Poradna duly
Jana Čurdová
ajo…to se plati takova palka jo??? v breclavi jsou 300 na den…tak to jsem netusila…ty vole..to bych asi nedala!!! se zblaznili!!
luci: ti teda nevim…ale ja uz mam za sebou aspon 20 monitoru tohle tehu a nikdo po me nic nechtel!!! to se mi zda nejaky divny!!
Zdravím, také hlásím po kontrole a samé POZITIVNI zpravy..tzn, že to vypadá trochu víc připravené než minule
zajímavý obrat, a váha ..jak jsem měla před 3 týdny 3500, tak ted to je cca 3100g, prý se minule musel pan dr seknout (odjel na jachtu) zastupuje ho taková mladá dr, měřila mrně asi 10-krát, tak jsem trochu klidnější
Lucialinko:neboj, to příjde, ještě máš čas, já mam do termínu 1 den ![]()
Mikito:držím palce, at vse dobře dopadne, s těma doktorama by se člověk fakt zbláznil..
ela
batat: a pres sklo se tam miminka ukazovali…bylo to srandovni..trochu jako v zoo…na jedny strane skla drzely maminky pidi mimca u skla..a na druhy strane na ne tukali tatinkove ![]()
Elo: ja uz z toho vazeni miminek v brichu trochu vysiluju…fakt su zvedava kolik bude vazit doopravdy…ted mi kamoska rikala ze se sekli dokonce u jeji dcery o cely kilo!!
Luci: To slyším poprvé,že se monitor musí platit-jen 5× je zadarmo…Já už jich 5 měla určitě a nikdo nic takového neříkal…to je nějaké divné…Asi si to holt každá porodnice dělá jak chce-nebo je to možná pojišťouvnou-jakou máš?
Mám revírní,,nechodím do porodky jsem u své dr,,nevím holky já jsem šíleně otrávená,,mám depku,,už jsem i brečela,,já ani na ty ko chodit nebudu a je,,fakt pondělěk pro mě nejvíc deprimující den,,,vím že jednou porodím ,,a pak budou jiné starosti ale já chci bbýt na vánoce doma o to mi jde o nic víc,,ale řikala že na ten monitor nemusím tak nevím jaký máte názor vy?
luci: ten monitor kontroluje spravnou cinnost srdicka miminka…me ho v nemocnici delali 3 x denne a dle te krivky usuzovali jestli se miminku v brcichu jeste dari dobre nebo uz ma nejaky problemy…takze ja bych to asi ted ke konci neodsuzovala! jen to placeni je zvlastni..mozna je to tou tvoji pojistovnou no! a u sve osetrujici gyndarky se drz co to pujde…ty vysetreni v nemocnici jsou sileny tam jed az rodit!!!!
Luci, muj doktor mi rikal, ze zustanu do porodu u nej, ale on monitor nema. Kdybych ho poslechla a cekala na normalni porod v jeho peci, tak bych zadnej monitor nemela. Ja bych mozna sla uz i do porodnice, at doktorka chce nebo ne, nebo si tam aspon zavolala o info, jak je to s tema monitorama. Si myslim, ze pro klid jsou dobre. Kdo vi. Dneska je celej takovej uplakanej den, ale ty neplac, vzdyt te ceka neco moc fajn…miminecko
A kdyby se ti nahodou narodilo na stedrej den, no nebyl by to ten nejkrasnejsi darecek? Ja vim, ze bys chtela byt se svyma doma, ale vsak budes, jeste je cas
Vyderzat pijanijer vydeerzat
![]()
Luci: Nedepkuj-) Já Ti úplně přesně rozumím jak Ti je-obzvlášť po KO kde Ti nic moc neřekli a máš pocit,že se nic nového neděje…-( Cítila jsem se úplně stejně ve čtvrtek,když dr ke které jsem v porodnici přidělena byla nemocná a zaskakujícíí dědula mi vlastně vůbec nic neřekl-i když já sama cítím,že je to jiné než před 14dni u té mé dr na KO…Navíc máme do termínu jen dny/hodiny a vnitřně už to nemůžeme vydržet-takže mi věř,že je mi úplně stejně jako Tobě a naprosto Tě chápu…Navíc nás už všechno bolí,celé noci nespíme a já teda mám poslíčky už týden a od včerejška až dosud stále bolesti jak sviňa,ale kontrakce to nejsou…Takže mám přesně jako Ty pocit,že už to nevydržím ani další den natož třeba týden nebo 14dní…Na KO bys raději chodit měla,i když je to takhle otravné-navíc,třeba budeš jako Lolinka79 zítra hotová a na žádnou KO už nebudeš muset-)To bych Ti přála-)-a zároveň tiše záviděla hihihi…Jestli musíš i na ten monitor nevím,na druhou stranu zároveň na tom monitoru zjistí,jestli už náhodou nemáš kontrakce,i když Ty máš třeba pocit,že je to jen nějaká běžná bolest-takže bych ho asi nevynechala…navíc je to „jistota“,že je mimi v pořádku…Já vím,že „blbě“ kecám,ale musíme se přece vzájemně podpořit-a navíc se bez tak cítíme všechny úplně stejně takže se dokážeme vžít do trápené druhé-to holt manželovi nevysvětlíme že…
Neboj Luci,už jen chvilku,říkám si to každou minutu…-))) Tak vydrž,holčičko a neplakej!Ještě si pobrečíme…
![]()
Ahoj holky,
předně gratuluji Lolince k narození Kubíka a k hladkému a rychlému porodu. ![]()
Dneska jsem byla na kontrole s dutinou v děloze po porodu.Nu nijak se to od pátku nespravilo,takže mě poslali na ambulanci,tam mi doktorka narvala prst do čípku a zvrchu dělohu doslova narazila…zařvala jsem bolestí a říkala jí,že mě mohla varovat…na to mi řekla,že nemohla,že bych jí tam jinak nezůstala a že mi musela udělat cestu,aby měly očistky kudy odcházet,že se mi hrdlo předčasně uzavírá a musela bych na výškrab.Pak mi dali stejnou injekci jako v pátek a ještě předepsali jakési léky a příští pondělí na kontrolu.Doufám,že se to konečně vyčistí a stáhne,nechci jít na výškrab. ![]()
Klárka se mi taky oprudila,tady radím Roxe a teď jsme na tom stejně…nu snad se to nezhorší ![]()
Magdi
Držím palce,aby ta jizva byla ok. Včera Verunka neodstříkavala mlíko do misky,ale kojila medvídka.Začíná být čím dál zlobivější,jako že víc a víc zkouší, co si může dovolit a kolik toho vydržím,nu někdy je to fakt výkon, udržet se v klidu a stát si na svým. ![]()
Mikitko
Jo mě taky kontrolovaly průtoky a všechno,bylo ok,jen přestala přibírat na váze a břicho mi míň rostlo a plodové vody ubylo.Důležité je,že tě teď sledují a kdyby něco,tak to podchytí včas.Držím palce ať už rozhodnou co a jak a nemusíš se pořád nervovat.
