou stejní. Jenže to je asi těžký, když je člověk na nervy a bojí se :(((

S hubnutím po porodu, težko říct..taky jsem slyšela, že 4-6 kilo se nechá v porodnici a zbytek jde sám kojením. Asi to i hodně souvisí s otokama, ne ? Ta voda jde asi rychle pryč a špeky až kojením.
Já mám bilanci +4kg, což mě docela příjemně překvapilo. Jsem celej život oplácaná a furt se přežírám a teď tomu nebylo jinak, takže já asi v porodce nechám ty 4 kilo a odnesu si vygajdaný kozy ( :cry: ) a povolený tělo s bonusem celulitida :))))

Holky s miminkama…používáte odsávačky ? Třeba jen příležitostně ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
5.12.09 13:25

4 kila tsssssssssss trapneee :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
5.12.09 13:27

loli pouzivala jsem s juli ale to byla pakarna a dalo se to jen kdyz tu byli nasi, ja mela ale malo mlika vis? vlastne nic jinehonedelas nez kojis nebo odsavas. to res az potom podle toho jak na tom budes s mlickem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2985
5.12.09 15:28

Ahoj lidičky,
Klárinka je zatím hodná,jen papá, spinká, kaká, čůrá. Brečí jen když má hlad, nebo když jí bolí bříško (naštěstí není moc časté).Verunka zatím nežárlí a chce pomáhat,hladí malou fakt opatrně a dává pusinky na čelíčko.Pořád komentuje, co Klárka dělá a co já s ní dělám.Doufám,že to tak bude i nadále.
Předevčírem jsem se musela fakt smát, Verunka si sedla a vzala si ze svého nádobíčka misku a začala si mačkat prso,jako že odstříkává mlíko, vypadalo to fakt srandovně :lol:
S Klárkou jsme byly ve čtvrtek v poradně a už vážila 2630g…i doktorka zírala,že už má přes porodní váhu. 8-o Papá pěkně a drží si interval 3-4 hodiny,což je super.
Problém je trochu u mě, na kontrolním UTZ po porodu zjistili,že mi ještě zůstává v děloze dutina,nespravilo se to ani do tohoto pátku,tak mi píchli nějakou injekci a v pondělí jdu znova na UTZ. A to už ani nekrvácím.Ještě jsem nezjišťovala,co by se dělo,kdyby se to nespravilo.No uvidím.
Jdu vás dočíst a zjistit, kolik miminek se nám tu narodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2985
5.12.09 16:14

batato díky za pochvalu Klárinky, taky jsem koukala,že není pomačkaná a hlavičku měla taky pěknou, jako by vylezla vratama a ne pipkou :lol:

Roxo Úplně si umím představit tvůj návrat domů,taky jsem koukala, jaký čurbes se dá udělat za pár dní 8-o A to jsem uklidila než jsem šla do porodnice,abych nemusela až se vrátím :lol: Čím mažeš ty opruzeniny? jaké používáš vlhčené ubrousky? Můžeš ho zkusit oplachovat černým čajem a mazat rybilkou.Nejíš náhodou teď víc citrusů nebo nepiješ citrusové džusy? to může být taky agresivnější moč.
S váhou nevím, nemám doma váhu :nevim:

Magdi
To je super,že jizva zůstala pěkná nebo dokonce lepší :palec: Co Julinka jak se jí líbí sestřička?
S tím očičkem, může být zůžený nebo ucpaný slzný kanálek mají se prý koutky čistýma rukama malíčkem masírovat.Ale někdy to nepomůže a musí se jít k dr.
Aha koukám,že už je to lepší, to zabralo to mlíčko? nebo jen ta voda?

Mikitko
Tobě vůbec nezávidím, to je děs, když každou chvíli řeknou něco jiného, člověk neví s čím počítat…děs běs.Mě malou taky odhadovali na 33tt,ale měli pravdu, že placenta už asi nefungovala správně, protože malá se narodila fakt dost hubená,ale jinak úplně v pořádku.Každopádně držím palce ať už se to rozsekne a konečně máš klid.Protože to je fakt na palicu :zed:
A některý zdravotnický personál…to je fakt škoda mluvit, pracují s lidma a pro lidi, tak by měli umět člověka utěšit a ne ho ještě shazovat, když je mu špatně,takoví lidi tam nemají co dělat :evil:

JančoK
Gratuluju k narození Kačenky :kytka:

Lolinko
Mlíko odsávám, protože ho mám zatím víc než ho malá vypije, takže mě pak bolí prsa, hlavně večer.Každopádně odsávačku moc nepoužívám, to spíš ve chvíli,kdy bych chtěla odstříkat mlíko a schovat. Jinak se snažím cíleně odstříkat z boku,a to jde nejlépe ručně do mysky,chce to ale cvik.

Je fakt moc smutný, když si člověk celé těhotenství plánuje, jak bude tatínek u porodu a pak to kvůli chřipkám jde do háje.Musí to být fakt těžké tam být na to sám.Všem holky,které jste nucené tam být sami,držím moc palce, ať to zvládnete,myslete na miminko,že na to jste aspoň dva,když ne tři.

Dneska nám upadl pupík, konečně, už mi to začínalo zavazet a taky si ho už párkrát pěkně pokadila :lol:
Koukám,že se mi tu někdo hlásí o jídlo,tož jdu kojit a snad se dostanu i k tomu,abych popsala ten porod.
Zatím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
5.12.09 16:48

cancerko klarka :lol: juli je taky srandovni porad nosi panenku na rameni a stahuje ji kalhoty :-D gratulujem k dohnani vahy, my taky uz prestoupili ma 2920 dneska pred jidlem, PA mi tu nechala do pondelka vahu tak furt vazim. jizva se mi nak rozjizdi, jsem to prechvalila, vevnitr to nak oteklo a jizva na krajich se trosku zmenila ale verim ze docasne. ocicko ja to jen otirala a uz je to dobry. drzim palce s tou dutinou at se to spravi. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2985
5.12.09 18:41

Tož tady je můj popis porodu:
Do porodnice jsme přijeli v 18:30,tam mi řekli,že tabletku dají až o půl desáté,tak může jít manžel ještě klidně domů.Dali mě na monitor a zároveň s tím jsem vyplňovala nějaké souhlasné papíry a zároveň jsem odpovídala na spoustu otázek,které tam ťukali do PC.Na konci jsem už nevěděla ani pomalu jak se jmenuju a doufala jsem,že jsem nespletla jména,která jsme s manželem pro mimčo vybrali.
Pak mě oholili a udělali klystýr.Chvíli před osmou jsem se dostala na svůj porodní pokoj.Nakonec mě přišla dr. vyšetřit a tabletku mi dala už 20:30. Čekala jsem jestli to zabere a v klidu si luštila křížovky.Do půl hodiny už jsem cítila,že mám pravidelné slabé stahy cca po 5-10 minutách.První silné stahy začaly 21:45,byla jsem otevřená na dva prsty a hrdlo změklo.Zavolala jsem manželovi ať raději přijede,že už se to rozbíhá a kdyby to šlo rychle,aby to nezmeškal.Hlenová zátka mi odešla až v 23:30.Stahy byly pořád pravidelné a snesitelné,mezi kontrakcemi mi bylo fajn.
V 00:30 jsem byla otevřená na 3cm.V jednu jsem si šla dát hodinovou sprchu.Kolem půl třetí už mi přestalo být do smíchu.Před čtvrtou hodinou mi píchli vodu a pak to začalo být opravdu hustý.Pak už nevím, kdy co bylo, jen to,že bolesti byly oproti prvnímu porodu šílené až neuvěřitelné.Dlouho jsem to chtěla zvládnout bez injekce proti bolesti (nechtěla jsem utlumit kontrakce a tím to zpomalit) nu nakonec jsem to už nevydržela a nechala si injekci píchnout.Oni říkali,že se tím uvolním a víc se otevřu.Nu otevřela jsem se o kousek víc.Připadala jsem si jak nadrogovaná a bolest byla o něco slabší asi u tří kontrakcí a pak to bylo opět stejně šílené jako před injekcí, jen hlava se mi víc motala.
Pokaždé, když přišla PA zkontrolovat jak se otvírám a jak to postupuje, doufala jsem,že už jsme v cíli,že už to horší být nemůže a po odpovědi,že jsem otevřená teprve tak a tak a že pořád ne dost,jsem začínala celkem panikařit,kam až se ty bolesti budou stupňovat a jak dlouho je ještě budu muset snášet.Chtělo se mi pořád brečet a nemohla jsem to zadržet, takže jsem tam pořád brečela a řvala jak tur bolestí,mezi kontrakcemi jsem se občas omluvila,že tak řvu a že to nemůžu ovládnout a oni to neřešili a říkali,že to nevadí ať klidně řvu,ale já se cítila trapně.
Nu byla jsem šťastná, když mi konečně řekli,že můžu tlačit.Nevím kolikrát jsem tlačila ani jak dlouho, jen vím,že to šlo dobře a v jedné chvíli jsem se mrkla dolů a viděla jak je půl hlavičky venku (fakt zajímavý pohled),pak jsem zatlačila jednou a byla hlavička celá venku,myslela jsem,že jsem vejpůl a pak ještě jedno tlačení a už byla celá venku.(8:50) A bylo mi krásně.
Placenta se držela dost dlouho a nechtělo se jí ven.Jo a zapoměla jsem říct, že na závěr mi tam napochodovalo asi pět studentek a jeden student a mě to přišlo srandovní,že jsem jak ve výloze,nevadilo mi to, jen mi to přišlo k smíchu.Pak mi dali malou chvíli podržet,byla tak malinká,krásná a úplně v pořádku.Protože mě nemuseli nastřihávat(normálně by mě asi nastřihli,ale slyšela jsem,že se to mu chtěli vyhnout kvůli křečovým žilám na pipce) a ani jsem se nenatrhla uvnitř ani venku,tak nebylo žádné šití a už jsem se těšila až mi Klárku přinesou zabalenou na kojení.
Hih když to člověk sepíše,tak to zní jako pohoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.12.09 20:49