opicko
Seznam je pořád na první stránce a doplňuju tam i narozená miminka.
Holky,kdyžtak si údaje kontrolujte,kdybych se uklepla,tak mě opravte.
Roxo
Nedokážu si představit, jak bolestivý by měl být případný třetí porod,jestli se to má stupňovat ![]()
Lucialinko
Taky čučím,že jen pět monitorů, nevím,kolik mi jich dělali,ale neslyšela jsem nikdy o žádném limitu.Protože pokaždé,když mamina přijde do porodnice s tím,že se jí něco nezdá, první, co dělají,že ji dají na monitor.To je fakt nějaký divný. ![]()
elamolendo
To je fakt síla,že stačí,aby to měřil někdo jiný a je hned půl kila rozdíl. ![]()
Holčiny s pupíkama,užívejte posledních dní,pak je najednou bříško pryč a trochu se vám posteskne po pořádném kopanci a bouli na břichu ![]()
Holky s miminkama přeju krásné kojení a v noci klidné spinkání.
Lucialinko: s těm placením monitoru to je divné, já mam také revirní, nic neplatím..na monitory jsem chodila k mé dr měla jsem ich 6 ted uz mam jit do nemocnice, ale že by se muselo platit?
jdu vypít maliník!
Porodům zdar!
ela
cancerko: ja porad nemuzu pochopit jak poznaji ze prestala pribirat…kdyz tady vidis ze kazdy mereni je jiny!! i pochybuju ze jak me v tom spitalu kontrolovali ze by za tri dny pribrala 220g jak tvrdili…jen to meril nekdo jiny!!! jestli mi roste bricho ja nepoznam…asi uz moc taky ne..ale me teda rekli ze mam i dostatek plodove vody…tak uvidim zitra…ale uz su z toho fakt jelen.
Mikit já si myslím, že je to dle toho jak se jim podaří miminko změřit právě na UZ-asi hodně záleží jak zrovna leží,zda se hýbe apod…a jak pak doktorka změří bříško a všechny segmenty potřebné k tomu aby počítač vypočítal váhu miminka…Někdy se jim to holt nepovede,nebo spěchají a nejsou dostatečně precizní a pak samozřejmě vyjde trochu jiná hodnota,než to ve skutečnosti je…to samé je pak s průtoky apod…tahkle mi to vysvětlovala moje dr když jsem šílela s hraničkých hodnot průtoků pupečníku…prostě to záleží na tom kdo Tě měří…Jak máš poznat že bříško roste neporadím, podle mě to prostě nejde, protože se denně sleduješ a nepřijde Ti, že se něco změnilo…Pokud se mimi mrcasí,kope a koulí,byla bych v klidu…ono by si určitě řeklo,že mu něco je…
Ahojky,
tak velké gratulace Lolince.
Dnes jsem byla na ko, vše v pořádku,ale na porod to nevypadá. No nic, my máme ještě pár dní čas,ale Luci úplně Tě chápu, já bych taky strašně moc chtěla být na vánoce doma. Taky kdo by nechtěl a občas z toho mám taky pěknou depku.
Jinak s tím monitorem mi dr. říkal, že od ukončeného 38 tt podle nějaké porodnické komory má být každý týden natočený monitor, ikdyž je vše OK a v tý fázi mě poslal do nemocnice. A ten monitor je fakt šikovná věc, takže bych ho doporučovala. S placením je hodně divný. Jestli to není nějaký tahání peněz z těhulek, na to bych se znova přeptala.Určitě máš na něj nárok a že by tam byl nějaký omezený počet evidentně nikdo nikdy nezažil a ani neslyšel.
Holky držte se,pohlaďte bříška a Vy co už máte mimísky doma,ať Vám vše funguje hladce.
Pěkný večer
Luci, jestli to neni treba omezeny u gynekologu a v nemocnici normalka zdarma…hm? Ja nevim, asi bych uz do te nemocnice sla, ja teda s tema kontrolama nemam spatny zkusenosti…clovek si aspon na to nemocnicni pomalicku zvykne. Pro me to minulej tyden bylo trochu depresivni, ale ted uz se budu asi vic drzet. Hlavne clovek si aspon rekne, ze kdyby neco, tak by neco udelali…aspon v to doufam…