batat: jak se jmenovala uz nevim..snad se s ni nepotkas :-)

loli: no ono v tech bohunicich jsou strasne mladi doktori..takovy frajirci…nejstarsimu tam bylo tak kolem 30 a jeste k tomu docela pekny chlapi :oops: jinak dole na tech porodnich salech ty PA byly super…o tom zadna…poradily, pokecaly, vysvetlily..parada…jen ty doktori noooo hlavne doktorky teda :pocitac:

magdi: kde jsou nejaky fotky mrnavky?

cancerko: no ja to prave s tou vahou moc nepochopila…pac my meli vsechno v poradku (placenta, prutoky pupecnikem, prutoky v mozkovych cevach, srdicko..vsechno..) jen je proste mensi..tak tomu vubec nerozumim!! a mimco porad roste tak fakt uz nevim :zed:

jinak preju vsem krasnyho mikulase…jestli jsem na nekoho zapomela reagovat tak se omlouvam 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
5.12.09 23:53

Mikit: Vítej zpátky! Držíš se teda statečně-moc na Tebe myslím…

Cancerko: Děkujeme za popis porodu-já bych ani neřekla,že to takhle napsaný vypadá jak „sranda“,vůbec ne! Hezky jsi to zvládla!

Už je zase večer a mě se raději snad ani nechce spát-každá noc je horší a horší a zase se mi dostavili ty jakoby „menstruční bolesti“-jenže to už mám několikátý den a nic z toho+mě děsně talčí podbřišek…,takže si půjdu lehnout, do toho přetrpím jak malá okopává moje vnitřnosti,pak půjdu asi milionkrát na záchod a bude zase brzké ráno a hurá vstávat…holky to je teda vopruz…mažovi vůbec o těch bolestech neříkám,abych ho zbytečně nevyděsila…ale tak jako soukromě pro sebe si říkám,kolik dní se to takhle ještě bude tupňovat, než to opravdu přijde…aby se ze mě nestala slonice a abych nečekala do jara!hihihihi…věřím že jste na tom podobně,ale musela jsem si Vám postěžovat…máme to holt těžký no…

Tak se ,těhulky,opatrujte,ať Vás nic nebolí a nebo naopak ať se miminka vyklubou ať už máte pokoj-))))

A maminkám co nejklidnější noc a spokojená miminka…

Hezké sny a papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
6.12.09 06:07

Ahoj Holky

Tak jsem tady zase 1000 let nebyla a nestacim se divit, tolik miminek uz je na svete. Neni sance abych vsechno docetla tak alespon vsem co uz to maji za sebou moc moc gratuluji :potlesk:

Kdopak jeste ceka? Je nekde list ktery to vsechno shrnuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
6.12.09 09:25

Ahoj holky, tak já jsem dneska Kyštofem vstavala v 9 h a už zase spí, manžel je se starším na mikulášské, spali u známých v Praze. To jedno dítě je fakt v pohoda. Opruzeniny se lepší, holt větrám, myslím si (Cancerko), že to asi nebude stravou spíš plenkama, je opruzenej přesně podle nich, zkusím změnit značku.

Cancerko, taky se s tebou shoduji, že druhý porod byl bolestivější, akorát s tím rozdílem, že já jem ho měla cca o hodinku kratší, de facto trval přes 3h a ty děsný bolesti tak hodinku, obdivuju tě, já bych to o moc dýl nevydržela, i když co by mi zbývalo, že?

Mikit, to bude tím, že možná ty mladý pipiny doktorský ještě nerodily :twisted:

Leni, mě ty bolesti začaly cca týden před porodem, pomáhala mi teplá vana, prý to funguje, buď se ti rozjede porod nebo se to zklidní.

Loli, já odsávačku mám ale taky jsem ji s prvním synem kupovala až později, když jsem zjistila, že ji potřebuju kvůli častým zánětům prsu (mastitidam), teď občas preventivně odstříkávám do úlevy, pokud to půjde chystám si i udělat menší zásobu do mrazáku případně později mu dát občas láhev a vyrazit třeba cvičit. Ale nechala bych to až po porodu a uvidíš.

Ahoj Opičko, tak aspoň napiš jak jsi na tom ty a jak se cítíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
6.12.09 09:47

Ahoj holky mám zprávu od Lolinky79:

""Ahoj,takje to za náma-) ve 3:30 se nám narodil Jakub! Má 54cm a 3,7kg. Porod úžasně rychlej,že jsem ani epidurál nestihla-) Až se dostanu k netu, napíšu víc…"

VELKÉ GRTULACE!!!

To byl fofr…ještě včera tu psala,a moc nevypadala že by se chystala rodit!hihihi…A teď už má malého u sebe…to je úžasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
6.12.09 09:54

Jinak dnes jsem se po dlouhé době relativně vyspala-vstávala jsem na čůrání jen 3×-hihihi…super

Roxo: Děkuji za povzbuzení-mě ty bolesti začaly minulou neděle /tzn.29.11./ což už vlastně týden,tak jen doufám,že už to nebude dlouho trvat…-)))

Opičko: Ahojda,dlouho jsme Tě neviděly-doufám , že je vše v pořádku! List není,jen ten náš seznam na první straně kdo je kdo…Já si to ale vytiskla,takže si dělám „souhrn“ a zatím máme 6 miminek!:
Petrushka-Vojtíšek
Magdička -Elisa Profeta
Cancerka-Klárka
Roxa- Kryštůfek
JančaK-Kačenka
a dnes nověLolinka79-Kubíček

JInak všem přeji hezkou neděli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
6.12.09 10:51

Devcata, tak ja se hrnu na internet, synovi rikam, pust me tam at si prectu, kolik miminek se pres noc narodilo a ejhle…ono fakt. Ja z te Lolinky padam na zadek! Jeste mi vcera psala sms, ze pokud mi to nevadi, mohly bysme se v tech Bohunicich potkat a poklabosit. Tak to asi nevyjde. Pocitam, ze max do stredy bude doma a ja bych mela nastoupit ct nebo pa.
Loli gartulace ke Kubickovi :dance: :kytka: :dance: Nemam co dodat. Jsem z toho paf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
6.12.09 11:06

Batat: Já jsem z toho taky paf…Ještě jsme si taky psali včera SMS,že se teda vůbec nechystá,ale kdyby náhodou,tak jestli jí můžu dělat informátorku…no vidíš…a dnes se probudím a SMS,že je vymalováno!ŠOK!To musel být ale fofr! Bledá závist…-))Měj krásný den!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí